返回列表 發帖

[Jan/24/2017] Lost in Love - 何雁詩 (CD)

歌手:何雁詩
唱片名稱:Lost In Love
唱片封面:

推出日期:2017/1/24
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1.愛需要勇氣(電視劇「致命復活」片尾曲)
2. 只想可以跟你走
3. 太想討你好
4. 真心真意(鄭俊弘/何雁詩)
5. 最真心一對(電視劇「EU超時任務」 主題曲)
6. 夢裡花(電視劇「女醫明妃傳」主題曲)
7. 三人行
8. 我和你(電視劇「四個女仔三個BAR」主題曲)
9. 很想愛下去

附加資料:
收錄 Hit 爆歌曲 : 愛需要勇氣 電視劇「致命復活」片尾曲
及 最真心一對  電視劇「EU超時任務 主題曲
2首歌youtube 點擊率衝破100萬次

優質CD 歐洲奧地利印製

出處:sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Sdcat

Just hurry up and plug 三人行, 泰山討好你好快聽厭
boy4dudes 發表於 2017-3-6 00:55

正常應該先plus真心真意先因為劇出+已錄勁歌

Just hurry up and plug 三人行, 泰山討好你好快聽厭

錯一首歌名,使唔使貼一大块貼纸
阿mark 發表於 2017-3-5 22:55

貼纸上係錯歌名, 星夢真係好白痴

youtube 試聽同 kkbox joox 果 d 都係叫太想討好你 ..
但係 back cover 個 songs list 係用貼紙貼上去 .. ...
Hoyin 發表於 2017-1-26 21:24

錯一首歌名,使唔使貼一大块貼纸

回復 54# Hoyin

希望這首歌有機會在903上榜。

何係903訪問都叫太想討好你
所以覺得應該係碟既錯體
sdcat 發表於 2017-1-27 19:54

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

youtube 試聽同 kkbox joox 果 d 都係叫太想討好你 ..
但係 back cover 個 songs list 係用貼紙貼上去 .. ...
Hoyin 發表於 2017-1-26 21:24

何係903訪問都叫太想討好你
所以覺得應該係碟既錯體

江海迦 X AGA

泰山討好你

Back of CD = 太想討你好 ()

kkbox = 太想討好你 ()

I think it should be 太想討好你, 太想討你好 doesn ...
boy4dudes 發表於 2017-1-26 20:20

但係 back cover 個 songs list 係用貼紙貼上去 .. 我估係出 CD 時忽然改成太想討你好 .. 好奇怪
最愛 :

回復 48# boy4dudes

我都想知。。

Back of CD = 太想討你好 (http://www.yesasia.com/global/lo ... 0-0-zh_TW/info.html)

kkbox = 太想討好你 (https://www.kkbox.com/hk/tc/albu ... KCRu009H-index.html)

I think it should be 太想討好你, 太想討你好 doesn't make sense.

究竟係《太想討你好》定《太想討好你》
最愛 :

都幾多電視劇曲

Songs from her debut CD under MusicNEXT are much better. Sad. Maybe it's time for her to concentrate on acting. It maybe another 3 years till her next album.

未曝光個4首都唱得好難聽,iTunes試聽已經頂唔順
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

全部之前未曝光o既都好似,真心真意最好聽

4首劇集歌
Keithhi 發表於 2017-1-15 23:22

係5首
真心真意都係主題曲

4首劇集歌
Yo man

但個效果都無漿用千萬打造嘅造型咁娘
kayzzz 發表於 2017-1-15 13:21

你講“新的心跳”﹖ GEM張專輯係自己作曲作詞, 想代表自己, 個封套都係gem自己構思...所以星夢既封面

睇星夢既封面就知道係某某識用PHOTOSHOP既OL設計, 仲駛講
hkchart 發表於 2017-1-14 21:21

但個效果都無漿用千萬打造嘅造型咁娘

KYC0347 發表於 2017-1-13 22:48

真係同 JINNY 果隻好似
洗唔洗做到倒模咁款?
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

原來佢2014果隻都係9首歌

睇星夢既封面就知道係某某識用PHOTOSHOP既OL設計, 仲駛講

好有Gem cover 的感覺, 都算好hea 的封面.
hkwilliamsiu 發表於 2017-1-14 18:17

gem 近期 d cover 有特登styling過架   (不過好唔好就另一件事)

個cover好hea呀救命
佢公司冇budget?!?!?!

好有Gem cover 的感覺, 都算好hea 的封面.

點解露條腰出黎...個style唔係好配合d歌

似金牌啲精選碟啲friend

江若琳 X AGA

回復 16# 林仔

同钟嘉欣love love love张碟点解唔收录埋伤城记一样

第一眼以為何韻詩出碟.....
舞來舞去 不日內開始錄音。

又睇成我老公何韻詩 diu
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

恭喜佢脫離一碟歌手之列

觉得似G.E.M.

COVER PHOTO IMPACT ?

Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

令我諗起金牌幫完約班歌手出既精選碟封面
hea到爛

真心真意(鄭俊弘/何雁詩)
極有理由相信係之後D 劇既主題曲

星夢藍~~

個封面似影個人相多d

有啲趙學而feel (不過何小姐個樣再淫啲)

吳若希2014 + Alfred 2015第一隻碟 混合體,到宜家都會睇成何韻詩
阿mark 發表於 2017-1-13 17:55

我都諗起<Color by numbers>...
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

點解唔塞埋愛情食物鏈既???
我等我在 發表於 2017-1-13 18:06

我又唔係靴文或者星夢員工 點答你吖

不過呢隻碟啲歌名咁鬼老土 如果加返冇咁老土嘅愛情食物鏈(齋睇歌名吖) 反而打破咗佢嘅老土feel

the worst cover of 2017
love wins!

Should have included "The Only One" to make 10 songs

Ugly cover
利申:唔係鏡粉

太想討你好係咩grammar...

佢之前好似同胡鴻鈞有首合唱歌架,錄音有影過相,宜家同鄭俊弘合唱