返回列表 發帖

演唱會rundown

執電腦,發現左2008年幫千fa set的演唱會rundown,大家一齊分享下自己set的rundown

More over Miriam Live 2008

歌星名字:
楊千嬅
演唱會名字:
More over Miriam Live 2008
演唱會主題(如適用):不一樣的楊千嬅

Part one Opening

人生變幻無常,但唔可以怕,要勇敢地踏過去

1) Rock Medley:抬起我的頭來,啼笑因緣,什麼都不怕,熱血青年,私奔

2) 大傻

Part two:音樂劇

初戀的回憶,雖然有苦有甜,但總是刻骨銘心的!!!!!!

3) 有發生過

4) Medley:E-714342,燭光夜,因為所以,MR.

5) Medley:少女的祈禱,野孩子

6) 最後今天

愛情需要堅持,勇敢去愛先會得到真愛,周圍的人何必理會

7)  Medley:勇,咬唇

8) 飛女正傳

但往往付出不會同回報成正比,愛情路上,係未沒有人可以信任?

9) 滾(with Edmond)

10) 手信

11) 直覺

有咩唔開心,旅行去逃避都係一個好的方法

12) 別阻我開心

13) Medley:自由行,稀客

重遇前度,再一次吸引,定再一次受傷??

14) 陌路

15) 舊地

16) 風采依然

17) 愛人

18) 笑中有淚

單身都不是什麼,都可以過得很快樂!!!!!!

19)   Single

20)
有過去的女人

21)
我的生存之道

Part three管弦樂合奏

22)
弦樂Medley:狼來了,水月鏡花,再見二丁目,出埃及記,小城大事

23) 集體回憶

24)
可人兒

Part four

舞蹈時間

25)  Power Medley 1:新世紀福音戰士,三分鐘戀愛熱度,放煙花,不認不認還需認

26)
Power Medley 2:開大,烈女,處處吻,熱血青年

Part five萬紫千嬅經典時刻

27)

28) 閃靈

29) 一千零一個

30) 姊妹

31) 數你

32) 煉金術

33) 最後的歌

Part six Encore 千嬅之歌

34) 假如讓我說下去

35) 可惜我是水瓶座

Final Ending:最後的encore

36) 楊千樺

原因:其實這個演唱會係all about love的變化板來的,由於個人覺的all about love歌曲上未能層次分明,因而起了這個rundown.而此rundown都想比大家見到一個不一樣的楊千嬅,同時選歌上side track同hit歌可以平均分配到,照顧到不同的觀眾!第一part rock,係想話比大家知,人生常有不如意的事,但一定要快樂咁去丞受佢,而千嬅都可表現到佢handle 比較重節奏的歌!

Part two,係all about love的進化板,劇情上更加完整!!而同時保留edmond做嘉賓,(滾)之時的一巴掌都保留,同時唱歌時,都會有一些得意的大公仔在伴舞同表達故事.而且選了不少side track,fans會大分驚喜!

Part 3係同香港管弦樂團合作的,把千嬅一的較中樂的歌,西方來表達,有新鮮感在.

Part4-勁舞,比大家見到,千嬅係識dance 的

Part5-千嬅唱出最感動的感情演唱出最hit的歌!!!!!

Part6-encore,最講出千嬅心聲的歌完結演唱會

Medley-指在內的歌曲唱1/2首

執電腦,發現左2008年幫千fa set的演唱會rundown,大家一齊分享下自己set的rundown
More over Miriam Live 20 ...
gordon0807 發表於 2014-9-20 14:18

最hit 咁 少女的祈禱 同 小城大事 必須包括在內! dancing medley 必須加插 色惑! 我不許你說不
雖然係08年set既rundown
...

All about love rundown 真心正
八步半 風采依然 都唱

少D Medley 會好D喎

咁多MEDLEY 仲要MEDLEY計1首都已經36首
超時罰到破產都未唱完

無完整主題..只係想聽呢d歌~_~

楊千嬅2015演唱會Rundown.

