返回列表 發帖

Concert YY 黃偉文作品展

仲有 2 星期就會開始一連六場 Concert YY 黃偉文作品展
嘉賓陣容一直增加中

天天登場:容祖兒 何韻詩 黃耀明 薛凱琪 盧巧音 蘇永康

已知特別嘉賓:
2 月 9 號 陳慧琳
2 月 10 號 鄭秀文
2 月 11 號 林宥嘉、Shine
2 月 12 號 Swing
2 月 13 號 陳奕迅
2 月 14 號 陳奕迅

另外仲有
草蜢 鄭伊健 李克勤 Twins 王菀之 側田 張信哲 吳浩康
傅珮嘉 周柏豪 鄭融 官恩娜 Shine 李蕙敏 Juno 趙學而

盛傳彭羚將會演出其中兩場
亦有報導楊千嬅曾接觸 Wyman 好友表示有興趣出席一場

因為將會出DVD 既關係,請大家移去「唱片區」相關主題討論 (如已出TRACK LIST) 感謝 :) 此POST 會先行LOCK上

張敬軒都好似冇喺poster出現…

係咪真係海報沒有的歌手就不會收歌?

如果係咁,即係話肯定冇左:
李克勤《世界末日的早上》、《我不會唱歌》
吳浩康《洗剪吹》
李彩樺《你唔愛我啦》(其實如果唔係興奮得滯唱到癲左的話應該會逃過被剪的,我估)

睇poster,彭羚應該係收第一場而唔係尾場喎,正!

想問4DVD同6CD係分開賣定一個Boxset賣?
其實我好驚大家咁期待的話...個價可能炒得好離譜@@"

以排位黎睇 EASON 同 HOCC 始終都係 WYMAN  最重要既兩位
FI 係 POSTER 個位都真係好好下

我見到有謝安琪,so great!!

我覺得會保留eason唱其他人嘅歌:傾城,美中不足,不要離我太遠

自己嗰d可能被cut

反而對CD更有興趣@@

簽名被屏蔽

有人幫我解答左喇

其實我想知4DVD可以放6個半鐘既內容@@?
咁咪一隻碟要放超過個半鐘?
最後到底cut左咩 ...
tungbilly 發表於 2012-9-19 11:40

I GUESS HOCC & EASON 嗰首芳華絕代肯定會剪、海報冇出現過GE歌手嗰啲都會CUT,其他真係唔知點?

邊度講6CD/4DVD,海報無寫到
remus 發表於 2012-9-19 00:34

有人幫我解答左喇:D

其實我想知4DVD可以放6個半鐘既內容@@?
咁咪一隻碟要放超過個半鐘?
最後到底cut左咩歌呢,之前話90+
依家就84

封面排位相信WYMAN都用左唔少心機去排
一來要岩自已心水, 二來又驚唱片公司/歌手唔開心
要大有大, 要搶有搶, 要高有高

但有柏豪喎
Pakho 係第一場?
艾石仔 發表於 2012-9-19 00:53

係啊 柏豪融E第一場
仲有Twins 係第三場

原來之前送俾五月天嗰盒係CD

會唔會27 28 號返貨..??

30/9 sunday 會出貨咩?1-2/10又紅日
係咪即係3/10先有

海報右下角細細只字度有講啊
chb23 發表於 2012-9-19 00:58

見到了,謝謝:victory:

你會唔會買齊呀:)

邊度講6CD/4DVD,海報無寫到
remus 發表於 2012-9-19 00:34

海報右下角細細只字度有講啊

4DVD poster 有寫
btw,唔係 6 場都有錄
以我記得第 1 同第 3 場無
星勤 發表於 2012-9-19 00:47

但有柏豪喎:L
Pakho 係第一場?

星勤 發表於 2012-9-19 00:47

究竟會唔會出埋CD:o

論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

6CD/4DVD
同埋無左克勤=(
世界末日的早上呀!!!!!
但照計無理由無deep wo
因為eeg應該會放版權喇 ...
tungbilly 發表於 2012-9-19 00:12

邊度講6CD/4DVD,海報無寫到:o

重點還是要等個tracklist~

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

搵唔到張敬軒既@@
Perkins 發表於 2012-9-19 00:04

第一場好似無錄影
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

都要show出黎邊d係主打晚晚唱邊d唔係晚晚唱架
艾石仔 發表於 2012-9-19 00:14

重點係黃偉文,邊個係主打唔係主題呀嘛

唔製影子咪可以放多幾個人囉,搞邊科呀
Ki 發表於 2012-9-19 00:13

都要show出黎邊d係主打晚晚唱邊d唔係晚晚唱架:L

唔製影子咪可以放多幾個人囉,搞邊科呀

6CD/4DVD
同埋無左克勤=(
世界末日的早上呀!!!!!
但照計無理由無deep wo
因為eeg應該會放版權喇

搵唔到張敬軒既@@
Perkins 發表於 2012-9-19 00:04

DEEP都好似見唔到-_-'?

