返回列表 發帖

[結果] CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選

日期: 2022年7月17日 (星期日)
時間: 21:30
主持: MCmatt

候選歌曲名單: (合共40首)
COLLAR - Never-never Land
ERROR - 愛情值日生
Gareth.T - confidence
Gin Lee - 剛好
The Hertz - So Deep!
The Hertz - 人
iii / 陳健安 - 雷公
JW - 納斯卡線
kayan9896 - Not too close
Kendy Suen - 日月無常
Kerryta - #RBF
KOLOR - 海底隧道
Luna Is A Bep - overthinking
moon tang - lately
my little airport - LUNCH
Pandora - 風月
per se - 竊竊詩
R.O.O.T - Wanna Be Like You (Ft. 9m88)
Triple G - GIGGLE
Yuki Lovey - 點點
方皓玟 - HW1
林家謙 - doodoodoo
泳兒 - 早上37.2度
姜濤 - 作品的說話
陳凱詠 - Long D
陳蕾 - 世界與你無關
陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)
張蔓姿 - PANDA
張蔓姿 - 不言自明
張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)
張天賦 - 小心地滑
張敬軒 - 賽勒斯的愛
雲浩影 - 願望之翼
馮允謙 - Freakin' Nightmare
馮允謙 - 報復式浪漫
鄭欣宜 - 我地
鄧小巧 - 兩種語言
衛蘭 - 現代戀愛安全手冊
衛蘭 - 風靡
藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)

醫生比想像中低

雖然都係個位數差
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

恭喜MC

恭喜雷公恭喜iii第一次攞季選

以為gingin會拎到同情票
Yan 發表於 2022-7-18 00:46

試著原諒同情自己 受苦的心態
你施捨的愛 我又為何放大
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

投咗 五中三
07. iii / 陳健安 - 雷公
09. kayan9896 - Not too close
23. 泳兒 - 早上37.2度
27. 陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)
31. 張天賦 - 小心地滑

你以為會有剛好…
WZA111 發表於 2022-7-18 00:37

以為gingin會拎到同情票

投咗:
06. The Hertz - 人
17. per se - 竊竊詩
29. 張蔓姿 - 不言自明
40. 藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)

希望 CAS fans 年尾力谷雷公

3 10 11 15 26

投嗰陣以為可以五中三
Yan 發表於 2022-7-18 00:33

你以為會有剛好…

3 10 11 15 26

投嗰陣以為可以五中三

gin lee又無份
kevinlai1621 發表於 2022-7-17 22:23

下季/年尾 all in虛榮!!!
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

回復  MCmatt
有進步架啦
第一季

第二季
兩次都17得唔得架 ...
cfjc_ak 發表於 2022-7-17 22:59

我投哂兩首
在這畢生不滅 無極的狀態

回復  MCmatt
有進步架啦
第一季

第二季
兩次都17得唔得架 ...
cfjc_ak 發表於 2022-7-17 22:59

其中一個其中一個
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

40. 藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)
30. 張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)
10. K ...
JayantL 發表於 2022-7-17 23:06

年尾無得投Matt force

30. 張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)
10. Kendy Suen - 日月無常

五中一
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

回復 170# MCmatt
有進步架啦
第一季
26The Hertz - Now Here, Man!9
32The Hertz - 妖 (Ft. Serrini)6

第二季
20The Hertz - 人10
27The Hertz - So Deep!7

edited: 點解哦第一眼睇會覺得9+6=10+7 ,唔識計數嘅我摺下先
真係完sem了
┻━┻ ︵ヽ(`Д´)ノ︵ ┻━┻

虛榮可以集中票源
梨胃言 發表於 2022-7-17 22:41

可能Q3入到啊
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

赫茲好低下
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

都係關心下榜尾歌兩首算第一季

第二季

對於繼續投Yuki Lovey 嘅人表示respect ...
cfjc_ak 發表於 2022-7-17 22:50

應該同一個人

都係關心下榜尾歌兩首算第一季
39Kerryta - #RBF3
40Yuki Lovey - 點點1

第二季
39Kerryta - #RBF2

對於繼續投Yuki Lovey 嘅人表示respect
真係完sem了

五中零

anyway 恭喜iii & 陳健安

Jay Fung 飲恨呀!!!!
hehemamama 發表於 2022-7-17 22:45

競爭大咗

6        馮允謙 - 報復式浪漫        27
7        馮允謙 - Freakin' Nightmare        25

一季都係派一首歌好喇 ...
wing 發表於 2022-7-17 22:40

我投哂2首
在這畢生不滅 無極的狀態

11 15 20 29 32

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第二季季選
投票結果
ed8671ed 發表於 2022-7-17 22:37

Jay Fung 飲恨呀!!!!
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

第三位

iii / 陳健安 - 雷公[32]