Opening: 1.) 再見二丁目

#著靚靚,升起個台,好好唱曬成首

Part 2 突破。色惑

4.) 色惑
5.) 處處吻
6.) 心魔

Part 3 再回到初相識千嬅
7. 河童
8. 愛人
9. 數你

10. 仲夏夜之夢
12  如果東京不快樂
13. 木偶奇遇記

Part 6 偷食

14. 我只能跳舞  #千嬅與男伴跳著舞
15. 我不要你愛我
16. 來生舞

Part 7 Rock

17. 別阻我開心
18. 私奔
19.  吵我
20.  熱血青年

Part 8  無主題

21 火鳥 # 千嬅彈唱
22. 翅膀下的風
23. 明日再會
24. 我等我在
25. 最後的歌

Encore list:
深息
野孩子
假如讓我說下去
寒舍
少女的祈禱
笑中有淚
閃靈. ETC

4.) 色惑
5.) 處處吻
6.) 心魔

XD
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

4.) 色惑
5.) 處處吻
6.) 心魔

XD ...
星勤 發表於 2014-9-20 16:43

錯NUMBER

AAL 真係超正
特別鍾意OPENING 同埋粉紅衫果PART, 個故仔好正!!

I actually enjoy setting concert rundowns. But this show will only end at 1+
My Kay playlist/imaginary setlist:

PART 1: ROCK OPENING
1) 勢不兩立/字裡行奸/借過/直角等於三角形
2) 臨崖勒馬

PART 2: ACCIDENT
3) 亡命之途
4) 红衣天使
5) 后窗知己
6) 载我走

PART 3: UTOPIA
7) 烏托邦
8) 两生关
9) 活著
10) 雞蛋與羔羊
11) 大愛感動/大城小動

PART 4: RAINY WEEKEND
12) 我们都被忘了
13) 寬限期
14) 身體髮膚
15) 雨過天陰
16) 十七度

PART 5: END OF THE WORLD?
17) 十二月二十
18) 十字架
19) 十二月二十二

PART 6: JAMES
20) 第一天
21) 悟入歧途
22) 第二天(快樂是...)
小頑童

PART 7: WOMEN
23) 藝妓回憶錄
24) 神奇女俠的退休生活
25) 潔淨皇后 //
26) 菲情歌
27) 少女瑪利亞
28) 祝英台
29) 港女的幸福星期日

PART 8: LAZY WEEKEND + FAVS
30) 赖床
31) 浮雲
32) 脆弱
33) 跟我走
34) 我歌…故我在
35) 我最喜爱的歌

PART 9 : KAY X CC
34) 年度之歌
35) 鍾無艷
36) 你們的幸福
37) 在雨中不能说雨

PART 10: PLAYFUL KAY
38) 入型入格
39) 温室/衣帽間
40) 喪婆/如花
41) 我愛茶餐廳

PART 10: GOODBYE
42) 替你高興
43) 最後晚餐
44) 眼淚的名字
45) 再見
46) 愁人節

PART 12: DANCE MEDLEY
47) 吶喊/私隐线/臭男人/方玲霞

48) 拾年

ENCORE:
姿色份子
節外生枝
3/8

2ND ENCORE:
最好的時刻
囍帖街
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

1. 不是校花 (清唱44秒)
2. 戀愛天才
3. Medley : Control + Lady K + 肌膚之親
4. 狠狠
5. 逆轉
THANK Q!  ...
jose 發表於 2014-9-20 23:20

據聞吳雨霏講第二次真正完既時候 觀眾個個以為佢又講大話 全部大嗌 出黎啦吳雨霏 係紅館等左4粒鐘都唔肯走
結果唔少打工仔學生哥都遲哂大到 最後個個都決定以後唔支持吳雨霏

