返回列表 發帖

[Jan/2015] 楊千嬅Let's Begin世界巡迴演唱會2015

六福珠寶呈獻楊千嬅Let's Begin世界巡迴演唱會2015
人生每個階段,總會有千嬅!
沿途高低起伏充滿色彩。親臨重溫千嬅於音樂歷程的不同形象,慶祝其更顯璀璨的色彩!
獨家優先訂票

演唱會日期:2015年1月24日至28, 30-31日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
門票售價:HK$680 / HK$380 / HK$250

優先訂票日期      2014年11月10日至14日
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

poster好靚

ladies&gentlemen最尾都唔知巡左去邊

唔該一part:我的影后之路
勇 咬唇 鍊金術 最後的玫瑰/呼吸需要 沒有目的地愛了
...

真係超級興奮!!!!!!!!
等左4年,終於再上紅館
要開始約FD子去睇嘎
CM嬅粉一齊睇一場

POSTER 好靚好襯佢
已MARK 定個期同埋信用卡優先訂飛日子

件衫幾特別,有閃閃寫2015... 個手就 令我諗起MIRIAM隻碟COVER..

嘩!!!!!必睇呀!!!!美千

唱到12點啦...
咁多歌都好正

靚女到!!!
女金!!!!!!
>3<

唔該一part:我的影后之路
勇 咬唇 鍊金術 最後的玫瑰/呼吸需要 沒有目的地愛了 ...
siongguan 發表於 2014-10-23 23:32

既然係回顧,電影又係千嬅演藝生涯咁重要希望真係有...哩D 電影歌都好好聽但又好少唱

ladies&gentlemen最尾都唔知巡左去邊
gooloo 發表於 2014-10-23 23:31

千嬅既世界巡迥最盡去大馬炸

既然係回顧,電影又係千嬅演藝生涯咁重要希望真係有...哩D 電影歌都好好聽但又好少唱 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-23 23:37

最好有! 勇 鍊金術 咬唇 真係好好好正.... 其實我唔介意唔唱 小城大事 因為真係 聽到好驚
...

最好有! 勇 鍊金術 咬唇 真係好好好正.... 其實我唔介意唔唱 小城大事 因為真係 聽到好驚 ...
siongguan 發表於 2014-10-23 23:39

小城大事 係紅館聽係好震撼當年AAL 個版本真係無得輸...將首歌淋漓盡致發揮同演繹!!!
之後再係紅館同樣唱返哩首歌(L&S, MARK LUI SHOW, 耀榮叔紀念SHOW等等)
都不及當年AAL個版本咁震撼

poster幾靚

咁之前個改演唱會名比賽係咪fail咗啦
早前網民大玩食字演唱會名,適逢楊千嬅推出以澳門「TABOO色惑」做背景嘅新歌《色惑》,不如集思廣益,一齊諗返個演唱會名俾千嬅啦!

只要夠創意,隨時送你豐富獎品,包括楊千嬅《色惑》親筆簽名唱片及「TABOO色惑」、「水舞間」、「龍騰」門票!

於此post的留言位置,留言創作一個食字演唱會名稱,名稱必須包括「楊千嬅」及「色惑」兩個字眼。
(創意例子:張學友著我便友著你演唱會、方大同是天涯淪落人演唱會)

是時候搵靚飛~hohoho

既然係回顧,電影又係千嬅演藝生涯咁重要希望真係有...哩D 電影歌都好好聽但又好少唱 ...
Kyle_ 發表於 2014-10-23 23:37

狼來了
再見二丁目
愛人
有發生過
數你
少女的祈禱
最後的歌
野孩子
假如讓我說下去
楊千嬅
飛女正傳
小城大事
烈女
狼來了

READY OR NOT
色惑
處處吻

已經數左半個演唱會歌單出黎ORZ

狼來了
再見二丁目
愛人
有發生過
數你
少女的祈禱
最後的歌
野孩子
假如讓我說下去
楊千嬅
飛女正傳
小 ...
艾石仔 發表於 2014-10-23 23:47

愛人 數你 又係 距歌單 must have items -_- 可唔可以唱 原來過得很快樂? 呢首 my top10來噶
...

狼來了
再見二丁目
愛人
有發生過

數你
少女的祈禱
最後的歌
野孩子
假如讓我說下去
楊千嬅
飛女正傳
小 ...
艾石仔 發表於 2014-10-23 23:47

頭4首真係次次開CON都唱
計近年既歌...希望會唱<火鳥> <麥芽糖> 同 <我係我>!!!!

愛人 數你 又係 距歌單 must have items -_- 可唔可以唱 原來過得很快樂? 呢首 my top10來噶 ...
siongguan 發表於 2014-10-23 23:52

AMUSIC 歌其實唔差

最後今天
不談風月只談戀愛
不認不龍還須認
女飛俠愛上萬能俠
明日再會
嬅麗緣
原來過得很快樂
我在橋上看風景

最後今天
不談風月只談戀愛
不認不龍還須認
女飛俠愛上萬能俠
明日再會
嬅麗緣
原來過 ...
艾石仔 發表於 2014-10-23 23:59

嬅麗緣 又係正嘢!! opening / ending 都ok, btw 仲有麥芽糖 又係正嘢
...

