返回列表 發帖

#Cool Cafe 歷年流行榜/挖墳區#

CM經歷過幾次搬壇, 好多數據都唔見曬.心血來潮好想睇返以前D舊榜單, 近排冇歌聽順手搵返D集體回憶嚟聽下.
一齊share下自己儲嘅歷史紀錄.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

billboard mode
風見志郎 發表於 2017-4-21 11:41

一歌奪女金

liar
風見志郎 發表於 2017-4-21 11:45

大愛出賣
不愛袓

我03年
不解釋
hehehaha 發表於 2017-4-12 15:34

我反而係星圖同候鳥樹
出賣2003拎完女金已經大愛
hehehaha 發表於 2017-4-17 16:32

liar
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

葉蒨文隻祝福走勢都好瘋狂
29>2>1>1>1>2>1>10>5>13>6>.......

仲要年尾re幾次
John 發表於 2017-4-11 14:56

billboard mode

我07年創榜個陣已經反容
因為05年既噓噓宣言太反感
John 發表於 2017-4-12 15:07

我03年
不解釋

咁遲先反祖
2009年全年就應該要反祖
hehehaha 發表於 2017-4-12 11:13

我07年創榜個陣已經反容
因為05年既噓噓宣言太反感
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

明明個陣比樂迷投四隻歌揀第三plug,少女瑪莉亞、臨崖勒馬、第二天快樂是同1222
最唔plug歌格就係1222,  ...
John 發表於 2017-4-12 01:16

J&J 係高質(比起JPOP)

你們的幸福而家聽返都好好聽
呢四首我最中意臨崖勒馬 好采最尾有派

總之某唱片公司咁洗橫手就真係好核突既
而咁啱咁橋之後我就開始我既反祖之路啦 ...
kwanie 發表於 2017-4-12 08:44

下 你唔係一直都反㗎咩

而咁啱咁橋之後我就開始我既反祖之路啦 ...
kwanie 發表於 2017-4-12 08:44

咁遲先反祖
2009年全年就應該要反祖

明明個陣比樂迷投四隻歌揀第三plug,少女瑪莉亞、臨崖勒馬、第二天快樂是同1222
John 發表於 12/4/2017 01:16
而咁啱咁橋之後我就開始我既反祖之路啦

其實12月22幾好聽, 只係未必係903杯茶遮
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

John 發表於 2017-4-12 01:16

我成日覺得係因為Plug完1220之後
Kay/ banban music開始同環球有分歧 (例如1220 mv改過)
Plug你們的幸福磨成月先上已經好鬼
環球當年即刻棄kay谷kary
年尾1220比人調走埋十大得女銀 ._.

依家睇返好宮心計
Wonders 發表於 2017-4-11 23:49

最唔plug歌格就係1222, 另外三隻都好有派台相
點知就係呢隻贏...

然後牆紙谷緊十大
雖然個年容隻碟係ok (我冇聽哂, 但大家咁講)
但咁樣贏法
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

原來903 以前都上幾多國語歌喎

祝福  29>2>1>1>1>2>1>10>5>13>6>22>14>17>24>26>19>21>12>x>22>x>x>x>28>x>18>28 上榜23個星期
你好嗎 3> ...
林仔 發表於 2017-4-11 15:55

每天愛你多一些好似上左三十幾個禮拜

當年仲係容粉 其他嘢 wfc
佢兩個先好嘢
係咁播其他你們的幸福嘅歌 又話鍾意1222 ...
Wonders 發表於 11/4/2017 23:59
所以一直講果個係員工節目係無 _ 有錯架呢~

而家先覺得咩, 當年已經係咁諗啦
_ 文 _ 吹晒大雞咁核突到死
kwanie 發表於 2017-4-11 23:54

當年仲係容粉 其他嘢 wfc
佢兩個先好嘢
係咁播其他你們的幸福嘅歌 又話鍾意1222
我們的總和

依家睇返好宮心計
Wonders 發表於 11/4/2017 23:49
而家先覺得咩, 當年已經係咁諗啦
_ 文 _ 吹晒大雞咁核突到死

好似有祖粉DJ沾沾自喜
仲要投完1222派台自己節目就走去播其他歌, 特登減少謝安琪airplay
好嘔心 ...
John 發表於 2017-4-11 19:56

依家睇返好宮心計
我們的總和

好似有祖粉DJ沾沾自喜
仲要投完1222派台自己節目就走去播其他歌, 特登減少謝安琪airplay
好嘔心 ...
John 發表於 2017-4-11 19:56

最慘都係你們的幸福派左好耐先上到 仲以為會代替1220攞十大 點知最後冠完都未夠AP又飛走1220 仲要攞多次女銀
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

當年雷動十二月二十二做派台歌先災難
Wonders 發表於 2017-4-11 15:58

好似有祖粉DJ沾沾自喜
好嘔心

我記得個陣好似係囍帖街播到差唔多, 又出左碟
電台播過幾次入型入格, cm人就以為派左
但最尾證實係派十 ...
John 發表於 2017-4-11 15:12

當年雷動十二月二十二做派台歌先災難
我們的總和

29>2>1>1>1>2>1>10>5>13>6>.......

仲要年尾re幾次

祝福  29>2>1>1>1>2>1>10>5>13>6>22>14>17>24>26>19>21>12>x>22>x>x>x>28>x>18>28 上榜23個星期
你好嗎 3>3>3>1>6>11>2>6>11>20>x>12>21>x>20>x>x>22>x>x>x>x>30>x>27 上榜16個星期 八九年繼續有得re

其實點解當年會plug入型入格
newguy 發表於 2017-4-11 15:10

我記得個陣好似係囍帖街播到差唔多, 又出左碟
電台播過幾次入型入格, cm人就以為派左
但最尾證實係派十字架

SSN Chart

鍾無艷       01>08>05
神奇女俠的退休生活 17>17>06>03>05>11>01>13
十七度      ...
John 發表於 2017-1-21 22:28

其實點解當年會plug入型入格

仲要年尾re幾次

希望C3PO都有咁既走勢
一首歌拎男金

仲要年尾re幾次

今天應該很高興 - 達明一派
1>1>1
hehehaha 發表於 2017-4-11 13:49

八九年第一個星期都係佢哋冠
終結佢哋連冠嘅應該係Danny仔嘅感情到老

網上睇到嘅88年叱咤榜

叱咤樂壇流行榜 27/03/88
01 半夢半醒 譚詠麟
02 想你 張國榮
03 四份三日 夢劇院
...
林仔 發表於 2017-4-11 13:29

今天應該很高興 - 達明一派
1>1>1

網上睇到嘅88年叱咤榜

叱咤樂壇流行榜 27/03/88

01 半夢半醒 譚詠麟
02 想你 張國榮
03 四份三日 夢劇院
04 無伴的舞 甄楚倩
05 暫停開始過 草蜢
06 抹去界限線 麥潔文
07 深夜裡 林子祥
08 酒店大堂 吳國敬
09 塵緣 羅文
10 只此一晚 甄妮
11 假使真的可以 黃鶯鶯
12 永遠冬天 林志美
13 迷城 風雲樂隊
14 煙雨凄迷 陳百強
15 攝石人 林志美
16 昨夜夢魂中 張學友
17 Petula Fundamental
18 說不出的未來 夏韶聲
19 神仙也移民 陳百強
20 挑戰 黃敏華
21 舊日的足跡 Beyond
22 纏綿歲月 李美欣
23 今夜星光燦爛 達明一派
24 天真的創傷 Beyond
25 結伴同航 林子祥
26 不羈戀人 陳慧嫻
27 飛躍千個夢 草蜢
28 全人類高歌 太極樂隊
29 赤紅熱血 Beyond
30 熱辣辣 張國榮

叱咤樂壇流行榜 03/04/88
01 03 四份三日 夢劇院
02 01 半夢半醒 譚詠麟
03 02 想你 張國榮
04 28 全人類高歌 太極樂隊
05 11 假使真的可以 黃鶯鶯
06 09 塵緣 羅文
07 16 昨夜夢魂中 張學友
08 05 暫停開始過 草蜢
09 Ne 不見不散 譚詠麟
10 04 無伴的舞 甄楚倩
11 14 煙雨凄迷 陳百強
12 Ne 但願人長久 盧冠廷
13 06 抹去界限線 麥潔文
14 17 Petula Fundamental
15 Ne 愛的兇手 張國榮
16 08 酒店大堂 吳國敬
17 25 結伴同航 林子祥
18 10 只此一晚 甄妮
19 Ne 伴侶 黃凱芹
20 23 今夜星光燦爛 達明一派
21 07 深夜裡 林子祥
22 12 永遠冬天 林志美
23 15 攝石人 林志美
24 20 挑戰 黃敏華
25 18 說不出的未來 夏韶聲
26 19 神仙也移民 陳百強
27 Ne 傻女 陳慧嫻
28 29 赤紅熱血 Beyond
29 30 熱辣辣 張國榮
30 21 舊日的足跡 Beyond
out
13 迷城 風雲樂隊
22 纏綿歲月 李美欣
24 天真的創傷 Beyond
26 不羈戀人 陳慧嫻
27 飛躍千個夢 草蜢