4DVD 84首歌
艾石仔 發表於 2012-9-19 00:00

搵唔到張敬軒既@@

http://photo.weibo.com/1719481457/wbphotos/large/photo_id/3491759055287178?refer=weibofeed
4DVD 84首歌

希望快點知道list!!!

[/td][/tr]
[/table]呢到寫-.-唔知真定假
艾石仔 發表於 2012-9-16 22:41

WYMAN'S WEIBO 都講明是CD及DVD,我猜是真的

嘩﹗如有又出CD和DVD,咪要好多錢,真係要諗諗先
remus 發表於 2012-9-16 22:33

【港版】黃偉文 Concert YY 6DVD+6CD 首批豪華版 預訂(資料:洶寶網)

呢到寫-.-唔知真定假

變左6DVD既=...=咁係6定4...快D出list la xDDDDD
艾石仔 發表於 2012-9-16 22:25

嘩﹗如有又出CD和DVD,咪要好多錢,真係要諗諗先:L

CONCERT YY CD & DVD, NOT ONLY DVD?

【港版】黃偉文 Concert YY 6DVD+6CD 首批豪華版 預訂(資料:洶寶網) ...
remus 發表於 2012-9-16 22:17

變左6DVD既=...=咁係6定4...快D出list la xDDDDD

CONCERT YY CD & DVD, NOT ONLY DVD?

【港版】黃偉文 Concert YY 6DVD+6CD 首批豪華版 預訂(資料:洶寶網)

Track list 會唔會以尾場rundown為依歸?
第4張dvd 就追加尾場無的歌曲?

係...4DVD!!!!!
艾石仔 發表於 2012-9-16 22:03

4DVD 6粒鐘
咁即係得Karaoke 定係齋得視聽版呢 :(

大家睇唔睇到最下面係咪寫"4DVD"啊??
jasonng 發表於 2012-9-16 21:50

係...4DVD!!!!!

大家睇唔睇到最下面係咪寫"4DVD"啊??

好期待 tracklist
(聽說是 9 月 28 日)
論盡樂迷,敢愛敢恨

呀...中秋之前啊!啊Y发微博啦!!
justin 發表於 2012-9-16 20:47

唱片鋪話9月尾~

呀...中秋之前啊!啊Y发微博啦!!:victory:

請留意請留意... 由於個演唱會已經完左有一段時間..
至於出碟與否..係未有確實TRACKLIST 情況下實在係無咩得可以傾
等TRACK LIST出左先係唱片情報區開POST LA .. THX

如果得九十幾首,可能真系無沙龍/葡萄/陀飛/浮誇.......
可能得時代曲/反高潮/超人的主題曲/美中不足/不要 ...
l00540 發表於 2012-8-22 19:06

希望啦~~~沙龙呢d~无都无乜所谓~~~翻唱嗰d 希望留翻~~~因为唱k好想唱啊~哈哈哈哈哈哈

如果得九十幾首,可能真系無沙龍/葡萄/陀飛/浮誇.......
可能得時代曲/反高潮/超人的主題曲/美中不足/不要離我太遠/傾城:dizzy:

最具爭議的芳華絕代肯定無:'(

如果沒有eason我演出,相信wyman寧願唔出dvd囉~

e 家可能有eason歌 !
現在Wyman負責所有事情!
不知道到最後誰是批發商?:L

回復  chb23
無eason歌
應該係版權的問題
discovered 發表於 2012-8-15 06:14

冇Eason自己o既歌,定係連佢個o麥頭都唔俾落DVD?如果只係冇新藝寶D歌,起碼我仲有佢華星同埋英皇D歌,另外都會仲有傾城/不要離我太遠...
但如果連Eason個o麥頭都係版權的話,我會好唔開心囉...:Q

回復  chb23
無eason歌
應該係版權的問題
discovered 發表於 2012-8-15 06:14

confirmed? :'(