1.勢不兩立
2.潔淨皇后
3.字裡行奸
(先黎三首嘈/rock爆全場)
4.臭男人
5.私隱線
6.姿色份子
7.吶喊
(再黎四首(企係度)跳舞high爆全場)
8.入型入格
9.我愛茶餐廳
10.愁人節
11.十二月二十
(跟著四首市井到爆既歌,歌迷們又loop:「阿kay終於番黎啦!」)
12.亡命之徒
13.紅衣天使
14.後窗知己
(撞車三步曲,跟著kay唱完就換衫,goldEN上黎獻唱)
15.活著
16.賴床
17.少女瑪麗亞
(Kay換番女神裝出黎,打扮靚靚獻唱三首溫柔慢歌)
18.我歌故我在
19.藝妓回憶錄
20.十字架
(唱完十字架又會喊,跟著講入行後個d辛酸野)
21.第二天
(跟著講下James呀,屋企d野)
23.最好的時刻
24.雞蛋與羔羊
(全場秒變社運基地,大合唱呢兩首歌)
~完~
25.你們的幸福
26.喜帖街
(係人都知未到喜帖街都未完,所以要擺encore)
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

回復 13# HOTMAN

20.十字架
(唱完十字架又會喊,跟著講入行後個d辛酸野)
I like your rundown! Crazy start!
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

睇d 描述仲好睇過rundown 本身

而家要再砌楊千嬅演唱會真係好難, 有主題就好d既
試下開多次Minor Classics

01. 花樣+年華/啦啦誇啦啦    12. MR.            26. 親
02. 吻所有女孩        13. 一千零一個
03. 別阻我開心        14. 最後今天         Encore
               15. 幹什麼          27. 飲酒思源
04. E-714342        16. 其實我記得        28. 自由行
05. 8步半                          29. 化
06. 如果東京不快樂      17. 我錯過了什麼
07. 我在橋上看風景      18. 悲歌之王
               19. 笑中有淚
08. 明日再會         20. 明日之歌
09. 深息
10. 偷生           21. 內有惡女
11. 翅膀下的風        22. 不認不認還需認
               23. 吵我
               24. 扭到十
               25. 色惑

已經好難砌得返有故事感, 返左華星之後歌路變得好勁, 唔識點插返落去
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

蝦餃老母2014懷舊金曲星輝夜FF歌單
1.太悶
2.大
3.鑽石會藉
4.phone殺令
-------------(每首歌的舞蹈都包含 ...
nicknicknick 發表於 2014-9-21 13:47

多啦A夢 encore 位 lol
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

等禾再打過先

- - - - - - - - - - - KARY 蛻變時刻 - - - - - - - - - - - -
[ KARY 穿上校服裝出場 ]
1. 不是校花 (清唱44秒)
[KARY 除下眼鏡 + 髮束, 與男同學dancers 大跳耍花槍舞]
2. 戀愛天才
[男同學 dancer 換上樽領大褸, KARY 脫下校服 搖身一變成性感小野貓]
3. Medley : Control + Lady K + 肌膚之親
4. 狠狠
5. 逆轉
: (THANK Q! 紅館好凍呀! 著返件褸先. um. 多謝大家再一次黎睇吳雨霏既演唱會. 呢個已經係我第 n 個演唱會喇 hahahaaahaaaaaaaa! 多謝FANS! U ARE MY 蘇眉s!)
6. 蘇眉 (全場大合唱)
- - - - - - - - - - 全 場 叫 春 大 合 唱 - - - - - - - - - - - - -
[ Kary 優雅地坐上單車演唱兩曲 ]
7. 遲早 + 歸宿
[ Kary 大玩絲巾藝術 ]
8. 留不低 (綵排時錄定)
9. 愛你變成恨你
10. 逼得太緊
[ Kary 訓低演唱, 以避免被指咪咀 ]
11. 無名髮 (需要幕後代唱)
[ Kary 坐在台邊演唱 ]
12. 最後一秒鐘
- - - - - - - - - - - Diva 時刻 - - - - - - - - - - - - -
[Kary 以一身黑色長裙附上七色尾巴出場]
13. The Present
14. 麗人行 (握手位)
15. 豔羨 (握手位)
16. 生我的命 (wif 靚仔dancer)
- - - - - - - - - - - - - - 上半場完 - - - - - - - - - - - - - -
[ 全段都與馬戲團表演, 配合歌名變魔術 ]
17. 馬戲團之戀
18. 沒有花收的日子
19. 雞蛋愛石頭
20. 人非草木
[ Kary 坐上木椅深情演繹 ]
21. 第一季 (自彈自唱)
- - - - - - - - - - - - 十 年 大 熱 回 顧 系 列 - - - - - - - - - - - - -
22. Medley : 殺她死 + 耳王十四一心 + 就有就有
23. 絕配
24. 座右銘
: (多謝BAND 之後逐個介紹...... 多謝主辦單位 多謝老母 多謝老豆 多謝細佬 多謝登勤 多謝環球 多謝新城 多謝cookies 多謝安琪)
25. 戀愛疲勞
26. 吳哥窟 (多謝大家! KARY 感動落淚)
27. 我本人 (黎到最後一隻歌, 好唔捨得大家etc.... KARY 哭成淚人 難再演唱)
28. 今夜煙花燦爛 (多謝大家, 有緣再見! THANK Q!)
[ 全場子彈高飛當放煙花 完美落幕 ]
- - - - - - - - - - - - - 偽全場 - - - - - - - - - - - - - -
: (HELLO 又見面喇)
[ KARY 鬼馬出場 ]
28. 我正在
: (大家想聽咩歌呀? 比愛情簡單係咩歌黎? 唉唔好講咁多. 起歌!)
29. 告白
: (好喇! 真係最後最後一首歌喇, 多謝大家捧場..我好唔捨得大家呀.............)
30. 生命樹
- - - - - - - - - - - - - 真係完場 - - - - - - - - - - - - - -
Happy and Blessed.

