返回列表 發帖

軒都係ig share左 jay fung新歌 希望軒仔個live同story加持下多番D人氣 可以有更多人聽JF
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

前面留言應該係話Jay既歌可以做影視主題曲,而唔係叫Jay拍戲/劇既

不過我諗,唔紅都冇計,佢既路線可能係香港真係冇mass appeal,逼唔到

我覺得Jay既歌應該要tie多d電影電視劇
June21 發表於 2021-4-20 16:21

以前拍TVB演技係災難,然後又唔識中文劇本

June21 發表於 2021-4-20 16:21

佢正正經經唱歌就算, 佢做戲幾災難

jf 上電視嘅印象都仲係熊仔糖廣告

寰亞可唔可以dum多D錢幫吓jfung宣傳
LoveMirkay520 發表於 2021-4-20 15:41

我要JFBB
wchild 發表於 2021-4-20 16:01

個個想要佢。。傷心。。

你想要邊個。。
kk8733 發表於 2021-4-20 16:00

我要JFBB

JAY 正D
wchild 發表於 2021-4-20 15:06

你想要邊個。。

荃力支持J瘋
DM多仔多到覆唔哂

寰亞可唔可以dum多D錢幫吓jfung宣傳
離不開 留不低

like you~ ~ ~果下高音要咁清咁靚真係無幾多個香港男歌手做到 Jay fung deserves more ...
kevin2011 發表於 2021-4-20 15:00

仲有邊個得 成 f# 咁高
hins 林家謙都冇咁高音
我之前完全唔知jay fung有咁強嘅高音

跑步咁勁。。應該樣樣野都勁。。
kk8733 發表於 2021-4-20 14:38

啊 原來係咁...
係咪血氣會行嘅關係
佢女友好幸福呀 好L葡萄

jayjay斯文原來只係其中一面
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

好正呀。。兩個都正。。
kk8733 發表於 2021-4-20 14:48

JAY 正D

like you~ ~ ~果下高音要咁清咁靚真係無幾多個香港男歌手做到 Jay fung deserves more
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

佢話自己真人其實唔係咁陽光,所以新project想刻意展現自己內心dark啲嘅一面

唔好咁啦
我算係 ...
sampras625 發表於 2021-4-20 14:27

不過 Jay dark 既一面對我而言都係好陽光 (可能係曬dark左果面) 哈哈

記得佢話《愛斯基摩人之吻》係有出軌聯想,結果林寶都係填返份 sweet 冧詞比佢

好似仲有靚仔細佬呀
大隻sunny boy
liebe 發表於 2021-4-20 14:41

好正呀。。兩個都正。。

真係有女朋友。。嗚嗚。。咁兔兔又少個機會。。

首歌好好聽。。
kk8733 發表於 2021-4-20 14:33

好似仲有靚仔細佬呀
大隻sunny boy

真㗎?! 感覺佢哋好穩定 好似會結婚
問唔問到jayjay嘅表現好唔好係咪一個好男友 ...
liebe 發表於 2021-4-20 14:37

跑步咁勁。。應該樣樣野都勁。。

唔好咁啦
我算係識佢女朋友,份人幾nice的
sampras625 發表於 2021-4-20 14:27

真㗎?! 感覺佢哋好穩定 好似會結婚
問唔問到jayjay嘅表現好唔好係咪一個好男友

佢話自己真人其實唔係咁陽光,所以新project想刻意展現自己內心dark啲嘅一面

唔好咁啦
我算係 ...

真係有女朋友。。嗚嗚。。咁兔兔又少個機會。。

首歌好好聽。。

I Wanna Dance With Somebody

原來係maroon 5,唔怪得之聽chorus一直感覺唔太舒服,本身唔太鍾意呢種style

不過如果呢種可以展示佢爆發 ...
powerful 發表於 2021-4-20 10:59

明明話有女友。。叫佢女朋友死開。。吸乾Jayfung
kk8733 發表於 2021-4-20 14:19

唔好咁啦
我算係識佢女朋友,份人幾nice的
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

的確多咗紋 可能捱太多夜
寰亞同事最好帶佢去保養吓
雖然做歌手唔一定要追求外表嘢 但佢係靚仔底
keep吓 ...
liebe 發表於 2021-4-20 14:13

明明話有女友。。叫佢女朋友死開。。吸乾Jayfung

Jayfung 樣子老左。。兔兔唔會介意。。一樣咁喜歡你。。
kk8733 發表於 2021-4-20 10:55

的確多咗紋 可能捱太多夜
寰亞同事最好帶佢去保養吓
雖然做歌手唔一定要追求外表嘢 但佢係靚仔底
keep吓會爆charm 靚仔返過佢細佬
好懷念值得愛果期嘅顏值水平

評分人數

個you既假音聽到我起雞皮,太正
首歌咁正,加上填詞人既關係,我覺得會有十大。

其實唔似 maroon 5 love somebody. 首歌嘅風格似 maroon 5 啲歌

Love somebody?
定係Kings Of leon嗰首
JasOh103 發表於 2021-4-20 11:12

sorry i meant maroon 5 love somebody……廿年冇聽 maroon 5 lol
其實check返又唔係真係咁似,可能同一個key影響咗我

chorus第一句真係同maroon 5 use somebody一模一樣……不過我唔介意嘅
just11256 發表於 2021-4-20 10:06

Love somebody?
定係Kings Of leon嗰首
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

5分,正過舊年,舊年嘅歌其實麻麻

chorus第一句真係同maroon 5 use somebody一模一樣……不過我唔介意嘅
just11256 發表於 2021-4-20 10:06

原來係maroon 5,唔怪得之聽chorus一直感覺唔太舒服,本身唔太鍾意呢種style

不過如果呢種可以展示佢爆發力強既音樂可以令佢更受注視/歡迎,我又唔介意

個beat 可以接姜濤首masterclass

Jayfung 樣子老左。。兔兔唔會介意。。一樣咁喜歡你。。
kk8733 發表於 2021-4-20 10:55

呢隻MV 連埋上張碟既造型 (a new day 除外) 唔太展現到 Jay 既陽光 charm,始終係 Detour 最正

好聽到瘋狂loop!
mv又好正

好好聽,做咗咁多個歌仲可以surprise到我哋,
Chrous 好好 loop, 好搶耳,Jay fung + T Ma 已經係信心嘅保證

一個已經好努力同做足100分嘅歌手,就算你唔紅我都會繼續聽同鍾意你嘅歌,Dont give up on us

JF 首首高質, 唔係話想比, 但林姓男金紅到佢紅唔到真係好唔抵
lemontea1069 發表於 2021-4-20 08:28

仲要允謙pakage正過另外某謙好多

jay fung deserves so much better
呢首幾正!特別chorus啲高音唱得好出色
呢種曲風好啱佢唱!

有實力但冇人氣
寰亞真係要諗諗應該點搞
利申:唔係鏡粉

超正!希望今年可以繼續見到佢上台拎男歌手
加油啊jay fung ~

JF 首首高質, 唔係話想比, 但林姓男金紅到佢紅唔到真係好唔抵

好好聽

好正好正!好鍾意!MV好好J
不知天高地厚是一個華人社會論資歷排輩的副產品。

JF可唔可以多d人識

Jay Fung keep住高水準作品

下午叱咤樂壇聽到已好like,希望十大
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

Jay Fung never disappoints.
5 Fun!
在這畢生不滅 無極的狀態

MV 好正啊 !!!
成個 production 高質到呢

Bridge開始既推進好好
支持謙B! The male vocalist we deserve
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Jay Fung 又贏
真正識唱歌嘅男歌手

best male 2020
2021年再衝多次三甲