返回列表 發帖

Burn Out - 盧瀚霆

單選投票, 共有 59 人參與投票
30.51% (18)
5.08% (3)
13.56% (8)
3.39% (2)
47.46% (28)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 12/08/2020

作曲:Jhen F (Future Sound)
填詞:Anson Lo
編曲:Jhen F (Future Sound)
監製:Edward Chan

Don’t blow out blow out my love
Oh you blow out blow out my love
(Oh you blow out my love)

這晚想不通通通想不通
想多刻思想可解封
一燭光心機都失蹤
曾經的畫面湧得失控
that we were meant to be
It’s all I ever see
每種心事舊事
誰來瀕危救治

當天通一通電傾通宵都不倦
我說永不終結
今天考一考驗即使好好考驗
你說再不可以(no no no)
You walked outta door and turned your back on me
就決絕走開一個人變枯枝

誰當天在一起
誰今天來相比
但始終未心死
望住大街光線流坐在飯廳可更愁
舊日記憶都寄留
現在變得通透

你共我大概太易太易吹熄
壯烈愛護過快樂這樣吹熄
Oh baby tell me tell me what can I do
I never know
Baby tell me tell me what can I do
I gotta know

與你再次(見面)向我訴說(往事)
放棄過去太易
你說愛已困倦跳進過去細數
對對錯錯I should let you go
Yeah baby tell me tell me somethin’
Tell me what you wanna hear I’ll be sayin’
Don’t you blow out 過去每秒的控訴
Gotta let me try, Gotta work this time

誰當天在一起
誰今天來相比
但始終未心死
舊日記憶都寄留
現在變得通透

你共我大概太易太易吹熄
壯烈愛護過快樂這樣吹熄
Oh baby tell me tell me what can I do
Baby tell me tell me what can I do

I don’t wanna be like that
I don’t wanna be like that
打開手機的影片
飄出當天的畫面
燒光燒掉一起的那天
太不捨我不捨

Oh you blow out blow out my love
每晚痛哭可挽留
滴滴淚都不夠

你共我大概太易太易吹熄
壯烈愛護過快樂這樣吹熄

你共我大概太易太易吹熄
拼命點著過你我不斷吹熄
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

今年擺明犧牲KT,下年會唔會輪到教主
michael344 發表於 2020-9-22 20:51

下年唔該犧牲契仔ss

希望第3首係跳舞歌,但係跳唱唔係好多人鍾意

期待新歌
唔知仲跳唔跳舞
定真係出慢歌
polarbearbear 發表於 2020-9-22 21:56

台灣錄音,人生路不熟,希望他唔好咁緊張啦
我就是我!

michael344 發表於 2020-9-22 20:51

下年應該都係打曬大交。。。

喺tg暗寸單打吓啫
咁又慘啲嘅孤獨病仲未上到榜

btw AL而家錄緊新歌了 ...
lalaland 發表於 2020-9-22 20:06

期待新歌
唔知仲跳唔跳舞
定真係出慢歌

THTH咁多Centre 花姐又成日車出車入 又陪拍youtube 都唔叫契仔咩

大碟? 姜濤Ian出先都未到團 ...
lalaland 發表於 2020-9-21 14:12

又DM去鬧爆DJ?
咁個世界又唔係圍住佢地轉ge...
polarbearbear 發表於 2020-9-22 17:01

喺tg暗寸單打吓啫
咁又慘啲嘅孤獨病仲未上到榜

btw AL而家錄緊新歌了

好多人(糖)唔妥Burn Out吹熄左又點著返架
唱作人競爭咁激烈邊到佢呀點睇都係要隻蝸牛極速追 ...
lalaland 發表於 2020-9-21 22:56

又DM去鬧爆DJ?
咁個世界又唔係圍住佢地轉ge...

