返回列表 發帖

今晚有花城 與蝶 還未 超正
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

上次坐飛機 何苦入regular rundown
water:) 發表於 2017-4-2 22:31

上次打飛機 令佢太歡喜
令佢疑惑邊個歌手係基

water:) 發表於 2017-4-2 22:31

今晚有邊啲改動?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

有無人有12/4 880*2,想用7/4換

今晚round2尾場?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

4月5果場邊到有得買
kitty1992 發表於 2017-4-2 10:06

4月5係萬通場,冇公售,只有少量飛比fc訂

祖兒邊有歌叫only you
PerryXD 發表於 2017-4-2 09:53

可能佢想寫Lovin' You
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

PerryXD 發表於 2017-4-2 09:53

可能條友想玩嘢 叫佢做 ONLY YOU CAN TAKE ME 取西經 ..

BYE HATER~~~~ kiss my ass tbf

人地外國歌手更加食老本演唱會仲少歌
次次都一定唱番最HIT果D,并底之娃 ...
SPNicole 發表於 2017-4-2 05:35

我本身見到佢都有少少嬲想駁佢
但我諗真D HATER GONNA HATE就字都慳番唔想理佢

4月5果場邊到有得買

係ONLY YOU啊
唔系JUST FOR YOU

31號晚當第一次抽到天窗個陣
D人話唔系sidetrack要求重抽
跟住佢話抽到 ...
kenvincy.cn 發表於 2017-4-2 08:46

係ONLY YOU啊

跟住佢話抽到 ...
kenvincy.cn 發表於 2017-4-2 08:46

係你唔啱喎場內嚴禁錄影啵~

都唔知係唔係Just for You
佢話首歌好似係Only You果D咁既歌
SPNicole 發表於 2017-3-31 17:08

係ONLY YOU啊

跟住佢話抽到ONLY YOU都要照唱啦咁~

唱心甘命抵個Part Medley個陣
佢叫我地開手機閃光燈
我趁機想錄影
點知後排個觀眾叫我唔好錄!!

就算真係會收錄又有咩問題

其實轉吓 rundown 先好 WOR
一黎俾到新意入場既觀眾
二黎有誠意,證明製作單位 ...
616.1314 發表於 2017-4-2 00:54

錄影咁多場、又有不同歌單
希望夠出2CDs+3DVDs

其實有點唔明容祖兒的secret是甚麽?每晚都要轉吓啲歌,似係純粹為咗出碟時更大堆頭的手段。基本上個演唱會 ...
Serendipity 發表於 2017-4-2 00:25

BYE HATER~~~~ kiss my ass tbf

人地外國歌手更加食老本演唱會仲少歌
次次都一定唱番最HIT果D,并底之娃仲彈人地香港歌手SIDE TRACK = 食老本
你冇入場睇個SHOW就唔好講到人地好似大安旨意唱舊歌, 人地今次PRODUCTION係我睇過咁多演唱會 (歐美 + HK) 最好

一黎俾到新意入場既觀眾

正常觀眾只會睇一場,換唔換歌理論上冇乜分別。
成日換歌最大問題係究竟製作單位知唔知其實放邊啲歌係最好?做決定就係要取捨,如果放成50隻落去其實唔係大包圍咩,咁駛乜諗rundown。我發現最近好多本地歌手開演唱會都有呢個情況,在商業角度當然是雙贏,但在表演角度會差咗啲,因為即係代表可替換嘅歌係可有可無。

做咩今場又彈返想得太遠 痛愛出黎………
明明前日已經執到好睇左

1/4/2017
公演第五場
男朋友與歌
卸妝
二人浴
如果睡袍太少布
想得太遠
金銀島
What's Up
(過場音樂 -- 再見我的初戀)
去火星戀愛
吹沙入眼
勉強幸福
花城
身驕肉貴
拍拖
蒸餾
候鳥樹
舊日回憶的山丘
一直看見天使
(過場音樂 - 黃色大門)
傷神
出賣
他狠過你
最後勝利
冬眠
(過場音樂 - 十六號愛人)
麻煩你(原版)
Medley
密友
損友
心甘命抵
早有預謀
Medley
罪魁
借過
我也不想這樣
貪嗔痴
最好時光(新版)
星圖
點歌環節
第一百個我
小小
逃避你
一個人砌圖
Encore
特別嘉賓

from jf
與貓共舞 > 星圖(新編曲)
密友係medley第一首; medley無咗為你萬歲
721AXA 發表於 2017-4-2 01:06

medley無咗為你萬歲 --> good move!!

