返回列表 發帖

[Jun/7/2021] GWENDOLYN - Serrini (Digital CD)

歌手: Serrini
唱片名稱:GWENDOLYN
唱片封面:

推出日期:2021/6/7
唱片類型:Digital Album

Track List
CD
1. 燎原
2. 網絡安全隱患
3. 越活越惹禍
4. 離原
5. ~旋轉with me*       
6. 要做更壞的事       
7. 繼續玩       
8. 長期浪漫       
9. I'm Fine, Thx.
10. I'd Like a Drink

出處: kkbox
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

流浮山係邊度

流浮山係邊度
lmml4 發表於 2021-6-7 12:42

都唔係GWENDOLYN project

聽咗兩次
呢隻碟 top 3 我會揀 track 2-4

排 fav to least fav
1. Don’t Text Him (感情分++)
2. 邪童謠 (技術同flow係her career peak)
3. GWENDOLYN (pleasant but not as amazing)

燎原火
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

想買10隻
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

聽咗兩次

...
bagfgfcde 發表於 2021-6-7 12:51

YES 我都係會咁排
呢隻碟係正既,但係之前個啲正太多

聽咗兩次

...
bagfgfcde 發表於 2021-6-7 12:51

網絡安全隱患太驚艷導致其他歌有啲失色

等實體
digital=課金比serrini?

cover靚到
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

好奇Serrini背後創作團隊係咩人 做啲野咁高質

等左咁耐竟然係Digital.....................
失望

等左咁耐竟然係Digital.....................
失望
星夢情真 發表於 2021-6-7 20:11

佢都話實體做緊啦,我諗唔會好耐

條女cover幾靚

精神病院唔見咗

Cover真心好靚

條女家境咁好 (Serrini 家境.jpg)
希望印多啲 唔好學X謙咁搞限量炒碟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

最中意離原

JayantL 發表於 2021-6-7 09:12 PM

宜家其他碟都炒緊啦
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

掛住loop離不開 啱啱先開始聽 一聽已經覺得燎原好正
冇比呢首歌趕走 係咪正式有資格做樹打手

流浮山係邊度
lmml4 發表於 2021-6-7 12:42

係咪因為以前啲碟出過所以唔出

都唔係GWENDOLYN project
Thomas 發表於 2021-6-7 12:49

係咪因為以前啲碟出過所以唔出
fung0401 發表於 2021-6-8 11:22

佢重製首歌先以為.....

掛住loop離不開 啱啱先開始聽 一聽已經覺得燎原好正
冇比呢首歌趕走 係咪正式有資格做樹打手 ...
foreverkontinue 發表於 2021-6-8 10:19

下次試下考佢個試

JayantL 發表於 2021-6-7 21:12

等待實體,唔知係咪演唱會有得賣?

佢重製首歌先以為.....
lmml4 發表於 2021-6-8 12:44

當初派台時已經出過 post,講左唔關呢個 project 事唔會落呢隻碟
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

當初派台時已經出過 post,講左唔關呢個 project 事唔會落呢隻碟
星勤 發表於 2021-6-9 21:55

佢應該仲有其他#永續自己音樂系列

色的跑車是誘惑遊戲
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

佢應該仲有其他#永續自己音樂系列
Thomas 發表於 2021-6-10 12:38

又未必嘅,當年呢首得 demo 版,所以而家先整返個完整版
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

演唱會個日會出幾百隻賣....
我諗之後會再印掛?

演唱會個日會出幾百隻賣....
我諗之後會再印掛?
721AXA 發表於 2021-6-11 10:34

可能當日賣貴啲 市價先平啲

呢首有再多一個remix版

i'd like a drink 都正

等待實體,唔知係咪演唱會有得賣?
Serendipity 發表於 2021-6-9 15:49

幾時有實體?
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

https://www.spill.hk/music/ivana ... wcCrCQmCXklxegpCHng

// 香港樂壇呢?有關心嗎?她(王菀之)不假思索,隨即點名大讚 Serrini:「最近常聽她的音樂,很喜歡她的聲音。她的創作很 direct,表達的東西好本土之餘,同時也很 international。」大概,好的藝術創作都是這樣,說的是很切身的感受,但任何人都有連繫得上的可能。或者,這也是一種「純粹」。王菀之走的似乎也是這個方向吧。 //

Talent supporting talent !

I’d like a drink!! 希望演唱會會唱啦

條女話三日concert現場有一千隻碟賣,賣完再印

阻住 發表於 2021-6-16 17:10

$280
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

已預購

希望聽日買到現

幾時先可以remix翻淑芬個電台故事,成只碟完整甘remix嗮距。

幾時先可以remix翻淑芬個電台故事,成只碟完整甘remix嗮距。
HURRICANE 發表於 2021-6-18 14:34

剩返5首 beat friday話呢個問題最好問返serrini

碟已買,現場會留電話記錄

7:45pm去到好彩仲買到但要憑菲先有得買
隨碟附送條女閃卡一張,話有唔同款

隨碟附送條女閃卡一張,話有唔同款 ...
阻住 發表於 2021-6-18 19:52

條女之前又話冇飛都可以去買野嘅!

721AXA 發表於 2021-6-18 21:24

反口

可以買其他紀念品吧

已訂購!!

無飛可以留電話比佢mark都得
and 安拉菲都得

隨碟附送條女閃卡一張,話有唔同款 ...
阻住 發表於 2021-6-18 19:52

有送咩?我去買都冇送嘅

有送咩?我去買都冇送嘅
Serendipity 發表於 2021-6-20 16:25

拆左未?包左係入面。