冇得出首合唱版谷AP又點稱得上契仔
有時都諗係咪想幫ian谷唱作
polarbearbear 發表於 2020-9-21 17:52
好多人(糖)唔妥Burn Out吹熄左又點著返架
唱作人競爭咁激烈邊到佢呀點睇都係要隻蝸牛極速追上隊友啦

THTH咁多Centre 花姐又成日車出車入 又陪拍youtube 都唔叫契仔咩

大碟? 姜濤Ian出先都未到團 ...
lalaland 發表於 2020-9-21 14:12

冇得出首合唱版谷AP又點稱得上契仔
有時都諗係咪想幫ian谷唱作

唔係契仔冇得plug
okadav6 發表於 2020-9-21 12:45

出大碟嗰陣收錄小組歌或者可能應該希望有啲機會嘅
ka_sakura 發表於 2020-9-21 13:04

大碟? 姜濤Ian出先都未到團 同埋到時仲多solo歌排隊上榜呀

我愛姜son 強烈要求viu plug番BMG
lalaland 發表於 2020-9-21 11:25

出大碟嗰陣收錄小組歌或者可能應該希望有啲機會嘅

lalaland 發表於 2020-9-21 11:25

唔係契仔冇得plug
我就是我!

想同 Anson lo 太易吹射
希望推出與KT 合唱雙人舞版
xteve 發表於 2020-9-20 16:21

xteve 發表於 2020-9-20 16:21

想睇~
AL係好有sex appeal

想同anson lo曳曳
John 發表於 2020-9-20 15:44

想同anson lo曳曳
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

我自己就一次都聽唔完,歌詞有點老土
50129995 發表於 2020-9-12 12:55

d詞交俾專業人士做好D

我自己就一次都聽唔完,歌詞有點老土

Jeremy都可以 佢唱歌應該會好過姜同AL 跳又ok
唔知下年係咪到佢同edan出solo ...
ka_sakura 發表於 2020-8-24 02:27

Jeremy應該下年會有solo,上次佢生日開ig live唱咗首自己作曲嘅歌好正啊!
以及鍾意教主呢首歌嘅mv
不知天高地厚是一個華人社會論資歷排輩的副產品。

填詞都係交番畀專業人士

不能同意更多
AL兩首solo我都唔buy,希望嚟緊會有一首可以令我改觀
Btw 903點解會想 ...
KU5249 發表於 2020-9-7 10:56

兩首我都buy
跳得睇得又唔柒ge跳唱歌手而家香港少有
不過都估到唔係個個都ok呢種有d韓ge style, 尤其以男聽眾為主...
成日俾人人身攻擊
之前講過。。其實我覺得一所懸命幾高質
對比同期其他派台歌真係好突出

下次都係搵其他人填詞啦

不能同意更多

可能fans炸爆DJ inbox

不能同意更多

可能因為DJ收咗唔少蠟燭

佢首歌係OK的,不過唔係好頂到個樣,好似長期開左美顏APP咁...
Thomas 發表於 2020-8-26 12:21
不能同意更多
Btw 903點解會想RE呢首

真係好好睇
https://www.youtube.com/watch?v=d83OI__TBmE&ab_channel=ViuTV

我都覺
不過見d人話佢唱他不准我哭無乜感情

另外2首我覺係好聽添 ...
fish3333 發表於 2020-9-4 18:55

可能因為Stephy唱得太有感情 呢類K歌佢真係唱得幾好聽,把聲好溫柔

我都覺得burn out唔差
佢唱男生圍,多謝失戀同埋同stephy合唱他不准我哭其實都幾lum
有d入坑{:1_8 ...
polarbearbear 發表於 2020-9-4 17:49

我都覺
不過見d人話佢唱他不准我哭無乜感情

另外2首我覺係好聽添

好中意呢首
做乜咁多1分
jasonng 發表於 2020-9-2 15:00

我都覺得burn out唔差
佢唱男生圍,多謝失戀同埋同stephy合唱他不准我哭其實都幾lum
有d入坑

好中意呢首
做乜咁多1分

佢係咪好似話下次要自己作曲填詞首慢歌?
kenneth 發表於 2020-8-31 14:03

好似係,我都期待出慢歌,不過作曲填詞搵番專業嘅尼做好D

Anson Lo咪再塡詞啦,好差囉

kenneth 發表於 2020-8-31 14:03

啲訪問其實七月嗰時做,佢嗰時咁諗啫,明明上次做叱吒樂壇訪問佢話收緊demo架

睇佢d訪問話係話好多comment話佢一所唱得太用力
所以今次就放輕左黎唱
希望下首搵到個balance ...
fish3333 發表於 2020-8-29 20:57

