返回列表 發帖

[Feb/4/2024] Agatha - AGA (2 CD)

歌手:AGA
唱片名稱:Agatha
唱片封面:

推出日期:2024/2/4
唱片類型:2 CD

TrackList:
CD1
01. CityPop
02. 理性與任性之間
03. Tomorrow
04. I Know (姜濤 Feat. 江海迦)

CD2
01. MIZU
02. Miss U Goodbye
03. Count to Ten
04. Special One (Feat. 陳奕迅)
05. Sorry
06. MIZU (Acoustic Version)
07. The Lovers
08. Julie (Demo Version) (Bonus Track)

附加資料:

出處:UShop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

迪粉復活節Assemble!
復活節大任務:記得投票畀幸兒前好姊妹迪迪
各位迪迪粉快啲㩒入嚟投票啦~~~
  1. [hide=99999]
  2. 01. AGA - Why You
  3. 投選歌曲原因 (Optional) (字數不限)
  4. 喜歡幸兒
  5. [/hide]
複製代碼
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

我等 SACD!!! 要靚聲碟!!! 收錄返 Why YOU!!!

而家先睇到依條片
鍾意一迦一多過獨一無二

time to release new song!
Aga,Fiona Fung fan

連喺牆上面寫俾 Aliens 段野都錯 Grammar.................
wildchild 發表於 2024-2-20 14:57

我都見到……
我以為得我咁picky

去咗個場
簡直嘥錢
完全達唔到宣傳之效
又唔覺有幾artistic
好on9
ricnature 發表於 2024-1-28 14:50

連喺牆上面寫俾 Aliens 段野都錯 Grammar.................

迪迪fans推返個post上來好有心
幸福多於我預期

+賴gg9875或TG:@gg9875約台灣最淫蕩又青澀妹妹無套口爆不含糊高潮不斷淫水狂流
一節射多次官網:shanshan.7788.tw吃魚喝茶約炮E-F-G-H-J奶巨乳妹玩奶泡按摩舒壓
樂哥外送茶賴59551鏈接台灣985外送茶老司機外約各大鄉民PTT熱搜優質好茶迪卡熱推
樂哥.小樂與G點.85街.52+.小女人.歐洲.微風.JKF.屋受.嘟嘟.Sogo.洪爺.520cc.貓都
與這些論壇大佬溝通討論.選出了數間男人尋歡最常前往的私房景點賴59551外送茶留言板
讓各位來到北中南出差玩樂旅遊洽公時想要輕鬆一下.找小姐全套按摩服務提供更多選擇給您
+賴gg9875或TG:@gg9875約台灣最淫蕩

Aga很認真的寫上款和Thank you

PS
- 既然分左編號, 應該按時入場:eg 1-10號: 3-3:10pm
- 製 ...
l00540 發表於 2024-2-4 19:09

分咗隻碟嘅編號=派籌
跟時間蒲頭咪啱
係都要fans罰企
陳蕾冚家死

PS
- 既然分左編號, 應該按時入場:eg 1-10號: 3-3:10pm
- 製 ...

非常同意
環球連咁小嘅嘢都安排得咁差
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

普通版唔簽,其他碟唔簽下,都簽得好慢…

睇嚟簽名同出歌一樣咁慢
那陣時不知道 置身的日子都發亮

PS
- 製作馬虎,編號人手寫…
- 紙封套自己包,好多人包到梅菜咁…
- 普通版唔簽,其他碟唔簽下,都簽得好慢…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

個安排都幾差
畀成千五蚊仲要罰企兩粒幾鐘
二〇二三年度全女班投票

要比錢先入到?   但聽DEMO 我有性趣
  但條牛仔布我都唔覺ARTISTIC ,好夾硬,
  成件事似AGA 有MAR ...
快劍俠 發表於 2024-1-30 01:58

講緊環球嘥錢
堆牛仔布遠睇似好似神位
好唔吉利
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

去咗個場
簡直嘥錢
完全達唔到宣傳之效
好on9

要比錢先入到?   但聽DEMO 我有性趣
  但條牛仔布我都唔覺ARTISTIC ,好夾硬,
  成件事似AGA 有MARKETING BUDGET 拎黎益COLIN 咁

Sorry越聽越好聽

去咗個場
簡直嘥錢
完全達唔到宣傳之效
好on9

反正 AIRSIDE 啲舖位都租唔出
二〇二三年度全女班投票

去咗個場
簡直嘥錢
完全達唔到宣傳之效
好on9

間舖入面有10個耳筒,分別播著兩節由創作者聲音導航,介紹不同作品demo的錄音,聽曬大概要成個鐘。
Side  ...
FT528 發表於 2024-1-27 21:30