叱咤樂壇流行榜 10/04/88
01 04 全人類高歌 太極樂隊
02 06 塵緣 羅文
03 12 但願人長久 盧冠廷
04 03 想你 張國榮
05 09 不見不散 譚詠麟
06 01 四份三日 夢劇院
07 02 半夢半醒 譚詠麟
08 10 無伴的舞 甄楚倩
09 15 愛的兇手 張國榮
10 Ne 長恨歌 風雲樂隊
11 07 昨夜夢魂中 張學友
12 14 Petula Fundamental
13 08 暫停開始過 草蜢
14 17 結伴同航 林子祥
15 Ne 這是愛 夏韶聲
16 05 假使真的可以 黃鶯鶯
17 21 深夜裡 林子祥
18 11 煙雨凄迷 陳百強
19 16 酒店大堂 吳國敬
20 18 只此一晚 甄妮
21 20 今夜星光燦爛 達明一派
22 13 抹去界限線 麥潔文
23 19 伴侶 黃凱芹
24 22 永遠冬天 林志美
25 26 神仙也移民 陳百強
26 28 赤紅熱血 Beyond
27 Ne 你望我望 達明一派
28 Ne 給我一千年 RTHKDJ
29 25 說不出的未來 夏韶聲
30 Ne 籮籮鬈 Blue Jeans
out
23 攝石人 林志美
24 挑戰 黃敏華
27 傻女 陳慧嫻
29 熱辣辣 張國榮
30 舊日的足跡 Beyond

叱咤樂壇流行榜 17/04/88
01 03 但願人長久 盧冠廷
02 01 全人類高歌 太極樂隊
03 11 昨夜夢魂中 張學友
04 05 不見不散 譚詠麟
05 02 塵緣 羅文
06 12 Petula Fundamental
07 06 四份三日 夢劇院
08 13 暫停開始過 草蜢
09 15 這是愛 夏韶聲
10 09 愛的兇手 張國榮
11 Ne 自焚 張立基
12 04 想你 張國榮
13 08 無伴的舞 甄楚倩
14 16 假使真的可以 黃鶯鶯
15 07 半夢半醒 譚詠麟
16 20 只此一晚 甄妮
17 10 長恨歌 風雲樂隊
18 Re 迷城 風雲樂隊
19 17 深夜裡 林子祥
20 14 結伴同航 林子祥
21 25 神仙也移民 陳百強
22 Ne Dedication 吳國敬
23 Ne Ma Ma I Love U Maria Cordero
24 Ne 風中的歌 區瑞強
25 Ne 不想再擁有 柏安妮
26 18 煙雨凄迷 陳百強
27 24 永遠冬天 林志美
28 21 今夜星光燦爛 達明一派
29 29 說不出的未來 夏韶聲
30 Re 不羈戀人 陳慧嫻
out
19 酒店大堂 吳國敬
22 抹去界限線 麥潔文
23 伴侶 黃凱芹
26 赤紅熱血 Beyond
27 你望我望 達明一派
28 給我一千年 RTHKDJ
30 籮籮鬈 Blue Jeans

叱咤樂壇流行榜 24/04/88
01 02 全人類高歌 太極樂隊
02 01 但願人長久 盧冠廷
03 04 不見不散 譚詠麟
04 03 昨夜夢魂中 張學友
05 09 這是愛 夏韶聲
06 Ne 有誰對我更好 葉振棠
07 06 Petula Fundamental
08 Ne 深夜港灣 甄楚倩
09 07 四份三日 夢劇院
10 13 無伴的舞 甄楚倩
11 Ne 天變地變情不變 張學友
12 08 暫停開始過 草蜢
13 10 愛的兇手 張國榮
14 11 自焚 張立基
15 05 塵緣 羅文
16 Ne 人生酒庫 Blue Jeans
17 12 想你 張國榮
18 16 只此一晚 甄妮
19 Re 伴侶 黃凱芹
20 27 永遠冬天 林志美
21 15 半夢半醒 譚詠麟
22 22 Dedication 吳國敬
23 Re 你望我望 達明一派
24 25 不想再擁有 柏安妮
25 Ne 土佬Johnny Citybeat
26 Ne 黎明不要來 葉蒨文
27 14 假使真的可以 黃鶯鶯
28 Ne 超越分界線 陳百強
29 17 長恨歌 風雲樂隊
30 Ne 誓不低頭 鄭少秋
out
18 迷城 風雲樂隊
19 深夜裡 林子祥
20 結伴同航 林子祥
21 神仙也移民 陳百強
23 Ma Ma I Love U Maria Cordero
24 風中的歌 區瑞強
26 煙雨凄迷 陳百強
28 今夜星光燦爛 達明一派
29 說不出的未來 夏韶聲
30 不羈戀人 陳慧嫻

叱咤樂壇流行榜 01/05/88
01 02 但願人長久 盧冠廷
02 16 人生酒庫 Blue Jeans
03 01 全人類高歌 太極樂隊
04 06 有誰對我更好 葉振棠
05 04 昨夜夢魂中 張學友
06 11 天變地變情不變 張學友
07 14 自焚 張立基
08 13 愛的兇手 張國榮
09 07 Petula Fundamental
10 22 Dedication 吳國敬
11 03 不見不散 譚詠麟
12 10 無伴的舞 甄楚倩
13 Re Ma Ma I Love U Maria Cordero
14 25 土佬Johnny Citybeat
15 Ne 真相 夢劇院
16 21 半夢半醒 譚詠麟
17 17 想你 張國榮
18 15 塵緣 羅文
19 08 深夜港灣 甄楚倩
20 12 暫停開始過 草蜢
21 27 假使真的可以 黃鶯鶯
22 05 這是愛 夏韶聲
23 24 不想再擁有 柏安妮
24 Re 結伴同航 林子祥
25 09 四份三日 夢劇院
26 Re 說不出的未來 夏韶聲
27 Ne 感受 黃凱芹
28 Re 迷城 風雲樂隊
29 28 超越分界線 陳百強
30 Ne Heart Breaker 李珊珊
out
18 只此一晚 甄妮
19 伴侶 黃凱芹
20 永遠冬天 林志美
23 你望我望 達明一派
26 黎明不要來 葉蒨文
29 長恨歌 風雲樂隊
30 誓不低頭 鄭少秋

叱咤樂壇流行榜 08/05/88
01 06 天變地變情不變 張學友
02 01 但願人長久 盧冠廷
03 Ne Joe Le Taxi 陳慧嫻
04 02 人生酒庫 Blue Jeans
05 03 全人類高歌 太極樂隊
06 04 有誰對我更好 葉振棠
07 19 深夜港灣 甄楚倩
08 07 自焚 張立基
09 13 Ma Ma I Love U Maria Cordero
10 05 昨夜夢魂中 張學友
11 Ne 流亡舞影 Fundamental
12 10 Dedication 吳國敬
13 Ne 勁草嬌花 林姗姗
14 25 四份三日 夢劇院
15 Ne 兩點水 鍾鎮濤
16 Ne 夜溫柔 何嘉麗
17 12 無伴的舞 甄楚倩
18 14 土佬Johnny Citybeat
19 15 真相 夢劇院
20 11 不見不散 譚詠麟
21 17 想你 張國榮
22 Ne 未成年少女 李美欣/李珊珊/黃早慧
23 08 愛的兇手 張國榮
24 18 塵緣 羅文
25 Ne 午夜呼號 許志安
26 20 暫停開始過 草蜢
27 Re 只此一晚 甄妮
28 16 半夢半醒 譚詠麟
29 22 這是愛 夏韶聲
30 27 感受 黃凱芹
out
09 Petula Fundamental
21 假使真的可以 黃鶯鶯
23 不想再擁有 柏安妮
24 結伴同航 林子祥
26 說不出的未來 夏韶聲
28 迷城 風雲樂隊
29 超越分界線 陳百強
30 Heart Breaker 李珊珊

叱咤樂壇流行榜 15/05/88
01 01 天變地變情不變 張學友
02 03 Joe Le Taxi 陳慧嫻
03 02 但願人長久 盧冠廷
04 04 人生酒庫 Blue Jeans
05 13 勁草嬌花 林姗姗
06 Ne 貼身 張國榮
07 15 兩點水 鍾鎮濤
08 09 Ma Ma I Love U Maria Cordero
09 11 流亡舞影 Fundamental
10 16 夜溫柔 何嘉麗
11 05 全人類高歌 太極樂隊
12 Ne 美夢記心中 葉蒨文
13 22 未成年少女 李美欣/李珊珊/黃早慧
14 Ne 想 太極樂隊
15 06 有誰對我更好 葉振棠
16 Ne 心跳 張立基
17 07 深夜港灣 甄楚倩
18 08 自焚 張立基
19 29 這是愛 夏韶聲
20 12 Dedication 吳國敬
21 14 四份三日 夢劇院
22 10 昨夜夢魂中 張學友
23 17 無伴的舞 甄楚倩
24 30 感受 黃凱芹
25 25 午夜呼號 許志安
26 26 暫停開始過 草蜢
27 21 想你 張國榮
28 Ne 回來吧 呂方
29 Ne 繼續前進 區瑞強
30 28 半夢半醒 譚詠麟
out
18 土佬Johnny Citybeat
19 真相 夢劇院
20 不見不散 譚詠麟
23 愛的兇手 張國榮
24 塵緣 羅文
27 只此一晚 甄妮

