返回列表 發帖

2015香港小姐競選

今年嘅心水三甲是誰?
十優生麥明詩靚嗎?

1.麥明詩 Louisa

2.馬詩晴 Jessie

3.羅丹虹 Ann

4.龐卓欣 Ada

5.林凱恩 Iris

6.吳慧堯 Hayton

7.吳佩欣 Sylvia

8.程莉欣 Michelle

9.郭嘉文 Karmen

10.陳靜儀 Kristi

11.楊苡汶 Amanda

12.朱嘉莉 Sunshine

同一間model公司 種星堂

講番琴晚 其實12號幾好 又入唔到四強 2號就入到 ...
rubylovessss 發表於 2015-9-1 00:11

哦.原來咁...怪不得

Thomas火車頭
hello12324 發表於 2015-8-31 17:21

見過艷娟真人樣衰到一個點
瑜瑜仲靚過佢
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

話說..見到周柏豪微博..原來陳瀅係華納嘅?
jun518 發表於 2015-9-1 00:07

同一間model公司 種星堂

講番琴晚 其實12號幾好 又入唔到四強 2號就入到

話說..見到周柏豪微博..原來陳瀅係華納嘅?

睇番今日的訪問片段,雖然對答仍然好緊張,但係1號係真係有獨特的內涵,真係值得支持..

再睇9號... 佢不時提同4號點點點... 好刻意...

睇開跳舞的,就會知道 今時今日 要集齊呢班人影幅相有幾難。

我自問昨晚睇港姐時,大部份時間都係望住觀眾 ...
Bluejays 發表於 2015-8-31 16:06

可唔可以逐一介紹下 ?

根本唔需要男人啦

況且, 女仔唔勁咪一樣有機會無伴終老?
lblemon 發表於 2015-8-31 21:09

其實無論女男都係啦
太叻, 太獨立, 你根本唔需要人
變相同其他人都少左一個話題
但自給自足是可以 十億年薪不會滿足一輩子
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

女仔要咁勁黎做乜
博守寡?
jose 發表於 2015-8-31 00:18

根本唔需要男人啦

況且, 女仔唔勁咪一樣有機會無伴終老?

娟妹何艷娟真係屎上最樣衰
瓊姐話齋中幅射毒咁
ricnature 發表於 2015-8-31 13:06

Thomas火車頭

我自問昨晚睇港姐時,大部份時間都係望住觀眾 ...
Bluejays 發表於 2015-8-31 16:06

令我諗返起囂漿辣慶 sunny Wong 單野
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

我自問昨晚睇港姐時,大部份時間都係望住觀眾席右邊最後嗰排,
不停喺度 O 咀:駛唔駛咁齊人呀。

好彩 麥生 喺 IG 有 post 相出嚟,讓我可以留個念。
麥生個 IG comment 都好正:
殿堂級(我未係)!一直以來,香港人的舞蹈全有賴前輩們打拚出來!謝謝!PS: 教過你的,一世也是老師。不分尊卑,跳得幾好都不會被尊重!後輩們請緊記!#長幼有序 #尊重 #感恩 #misshk

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

咁我覺得下次發Post之前諗清楚係咪真係要講之後再決定係咪要出。
表妹保莉 發表於 2015-8-31 13:21

呢句野我記得係喺tvb facebook fanspage度講過

都咁耐我又提番出黎...我都知我唔應該講而家收番埋

Sorry....我講下就算真係唔會去做
亦都唔識講d咩point!! 原諒我呢d無腦嘅人 ...
rubylovessss 發表於 2015-8-31 13:16

咁我覺得下次發Post之前諗清楚係咪真係要講之後再決定係咪要出。

我的驕傲真係笑死我
bagfgfcde 發表於 2015-8-31 13:13

呢條片真係神級
我好多時都拎出黎笑下
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

講下你都比D Point黎講下,而唔係講D野出黎唔到Point,會令到睇既人好Confuse ...
表妹保莉 發表於 2015-8-31 13:10

Sorry....我講下就算真係唔會去做
亦都唔識講d咩point!! 原諒我呢d無腦嘅人

回帶!!!