今日聽曬了
支持鍾意私奔嘅AGA

有好多魔音demo聽
WZA111 發表於 2024-1-27 17:12

間舖入面有10個耳筒,分別播著兩節由創作者聲音導航,介紹不同作品demo的錄音,聽曬大概要成個鐘。
Side A - The Lights
1 Julie
2 So Called Love Song
3 哈囉
4 獨一無二
5 See You Next Time
6 問好
7 3AM

Side B - The Road
1 一
2 小問題
3 Tomorrow
4 好好過
5 最幸福的眼淚
6 The Lovers
7 MIZU
8 Special One
9 Better Me

回復 127# 梨胃言
支持歌手突破及使用嶄新曲風進行另類嘗試!
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

係米得我覺得WHY YOU 好聽lol
因為慢歌即使佢錄得好GE VOCAL 都唔係特別好,佢唱得好拖
RAW D 我仲會聽多 ...
快劍俠 發表於 2024-1-26 23:33

有好多魔音demo聽

係米得我覺得WHY YOU 好聽lol
因為慢歌即使佢錄得好GE VOCAL 都唔係特別好,佢唱得好拖
RAW D 我仲會聽多左同埋呢首同吃定我都係MOOD 現在好似都好少PRODUCE呢D  廣東歌 首首都要主打有冇人去左睇佢個EXHIBITION? 有咩睇

Why You 有d似王菲d歌

Why You > Sorry
Sorry旋律好拖又唔好聽,尤其副歌旋律難聽到爆炸

Sorry 似自己舊作但起碼幾順耳, Why You 無落碟係好事. 希望快 d 轉 plug Sorry

Why You 係咪用手機錄
D quality差到
喺屋企自己set機錄都可能仲清過佢

Sorry = SCLS 2.0
似到一個點
其實仲有似幾首舊作

迪粉大寒節Assemble!
大寒節大任務:記得投票畀幸兒前好姊妹迪迪
on07111 發表於 2024-1-20 21:12

投咗Count to Ten同Dum Dum
感謝愛gin也愛迦會員提醒

心地唔好…
WZA111 發表於 2024-1-20 21:25

唔知愛迪力投邊首所以list哂所有可能
幸福多於我預期

on07111 發表於 2024-1-20 21:12

心地唔好…

各位迪迪粉快啲㩒入嚟投票啦~~~
  1. [hide=99999]
  2. 01. AGA - MIZU
  3. 02. AGA - Miss u Goodbye
  4. 03. AGA - Special One (Ft. 陳奕迅)
  5. 投選歌曲原因 (Optional) (字數不限)
  6. 喜歡幸兒
  7. [/hide]
複製代碼
幸福多於我預期

Why You 好L哽耳, vocal 好 harsh, 舒文聾左?

So sad 無左 What are we gonna do
boy4dudes 發表於 2024-1-20 00:04

WAWGD全英文歌應該入英文碟

Why You 好L哽耳, vocal 好 harsh, 舒文聾左?

So sad 無左 What are we gonna do
boy4dudes 發表於 2024-1-20 12:04 AM

呢首放系下半年嘅英文碟度
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

曲詞都好
梨胃言 發表於 2024-1-20 12:31

唱嗰位更好

超級好聽?
agafan4ever 發表於 2024-1-20 04:41

曲詞都好

Why You未入實體碟不如重錄

嘩 why you 咁shoegaze carry 好多genre..
似serrini 既話我覺得似青春荒廢 但係serrini 係港女版

好有lovestory2 feel
梨胃言 發表於 2024-1-19 00:10

超級好聽?

未出街嗰三首新歌,其實幾好聽
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

自己排個靚 tracklist 先 (走濤 + WAWGD + CP English):

01. Count To Ten
02. Mizu
03. CityPop
04. Sorry
05. Miss U Goodbye
06. 理性與任性之間
07. Why You
08. Special One (featuring 陳奕迅)
09. Tomorrow
10. Mizu (Acoustic Version)
11. What Are We Gonna Do (英)
12. The Lovers (英)
13. CityPop (英)
14. Julie (英)

咁會派邊隻?
環球可唔可以上心啲爭
liebe 發表於 2024-1-19 23:29

應該係Why you?
連mv都出埋
MmM

咁會派邊隻?
環球可唔可以上心啲爭
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

實體版仲要無why you…
babyshark 發表於 2024-1-19 19:38

係米頭三百隻漏左, 跟住發現先加塊牛仔布扮special edition

係咪因為太難聽唔放why you怕影響銷量?
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

回復 102# babyshark

我覺得佢會好似以往咁出 2nd Edition,再收錄返 d 「遺珠」(甚至再次收錄 Wonderful U)

回復  Kfmusic

但係又要收錄 I know…
babyshark 發表於 2024-1-19 20:37

搏姜糖買