叱咤樂壇流行榜 22/05/88
01 12 美夢記心中 葉蒨文
02 05 勁草嬌花 林姗姗
03 01 天變地變情不變 張學友
04 02 Joe Le Taxi 陳慧嫻
05 07 兩點水 鍾鎮濤
06 06 貼身 張國榮
07 09 流亡舞影 Fundamental
08 10 夜溫柔 何嘉麗
09 08 Ma Ma I Love U Maria Cordero
10 04 人生酒庫 Blue Jeans
11 16 心跳 張立基
12 17 深夜港灣 甄楚倩
13 Ne 沉默是金 許冠傑
14 13 未成年少女 李美欣/李珊珊/黃早慧
15 15 有誰對我更好 葉振棠
16 11 全人類高歌 太極樂隊
17 Ne 點解要走 麥潔文
18 Ne 藍戰士 Blue Jeans
19 18 自焚 張立基
20 20 Dedication 吳國敬
21 Ne 戀愛片段 許志安
22 14 想 太極樂隊
23 27 想你 張國榮
24 25 午夜呼號 許志安
25 30 半夢半醒 譚詠麟
26 26 暫停開始過 草蜢
27 28 回來吧 呂方
28 Ne 回到你身邊 劉德華
29 Ne 補說聲I Love You 風雲樂隊
30 Re 不見不散 譚詠麟
out
03 但願人長久 盧冠廷
19 這是愛 夏韶聲
21 四份三日 夢劇院
22 昨夜夢魂中 張學友
23 無伴的舞 甄楚倩
24 感受 黃凱芹
29 繼續前進 區瑞強

叱咤樂壇流行榜 29/05/88
01 01 美夢記心中 葉蒨文
02 06 貼身 張國榮
03 05 兩點水 鍾鎮濤
04 04 Joe Le Taxi 陳慧嫻
05 11 心跳 張立基
06 18 藍戰士 Blue Jeans
07 02 勁草嬌花 林姗姗
08 03 天變地變情不變 張學友
09 08 夜溫柔 何嘉麗
10 Re 但願人長久 盧冠廷
11 07 流亡舞影 Fundamental
12 22 想 太極樂隊
13 24 午夜呼號 許志安
14 09 Ma Ma I Love U Maria Cordero
15 28 回到你身邊 劉德華
16 Ne Anima 杜德偉
17 Ne 漣漪心事 盧冠廷
18 10 人生酒庫 Blue Jeans
19 27 回來吧 呂方
20 16 全人類高歌 太極樂隊
21 14 未成年少女 李美欣/李珊珊/黃早慧
22 15 有誰對我更好 葉振棠
23 13 沉默是金 許冠傑
24 17 點解要走 麥潔文
25 21 戀愛片段 許志安
26 12 深夜港灣 甄楚倩
27 Ne 人之初 盧冠廷
28 Re 昨夜夢魂中 張學友
29 25 半夢半醒 譚詠麟
30 Re 迷城 風雲樂隊
out
19 自焚 張立基
20 Dedication 吳國敬
23 想你 張國榮
26 暫停開始過 草蜢
29 補說聲I Love You 風雲樂隊
30 不見不散 譚詠麟

叱咤樂壇流行榜 05/06/88
01 01 美夢記心中 葉蒨文
02 23 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
03 03 兩點水 鍾鎮濤
04 06 藍戰士 Blue Jeans
05 07 勁草嬌花 林姗姗
06 04 Joe Le Taxi 陳慧嫻
07 22 有誰對我更好 葉振棠
08 08 天變地變情不變 張學友
09 11 流亡舞影 Fundamental
10 18 人生酒庫 Blue Jeans
11 24 點解要走 麥潔文
12 25 戀愛片段 許志安
13 17 漣漪心事 盧冠廷
14 Ne 半生緣 達明一派
15 20 全人類高歌 太極樂隊
16 16 Anima 杜德偉
17 12 想 太極樂隊
18 05 心跳 張立基
19 09 夜溫柔 何嘉麗
20 19 回來吧 呂方
21 Ne 星期六約會 鄺美雲
22 02 貼身 張國榮
23 15 回到你身邊 劉德華
24 26 深夜港灣 甄楚倩
25 10 但願人長久 盧冠廷
26 13 午夜呼號 許志安
27 Ne 隨遇 Maria Cordero
28 29 半夢半醒 譚詠麟
29 21 未成年少女 李美欣/李珊珊/黃早慧
30 27 人之初 盧冠廷
out
14 Ma Ma I Love U Maria Cordero
28 昨夜夢魂中 張學友
30 迷城 風雲樂隊

叱咤樂壇流行榜 12/06/88
01 Ne 滴汗 林憶蓮
02 01 美夢記心中 葉蒨文
03 02 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
04 03 兩點水 鍾鎮濤
05 14 半生緣 達明一派
06 06 Joe Le Taxi 陳慧嫻
07 16 Anima 杜德偉
08 19 夜溫柔 何嘉麗
09 Ne 我行我素 Maria Cordero
10 30 人之初 盧冠廷
11 05 勁草嬌花 林姗姗
12 18 心跳 張立基
13 08 天變地變情不變 張學友
14 21 星期六約會 鄺美雲
15 04 藍戰士 Blue Jeans
16 23 回到你身邊 劉德華
17 13 漣漪心事 盧冠廷
18 09 流亡舞影 Fundamental
19 22 貼身 張國榮
20 10 人生酒庫 Blue Jeans
21 11 點解要走 麥潔文
22 20 回來吧 呂方
23 25 但願人長久 盧冠廷
24 Ne In Your Eyes 阮兆祥
25 15 全人類高歌 太極樂隊
26 07 有誰對我更好 葉振棠
27 27 隨遇 Maria Cordero
28 Ne 不准挑剔 林姍姍
29 Ne 祝福 葉蒨文
30 17 想 太極樂隊
out
12 戀愛片段 許志安
24 深夜港灣 甄楚倩
26 午夜呼號 許志安
28 半夢半醒 譚詠麟
29 未成年少女 李美欣/李珊珊/黃早慧

叱咤樂壇流行榜 19/06/88
01 01 滴汗 林憶蓮
02 29 祝福 葉蒨文
03 05 半生緣 達明一派
04 03 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
05 09 我行我素 Maria Cordero
06 04 兩點水 鍾鎮濤
07 02 美夢記心中 葉蒨文
08 14 星期六約會 鄺美雲
09 07 Anima 杜德偉
10 06 Joe Le Taxi 陳慧嫻
11 16 回到你身邊 劉德華
12 Ne 幸運是個夢 何嘉麗
13 Re 午夜呼號 許志安
14 28 不准挑剔 林姍姍
15 11 勁草嬌花 林姗姗
16 26 有誰對我更好 葉振棠
17 Re 半夢半醒 譚詠麟
18 20 人生酒庫 Blue Jeans
19 08 夜溫柔 何嘉麗
20 10 人之初 盧冠廷
21 21 點解要走 麥潔文
22 23 但願人長久 盧冠廷
23 15 藍戰士 Blue Jeans
24 18 流亡舞影 Fundamental
25 12 心跳 張立基
26 13 天變地變情不變 張學友
27 17 漣漪心事 盧冠廷
28 24 In Your Eyes 阮兆祥
29 30 想 太極樂隊
30 Ne 也許無緣 Maria Cordero
out
19 貼身 張國榮
22 回來吧 呂方
25 全人類高歌 太極樂隊
27 隨遇 Maria Cordero

叱咤樂壇流行榜 26/06/88
01 02 祝福 葉蒨文
02 01 滴汗 林憶蓮
03 Ne 你好嗎 張立基
04 03 半生緣 達明一派
05 07 美夢記心中 葉蒨文
06 09 Anima 杜德偉
07 04 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
08 11 回到你身邊 劉德華
09 06 兩點水 鍾鎮濤
10 12 幸運是個夢 何嘉麗
11 08 星期六約會 鄺美雲
12 05 我行我素 Maria Cordero
13 10 Joe Le Taxi 陳慧嫻
14 Ne 錯了 杜德偉
15 Ne 守望你 City Beat
16 Ne 時光倒流 呂珊
17 19 夜溫柔 何嘉麗
18 23 藍戰士 Blue Jeans
19 20 人之初 盧冠廷
20 Ne 晴朗 鍾鎮濤
21 Re 全人類高歌 太極樂隊
22 14 不准挑剔 林姍姍
23 22 但願人長久 盧冠廷
24 28 In Your Eyes 阮兆祥
25 Ne 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
26 25 心跳 張立基
27 16 有誰對我更好 葉振棠
28 26 天變地變情不變 張學友
29 Ne 浪漫的年頭 Blue Jeans
30 15 勁草嬌花 林姗姗
out
13 午夜呼號 許志安
17 半夢半醒 譚詠麟
18 人生酒庫 Blue Jeans
21 點解要走 麥潔文
24 流亡舞影 Fundamental
27 漣漪心事 盧冠廷
29 想 太極樂隊
30 也許無緣 Maria Cordero