一所懸命太字正腔圓,呢首又有啲lur不過我就鍾意loop burn out多過一所 ...
lalaland 發表於 2020-8-29 17:33

睇佢d訪問話係話好多comment話佢一所唱得太用力
所以今次就放輕左黎唱
希望下首搵到個balance

回復  BillyTam

他都算聽意見既人,咁多專業意見都話唔好,他應該會收手啦 ...
okadav6 發表於 2020-8-29 14:50

係就最好啦
香港人,只聽廣東歌

都有道理嘅
不過其實呢首歌除咗歌詞語無論次之外有其他問題
咬字聽得出太多奇怪音,吹”熄”
如果咬字攪唔 ...
hiyoudunnome 發表於 2020-8-29 14:38

一所懸命太字正腔圓,呢首又有啲lur不過我就鍾意loop burn out多過一所

回復 55# BillyTam

他都算聽意見既人,咁多專業意見都話唔好,他應該會收手啦
我就是我!

我聽快歌一般唔聽詞,我覺得過得去
mrshadowll 發表於 2020-8-28 08:14

都有道理嘅
不過其實呢首歌除咗歌詞語無論次之外有其他問題
咬字聽得出太多奇怪音,吹”熄”
如果咬字攪唔掂做跳唱歌手有一定嘅難度嫁~
hiyoudontknowme

次次都聽咗:
你共我大概太易太易吹射
hehehaha 發表於 2020-8-25 21:11

我都係聽左吹射。首歌好 yum 配合埋MV. 其實 burn out 係唔係用來形容射後那種透支的感覺?

我又覺得冇差到咁
同埋今次係AL第一次填詞wor
未填之前邊有俾人鬧?
你係咪記錯左陳卓賢,俾人鬧完下首都 ...
polarbearbear 發表於 2020-8-28 15:18

我意思係如果佢今次俾人鬧到咁
下次再填就唔會聽(承接之前講緊嘅嘢)
Ian下首就一定無興趣
香港人,只聽廣東歌

份詞唔掂有冇搵人幫手執執先㗎

專心跳唱, 唔好創作

我聽歌係習慣聽歌詞
呢首又唔明又un耳
難頂到爆
仲有鬧到咁都仲自己填
已經自以為是到難以接受 ...
BillyTam 發表於 2020-8-28 08:09

我又覺得冇差到咁
同埋今次係AL第一次填詞wor
未填之前邊有俾人鬧?
你係咪記錯左陳卓賢,俾人鬧完下首都要繼續自己填?

我聽快歌一般唔聽詞,我覺得過得去
我估錯這個世界得到教訓

咁誇張
我聽第一次都覺得爭D,但真係愈聽愈有覺得幾好loop wor~
不過同意,填詞都係交返俾專業 ...
polarbearbear 發表於 2020-8-27 23:17

我聽歌係習慣聽歌詞
呢首又唔明又un耳
難頂到爆
仲有鬧到咁都仲自己填
已經自以為是到難以接受
香港人,只聽廣東歌

回復  fish3333

Edan定ak好似話未收到消息(?)好矛盾 想班仔有多啲曝光率 但又唔想佢哋俾個節目折磨 ...
Hoitungtang 發表於 2020-8-27 12:45

Edan live講未收到星3消息,不過他自己話應該唔會玩.....
我就是我!

其實Mirror裡面我最鍾意AL
但如果佢再填詞我應該唔會再聽
利申Burn out一次都聽唔完 ...
BillyTam 發表於 2020-8-27 21:29

咁誇張
我聽第一次都覺得爭D,但真係愈聽愈有覺得幾好loop wor~
不過同意,填詞都係交返俾專業人仕把啦