舊年其實精采好多
616.1314 發表於 2015-8-31 11:31

我的驕傲真係笑死我

我咪話講下咋囉你估我真係投咩....唔洗
張嘉兒個屆都無喎....
rubylovessss 發表於 2015-8-31 13:05

講下你都比D Point黎講下,而唔係講D野出黎唔到Point,會令到睇既人好Confuse

娟妹何艷娟真係屎上最樣衰
瓊姐話齋中幅射毒咁
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

咁海選實有唔靚但有自信既人去。
老老豆豆香港有咁多唔靚既人你洗唔洗投訴下? ...
表妹保莉 發表於 2015-8-31 13:01

我咪話講下咋囉你估我真係投咩....唔洗
張嘉兒個屆都無喎....

一開始我係有諗住會投訴 但係我而家諗法唔同咗 無諗住要投訴 因為我又覺得4號可能會冠
你都見 ...
rubylovessss 發表於 2015-8-30 22:59

咁海選實有唔靚但有自信既人去。
老老豆豆香港有咁多唔靚既人你洗唔洗投訴下?

張嘉兒冠軍果時你有投訴嗎?

回帶!!!

舊年其實精采好多
二〇二三年度全女班投票

麥明詩選完港姐就會走 未必會簽TVB
拍劇就留番比Ada同嘉文 捧季軍同亞軍

何艷娟真係毫無改善…仲係咁  
今屆三甲好過上屆三甲
亞軍就depends on邊方面啦,上屆 ...
hello12324 發表於 2015-8-31 06:52

上屆三甲都毫不起眼(見過真人),今屆好好多,我都選中三甲,雖然次序不同。其實9號都幾有做花旦的potential. 1同4號屋企有錢,可能都係参選玩下,未必想入娛樂圈。

係搵今屆同上屆比 陳凱琳同邵佩詩都有比啦

睇番上年季軍何艷娟...郭嘉文好好多 ...
rubylovessss 發表於 2015-8-30 23:25

何艷娟真係毫無改善…仲係咁
今屆三甲好過上屆三甲
亞軍就depends on邊方面啦,上屆今屆都ok

詩詩選完港姐之後過多幾年會考慮選女特首?
rubylovessss 發表於 2015-8-31 00:22

選特首有年齡限制嘎

女仔要咁勁黎做乜
博守寡?

俾甄嬛洗咗腦嘅我對佢扭曲「賢良淑德」四字表示不滿
二〇二三年度全女班投票

佢兒時夢想係做律政司
之後再做女特首
一代傳奇女人物出現
Ald 發表於 2015-8-31 00:23

起歌~
  成就了登上懸崖峭壁的女子

詩詩選完港姐之後會考慮選女特首?
rubylovessss 發表於 2015-8-31 00:22

佢兒時夢想係做律政司
之後再做女特首
一代傳奇女人物出現

詩詩選完港姐之後過多幾年會考慮選女特首?

女仔要咁勁黎做乜
博守寡?

大男人主義嗄
一山還有一山高 勁過佢既男人大把

成晚冇睇
雖然唔睇都知應該一號冠
有樣有家底dgs 10優 cambridge 1st hon
講真成個人生真係贏曬.... ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-8-31 00:06

女仔要咁勁黎做乜
博守寡?
Happy and Blessed.

益咗吳若希咯!睇住佢成日撩Pakho大聲講細聲笑!!!
    SHIGA係後面全程黑面 ...
KyleHo 發表於 2015-8-30 23:50

佢想兩女共侍一豪?

亞、季軍珍係好X樣衰!卸眼妝完全係 無眼人!!!
   台上D藝人係咪太遠睇唔清?
   2號幾好,4強佢 ...
KyleHo 發表於 2015-8-30 23:41

其實友誼小姐都幾靚

係搵今屆同上屆比 陳凱琳同邵佩詩都有比啦

睇番上年季軍何艷娟...郭嘉文好好多 ...
rubylovessss 發表於 2015-8-30 23:25

簡直貶低 GRACE...