叱咤樂壇流行榜 03/07/88
01 01 祝福 葉蒨文
02 02 滴汗 林憶蓮
03 03 你好嗎 張立基
04 08 回到你身邊 劉德華
05 11 星期六約會 鄺美雲
06 Ne 我是太空人 許冠傑
07 04 半生緣 達明一派
08 07 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
09 16 時光倒流 呂珊
10 10 幸運是個夢 何嘉麗
11 09 兩點水 鍾鎮濤
12 12 我行我素 Maria Cordero
13 05 美夢記心中 葉蒨文
14 15 守望你 City Beat
15 Ne 全心傳意 盧業瑂
16 Ne 走開 鄭敬基
17 Re 流亡舞影 Fundamental
18 06 Anima 杜德偉
19 13 Joe Le Taxi 陳慧嫻
20 20 晴朗 鍾鎮濤
21 22 不准挑剔 林姍姍
22 Ne 創作我的歌 蔡國權
23 27 有誰對我更好 葉振棠
24 23 但願人長久 盧冠廷
25 26 心跳 張立基
26 Re 也許無緣 Maria Cordero
27 17 夜溫柔 何嘉麗
28 19 人之初 盧冠廷
29 24 In Your Eyes 阮兆祥
30 28 天變地變情不變 張學友
out
14 錯了 杜德偉
18 藍戰士 Blue Jeans
21 全人類高歌 太極樂隊
25 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
29 浪漫的年頭 Blue Jeans
30 勁草嬌花 林姗姗

叱咤樂壇流行榜 10/07/88
01 01 祝福 葉蒨文
02 Ne 從今以後 陳百強
03 03 你好嗎 張立基
04 Ne 你還愛我嗎 達明一派
05 02 滴汗 林憶蓮
06 06 我是太空人 許冠傑
07 08 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
08 09 時光倒流 呂珊
09 14 守望你 City Beat
10 05 星期六約會 鄺美雲
11 20 晴朗 鍾鎮濤
12 26 也許無緣 Maria Cordero
13 15 全心傳意 盧業瑂
14 11 兩點水 鍾鎮濤
15 16 走開 鄭敬基
16 13 美夢記心中 葉蒨文
17 24 但願人長久 盧冠廷
18 30 天變地變情不變 張學友
19 Ne 改邪歸正 傅振榮
20 29 In Your Eyes 阮兆祥
21 Ne 禁色 達明一派
22 Re 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
23 Re 浪漫的年頭 Blue Jeans
24 04 回到你身邊 劉德華
25 Ne 仍是老地方 李克勤
26 22 創作我的歌 蔡國權
27 25 心跳 張立基
28 28 人之初 盧冠廷
29 Ne 奉獻 蘇芮
30 Re 錯了 杜德偉
out
07 半生緣 達明一派
10 幸運是個夢 何嘉麗
12 我行我素 Maria Cordero
17 流亡舞影 Fundamental
18 Anima 杜德偉
19 Joe Le Taxi 陳慧嫻
21 不准挑剔 林姍姍
23 有誰對我更好 葉振棠
27 夜溫柔 何嘉麗

叱咤樂壇流行榜 17/07/88
01 03 你好嗎 張立基
02 01 祝福 葉蒨文
03 Ne 無需要太多 張國榮
04 02 從今以後 陳百強
05 04 你還愛我嗎 達明一派
06 15 走開 鄭敬基
07 08 時光倒流 呂珊
08 09 守望你 City Beat
09 10 星期六約會 鄺美雲
10 13 全心傳意 盧業瑂
11 06 我是太空人 許冠傑
12 12 也許無緣 Maria Cordero
13 05 滴汗 林憶蓮
14 22 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
15 25 仍是老地方 李克勤
16 11 晴朗 鍾鎮濤
17 26 創作我的歌 蔡國權
18 07 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
19 30 錯了 杜德偉
20 Ne 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
21 28 人之初 盧冠廷
22 Re Anima 杜德偉
23 Ne 最佳男主角 林憶蓮
24 18 天變地變情不變 張學友
25 19 改邪歸正 傅振榮
26 Ne 夏日之神話 李克勤
27 14 兩點水 鍾鎮濤
28 24 回到你身邊 劉德華
29 20 In Your Eyes 阮兆祥
30 Ne 怎麼 蔡立兒
out
16 美夢記心中 葉蒨文
17 但願人長久 盧冠廷
21 禁色 達明一派
23 浪漫的年頭 Blue Jeans
27 心跳 張立基
29 奉獻 蘇芮

叱咤樂壇流行榜 24/07/88
01 02 祝福 葉蒨文
02 03 無需要太多 張國榮
03 04 從今以後 陳百強
04 05 你還愛我嗎 達明一派
05 14 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
06 01 你好嗎 張立基
07 07 時光倒流 呂珊
08 Ne 星星月亮太陽 陳潔靈
09 08 守望你 City Beat
10 06 走開 鄭敬基
11 10 全心傳意 盧業瑂
12 Ne 真愛又如何 徐小鳳
13 23 最佳男主角 林憶蓮
14 11 我是太空人 許冠傑
15 Ne 不如不見 梅艷芳
16 24 天變地變情不變 張學友
17 26 夏日之神話 李克勤
18 17 創作我的歌 蔡國權
19 20 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
20 Re 禁色 達明一派
21 Ne 情人的眼淚 葉麗儀
22 Re 心跳 張立基
23 Ne 一生不忘記 鄺美雲
24 12 也許無緣 Maria Cordero
25 15 仍是老地方 李克勤
26 18 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
27 Ne 大丈夫日記 周潤發/王祖賢/葉蒨文
28 Ne 只有它 葉蒨文
29 Ne 不速之客 許冠傑
30 Ne 我的愛人 太極樂隊
out
09 星期六約會 鄺美雲
13 滴汗 林憶蓮
16 晴朗 鍾鎮濤
19 錯了 杜德偉
21 人之初 盧冠廷
22 Anima 杜德偉
25 改邪歸正 傅振榮
27 兩點水 鍾鎮濤
28 回到你身邊 劉德華
29 In Your Eyes 阮兆祥
30 怎麼 蔡立兒

叱咤樂壇流行榜 31/07/88
01 02 無需要太多 張國榮
02 04 你還愛我嗎 達明一派
03 08 星星月亮太陽 陳潔靈
04 03 從今以後 陳百強
05 05 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
06 15 不如不見 梅艷芳
07 17 夏日之神話 李克勤
08 19 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
09 Ne 窗外 夢劇院
10 01 祝福 葉蒨文
11 06 你好嗎 張立基
12 07 時光倒流 呂珊
13 10 走開 鄭敬基
14 09 守望你 City Beat
15 30 我的愛人 太極樂隊
16 21 情人的眼淚 葉麗儀
17 28 只有它 葉蒨文
18 13 最佳男主角 林憶蓮
19 29 不速之客 許冠傑
20 11 全心傳意 盧業瑂
21 18 創作我的歌 蔡國權
22 20 禁色 達明一派
23 23 一生不忘記 鄺美雲
24 Ne 不舉傘的雨天 柏安妮
25 14 我是太空人 許冠傑
26 22 心跳 張立基
27 Re 滴汗 林憶蓮
28 12 真愛又如何 徐小鳳
29 27 大丈夫日記 周潤發/王祖賢/葉蒨文
30 Re 星期六約會 鄺美雲
out
16 天變地變情不變 張學友
24 也許無緣 Maria Cordero
25 仍是老地方 李克勤
26 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮

叱咤樂壇流行榜 07/08/88
01 01 無需要太多 張國榮
02 11 你好嗎 張立基
03 07 夏日之神話 李克勤
04 29 大丈夫日記 周潤發/王祖賢/葉蒨文
05 10 祝福 葉蒨文
06 Ne 八十歲後 譚詠麟
07 17 只有它 葉蒨文
08 Ne Don't Cry For Me 陳百強
09 08 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
10 12 時光倒流 呂珊
11 14 守望你 City Beat
12 04 從今以後 陳百強
13 13 走開 鄭敬基
14 28 真愛又如何 徐小鳳
15 03 星星月亮太陽 陳潔靈
16 22 禁色 達明一派
17 02 你還愛我嗎 達明一派
18 06 不如不見 梅艷芳
19 16 情人的眼淚 葉麗儀
20 18 最佳男主角 林憶蓮
21 Re 仍是老地方 李克勤
22 09 窗外 夢劇院
23 20 全心傳意 盧業瑂
24 21 創作我的歌 蔡國權
25 25 我是太空人 許冠傑
26 05 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
27 15 我的愛人 太極樂隊
28 27 滴汗 林憶蓮
29 Re 怎麼 蔡立兒
30 Re 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
out
19 不速之客 許冠傑
23 一生不忘記 鄺美雲
24 不舉傘的雨天 柏安妮
26 心跳 張立基
30 星期六約會 鄺美雲