最後今天 
不談風月只談戀愛 
不認不龍還須認       我SUGGEST大慈善家
女飛俠愛上萬能俠 幾得意首歌,D 公仔, MV好GAG
明日再會 
嬅麗緣 
原來過得很快樂 
我在橋上看風景 

別阻我開心。一葉丹 all about love 都OK

一開就五場...唔知3面台定4面台呢?

一開就五場...唔知3面台定4面台呢?
lblemon 發表於 2014-10-24 00:08
四場咋喎,不過應該會加場囉
任我行 失憶蝴蝶

嬅麗緣 又係正嘢!! opening / ending 都ok, btw 仲有麥芽糖 又係正嘢
siongguan 發表於 2014-10-24 00:01

呢隻一定唔會唱  基本上千嬅開SHOW 除左朱祖兒幫佢整RUNDOWN既 ALL ABOUT LOVE果次
  同埋MINOR classics外
  佢只會唱大HIT SONG + PLUG果既歌..
  呢隻仲要係A MUSIC既作品.......

其實我好想佢唱知更 千嬅唱得好有感情同味道 (雖然我知佢唔會唱)

我估新既作品佢可能會唱 火鳥 金絲雀 來生舞同好不容易遇見愛
當然唔少得 你吞吞我吐吐

AMUSIC D歌其實美千好明顯唔太喜歡
佢自己以前都講過AMUSIC 果3年係佢事業樽頸位
AAL 唱左當年3首主打
L&G 都好少
MINOR CLASSIC 更一首都冇
而平時出SHOW/音樂會/拉闊 都寧願唱返十年前果埋大熱歌都唔會選唱A MUSIC

呢隻一定唔會唱  基本上千嬅開SHOW 除左朱祖兒幫佢整RUNDOWN既 ALL ABOUT LOVE果次
  同埋MINO ...
jason567 發表於 2014-10-24 00:13

姐妹 x 好不容易遇見愛
...

姐妹 x 好不容易遇見愛
siongguan 發表於 2014-10-24 00:15

錢文暻一定會去千嬅演唱會幫手做MUSIC/彈琴
若果真係咁排就真係......

最後今天
不談風月只談戀愛
不認不龍還須認
女飛俠愛上萬能俠
明日再會
嬅麗緣
原來過 ...

我鍾意捉伊人....為何傷心愛情尋求開心...

個演唱會名超hea

但演唱會poster係咁多個演唱會最靚!!
係略嫌影得太正式!!

好期待!!!希望今次有八場以上
我睇曬咁多場

四場咋喎,不過應該會加場囉
remus 發表於 2014-10-24 00:11

係喎, 睇錯訂票日期添...

睇! 不過1月咁早,仲諗住2,3月添
同埋最平已經250了

hope 有 6場

CAN'T WAIT TO SEE
POSTER 太髮力

jengzzzzzzz <3

hope 有 6場
小布丁 發表於 2014-10-24 00:22

要同佢一齊過生日咁要開到11場先得

好誇張

毫無先兆開show

係正Sammi檔期之後???

好誇張

毫無先兆開show

係正Sammi檔期之後???
Mattson 發表於 2014-10-24 01:01
可能重係gem嗰個演唱會之後喎
任我行 失憶蝴蝶

坐底睇兩場

坐底睇兩場
victor1991415 發表於 2014-10-24 01:44

我都係呀..HEHE等得太久了.....
要髮力睇多場.....
原來千千既大PJ就係演唱會......好令人奇袋~

是時候搶飛了。
真係等佢上翻紅館真係等到久違了
美千!!!

真係咁多次演唱會呢次張poster最靚
至少睇三場
日日都係度諗幾時有消息 終於等到
希望今次巡迴真係可以去多d地方啦

有沒有演唱會主題曲?

有沒有演唱會主題曲?
discovered 發表於 2014-10-24 06:45

呃分到-_- 岩岩先plug 好不容易遇見愛, 有都唔會趕快出啦
...

poster紫fa勁靚
希望今次有番d sidecut,其實上次minor classics之後大家都識多左eg勇大hit
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

其實唱下 內有惡女 都唔錯

色惑點都會有掛

FF下先
閃靈+稀客+來生舞+小城大事 咁一part一定好正
翅膀下的風+火鳥+最後的歌 做ending一定好震撼
唔該唔好再翻唱 上次真係o哂
唔該唱小星星 笑中有淚 咬唇 煉金術 深息2011live版plz!!!!!
肥婆馬上收皮

色惑點都會有掛
Frankie318 發表於 2014-10-24 07:34

RON+色惑+烈女+處處吻+私奔 一part
肥婆馬上收皮

RON+色惑+烈女+處處吻+私奔 一part
fifty1205 發表於 2014-10-24 07:38

不如cover 加大力度
加大力度好嗎,我不許你說不
...

明白紅館都有其考量, 同受眾始終係街客

但唔洗洗次次都假如讓我說下去狼來了小城大事可惜我是水瓶座飛女正傳
可以留番假ENCORE或終極ENCORE先唱

有D係坊間口碑好, 但少唱或是無唱過
如美味情緣/你是唯一我是之一/一千零一個

快歌可以配照相本子或者男女關係科, 唔洗下下都果三首

有D係MINOR CLASSIC唱完反應好, 可以升上去大台
如寒舍/深息/我是羊

加埋D呢兩三年既歌
火鳥 / 來生舞 / 金絲雀 / 我係我

下下都唱果D歌, FANS真係幾厭下