返回列表 發帖

[結果] CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第三季季選

日期: 2021年10月17日 (星期日)
時間: 21:00
主持: WZA111

候選歌曲名單: (合共39首)
C AllStar - 沒明日的恐懼
Gareth.T - honest (Ft. moon tang)
iii - 二人四足
iii - 告別式
Jan Curious - 逐個逐個
JB - 得個等
Kendy Suen - 無名故事
MC $oho & KidNey - 係咁先啦 (Ft. Kayan9896)
per se - 孤獨之塔
R.O.O.T - 宜蘭食雪糕
RubberBand - Ciao
Serrini - 長期浪漫
The Hertz - 天堂100%
The Hertz - 漂流號
Tyson Yoshi - Better
方皓玟 - 你好嗎
方皓玟 - 浮沙
王嘉儀 - 故我
王嘉儀 - 雲泥 (Ft. Alan)
呂爵安 / 盧瀚霆 - 突如其來的心跳感覺
岑寧兒 - 風的形狀
周國賢 - 塵世美
林欣彤 - 林中鳥
林欣彤 - 鐵樹
林家謙 - 難道喜歡處女座
泳兒 - 荊棘海
姜濤 - Dear My Friend,
柳應廷 - 砂之器
張天賦 - 反對無效
張蔓姿 - 深夜浪漫
陳卓賢 - 搞不懂
陳凱詠 - I Wish
陳蕾 - 我想和你好好的
馮允謙 - 一步一悔過
馮允謙 - 因愛之罪名
鄭秀文 - 螢
鄭欣宜 - 罰你
謝安琪 - 離不開
關勁松的Astrology - La La Hey Hey 歌

以為jer會有
漂流號點解得咁少...
harry 發表於 2021-10-19 18:00

第8

呀jer都有….

以為jer會有
漂流號點解得咁少...

9.  搞不懂 - 陳卓賢 (最高第5位)

9.52% (6)
on07111 發表於 2021-10-19 11:35

有taste, 識音樂嘅人真係少

潛水版主,A會員,Micheal, 仲有邊個?
rickychan0809 發表於 2021-10-19 11:28

9.  搞不懂 - 陳卓賢 (最高第5位)

9.52% (6)
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

唔怪得之c會員谷得咁辛苦
losyes 發表於 2021-10-17 22:14

因為 卓賢=cy

原來CM得6個hellosss
losyes 發表於 2021-10-17 22:06

潛水版主,A會員,Micheal, 仲有邊個?

試當真個首係值嘅,好有共鳴

不意外 係咁先啦年尾實係最歌

投左:

40. 江X生 / 楊樂文 - 虎道門
40. 江 ...
losyes 發表於 2021-10-18 01:53

除咗E先生我都唔記得投咗邊個 lol
幸福多於我預期

Last round:
6        謝安琪 - 離不開        34
9        RubberBand - Ciao        31
10        陳凱詠 ...
kin888 發表於 2021-10-17 23:54

我係 1/14

OMG Gin第一位
勁到

Gin Lee好紅
on07111 發表於 2021-10-18 05:25

呢首係好聽吖

CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第三季季選
第一位 (Tag)

崎嶇的愛情路上
若碰上個不順路的人
就該 ...
WZA111 發表於 2021-10-17 21:48

OMG Gin第一位
勁到

Gin Lee好紅
幸福多於我預期

投左:

08. MC $oho & KidNey - 係咁先啦 (Ft. Kayan9896)
11. RubberBand - Ciao
16. 方皓玟 - 你好嗎
20 ...
John 發表於 2021-10-17 22:19

投左:

投選歌曲原因 (Optional) (字數不限)
支持Team AK

虎道門呢?
HOTMAN 發表於 2021-10-17 21:58

應該無得投

Last round:
9        RubberBand - Ciao        31

多咗六個賦二代
Talent only

Last round:

有14個琪粉退咗壇
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Last round:
10        陳凱詠 - I Wish        25
12        張天賦 - 反對無效        23

This round:
2        RubberBand - Ciao        42
5        張天賦 - 反對無效        29
10        謝安琪 - 離不開        20
15        陳凱詠 - I Wish        15

The Kay vs MC scenario is most surprising to me.
(I voted for RB and Jace both rounds)

Sammi都有15票
Yan 發表於 2021-10-17 22:13

呢15個人一世平安
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

頭3位都中
Steven's Top 20 Collections Week 28
01  到時見 - 張蔓莎 feat. Lewsz
02  So Deep! - The Hertz
03  Not too close - Kayan9896