叱咤樂壇流行榜 14/08/88
01 06 八十歲後 譚詠麟
02 12 從今以後 陳百強
03 03 夏日之神話 李克勤
04 01 無需要太多 張國榮
05 Ne Girl Friend 麥潔文
06 02 你好嗎 張立基
07 17 你還愛我嗎 達明一派
08 20 最佳男主角 林憶蓮
09 15 星星月亮太陽 陳潔靈
10 29 怎麼 蔡立兒
11 Ne Hot Summer 張國榮
12 04 大丈夫日記 周潤發/王祖賢/葉蒨文
13 05 祝福 葉蒨文
14 08 Don't Cry For Me 陳百強
15 09 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
16 14 真愛又如何 徐小鳳
17 07 只有它 葉蒨文
18 13 走開 鄭敬基
19 26 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
20 10 時光倒流 呂珊
21 18 不如不見 梅艷芳
22 11 守望你 City Beat
23 16 禁色 達明一派
24 19 情人的眼淚 葉麗儀
25 23 全心傳意 盧業瑂
26 25 我是太空人 許冠傑
27 Ne 大會堂演奏廳 李克勤
28 Ne 再見女郎 張立基
29 Re 不速之客 許冠傑
30 Re 一生不忘記 鄺美雲
out
21 仍是老地方 李克勤
22 窗外 夢劇院
24 創作我的歌 蔡國權
27 我的愛人 太極樂隊
28 滴汗 林憶蓮
30 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮

叱咤樂壇流行榜 21/08/88
01 01 八十歲後 譚詠麟
02 Ne 衝開一切 Beyond
03 Ne 不准喧嘩 郭小霖
04 02 從今以後 陳百強
05 04 無需要太多 張國榮
06 13 祝福 葉蒨文
07 03 夏日之神話 李克勤
08 05 Girl Friend 麥潔文
09 Ne 點滴情懷 盧業瑂
10 21 不如不見 梅艷芳
11 06 你好嗎 張立基
12 11 Hot Summer 張國榮
13 12 大丈夫日記 周潤發/王祖賢/葉蒨文
14 10 怎麼 蔡立兒
15 07 你還愛我嗎 達明一派
16 15 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
17 23 禁色 達明一派
18 16 真愛又如何 徐小鳳
19 09 星星月亮太陽 陳潔靈
20 14 Don't Cry For Me 陳百強
21 22 守望你 City Beat
22 20 時光倒流 呂珊
23 Re 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
24 Re 窗外 夢劇院
25 27 大會堂演奏廳 李克勤
26 Ne 夢裏共醉 梅艷芳
27 Re 創作我的歌 蔡國權
28 Ne 迷亂 麥潔文
29 08 最佳男主角 林憶蓮
30 24 情人的眼淚 葉麗儀
out
17 只有它 葉蒨文
18 走開 鄭敬基
19 午夜吻別前 成龍/河合奈保子
25 全心傳意 盧業瑂
26 我是太空人 許冠傑
28 再見女郎 張立基
29 不速之客 許冠傑
30 一生不忘記 鄺美雲

叱咤樂壇流行榜 28/08/88
01 02 衝開一切 Beyond
02 01 八十歲後 譚詠麟
03 03 不准喧嘩 郭小霖
04 04 從今以後 陳百強
05 08 Girl Friend 麥潔文
06 07 夏日之神話 李克勤
07 Ne 繼續跳舞 張國榮
08 10 不如不見 梅艷芳
09 16 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
10 20 Don't Cry For Me 陳百強
11 Ne 交織千個心 許冠傑
12 Ne 水中花 譚詠麟
13 17 禁色 達明一派
14 12 Hot Summer 張國榮
15 09 點滴情懷 盧業瑂
16 25 大會堂演奏廳 李克勤
17 14 怎麼 蔡立兒
18 15 你還愛我嗎 達明一派
19 05 無需要太多 張國榮
20 11 你好嗎 張立基
21 26 夢裏共醉 梅艷芳
22 06 祝福 葉蒨文
23 Ne 若你要離開我 杜麗莎
24 Ne 自製空間 林憶蓮
25 13 大丈夫日記 周潤發/王祖賢/葉蒨文
26 19 星星月亮太陽 陳潔靈
27 30 情人的眼淚 葉麗儀
28 Ne 我愛大樹熊 吳潔梅
29 21 守望你 City Beat
30 Re 只有它 葉蒨文
out
18 真愛又如何 徐小鳳
22 時光倒流 呂珊
23 沉默是金(合唱版) 許冠傑/張國榮
24 窗外 夢劇院
27 創作我的歌 蔡國權
28 迷亂 麥潔文
29 最佳男主角 林憶蓮

叱咤樂壇流行榜 04/09/88
01 02 八十歲後 譚詠麟
02 03 不准喧嘩 郭小霖
03 10 Don't Cry For Me 陳百強
04 11 交織千個心 許冠傑
05 07 繼續跳舞 張國榮
06 05 Girl Friend 麥潔文
07 01 衝開一切 Beyond
08 12 水中花 譚詠麟
09 Ne 真的漢子 林子祥/太極樂隊
10 15 點滴情懷 盧業瑂
11 14 Hot Summer 張國榮
12 16 大會堂演奏廳 李克勤
13 21 夢裏共醉 梅艷芳
14 22 祝福 葉蒨文
15 Ne 午夜皇后 譚詠麟
16 06 夏日之神話 李克勤
17 26 星星月亮太陽 陳潔靈
18 Ne 三心一意 林子祥
19 13 禁色 達明一派
20 29 守望你 City Beat
21 04 從今以後 陳百強
22 19 無需要太多 張國榮
23 Ne 未來主人翁 民間傳奇
24 Re 創作我的歌 蔡國權
25 Ne 叛逆 蔡楓華
26 08 不如不見 梅艷芳
27 Re 迷亂 麥潔文
28 Ne 失戀一週年 陳潔靈
29 Ne Stand By Me 梅艷芳
30 09 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
out
17 怎麼 蔡立兒
18 你還愛我嗎 達明一派
20 你好嗎 張立基
23 若你要離開我 杜麗莎
24 自製空間 林憶蓮
25 大丈夫日記 周潤發/王祖賢/葉蒨文
27 情人的眼淚 葉麗儀
28 我愛大樹熊 吳潔梅
30 只有它 葉蒨文

叱咤樂壇流行榜 11/09/88
01 04 交織千個心 許冠傑
02 08 水中花 譚詠麟
03 Ne 幾時再見 陳慧嫻
04 10 點滴情懷 盧業瑂
05 29 Stand By Me 梅艷芳
06 02 不准喧嘩 郭小霖
07 06 Girl Friend 麥潔文
08 Ne 大地 Beyond
09 01 八十歲後 譚詠麟
10 09 真的漢子 林子祥/太極樂隊
11 21 從今以後 陳百強
12 Re 你好嗎 張立基
13 03 Don't Cry For Me 陳百強
14 05 繼續跳舞 張國榮
15 07 衝開一切 Beyond
16 25 叛逆 蔡楓華
17 14 祝福 葉蒨文
18 12 大會堂演奏廳 李克勤
19 11 Hot Summer 張國榮
20 18 三心一意 林子祥
21 30 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
22 Ne Brenda點唱機 盧業瑂
23 16 夏日之神話 李克勤
24 Re 真愛又如何 徐小鳳
25 19 禁色 達明一派
26 23 未來主人翁 民間傳奇
27 17 星星月亮太陽 陳潔靈
28 Re 你還愛我嗎 達明一派
29 15 午夜皇后 譚詠麟
30 20 守望你 City Beat
out
13 夢裏共醉 梅艷芳
22 無需要太多 張國榮
24 創作我的歌 蔡國權
26 不如不見 梅艷芳
27 迷亂 麥潔文
28 失戀一週年 陳潔靈