一黎俾到新意入場既觀眾

我都覺得呢次真係好好好好有heart,如果影音產品係好大包收錄around 80%-90%歌曲我都覺得至抵,實買架!!!

from jf
與貓共舞 > 星圖(新編曲)
密友係medley第一首; medley無咗為你萬歲

咁大家就睇睇到時會唔會收錄吧。

樓上講星圖,其實我都覺得唔錯,但大家好似比較忽略佢2010年後啲 ...
Serendipity 發表於 2017-4-2 00:51

一黎俾到新意入場既觀眾
二黎有誠意,證明製作單位唔止準備左30首歌
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實有點唔明容祖兒的secret是甚麽?每晚都要轉吓啲歌,似係純粹為咗出碟時更大堆頭的手段。基本上個演唱會 ...
Serendipity 發表於 2017-4-2 12:25 AM

請問有邊個歌手唔系食老本架?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

邊關事,又唔係每晚都有錄影

同埋一兩年前容係商台個訪問已經講過想搞一個晚晚都會轉歌既 SHOW , 觀眾入 ...
616.1314 發表於 2017-4-2 00:41

咁大家就睇睇到時會唔會收錄吧。

樓上講星圖,其實我都覺得唔錯,但大家好似比較忽略佢2010年後啲歌。

聽晚會點 零時零分
btw點解冇人講星圖, 其實首歌聽返都幾好un

邊個話乜都唱姐,我至愛 圓謊 都未出!
teennum1 發表於 2017-4-2 00:35

都話圓謊內容同hocc咁有關,應該唔會唱囉。

其實有點唔明容祖兒的secret是甚麽?每晚都要轉吓啲歌,似係純粹為咗出碟時更大堆頭的手段。基本上個演唱會係乜歌都唱,除咗年度金曲嗰堆以外其他全部都係「滄海遺珠」之列,明正言順食老本。
Serendipity 發表於 2017-4-2 00:25

邊關事,又唔係每晚都有錄影

同埋一兩年前容係商台個訪問已經講過想搞一個晚晚都會轉歌既 SHOW , 觀眾入到黎先知發生咩事

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

邊個話乜都唱姐,我至愛 圓謊 都未出!

Sh_t 逃避你都有人點
睇黎誰來愛我 習慣失戀 心淡 抱抱 怯準備出場 ...
fifty1205 發表於 2017-4-2 00:17

應該係今晚抽三次都唔side,所以抽到第四首lor

其實有點唔明容祖兒的secret是甚麽?每晚都要轉吓啲歌,似係純粹為咗出碟時更大堆頭的手段。基本上個演唱會係乜歌都唱,除咗年度金曲嗰堆以外其他全部都係「滄海遺珠」之列,明正言順食老本。

見到有個google doc寫住今晚點咗一百個我 小小 逃避你同 一個人砌圖!!

臨床轉咗  二人浴!! ...
teennum1 發表於 2017-4-2 00:09

Sh_t 逃避你都有人點
睇黎誰來愛我 習慣失戀 心淡 抱抱 怯準備出場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

聽JF班人講尋晚有逃避你
Wonders 發表於 2017-4-2 00:14

仲有咁多場心淡不是夢 <3

小小都出埋
咁我聽日去點間接傷害都唔係好過份姐
CunninG 發表於 2017-4-2 00:11

聽JF班人講尋晚有逃避你 <3
我們的總和

小小都出埋
咁我聽日去點間接傷害都唔係好過份姐

見到有個google doc寫住今晚點咗一百個我 小小 逃避你同 一個人砌圖!!

臨床轉咗  二人浴!!

"新聞話會演繹師兄作品" 邊度講?
721AXA 發表於 2017-4-1 20:58

印象中,蘋果即時曾報導過他人的歌有師兄份,不過搵唔翻><

東方就咁樣寫:
講到她曾講過想在演唱會上唱他人的歌,但最後都沒有,問到如果點唱環節揀中師兄的歌會否唱?她笑言:「乜歌都唱,《叉燒包》都唱,唱乜都得⋯

1/4紀念哥哥~

新聞話會演繹師兄作品,《爛命鴛鴦》乎?
l00540 發表於 2017-4-1 20:56

"新聞話會演繹師兄作品" 邊度講?

唱 怪你過份美麗
人地既歌終於出現
stephybest 發表於 2017-4-1 20:46

1/4紀念哥哥~

新聞話會演繹師兄作品,《爛命鴛鴦》乎?

Ivana 尋晚嚟咗,所以才有傷神、呼天不應

唱 怪你過份美麗
人地既歌終於出現
OH 愚人節流料

原來尋晚金堅、邦邦、蔡一智、周爸爸、斤欠宜、YY都有、
l00540 發表於 2017-4-1 17:00

Mag好似都來咗
皇后都來咗