返回列表 發帖
最可惜係冇唱失樂園
我最想聽愛莫忘又冇
oreo 發表於 2018-4-23 17:03

尾場連配角都Cut埋

肥婆好識揀男dancers 全部都幾man
最愛oscar
721AXA 發表於 2018-4-22 21:15

me2
J左oscar好耐

歌單 in my dream

Opening Medley: Final Calling / 你瘦夠了嗎?/ 分手是常識吧 / Stupid With You

Love & Sadness:
擁抱愛
懶人包
Miss You
說不清
你是什麼時候開始不愛我的?
無表面傷痕
Someone Like You*
如同自己

Guest #1:
好人 (with 側田)
男人KTV (by 側田)
命硬 (with 側田)

For all the ladies:
有故事的人
兄弟
女生加油
Medley: 配角 / 屢屢 / 忘記的理由
寵物牠
無人完美

Guest #2:
世界變了樣 (by Supper Moment)
幸福之歌 (with Supper Moment)

For mom:
Medley: 媽媽好 / 報答 / 一於繼續笑 / Thank You 媽咪

For those who feel like outsiders:
I Will Survive
光明會
黑彩虹
穿花蝴蝶
Beautiful**
男孩像你
女神

Encore:
半份關心
月缺
給最開心的人
愛莫忘

* Adele's song
** Christina Aguilera's song

歌單 in my dream

Opening Medley: Final Calling / 你瘦夠了嗎?/ 分手是常識吧 / Stupid With You

Lov ...
boy4dudes 發表於 2018-4-23 20:26

呢個rundown好吸引呀!
尤其媽媽個part
我覺得第一次上紅館
俾人話借老母上位又好
抽水又好
始終都好應該對肥姐致敬

真係自信既人, 係唔會成日問住"我靚唔靚?" 架. 正等如佢唔會問人"我唱得好聽嗎", 因為佢知道自己唱歌係得 ...
lblemon 發表於 2018-4-23 15:37

我覺得佢嘅自信來自佢唱歌而唔係佢外表佢
成日係話肥都可以好靚肥有咩問題
其實呢一種自信係扮出嚟
女神正正代表到呢件事
如果話佢唱畀無自信嘅聽眾聽
不如話佢用佢最自信嘅武器
向自己最無自信嘅一面唱出自勉

呢個rundown好吸引呀!
尤其媽媽個part
我覺得第一次上紅館
俾人話借老母上位又好
抽水又好
始終都好應該對肥姐致敬
Wing1211 發表於 2018-4-23 20:35
Thank you
所以我夢中總時間短D的 Medley For Mom 應該唔太過份

尾場連配角都Cut埋
lemontea1069 發表於 2018-4-23 19:46

誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

Well done, Joyce! 勁!

Sunny has ruined 分手是常識吧! He has no clue how to sing 和音.
...
boy4dudes 發表於 2018-4-23 16:39

和音唔易嘅但似美肥個ear mon出事唱低咗之後出晒事
分手是常識吧真係全晚最災難

始終直男都鐘意睇有樣有身材既..

BTW, 佢行撐LGBT路線真係OK!
女神首歌聽佢講中左好多中女/LGBT心聲
...
hehe 發表於 2018-4-23 14:45

佢真係要學學adele肥都可以好紅以佢唱功絕對唔差其實
不過佢真係要好好控制佢自己
之前佢出校園show台下其實佢幾性格幾adorable
但往往上到扮cute扮有自己真係做多咗

我覺得佢嘅自信來自佢唱歌而唔係佢外表佢成日係話肥都可以好靚肥有咩問題
其實呢一種自信係扮出嚟
女神 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-23 20:38

同意,好到point

真係就算送飛都冇咩人睇佢。JW真係正好多,無論外形定喺歌路

佢真係要學學adele肥都可以好紅以佢唱功絕對唔差其實
不過佢真係要好好控制佢自己
之前佢出校園show台下 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-4-23 20:52

其實佢根本應該就走Adele路線
唱多d ballads,尤其時show off到把聲哥種
香港女歌手黎講真心佢系算唱得好,而且聲好厚
出少d鬼5馬6歌,要playful要cute咪interview時先show出黎

睇咗啲片,唱得真係幾唔錯

幫大家補返啲相
newguy 發表於 2018-4-24 21:19

縮開隻手!!!

其實佢根本應該就走Adele路線
唱多d ballads,尤其時show off到把聲哥種
香港女歌手黎講真心佢系算唱得好 ...
loowee 發表於 2018-4-24 23:32

佢算係有聲有唱功但可能因為要照顧香港market
無歌畀佢用盡把聲

情況好似Ella同Gin Lin
其實上年佢首歌我覺得方向係OK
但演繹上放輕咗變咗到喉唔到肺

其實台上d仔係咪揀黎俾金堅過目?
Dancers舞衣真係sexy
iamsingingwong 發表於 2018-4-25 15:12

Dancers 好養眼。。
點解無唱 月缺 同 鄭家泳

其實台上d仔係咪揀黎俾金堅過目?
Dancers舞衣真係sexy
iamsingingwong 發表於 2018-4-25 15:12

我極度懷疑金堅係後台已經瘋狂集郵,甚至有更進一步行動

我極度懷疑金堅係後台已經瘋狂集郵,甚至有更進一步行動
lemontea1069 發表於 2018-4-25 19:54

應該唔止好似 Joyce 用手摸下就算。。