叱咤樂壇流行榜 18/09/88
01 05 Stand By Me 梅艷芳
02 14 繼續跳舞 張國榮
03 02 水中花 譚詠麟
04 22 Brenda點唱機 盧業瑂
05 03 幾時再見 陳慧嫻
06 Ne 分手真相 郭小霖
07 Ne 一見鍾情 劉美君
08 10 真的漢子 林子祥/太極樂隊
09 13 Don't Cry For Me 陳百強
10 07 Girl Friend 麥潔文
11 15 衝開一切 Beyond
12 16 叛逆 蔡楓華
13 Ne 衝破萬重浪 蔡國權
14 01 交織千個心 許冠傑
15 08 大地 Beyond
16 Re 失戀一週年 陳潔靈
17 Re 迷亂 麥潔文
18 04 點滴情懷 盧業瑂
19 06 不准喧嘩 郭小霖
20 09 八十歲後 譚詠麟
21 12 你好嗎 張立基
22 24 真愛又如何 徐小鳳
23 Ne Magic 魏綺清
24 17 祝福 葉蒨文
25 Ne 也是如空 呂方
26 20 三心一意 林子祥
27 26 未來主人翁 民間傳奇
28 18 大會堂演奏廳 李克勤
29 27 星星月亮太陽 陳潔靈
30 Re 夢裏共醉 梅艷芳
out
11 從今以後 陳百強
19 Hot Summer 張國榮
21 下雨天 林憶蓮/Blue Jeans
23 夏日之神話 李克勤
25 禁色 達明一派
28 你還愛我嗎 達明一派
29 午夜皇后 譚詠麟
30 守望你 City Beat

叱咤樂壇流行榜 25/09/88
01 01 Stand By Me 梅艷芳
02 07 一見鍾情 劉美君
03 Ne 千載不變 溫拿樂隊
04 03 水中花 譚詠麟
05 Ne 舊唱片 草蜢
06 02 繼續跳舞 張國榮
07 16 失戀一週年 陳潔靈
08 18 點滴情懷 盧業瑂
09 15 大地 Beyond
10 05 幾時再見 陳慧嫻
11 Ne 重逢 徐小鳳
12 06 分手真相 郭小霖
13 20 八十歲後 譚詠麟
14 12 叛逆 蔡楓華
15 11 衝開一切 Beyond
16 08 真的漢子 林子祥/太極樂隊
17 10 Girl Friend 麥潔文
18 Ne 不怨一句 呂方
19 14 交織千個心 許冠傑
20 19 不准喧嘩 郭小霖
21 28 大會堂演奏廳 李克勤
22 Re 禁色 達明一派
23 04 Brenda點唱機 盧業瑂
24 09 Don't Cry For Me 陳百強
25 13 衝破萬重浪 蔡國權
26 24 祝福 葉蒨文
27 Ne 一呼百應 黃翊/李明珠
28 Re 午夜皇后 譚詠麟
29 Ne 迷惘 郭小霖
30 Ne 無意識的等 杜麗莎
out
17 迷亂 麥潔文
21 你好嗎 張立基
22 真愛又如何 徐小鳳
23 Magic 魏綺清
25 也是如空 呂方
26 三心一意 林子祥
27 未來主人翁 民間傳奇
29 星星月亮太陽 陳潔靈
30 夢裏共醉 梅艷芳

叱咤樂壇流行榜 02/10/88
01 08 點滴情懷 盧業瑂
02 09 大地 Beyond
03 07 失戀一週年 陳潔靈
04 02 一見鍾情 劉美君
05 04 水中花 譚詠麟
06 01 Stand By Me 梅艷芳
07 05 舊唱片 草蜢
08 11 重逢 徐小鳳
09 10 幾時再見 陳慧嫻
10 16 真的漢子 林子祥/太極樂隊
11 18 不怨一句 呂方
12 12 分手真相 郭小霖
13 27 一呼百應 黃翊/李明珠
14 03 千載不變 溫拿樂隊
15 06 繼續跳舞 張國榮
16 Ne 心事有誰知 黃寶欣
17 14 叛逆 蔡楓華
18 15 衝開一切 Beyond
19 26 祝福 葉蒨文
20 Re 你好嗎 張立基
21 29 迷惘 郭小霖
22 Ne 不想化粧 夢劇院
23 Ne 大約在冬季 齊秦
24 19 交織千個心 許冠傑
25 25 衝破萬重浪 蔡國權
26 Re 星星月亮太陽 陳潔靈
27 Re 從今以後 陳百強
28 Ne 尋夢園 魏綺清
29 Re 未來主人翁 民間傳奇
30 21 大會堂演奏廳 李克勤
out
13 八十歲後 譚詠麟
17 Girl Friend 麥潔文
20 不准喧嘩 郭小霖
22 禁色 達明一派
23 Brenda點唱機 盧業瑂
24 Don't Cry For Me 陳百強
28 午夜皇后 譚詠麟
30 無意識的等 杜麗莎

叱咤樂壇流行榜 09/10/88
01 02 大地 Beyond
02 28 尋夢園 魏綺清
03 04 一見鍾情 劉美君
04 07 舊唱片 草蜢
05 17 叛逆 蔡楓華
06 Ne 再一次 李達成
07 06 Stand By Me 梅艷芳
08 14 千載不變 溫拿樂隊
09 01 點滴情懷 盧業瑂
10 22 不想化粧 夢劇院
11 12 分手真相 郭小霖
12 11 不怨一句 呂方
13 15 繼續跳舞 張國榮
14 Re 無意識的等 杜麗莎
15 09 幾時再見 陳慧嫻
16 13 一呼百應 黃翊/李明珠
17 05 水中花 譚詠麟
18 21 迷惘 郭小霖
19 Ne 最後的一班渡輪 蔡國權
20 18 衝開一切 Beyond
21 19 祝福 葉蒨文
22 10 真的漢子 林子祥/太極樂隊
23 16 心事有誰知 黃寶欣
24 25 衝破萬重浪 蔡國權
25 24 交織千個心 許冠傑
26 Re Don't Cry For Me 陳百強
27 26 星星月亮太陽 陳潔靈
28 Ne 最後抱擁 鄭少秋
29 30 大會堂演奏廳 李克勤
30 Ne 擁抱 譚詠麟
out
03 失戀一週年 陳潔靈
08 重逢 徐小鳳
20 你好嗎 張立基
23 大約在冬季 齊秦
27 從今以後 陳百強
29 未來主人翁 民間傳奇

叱咤樂壇流行榜 16/10/88
01 01 大地 Beyond
02 03 一見鍾情 劉美君
03 Ne 十二分十分吋 周潤發
04 04 舊唱片 草蜢
05 02 尋夢園 魏綺清
06 08 千載不變 溫拿樂隊
07 14 無意識的等 杜麗莎
08 11 分手真相 郭小霖
09 05 叛逆 蔡楓華
10 19 最後的一班渡輪 蔡國權
11 Re 大約在冬季 齊秦
12 21 祝福 葉蒨文
13 22 真的漢子 林子祥/太極樂隊
14 Re 我愛大樹熊 吳潔梅
15 12 不怨一句 呂方
16 15 幾時再見 陳慧嫻
17 28 最後抱擁 鄭少秋
18 06 再一次 李達成
19 17 水中花 譚詠麟
20 07 Stand By Me 梅艷芳
21 10 不想化粧 夢劇院
22 Re 失戀一週年 陳潔靈
23 Ne 也許世事如此 陳潔靈
24 Ne 燃點真愛 陳百強/陳慧嫻/劉美君/林憶蓮
25 13 繼續跳舞 張國榮
26 18 迷惘 郭小霖
27 23 心事有誰知 黃寶欣
28 30 擁抱 譚詠麟
29 Re 重逢 徐小鳳
30 09 點滴情懷 盧業瑂
out
16 一呼百應 黃翊/李明珠
20 衝開一切 Beyond
24 衝破萬重浪 蔡國權
25 交織千個心 許冠傑
26 Don't Cry For Me 陳百強
27 星星月亮太陽 陳潔靈
29 大會堂演奏廳 李克勤

叱咤樂壇流行榜 23/10/88
01 Ne 人生何處不相逢 陳慧嫻
02 02 一見鍾情 劉美君
03 07 無意識的等 杜麗莎
04 01 大地 Beyond
05 10 最後的一班渡輪 蔡國權
06 04 舊唱片 草蜢
07 11 大約在冬季 齊秦
08 06 千載不變 溫拿樂隊
09 15 不怨一句 呂方
10 18 再一次 李達成
11 05 尋夢園 魏綺清
12 17 最後抱擁 鄭少秋
13 09 叛逆 蔡楓華
14 08 分手真相 郭小霖
15 19 水中花 譚詠麟
16 03 十二分十分吋 周潤發
17 20 Stand By Me 梅艷芳
18 Ne 持續五秒Kissing You 杜德智
19 13 真的漢子 林子祥/太極樂隊
20 14 我愛大樹熊 吳潔梅
21 Ne 生命之曲 林子祥
22 Re 你好嗎 張立基
23 26 迷惘 郭小霖
24 Ne 戀愛獵人 黃寶欣
25 Ne 愛你想你 梅艷芳
26 28 擁抱 譚詠麟
27 Re 大會堂演奏廳 李克勤
28 21 不想化粧 夢劇院
29 Re 一呼百應 黃翊/李明珠
30 16 幾時再見 陳慧嫻
out
12 祝福 葉蒨文
22 失戀一週年 陳潔靈
23 也許世事如此 陳潔靈
24 燃點真愛 陳百強/陳慧嫻/劉美君/林憶蓮
25 繼續跳舞 張國榮
27 心事有誰知 黃寶欣
29 重逢 徐小鳳
30 點滴情懷 盧業瑂