1.太悶
2.大
3.鑽石會藉
4.phone殺令
nicknicknick 發表於 2014-9-21 13:47

下刪2萬字笑死我超時罰錢噶
...

鄭俊弘個rundow呢??
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

吳若希演唱會rundown
1. 喜氣洋洋
2. We Are The Only One
3. 炊煙

4. 錯過了
5. 影迷
6. 第一天失戀
7. 沒結果

8. 若要人不知
9. 知己
10. 11. 師兄過黎唱兩首

12. 等
13. 越難越愛
14. 救救我
15. 暗戀
16. 師弟都過黎唱一首

17. 我懂了
18. 愛要撐下去
19. Can't Let You Go
20. 我沒有傷心
21. 愛我請留言

zzzzzzzzZZZZZZzzz

綵排時錄定、需要幕後代唱
我正在擺encore肯定0氣氛 { ...
nicholashin 發表於 2014-9-21 14:51

愛首歌開頭果股氣勢
蝦餃老母都試過擺無人識既don't stop係encore

等禾再打過先

- - - - - - - - - - - KARY 蛻變時刻 - - - - - - - - - - - -
1 ...
jose 發表於 2014-9-21 14:47

無請cookies成員點得

鄭俊弘Welcome to My Dreams 演唱會2014 大約rundown
~~~尋夢~~~
[著到成隻熊貓咁出場,全part一直講出道前經歷]
1. 熊貓
2. 投降吧
3. 我就是我
4. 追 (全場大合唱)
~~~追夢~~~
[著無名氏cover件衫出場]
5. 點火
6. 考驗
7. 歸途
8. 地方
9. 青春頌
10. 前程錦繡 (最尾大嗌製造高潮)
~~~圓夢~~~
[講係星夢傳奇參賽既辛酸,多謝fans,多謝惠康]
11. If I Fell
12. Angels
13. Come Together
[一萬字多謝巫生既說話,然後邀請佢出場]
14. 朋友啊朋友 (和巫生合唱)
~~~愛情~~~
[和蔡思貝上演一場愛情短劇]
15. Crazy Little Thing Called Love (自彈自唱)
16. 愛的根源
17. 兩句 (和阿田合唱)
18. Give Me One Reason
[修哥和羅蘭姐出場]
19. 舊歡如夢 (一齊跳舞)
~~~我的戰友~~~
[HOME出場]
20. 失戀以後 (HOME)
[介紹下隊band每個成員]
21. 天堂 (HOME)
[HOME離場,Alfred、若希、師傑、君馨出場]
22. Medley: 護航/越難越愛/小木偶的話/她最好
[其他星夢、巨聲歌手+Herman出場]
23. We Are The Only One (全體歌手+Herman大合唱)
~~~我愛Eason~~~
[講下點解咁鍾意Eason]
24. 時代曲
25. 今日
26. 歲月如歌 (握手位)
27. 每一個明天 (握手位)
28. 任我行
~~~Encore~~~
29. 信任 (王力宏)
30. 我應該
31. 無名氏

霍汶希小姐話15週年幫Twins開巡迴喎 聽住先喇
應該都係無限loop 明愛當入樽世界盃大過天女校天后嗰堆歌 (不過都係十分期待嘎 !!)
有見及此 實在替一眾side cut 或者唱得少嘅歌不值
所有就ff 咗以下呢個rundown

Chapter 1「Bring Your Attentions」
01. 花生騷
02. 愛情突擊
03. 眼看心勿動
04. 換季

Chapter 2「Love Memory」
05. 朋友的愛
