返回列表 發帖

CM會員共和榜特約: 2016年度 我最喜愛的歌曲第一季季選

CM會員共和榜特約: 2016年度 我最喜愛的歌曲第一季季選

「一起在回憶中走一轉」

日期: 30/04/2016 (Sat)
時間: 21:00

候選歌曲名單:
01. AGA - 圓
02. Blaster - 星期一太空漫遊
03. C AllStar - 生於斯
04. C AllStar - 夜幕天星
05. Dear Jane - 哪裡只得我共你
06. Fabel - 夢花鏡影
07. Gin Lee - 雙雙
08. JW - 多少年
09. Supper Moment - 風箏
10. Twins - 虛齡時代
11. Yukilovey - 至少我們之間還有一首歌
12. 方皓玟 - 你是你本身的傳奇
13. 王菀之 - 如一
14. 李榮浩 - 有理想
15. 李榮浩 - 野生動物
16. 周國賢 - Children Song
17. 林奕匡 - 一雙手
18. 林奕匡 - 有人共鳴
19. 容祖兒 - Gotta Get High
20. 容祖兒 - 我好得閒
21. 張敬軒 - 緋荔榭‧少年
22. 連詩雅 - 舊街角
23. 陳奕迅 - 黑洞
24. 陳柏宇 - 告別之前
25. 陳詠謙 - 脂肪葡萄
26. 麥浚龍 - 初開
27. 鄧小巧 - 雅俗
28. 鄭欣宜 Feat. Supper Moment - 分手是常識吧
29. 鄭融 - 親熱
30. 黎曉陽 - 永遠很近
31. 薛凱琪 - 點水蜻蜓
32. 謝安琪 - 山林道

我聽晚聽晚聽晚聽晚聽晚都得閒
32號佳麗sure win
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

山林道>傳奇>永遠>雅俗>雙雙
一定係除非唔係

我投左fabel 雙雙 多少年 一雙手 kay
Suppose一雙手應該多人投過有人共鳴掛
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

我投左fabel 雙雙 多少年 一雙手 kay
Suppose一雙手應該多人投過有人共鳴掛
kevinlai1621 發表於 2016-4-29 10:51
我就投曬phil兩首既

我就投曬phil兩首既
nicholashin 發表於 2016-4-29 10:53

競爭咁激烈就讓下其他人啦

28. 鄭欣宜 Feat. Supper Moment - 分手是常識吧
29. 鄭融 - 親熱

唔好四首都唔中呀
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

點解我好似無印象投過 =.=
Happy and Blessed.

我就投曬phil兩首既
nicholashin 發表於 2016-4-29 10:53

舊街角呢
望完個tag覺得好貼題囉

13. 王菀之 - 如一

嗰陣仲未聽過Fabel所以無投 如果唔係就會取代到如一
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

PK, 唔記得投票

我都無投票

28. 鄭欣宜 Feat. Supper Moment - 分手 ...
HOTMAN 發表於 2016-4-29 11:47

我覺得有兩首
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

我都無投票
chanchan0909 發表於 2016-4-29 12:20

今次好少人投, 投票post都係得2page

估全女班中
山林道  你是你本身的傳奇  雙雙  舊街角  雅俗/如一
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

估全女班中
山林道  你是你本身的傳奇  雙雙  舊街角  雅俗/如一
liebe 發表於 2016-4-29 13:23

5首裡面投左4首
另一首就係多少年

呢季會有好多遺珠
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

A
B
C
D 請選好才結識

F

有冇歌手組合E字開頭
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

A
B
C
D 請選好才結識

F

有冇歌手組合E字開頭
b01091018 發表於 2016-4-29 14:47

E-kids (有不死小強tommy)
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

今次好少人投, 投票post都係得2page
kevinlai1621 發表於 2016-4-29 13:09
今次真係完全唔記得左投

我留意唔到有投票post添

支持下先

30. 黎曉陽 - 永遠很近

希望中到多於1首

支持嘎
我們的總和

我都無投票

我想投:
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

今季冇得投剛剛好 冇左嬅粉 所以少左人投票

唔知山林道會唔會好似來生舞咁大熱倒灶
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

我都無投票

我想投:
22. 連詩雅 - ...
matthew1990 發表於 2016-4-29 18:39

你唔係話過唔玩依啲投票㗎咩?

投左 傳奇 街角 山林 多少 永遠

E-kids (有不死小強tommy)
hehemamama 發表於 2016-4-29 14:55

身邊好多人都成日攞佢地黎笑 但我真心唔識

--------------------------------------------------------
反ot 好似未有人表態投脂肪葡萄
1票
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

好似未有人表態投脂肪葡萄
1票
b01091018 發表於 2016-4-29 20:55

你使驚無人投?2票

你唔係話過唔玩依啲投票㗎咩?
kayzzz 發表於 2016-4-29 20:07

所以咪冇投
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

所以咪冇投
matthew1990 發表於 2016-4-29 21:17

我都無投票

我想投:
matthew1990 發表於 2016-4-29 18:39

kayzzz 發表於 2016-4-29 21:19

我指如果我真係會投既話 我會選呢5首啫

我指如果我真係會投既話 我會選呢5首啫
matthew1990 發表於 2016-4-29 21:21

下次唔使講到喊晒口喎,如果真係無諗住投

30. 黎曉 ...
bagfgfcde 發表於 2016-4-29 18:22
居然無揀如一

23. 陳奕迅 - 黑洞
25. 陳詠謙 - 脂肪葡萄
29. 鄭融 - 親熱

我都唔記得我揀咗邊首 淨係記得個時揀得好辛苦 好難揀淨五首

推推post先
仲有半個鐘開始 搵一票天后暖下場

希望爆下冷唔係山林道第一

推推post先
仲有半個鐘開始 搵一票天后暖下場
akk 發表於 2016-4-30 20:32

陰公 即係虛齡 同gotta 都無份

希望爆下冷唔係山林道第一
kwanie 發表於 2016-4-30 20:34

睇下點

22. ...
NelsonWu 發表於 2016-4-30 01:03

好難揀x2

無人入場?

Hello Hello
我們的總和

趕得切去現場

李麗蕊: Wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

撐yuki <3
Happy and Blessed.

入場睇山林道拎季冠。
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Hello hello

回憶有酸有甜 有苦有辣
有想回憶的 有不能忘記的
回憶可以是束縛 也可以是向前走的動力
在回憶中走一轉 你會找到什麼?

CM會員共和榜特約: 2016年度 我最喜愛的歌曲第一季季選: 第五位
一路走來多少年 人來人去
能夠在淡淡流水中留下足印
在大家回憶中留下一點點美好
已經殊不容易

就繼續一起走下去吧 好嗎?

Shega?
我們的總和

我又贈下興先,AGA 華麗 (亂) 入場。