叱咤樂壇流行榜 30/10/88
01 Ne 我信韻律全能 許冠傑/CRDJ
02 02 一見鍾情 劉美君
03 07 大約在冬季 齊秦
04 Re 也許世事如此 陳潔靈
05 01 人生何處不相逢 陳慧嫻
06 05 最後的一班渡輪 蔡國權
07 06 舊唱片 草蜢
08 16 十二分十分吋 周潤發
09 12 最後抱擁 鄭少秋
10 03 無意識的等 杜麗莎
11 10 再一次 李達成
12 Ne 喜歡妳 Beyond
13 18 持續五秒Kissing You 杜德智
14 04 大地 Beyond
15 14 分手真相 郭小霖
16 21 生命之曲 林子祥
17 24 戀愛獵人 黃寶欣
18 11 尋夢園 魏綺清
19 08 千載不變 溫拿樂隊
20 Ne 外面的世界 齊秦
21 Ne 冷戰 林志美
22 Re 祝福 葉蒨文
23 Ne 故園風雪後 林子祥
24 Re 點滴情懷 盧業瑂
25 Ne 出走 李珊珊
26 09 不怨一句 呂方
27 20 我愛大樹熊 吳潔梅
28 Ne 烈火快車 草蜢
29 13 叛逆 蔡楓華
30 Ne 純真消逝 吳國敬
out
15 水中花 譚詠麟
17 Stand By Me 梅艷芳
19 真的漢子 林子祥/太極樂隊
22 你好嗎 張立基
23 迷惘 郭小霖
25 愛你想你 梅艷芳
26 擁抱 譚詠麟
27 大會堂演奏廳 李克勤
28 不想化粧 夢劇院
29 一呼百應 黃翊/李明珠
30 幾時再見 陳慧嫻

叱咤樂壇流行榜 06/11/88
01 05 人生何處不相逢 陳慧嫻
02 Ne 公子多情 劉美君
03 01 我信韻律全能 許冠傑/CRDJ
04 13 持續五秒Kissing You 杜德智
05 27 我愛大樹熊 吳潔梅
06 06 最後的一班渡輪 蔡國權
07 03 大約在冬季 齊秦
08 09 最後抱擁 鄭少秋
09 12 喜歡妳 Beyond
10 17 戀愛獵人 黃寶欣
11 Ne 結他低泣時 夏韶聲
12 Ne 可能 王傑
13 16 生命之曲 林子祥
14 10 無意識的等 杜麗莎
15 08 十二分十分吋 周潤發
16 11 再一次 李達成
17 30 純真消逝 吳國敬
18 14 大地 Beyond
19 15 分手真相 郭小霖
20 18 尋夢園 魏綺清
21 21 冷戰 林志美
22 28 烈火快車 草蜢
23 Ne 末世情 達明一派
24 Ne 二人的歌 Maria Cordero/徐佩兒
25 Re 愛你想你 梅艷芳
26 Re 迷惘 郭小霖
27 02 一見鍾情 劉美君
28 19 千載不變 溫拿樂隊
29 Re 幾時再見 陳慧嫻
30 Ne 熱吻我吧 民間傳奇
out
04 也許世事如此 陳潔靈
07 舊唱片 草蜢
20 外面的世界 齊秦
22 祝福 葉蒨文
23 故園風雪後 林子祥
24 點滴情懷 盧業瑂
25 出走 李珊珊
26 不怨一句 呂方
29 叛逆 蔡楓華

叱咤樂壇流行榜 13/11/88
01 01 人生何處不相逢 陳慧嫻
02 11 結他低泣時 夏韶聲
03 03 我信韻律全能 許冠傑/CRDJ
04 07 大約在冬季 齊秦
05 09 喜歡妳 Beyond
06 27 一見鍾情 劉美君
07 Ne 人生如此 Chyna
08 15 十二分十分吋 周潤發
09 17 純真消逝 吳國敬
10 Ne 出走 李珊珊
11 04 持續五秒Kissing You 杜德智
12 02 公子多情 劉美君
13 Ne 遍霧遍雨 夢劇院
14 Ne 忘情號 杜德偉
15 16 再一次 李達成
16 Re 舊唱片 草蜢
17 05 我愛大樹熊 吳潔梅
18 08 最後抱擁 鄭少秋
19 23 末世情 達明一派
20 21 冷戰 林志美
21 Ne 君子不變 鍾鎮濤
22 14 無意識的等 杜麗莎
23 28 千載不變 溫拿樂隊
24 Ne 患難見真情 羅嘉良
25 10 戀愛獵人 黃寶欣
26 12 可能 王傑
27 13 生命之曲 林子祥
28 22 烈火快車 草蜢
29 06 最後的一班渡輪 蔡國權
30 Re 也許世事如此 陳潔靈
out
18 大地 Beyond
19 分手真相 郭小霖
20 尋夢園 魏綺清
24 二人的歌 Maria Cordero/徐佩兒
25 愛你想你 梅艷芳
26 迷惘 郭小霖
29 幾時再見 陳慧嫻
30 熱吻我吧 民間傳奇

叱咤樂壇流行榜 20/11/88
01 02 結他低泣時 夏韶聲
02 05 喜歡妳 Beyond
03 12 公子多情 劉美君
04 01 人生何處不相逢 陳慧嫻
05 Ne 誰在意 周美茵
06 03 我信韻律全能 許冠傑/CRDJ
07 26 可能 王傑
08 09 純真消逝 吳國敬
09 10 出走 李珊珊
10 04 大約在冬季 齊秦
11 08 十二分十分吋 周潤發
12 11 持續五秒Kissing You 杜德智
13 Ne 永遠動聽 林志美
14 13 遍霧遍雨 夢劇院
15 24 患難見真情 羅嘉良
16 17 我愛大樹熊 吳潔梅
17 27 生命之曲 林子祥
18 14 忘情號 杜德偉
19 23 千載不變 溫拿樂隊
20 07 人生如此 Chyna
21 18 最後抱擁 鄭少秋
22 19 末世情 達明一派
23 Ne 講多錯多 林憶蓮
24 Re 大地 Beyond
25 Re 尋夢園 魏綺清
26 Ne 荒謬的愛情 許志安
27 21 君子不變 鍾鎮濤
28 Re 熱吻我吧 民間傳奇
29 06 一見鍾情 劉美君
30 29 最後的一班渡輪 蔡國權
out
15 再一次 李達成
16 舊唱片 草蜢
20 冷戰 林志美
22 無意識的等 杜麗莎
25 戀愛獵人 黃寶欣
28 烈火快車 草蜢
30 也許世事如此 陳潔靈

叱咤樂壇流行榜 27/11/88
01 05 誰在意 周美茵
02 01 結他低泣時 夏韶聲
03 23 講多錯多 林憶蓮
04 07 可能 王傑
05 Ne 盼三年 陳百強
06 02 喜歡妳 Beyond
07 04 人生何處不相逢 陳慧嫻
08 14 遍霧遍雨 夢劇院
09 13 永遠動聽 林志美
10 Ne 醉人夢裡 魏綺清
11 18 忘情號 杜德偉
12 10 大約在冬季 齊秦
13 11 十二分十分吋 周潤發
14 20 人生如此 Chyna
15 03 公子多情 劉美君
16 12 持續五秒Kissing You 杜德智
17 08 純真消逝 吳國敬
18 15 患難見真情 羅嘉良
19 Ne 秋天的浪漫 李珊珊
20 06 我信韻律全能 許冠傑/CRDJ
21 22 末世情 達明一派
22 26 荒謬的愛情 許志安
23 Ne 廣播道神話 劉美君
24 Ne 洗禮 邊界
25 17 生命之曲 林子祥
26 Re 烈火快車 草蜢
27 09 出走 李珊珊
28 Re 祝福 葉蒨文
29 Re 再一次 李達成
30 Re 你好嗎 張立基
out
16 我愛大樹熊 吳潔梅
19 千載不變 溫拿樂隊
21 最後抱擁 鄭少秋
24 大地 Beyond
25 尋夢園 魏綺清
27 君子不變 鍾鎮濤
28 熱吻我吧 民間傳奇
29 一見鍾情 劉美君
30 最後的一班渡輪 蔡國權