06. 士氣
07. 綁架
08. 涉谷車站見 (握手位)
09. 自以為是
10. 尋找莫札特

Chapter 3「Hands Up In The Air」
11. 小心愛
12. 熱粉紅
13. 高溫瑜伽
14. 愛無敵

Chapter 3「Your Songs · My Songs」
15. 黑馬
16. 非君不嫁
17. Cross Over
18. 橙路
19. 二缺一
20. 心多

Chapter 4「Stand Up & Dance 2gether」
21. Gimme 5
22. Crazy Dancing Medley: 我們要睡覺 / 程咬金 / 美麗無比 / 烈女

Chapter 5「On The Road」
23. 沒法做足一百分
24. 友誼第一
25. 那天很愛笑
26. 三角圓舞
27. 一點一滴
28. 絕對遷就

Encore
29. 星星月亮太陽
30. 本小姐 (握手位)
31. 黑色喜劇
32. 素顏
33. 妳最勇敢
34. 我們的紀念冊

2nd Encore
35. 朋友仔

我又打埋一份先

連詩雅出道短短五年首個個人演唱會Rundown

詩開一PiecePiece黑色的禮服 連詩雅演唱會2015

20:35 開場

Opening
(新世代天后連詩雅身穿黑色禮服出場)
1. 灰伯爵的忌廉遐想
[Hello~!大家好啊!我係Shiga連詩雅,啱啱唱嘅係我出道第一首歌,可以喺度唱真係好滾動啊(哭),好多謝大家買飛入嚟睇我演唱會啊(嚎哭3分鐘)]
2. 水星逆行
3. 琉璃若夢

Love Medley
(升降台升上萬呎高空)
4. I Don't Wanna Be Lonely
5. I'm Still Loving You
6. 讓我享受談戀愛
7. 我們的一小時
8. 愛太好看

Sing Together
[大家同我一齊大合唱,好唔好啊?]
9. 只要和你在一起
10. 好好過
11. 不要不記得
12. 起跑
13. 時間開的玩笑

MK Party Part 1
(身穿周柏豪潮牌度身訂造歌衫)
14. 到此為止
[好多謝我師兄周柏豪幫我作咗呢首歌,我真係好感激佢啊(哭),如果冇咗佢我諗...(周柏豪突然出現)]
[(浮誇驚訝表情+啜泣)嗚呀...我師兄周柏豪啊...好多謝你出嚟撐我啊(深情擁抱3分鐘),好開心師兄上年邀請我合唱以下落嚟呢首歌]
15. 日落日出 (與周柏豪合唱)
16. 一事無成 (與周柏豪合唱)
[而家將個時間交俾我師兄周柏豪,一陣見]
17. (周柏豪)

MK Party Part 2
18. 別說話
[好開心之前可以有機會翻唱Dear Jane呢首別說話,而家就請佢哋出嚟啦]
19. Love Out Loud (與Dear Lane合唱)
20. Yellow Fever! (與Dear Lane合唱)
[而家交個台俾Dear Jane]
21. (Dear Jane)

Dance
[能夠開到呢個詩開一PiecePiece黑色的禮服演唱會,好多謝好多好多前輩嘅支持,包括以下呢一位(新世代天后連詩雅撕開黑色禮服露出招牌長腿出場)]
22. 色惑 (cover)
23. A.T.L.
[Everybody一齊同我嗌Come On Come On Come On啊]
24. Come On

Encore
[而家送上最後一首歌俾大家]
25. 說一句
[我所有歌都唱晒啦,大家想聽多次邊首歌啊?我唱多次俾大家聽~(睇錶)而家仲有大把時間未洗罰錢住,可以唱多半打歌啊~]
26.
27.
28.
29.
30.
31.
[時間差唔多啦,下次演唱會再見啦,bye~]

23:25 完場

我又打埋一份先