係咁先啦最歌confirmed

利申一首都唔中

荊棘海差一票

今季五首入選歌其實都算幾OK

CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第三季季選 投票結果
ed8671ed 發表於 2021-10-17 22:05

早知投美泳
射左sophy個票落海

投左234+一步一悔過 故我

好多幸兒 好開心
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

投左:

08. MC $oho & KidNey - 係咁先啦 (Ft. Kayan9896)
11. RubberBand - Ciao
16. 方皓玟 - 你好嗎
20. 呂爵安 / 盧瀚霆 - 突如其來的心跳感覺
27. 姜濤 - Dear My Friend,

投選歌曲原因 (Optional) (字數不限)
喜歡祖兒
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

DMF有22票

所以每個星期都唔好灰心,下星期再俾心機谷契仔上榜
on07111 發表於 2021-10-17 22:13

唔怪得之c會員谷得咁辛苦

Sammi都有15票

losyes 發表於 2021-10-17 22:06

所以每個星期都唔好灰心,下星期再俾心機谷契仔上榜
幸福多於我預期

美泳:就欠一點點但這一點點卻很遠

估唔到心野浪漫都有 19 票 喜歡姿姿
深夜即係日出前
希望大家會支持埋街燈

AIIII 差一票

CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第三季季選 投票結果
#Singer - SongVote
1MC $oho & KidNey - 係咁先啦 (Ft. Kayan9896)48
2RubberBand - Ciao42
3岑寧兒 - 風的形狀36
4馮允謙 - 因愛之罪名35
5張天賦 - 反對無效29
6泳兒 - 荊棘海28
7C AllStar - 沒明日的恐懼24
8柳應廷 - 砂之器23
9姜濤 - Dear My Friend,22
10林欣彤 - 林中鳥20
10謝安琪 - 離不開20
12張蔓姿 - 深夜浪漫19
13陳蕾 - 我想和你好好的16
13馮允謙 - 一步一悔過16
15林家謙 - 難道喜歡處女座15
15陳凱詠 - I Wish15
15鄭秀文 - 螢15
18呂爵安 / 盧瀚霆 - 突如其來的心跳感覺14
18周國賢 - 塵世美14
20Kendy Suen - 無名故事12
20The Hertz - 天堂100%12
22Serrini - 長期浪漫11
23方皓玟 - 你好嗎10
24方皓玟 - 浮沙9
25Tyson Yoshi - Better8
25林欣彤 - 鐵樹8
27iii - 告別式7
28Gareth.T - honest (Ft. moon tang)6
28陳卓賢 - 搞不懂6
28鄭欣宜 - 罰你6
31per se - 孤獨之塔5
32The Hertz - 漂流號4
32王嘉儀 - 雲泥 (Ft. Alan)4
32關勁松的Astrology - La La Hey Hey 歌4
35R.O.O.T - 宜蘭食雪糕3
35王嘉儀 - 故我3
37iii - 二人四足2
37JB - 得個等2
39Jan Curious - 逐個逐個1

花姐喺後台喊緊
losyes 發表於 2021-10-17 21:59

花花嫌的比愛的多

10.3長過13.3
7.8長過9.4
on07111 發表於 2021-10-17 22:00

跟長度頒好似合理啲

3.6%=0.6%
RVHOCPC 發表於 2021-10-17 21:58

10.3長過13.3
7.8長過9.4
幸福多於我預期

多謝咁多位得獎者嘅表演 喺度恭喜大家
同樣多謝大家嘅支持

今季季選完滿結束
唔知大 ...
WZA111 發表於 2021-10-17 21:57

花姐喺後台喊緊

唔該晒WZA111 & Gin Lee
稍後會有完整投票結果

虎道門呢?
HOTMAN 發表於 2021-10-17 21:58

發現好多人成日話支持 Team AK
點知連大埔AK都唔夠票

虎道門呢?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

專業評審表示唔同意
losyes 發表於 2021-10-17 21:46

3.6%=0.6%
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

多謝咁多位得獎者嘅表演 喺度恭喜大家
同樣多謝大家嘅支持

今季季選完滿結束
唔知大家對呢個賽果滿唔滿意呢

評分人數

• ed8671ed

CM會員共和榜 2021年度我最喜愛的歌曲第三季季選