曲:iii
詞:陳尖
...
MCmatt 發表於 2022-7-17 21:50

iii 好勁

6        馮允謙 - 報復式浪漫        27
7        馮允謙 - Freakin' Nightmare        25

第一季
10        馮允謙 - 報復式浪漫        22
16        馮允謙 - 生不逢時        14

其實多左票了
幸福多於我預期

6        馮允謙 - 報復式浪漫        27
7        馮允謙 - Freakin' Nightmare        25

缺席應該如無意外都入到第三季頭5,好彩呢首仲正過浪漫惡夢

虛榮可以集中票源

一季都係派一首歌好喇

JAYFUNG SOSAD
不過下季入硬唔洗年尾分薄仲好

特登po youtube live大家欣賞實至名歸嘅實力!
MCmatt 發表於 2022-7-17 22:32

真係無得彈㗎

面對偶次失準就被有心人無限放大無理批評
但上季嘅票選冠軍某種老朋友連live都無唱過
就提都唔敢提

把尺識伸縮嘅 邊個夠佢玩?

今季多左1個人投江好!

Jf好橙呀!
分薄左,唔咪排第2都似

越界越愛 越愛越界
幸福多於我預期

03. Gareth.T - confidence
04. Gin Lee - 剛好
12. KOLOR - 海底隧道
27. 陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)
31. 張天賦 - 小心地滑

投票結果

#Singer - SongVote
1張天賦 - 小心地滑55
2林家謙 - doodoodoo35
3iii / 陳健安 - 雷公32
4陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)29
5陳蕾 - 世界與你無關28
6馮允謙 - 報復式浪漫27
7馮允謙 - Freakin' Nightmare25
8張敬軒 - 賽勒斯的愛22
8藍奕邦 - 醫生我無病 (Ft. Matt Force)22
10Gin Lee - 剛好21
11方皓玟 - HW120
11衛蘭 - 風靡20
13泳兒 - 早上37.2度19
14張蔓莎 - 到時見 (Ft. Lewsz)18
15per se - 竊竊詩15
16KOLOR - 海底隧道14
17JW - 納斯卡線13
17鄧小巧 - 兩種語言13
19衛蘭 - 現代戀愛安全手冊11
20The Hertz - 人10
20kayan9896 - Not too close10
20Kendy Suen - 日月無常10
20Pandora - 風月10
24COLLAR - Never-never Land9
24鄭欣宜 - 我地9
26張蔓姿 - 不言自明8
27The Hertz - So Deep!7
28R.O.O.T - Wanna Be Like You (Ft. 9m88)6
29Triple G - GIGGLE5
29姜濤 - 作品的說話5
29陳凱詠 - Long D5
32Gareth.T - confidence4
32my little airport - LUNCH4
32雲浩影 - 願望之翼4
35ERROR - 愛情值日生3
35Luna Is A Bep - overthinking3
35moon tang - lately3
35張蔓姿 - PANDA3
39Kerryta - #RBF2

thanks MCmatt幫手公佈!
完埋金像獎會公佈票數 stay tuned
ed8671ed 發表於 2022-7-17 22:32

感謝版主 坐等結果

係囉 之後又話咩扮cute就當有實力之類
明明mc有實力係公認嘅 而且係fact到無得再fact嘅嘢
真係大開眼 ...
kenneth 發表於 2022-7-17 22:26

MC本身就好cute唔洗扮

真係大開眼 ...
kenneth 發表於 2022-7-17 22:26

特登po youtube live大家欣賞實至名歸嘅實力!

主持都係 MC
睇來下季要請有 gin / ak 字的會員頒,生煎CP先有機會 ...
on07111 發表於 2022-7-17 22:26

靠14個gin粉,每人開多個分身剛好攞到第五名

thanks MCmatt幫手公佈!
完埋金像獎會公佈票數 stay tuned

主持都係 MC
睇來下季要請有 gin / ak 字的會員頒,生煎CP先有機會 ...
on07111 發表於 2022-7-17 22:26

要了要了

恭喜恭喜 好歌有好報 壞人就 落地像碎蛋…
MCmatt 發表於 2022-7-17 22:20

辛苦你主持

又會俾人話係MC Forum
alison1225 發表於 2022-7-17 22:22

真係大開眼界

又會俾人話係MC Forum
alison1225 發表於 2022-7-17 22:22

主持都係 MC
睇來下季要請有 gin / ak 字的會員頒,生煎CP先有機會
幸福多於我預期

多謝MC 今日嘅主持
cfjc_ak 發表於 2022-7-17 22:24

客氣客氣 希望喜歡…

gin lee又無份
kevinlai1621 發表於 2022-7-17 22:23

有半個奬啊 TAG #1 ….

多謝MC 今日嘅主持
真係完sem了

五中三

冇咗gin粉k會員
估計會得13票…
WZA111 發表於 2022-7-15 23:18

估計得12票...
幸福多於我預期