詩開一PiecePiece黑色的禮服 連詩雅演唱會2015 ...
ed8671ed 發表於 2014-9-21 16:12

仲有我們的一小時未唱!!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

仲有我們的一小時未唱!!!!
fifty1205 發表於 2014-9-21 16:17

係喎,補返上去了

色惑
「大家想聽多次邊首歌啊?我唱多次俾大家聽」
強烈要求加 ...
nicholashin 發表於 2014-9-21 16:17

色惑inspire咗演唱會主題,點可以唔唱

encore教啦,大把時間淨

我又打埋一份先

詩開一PiecePiece黑色的禮服 連詩雅演唱會2015 ...
ed8671ed 發表於 2014-9-21 16:12

個concert名應該請人瑞來做嘉賓一齊大跳色惑
...

綵排時錄定、需要幕後代唱
我正在擺encore肯定0氣氛 { ...
nicholashin 發表於 2014-9-21 14:51

笑到我肚痛已經分唔清JOSE 係真定偽FANS
咁鬼熟KARY D歌

笑到我肚痛已經分唔清JOSE 係真定偽FANS
咁鬼熟KARY D歌 ...
Kyle_ 發表於 2014-9-21 16:53

傳說中的黑粉
...

傳說中的黑粉
siongguan 發表於 2014-9-21 16:58

黑中有白 白裡有黑中有白 我係真粉囉 >3<
  1. https://i.na.cx/a12u45.jpg
複製代碼

[和蔡思貝上演一場愛情短劇]

23. We Are The Only One (全體歌手+Herman大合唱)
nicholashin 發表於 2014-9-21 15:38

蔡思貝:咁多年都咁百厭
鄭俊弘:你覺咁多年都百看不厭

WATOO係星夢歌手開show必唱

黑中有白 白裡有黑中有白 我係真粉囉 >3
jose 發表於 2014-9-21 17:17

好似你icon咁

1.太悶
2.大
3.鑽石會藉
4.phone殺令

超級小黑咪

可以叫蝦餃仔唱

容祖兒4647跨年演唱會 陪大家度過Her December , My January 同 Your February

Part 1:容祖兒輕鬆登場
1. ...
bagfgfcde 發表於 2014-9-21 18:49

d對白好正正子完全諗到美祖點講哩d on_ 野出黎
part2同3 真係悶死人
part4 堅係幾正, 一次過上5堂

容祖兒4647跨年演唱會 陪大家度過Her December , My January 同 Your February

1. ...

(在時間面前) (有呢首歌架咩?)
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

1. ...

點解冇加大力度cm神曲是也
...

1. ...

CM女神又出場

d對白好正正子完全諗到美祖點講哩d on_ 野出黎
part2同3 真係悶死人
part4 堅 ...
Kyle_ 發表於 2014-9-21 18:58

part 2一開始要就班大眾噶
上次同個同學去睇1314 佢係d朱古力萬歲 蟲之家乜都唔識 然後我的驕傲remix又唔like 只鍾意d大hit歌
然後度果陣就諗佢會鍾意d乜呢 結果每part除左46之外都zip左d大熱

part 3係我幾鍾意既 其實諗出黎 如果真係美祖要唱一首靜少少既歌 其他幾首都可以取代黃色大門啦

part 4係我最愛啊 d歌都幾正 encore大路左 但係因為part6太冇人識只好揀大路d hahahh

小鳳姐今年64歲都係開到8場咋