叱咤樂壇流行榜 04/12/88
01 03 講多錯多 林憶蓮
02 01 誰在意 周美茵
03 04 可能 王傑
04 09 永遠動聽 林志美
05 Ne 今天應該很高興 達明一派
06 05 盼三年 陳百強
07 02 結他低泣時 夏韶聲
08 Ne 心聲 鄺美雲
09 07 人生何處不相逢 陳慧嫻
10 08 遍霧遍雨 夢劇院
11 19 秋天的浪漫 李珊珊
12 17 純真消逝 吳國敬
13 23 廣播道神話 劉美君
14 22 荒謬的愛情 許志安
15 15 公子多情 劉美君
16 11 忘情號 杜德偉
17 14 人生如此 Chyna
18 06 喜歡妳 Beyond
19 16 持續五秒Kissing You 杜德智
20 18 患難見真情 羅嘉良
21 Ne 別話 張國榮
22 Ne 逃 City Beat
23 12 大約在冬季 齊秦
24 Ne 霓虹玩偶 甄楚倩
25 24 洗禮 邊界
26 Ne 台下女主角 周慧敏
27 Re 千載不變 溫拿樂隊
28 27 出走 李珊珊
29 25 生命之曲 林子祥
30 20 我信韻律全能 許冠傑/CRDJ
out
10 醉人夢裡 魏綺清
13 十二分十分吋 周潤發
21 末世情 達明一派
26 烈火快車 草蜢
28 祝福 葉蒨文
29 再一次 李達成
30 你好嗎 張立基

叱咤樂壇流行榜 11/12/88
01 05 今天應該很高興 達明一派
02 04 永遠動聽 林志美
03 01 講多錯多 林憶蓮
04 11 秋天的浪漫 李珊珊
05 07 結他低泣時 夏韶聲
06 02 誰在意 周美茵
07 06 盼三年 陳百強
08 03 可能 王傑
09 24 霓虹玩偶 甄楚倩
10 16 忘情號 杜德偉
11 09 人生何處不相逢 陳慧嫻
12 Ne 失戀季節 周美茵
13 08 心聲 鄺美雲
14 13 廣播道神話 劉美君
15 12 純真消逝 吳國敬
16 15 公子多情 劉美君
17 26 台下女主角 周慧敏
18 Re 祝福 葉蒨文
19 17 人生如此 Chyna
20 23 大約在冬季 齊秦
21 25 洗禮 邊界
22 10 遍霧遍雨 夢劇院
23 18 喜歡妳 Beyond
24 20 患難見真情 羅嘉良
25 21 別話 張國榮
26 30 我信韻律全能 許冠傑/CRDJ
27 Re 你好嗎 張立基
28 Ne 狂流 齊秦
29 Ne 說句對不起 張麗瑾
30 Ne 凌晨舊戲 陳慧嫻
out
14 荒謬的愛情 許志安
19 持續五秒Kissing You 杜德智
22 逃 City Beat
27 千載不變 溫拿樂隊
28 出走 李珊珊
29 生命之曲 林子祥

叱咤樂壇流行榜 18/12/88
01 01 今天應該很高興 達明一派
02 03 講多錯多 林憶蓮
03 13 心聲 鄺美雲
04 02 永遠動聽 林志美
05 05 結他低泣時 夏韶聲
06 08 可能 王傑
07 14 廣播道神話 劉美君
08 09 霓虹玩偶 甄楚倩
09 10 忘情號 杜德偉
10 17 台下女主角 周慧敏
11 25 別話 張國榮
12 Ne Hello Merry Christmas 黃凱芹
13 29 說句對不起 張麗瑾
14 19 人生如此 Chyna
15 04 秋天的浪漫 李珊珊
16 23 喜歡妳 Beyond
17 30 凌晨舊戲 陳慧嫻
18 07 盼三年 陳百強
19 15 純真消逝 吳國敬
20 Ne 流金歲月 葉蒨文
21 06 誰在意 周美茵
22 21 洗禮 邊界
23 11 人生何處不相逢 陳慧嫻
24 16 公子多情 劉美君
25 12 失戀季節 周美茵
26 Ne 討厭 劉美君
27 Ne 渴望 蔡立兒
28 18 祝福 葉蒨文
29 20 大約在冬季 齊秦
30 Re 千載不變 溫拿樂隊
out
22 遍霧遍雨 夢劇院
24 患難見真情 羅嘉良
26 我信韻律全能 許冠傑/CRDJ
27 你好嗎 張立基
28 狂流 齊秦

叱咤樂壇流行榜 25/12/88
01 01 今天應該很高興 達明一派
02 Ne 感情到老 陳百強
03 09 忘情號 杜德偉
04 03 心聲 鄺美雲
05 04 永遠動聽 林志美
06 Ne 還有 王傑/林憶蓮
07 06 可能 王傑
08 12 Hello Merry Christmas 黃凱芹
09 Ne 追尋 City Beat
10 02 講多錯多 林憶蓮
11 07 廣播道神話 劉美君
12 08 霓虹玩偶 甄楚倩
13 10 台下女主角 周慧敏
14 11 別話 張國榮
15 14 人生如此 Chyna
16 13 說句對不起 張麗瑾
17 20 流金歲月 葉蒨文
18 17 凌晨舊戲 陳慧嫻
19 Ne 奇遇 Blue Jeans
20 05 結他低泣時 夏韶聲
21 19 純真消逝 吳國敬
22 21 誰在意 周美茵
23 15 秋天的浪漫 李珊珊
24 Ne 停車暫借問 夢劇院
25 16 喜歡妳 Beyond
26 18 盼三年 陳百強
27 22 洗禮 邊界
28 Ne 浪漫假日 林志美
29 23 人生何處不相逢 陳慧嫻
30 24 公子多情 劉美君
out
25 失戀季節 周美茵
26 討厭 劉美君
27 渴望 蔡立兒
28 祝福 葉蒨文
29 大約在冬季 齊秦
30 千載不變 溫拿樂隊

03年 CANDY個女銅冇左

好慚愧
我發覺我好似冇印象聽過tim
send me send me
electric 發表於 2017-4-6 15:14

903播過唔G有無30次

小城大事 (女子十二樂坊) 電光幻影第二版唔收錄 反而收錄國語版 大城大事(女子十二樂坊)
13年嚟一直未面 ...
SA弟林 發表於 2017-4-4 16:11

好慚愧
我發覺我好似冇印象聽過tim
send me send me

好似以前首歌hit咗, 興出N個版本.我的驕傲都有半年後plug演唱會版.

最經典就係愛與誠(劇場版)、小城大 ...
風見志郎 發表於 2017-1-25 08:58

小城大事 (女子十二樂坊) 電光幻影第二版唔收錄 反而收錄國語版 大城大事(女子十二樂坊)
13年嚟一直未面世Cd Version 得個Full Version
nonkul

即係邊個壇
abcxyz302006 發表於 2017-1-25 02:32

港音
nonkul

还有人更新下此贴吗?
youfuqi 發表於 2017-3-27 16:17

你想知d乜

还有人更新下此贴吗?

十年前既第11周,十年後第11周得返肥蘭Sammi同天后玩

903專業推介2007年 第11周 (2007-03-17)
1.張學友        好久不見
2.容祖兒        愛一個上一課
3.at17        同聲同氣
4.鄭秀文        愛情萬歲
5.關淑怡        眾生花
6.張繼聰        寧願晏D訓
7.孫燕姿        逆光
8.泳兒        黛玉笑了
9.何韻詩 /麥浚龍        第三身
10.Twins        我們相愛6年
11.野仔        老地方
12.衛蘭        愛你還愛你
13.V                我82,你74
14.李蕙敏        女人不笨
15.黎明           愛不完
16.謝文雅        火 ( Yoga Dance Remix )
17.趙學而        偏偏喜歡你
18.鍾舒漫        高手過招
19.鄧麗欣        電燈膽
20.林一峰        與你共枕

執輸行頭慘過敗家
學好心分手出咗個聖誕劇場版
林仔 發表於 2017-3-7 22:27

咁我覺得都好睇過re青春常駐或者高山低谷喇

執輸行頭慘過敗家
林仔 發表於 2017-3-7 22:27

都係唱片公司爭獎手段啫
天下烏鴉一樣Aiiiii~

咩劇?Gi See Goo Bi?
hehehaha 發表於 2017-3-7 21:10

執輸行頭慘過敗家

廣播劇?
風見志郎 發表於 2017-3-7 21:09

咩劇?Gi See Goo Bi?

當時咩事Re劃火柴?
hehehaha 發表於 2017-3-7 20:57

廣播劇?

當時咩事Re劃火柴?

冠軍歌巡禮就有
風見志郎 發表於 2017-1-17 09:07

乜原來吳倩蓮都有冠軍歌
係咪個陣商台冇冠到傷痕
唯有冠翻版憶蓮

十大走勢
好心分手 8>2>3>2>1>10>x>x>x>x>x>x>x>x>x>x>x>x>x>x>x>x>x>10>7>17>19
人來人往 12>4>2>1>1> ...
林仔 發表於 2017-1-24 15:04

劃火柴
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

重口味即刻輸左
hehehaha 發表於 2017-1-24 15:12

好似以前首歌hit咗, 興出N個版本.我的驕傲都有半年後plug演唱會版.

最經典就係愛與誠(劇場版)、小城大事(女子12樂坊)、美中不足(葉德嫻版)喇, 播到隻碟爛曬.

04年後 各大流行榜隔離壇全部有
SA弟林 發表於 2017-1-24 12:48

即係邊個壇