返回列表 發帖

[Dec/2017] 側田 Chapter Free 演唱會 2017香港站

側田 Chapter Free 演唱會 2017香港站

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝 / 微信支付
尊享優先訂票服務

演出日期 : 2017年12月8及9日
演出地點 : 紅磡香港體育館
演出時間 : 晚上8時15分
票價 : HK$780 / HK$480 / HK$280
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)

(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

矛盾一生好似改左少少詞
從男仔角度出發講迫婚

反應好的話,會出studio version ...
l00540 發表於 2017-12-10 10:51

究竟首歌要炒到幾多年LOL....

9/12 rundown

我有今日
好人
三十日
Kong
Lately (cover Stevie Wonder)
It Might Be You (cover Stephen ...
hinz 發表於 2017-12-9 23:55

矛盾一生好似改左少少詞
從男仔角度出發講迫婚

反應好的話,會出studio version
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

咁多cover歌咩事呀

紅館出邊黃牛飛,350蚊入場坐AD行

隻Never odd or even直頭消失左

呢度咁鍾意側田比送禮
兩個今年既紅館show 側田呢次完全係輸幾皮

我有今日
好人
三十日
Kong
It Might Be You (cover Stephen ...

好彩冇入場,想聽既歌唱得幾首

點解個run down咁多cover架?
I talk a lot of BS.

近年hit song medley係指其他歌手既hit song啊

佢真係好鐘意咖啡因
黎緊concert應該都會有美麗之最啦咁好反應

btw, 佢有小小回塘
好多爆位都爆唔到
同埋唱腔轉左
Kong不肖不信不怕最明顯
同埋第三首就隊支咪比觀眾唱係咩事..

又話有近年hit song medley 既
艾石仔 發表於 2017-12-10 00:08

近年都無hit歌~ 可能阿田有誤

但第一part算係早年hit歌
另一part 迷失期dark歌

讚:Edward Chan正過Mark Lui好多
彈:- 阿田好多時甩/忘詞,又用好多時間回氣⋯
     -  快歌medley有點多餘

至尊碟派台歌幾乎唱晒
可惜,無請第一行VIP上台處女合唱《450蚊》

艾石仔 發表於 2017-12-10 00:08

熱力節拍wou bom ba /眼睛想旅行/See You Again/煞科/心急人上/你唔愛我啦/餓狼傳說/大日子
近年囉
02 著地 - 鄧麗欣

我有今日
好人
三十日
Kong

I'm very happy to see Janice and Gin supporting Justin.
angelicdestiny 發表於 2017-12-9 23:35

物似類聚 唱得(live)之人, unlike someone in the background

我有今日
好人
三十日
Kong
It Might Be You (cover Stephen Bishop)
矛盾一生 (cover JW)
決戰二世祖
Volar

Heads Up Phones Down (with Dough-Boy)
拜託,我不寂寞
情永落
一念
天空之城 (with Dough-Boy)

命硬

很想很想説再見

B.O.K
紅地毯

不經不覺
男人KTV

Medley: 熱力節拍wou bom ba /眼睛想旅行/See You Again/煞科/心急人上/你唔愛我啦/餓狼傳說/大日子
失憶週末(with 陳慧琳)

Upsidedown
情歌

Encore:
頭條新聞
咖啡因萬歲
美麗之最
02 著地 - 鄧麗欣

I'm very happy to see Janice and Gin supporting Justin.
angelicdestiny 發表於 2017-12-9 23:35

女金女銀好姊妹
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

陳慧琳嘉賓
hinz 發表於 2017-12-9 22:48

1st encore
失憶週未 in 16號愛人out

2nd encore
頭條新聞
咖啡因萬歲 in
美麗之罪

https://www.instagram.com/p/Bce0isNh1lX/?taken-by=janice_vidal
I talk a lot of BS.

演唱會唔使點宣傳都爆,點唔紅法
舞來舞去 不日內開始錄音。

陳慧琳嘉賓
02 著地 - 鄧麗欣

有冇rundown?
steph123 發表於 2017-12-9 21:42

同廣州站一樣 係翻唱唔同
02 著地 - 鄧麗欣

有冇rundown?
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

2nd encore 大合唱美麗之最

咁少人講
lemontea1069 發表於 2017-12-9 12:16

等你講。

美祖有無唱阿田的歌?

同祖兒合唱左會唔會再FLOP

冇人mark rundown?

側田根本就唔紅,連演唱會都冇人講

咁少人講

有頭條新聞心滿意足了

終於唔係有過去的女人

16號愛人巧聽
山頂位表示舞台效果幾靚

容祖兒做頭場嘉賓

TDCM 會唔會下個星期終於上到銷量榜

特別版USB係咪有埋隻CD?
好confused
hehehaha 發表於 2017-12-8 19:02

實物好嚇人,透明膠盒加一只USB

但有內地人買了廿千幾蚊,淘寶應該有售~

特別版USB係咪有埋隻CD?
好confused

hinz 發表於 2017-11-24 13:05

買了USB,不過個盒透明~

訪問話今個演唱會唔會出碟
hehe 發表於 2017-9-22 20:57

宜家無左大公司BACKUP佢~以後都幾難出碟架啦

hehe 發表於 2017-9-22 20:57

點解唔出

美側話唔會唱幸福止痛 嬲

私心跪求側田唱「命書」同「下次無下次」......

去文化中心票房可以驗飛
chkalu 發表於 2017-12-1 09:51

右上角urbtix標誌

食咗兩張黄牛 請問如何check飛真假?
Laichu 發表於 2017-11-30 20:36

去文化中心票房可以驗飛

02 著地 - 鄧麗欣

張poster有種彌敦道周街貼個種cheapcheap感覺
721AXA 發表於 2017-9-12 17:52

其實側田形象不嬲都MK

張poster有種彌敦道周街貼個種cheapcheap感覺