美祖63歲仲開到四十幾場
仲有1月1號係咪繼續保留傳統開早場先

AAL 真係超正
特別鍾意OPENING 同埋粉紅衫果PART, 個故仔好正!!
Kyle_ 發表於 2014-9-20 19:49

AAL 真係無得輸,同埋呢個演唱會幫fa 爭番啖氣
唔出碟好可惜

等禾再打過先

1 ...
jose 發表於 2014-9-21 14:47

無心急人上 & 派對動物
唔喜噶

1. ...

正喎有CLOSE UP 啲正正SIDE TRACKS
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

上面有人整左Jinny/Shiga, 有冇人整Mag/Gin Lee/Joyce

等我都諗個Twins演唱會啦,因為asa同agil都單獨發展都有一段時間,但佢地到依家都未有份量開單獨個人演唱會,所以想開個《TWINS十五週年asa agil紅白鬥》,等佢地可以唱solo歌

《TWINS十五週年asa agil紅白鬥》rundown

演唱會宣傳相:

----intro-----
1. 千金 (兩人以鏡子舞出場)
2. 美麗無比 / 眼見心勿動 / 高溫瑜珈
[Hello大家好!!!我係asa,我係agill,我地係twins,好難得可以再次係紅館見到大家!!今晚大家玩得開心啲好唔好!!]
3. 星星太陽月亮 / 愛情突擊 (陳XX與atwins上演三角圓舞)
[今次演唱會同以往twins嘅演唱會好唔同!!我地會唱好多solo嘅歌,希望大家鍾意]
[同埋請大家裝左投票嘅apps,依個app係可以你地投紅組agil同白組asa一票,今次asa同agil嘅勝負說由你地決定!!!!]

----asa vs agil PART 1---
4. 天后站出發(agil) vs 下一站天后(asa)
5. 放低過去 vs 二缺一
6. 錯在聰明 vs 相反詞
7. 你說的我都愛 vs 種我

---asa agil合唱---
8. 尋找莫札特
9. 自以為是
10. 綁架
11. 大過天

----asa vs agil PART 2---
12. 慣性冬眠 vs 大風暴
13. 最美好的未來 vs 你的吻好甜
14. 全部都給你 vs 小酒窩

---asa vs agil solo歌合唱---
15. 橙路
16. crossover
[依三首歌原本係我地嘅合唱歌,但因為種種原因,結果成為左我地各自嘅solo歌,好開心今日可以一過個唱依兩首]
17. color
18. 我們要睡覺 / 愛無敵 / 程咬金

---asa agil合唱[票數大盤點]---
19. 愛無敵
20. Gimme 5
21. 沒法做足一百分
22. 友誼第一
23. 朋友的愛
24. 亂世佳人
[今晚大贏家就係.........]
25. no.1[勝出者獨唱]

---大合唱時段---
26. 冬令時間
27. 三人行
[agil部分由羅力威代唱+ajoey中途加入]
28. 朋友仔
29. 天對地

召喚@ajasonng幫我執rundown thx

1. ...

蒸餾正呀

蒸餾正呀
Leo 發表於 2014-9-26 21:49

Close Up真係神碟是也
首首都好正,
蒸餾好有聖誕氣氛
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Close Up真係神碟是也
首首都好正,
蒸餾好有聖誕氣氛
dongbb2332 發表於 2014-9-26 22:11

淫碟黎  仲淫過泳2
原來我放左 菊花怒放 射妝 小命難bo 精流 黃色大門 and 愛一個上一個