成晚冇睇
雖然唔睇都知應該一號冠
有樣有家底dgs 10優 cambridge 1st hon
講真成個人生真係贏曬.....
依家再加埋個港姐title wtf?

btw原來隻蘇單紅係我個中同個親戚
不過真係好大陸feel

"強調兩人並無同班"
點解要"強調" haha
sosomusic 發表於 2015-8-30 23:48

1號 喺另一個訪問話 4號 Form 4 已經去左外國讀書。
Form 4 走嗰批,通常都係最有錢但讀書有限,喺會考前閃定先。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

詩詩露毛 D記者報導出黎都影響唔到佢嘅表演
我地繼續投佢
寸嘴ADA夜蒲又點...都入到三甲

今晚冇得坐係 PH 隔離比佢淫
一定好失望子
Our_Souvenir 發表於 2015-8-30 21:26

益咗吳若希咯!睇住佢成日撩Pakho大聲講細聲笑!!!
    SHIGA係後面全程黑面

搵到了:
Louisa又透露與Ada是同校中小學同學,大家有聯絡並互相支持。如今變成對手,會否擔心影響友誼? ...
Bluejays 發表於 2015-8-30 23:46

"強調兩人並無同班"

點解要"強調" haha

其實 1號 同 4號 係 同級 但同唔同班 嘅同學呢?
報紙有冇寫過?
Bluejays 發表於 2015-8-30 23:29

搵到了:
Louisa又透露與Ada是同校中小學同學,大家有聯絡並互相支持。如今變成對手,會否擔心影響友誼?她說只會一齊努力,但強調兩人並無同班。

好煩
有線 3 兄弟
Our_Souvenir 發表於 2015-8-30 22:43

Albert Au幾正啊,餘詠珊好野啦,有線人全部過曬來

2號靚過4號&9號 LOL
我等我在 發表於 2015-8-30 22:39

亞、季軍珍係好X樣衰!卸眼妝完全係 無眼人!!!
   台上D藝人係咪太遠睇唔清?
   2號幾好,4強佢起碼摞第二

柏豪bb好悶啊今晚,又無人理佢,叫個傻港姐形容佢,港姐都無視佢

希望佢天生唱歌好難聽 唔好被捧去唱歌
ed8671ed 發表於 2015-8-30 23:33

1號 係聲樂八級,喺 日本拍攝時 唱歌環節 拿第二,只輸比 4號

就算唔同級, 都一定同時在DG返學啦

DG妹超級好勝, 尤其是競爭對手有校友, 更加唔輸得, "一定要贏" 的超 ...
lblemon 發表於 2015-8-30 23:33

完全睇得出
賽後訪問個主持叫佢講1個力佢講5個
洗唔洗呀
Happy and Blessed.

報紙有冇寫過?
Bluejays 發表於 2015-8-30 23:29

就算唔同級, 都一定同時在DG返學啦

DG妹超級好勝, 尤其是競爭對手有校友, 更加唔輸得, "一定要贏" 的超強好勝心令佢地精益求精.

嘉姐又要聽一次呀
kwanie 發表於 2015-8-30 23:23

希望佢天生唱歌好難聽 唔好被捧去唱歌
J Arie只係港大法律系, 港姐係劍橋定牛津法律系喎...相差很遠, J Arie除非大學成績很好, 否則唔一定入到t ...
lblemon 發表於 2015-8-30 23:27

i mean2個都一樣係棄law入娛樂圈姐 -v-"

1號好似畢業1年之後今年先參選?用1年秘密練兵?
數彩虹 發表於 2015-8-30 23:23

可能係去左讀PCLL吧. 畢業後要讀PCLL之後才可做trainee

報紙有冇寫過?

j.arie 2.0
ed8671ed 發表於 2015-8-30 23:22

J Arie只係港大法律系, 港姐係劍橋定牛津法律系喎...相差很遠, J Arie除非大學成績很好, 否則唔一定入到top tier law firm