如果想既話可以唱多首 hoic翻唱大作 be true or yiu yiu yiu

改進版駕到 請大家下跪
d對白冇乜唔同 唔洗咁期待 hahaahaaaaaa

1. Lovin You
(多謝大家捧場!2047年係我出道第53年 我都有53年啦)
2. 天然呆
3. 我的麻煩男友
4. 心花怒放
5. 暖光
6. 美麗在望 + 全身暑假 + 蜉蝣 + 未知(改編曲) (長5分鐘)
(嘩 估唔到都幾多人識喎… 我以前以為你地剩係識心淡添)

Part 2:唱十年容小姐自己都唔會厭大作+就下你地班聽side track既 fans啦 part
(拎住支結他走出黎 全場觀眾懶驚喜)
7. 抱抱 guitar版
8. 卸妝 guitar
(em…有首歌有fans叫我一定要唱 所以我今晚準備左好耐 !!)
9. 蒸餾 guitar (唱到一半:唔好意思 我唔記得左歌詞 等我拎張貓紙出黎先)
10. 銀蛋伴小貓 / 與貓共舞 結他啦都係 懶新鮮
(8 9 10之後全場靜哂) (容祖兒講爛gag搞氣氛 結果全場起哄 容祖兒話 原來大家反應咁熱烈 一定好鍾意d歌啦)
11. 空港
12. 怯 guitar (cut剩半首 容祖兒入錯左)

Part 3:對某部分人黎講可能好好訓 part
(容祖兒着住條長裙出黎 背景響起清脆既琴聲 然後觀眾歡呼 完全破壞氣氛)
13. 溶/凝溶
14. 黃色大門
15. 擁抱天下
(有請全晚唯一一個嘉賓 同我合唱沙堡壘!) (hoic1102登場)
16. 沙堡壘
(多謝hoic請我… hoic肯黎) (hoic1102落台)
17. 牆紙
(唔知大家訓左未呢?)
18. 勉強幸福/最後一課

Part 4: 容祖兒回到校園時
(背景係時間表:VA ICT PE bio Geog)
19. 馬賽克 
20. 無電才是災難
21. 跟珍芳達做健身操
22. 蛇
23. 煙霞

Part 5:又唱埋d死人煩膠歌之全快歌
24. 隆重登場
25. 出色
26.隨便演繹GEM一首快歌
(我有冇GEM嗌得咁好聽呀?<---個「呀」字走左音)

Part 6:容祖兒要發姣 唔識既可以去廁所先
27. 如果睡袍太少布 / 深閨
28. 垂涎
29. Mad About You
(全場去曬廁所咁濟)
(多謝大家~) (得翻班歌迷會大嗌)

Encore
(大家好呀~) (響起心淡intro,全場人係廁所衝返出黎)
(哈哈,我有冇fake到大家呢?)
30. 再見我的初戀
31. 我杯茶 + 愛一個上一課jazz (夾埋一首歌長度)
32&34 每日都唔同 但係全部joey已經內定左
(有冇歌想我唱呀? )
(二人浴!) (咩話?) (在時間面前) (有呢首歌架咩?) (與蝶同眠!!!! <--呢位其實joey一早安排左佢坐果個位,定時講幾個joey有準備既歌)
32. 與蝶同眠 / 兩面
33. 流淚眼望流淚眼
(嘩 我真係民主呀 仲有咩歌呀?) (歌迷想大嗌心淡前容祖兒已經話:我聽到大家話要我唱圓謊啦!)
34. 圓謊 / 夢非夢 / 一直看見天使
(劉浩龍亂入, 全場歡呼) (點解你係度既?) (show up背景音樂)
35 蟲(龍)之家 (合唱)
36. 你是我堅強的唯一理由 (合唱)
(多謝大家!希望大家新一年可以同自己心愛既人過! Thank QQQQQQQQQQQ)

改進版駕到 請大家下跪
d對白冇乜唔同 唔洗咁期待 hahaahaaaaaa

容祖兒4647跨年演唱會 陪大家度過Her Dece ...
bagfgfcde 發表於 2014-9-26 23:11

係咪要唱埋2015-2046 既歌

(大家好呀~) (響起心淡intro,全場人係廁所衝返出黎)
(哈哈,我有冇fake到大家呢?)
笑死