返回列表 發帖
兩首國語歌,兩個非香港地區歌手
开花五千日

請問《新城廣播歌曲播放榜》同 《勁爆本地榜》有咩分別
leo_03 發表於 2024-3-2 14:41

其實應該取消勁爆本地榜及外語榜,直接用新城廣播歌曲播放榜取代(外語榜也是用同一機制),然後年尾就用這個榜的上榜累積播放次數頒獎就可以啦!仲要搞過什麼國語力排行榜及最佳改编歌曲獎????唉!

依然唔out啲怪雞歌

其實應該取消勁爆本地榜及外語榜,直接用新城廣播歌曲播放榜取代(外語榜也是用同一機制),然後年尾就用這 ...
Joseph 發表於 2024-3-2 16:35

其實係
搞咁多嘢JM9,多舊魚
SKM HK Music Chart 2024 Week 20
冠軍歌:Jaime Cheung 張天穎 - 低調

蘇家欣都可以留低 會唔會要out cloud

軒的話 發表於 2024-3-2 16:51

係冠雲
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

軒的話 發表於 2024-3-2 16:51

反而係永久仲有無得留
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

反而係永久仲有無得留
mictong 發表於 2024-3-2 16:52

Top 5 out硬,仲有一首應該是believe us
100%肯定藝術與科學WK22 903冠硬!!賭幾多都得!!

反而係永久仲有無得留
mictong 發表於 2024-3-2 16:52

應該冇 要諗out 6首 永久要係一首 數唔齊

估住1-3, 5, 13, 16 out先
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

咁同以前個榜有何分別?都係1-5X都有唔少細公司/獨立歌手
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

仲係未肯上黑玻璃

仲係未肯上黑玻璃
軒的話 發表於 2024-3-2 17:10

因為根本冇出現過喺playlist, 播到咩
Week 13

估住1-3, 5, 13, 16 out先
mictong 發表於 2024-3-2 17:02

Aga未上top 10邊有可能out呀??一定係out永久損毀唔係out aga,我同你賭幾多都得!
100%肯定藝術與科學WK22 903冠硬!!賭幾多都得!!

Aga未上top 10邊有可能out呀??一定係out永久損毀唔係out aga,我同你賭幾多都得! ...
酷愛903 發表於 2024-3-2 17:14

真係out AGA 你點搞?

真係out AGA 你點搞?
軒的話 發表於 2024-3-2 17:17

啱啱聽到郭偉安話top 4全部係上星期top 10,我認輸

嘩取消死位制
Week 13

2>4>3
Music Treasure Chart Week 20: 低調 | 講呀講呀 | 黃言

1-3,5 out仍然算?

唔怪得軒冠,星期五軒 vs 雲 4 vs 1
Week 13

做乜out aga

咁同以前個榜有何分別?都係1-5X都有唔少細公司/獨立歌手
cubex___ 發表於 2024-3-2 17:04

根本差不多
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

根本差不多
on07111 發表於 2024-3-2 18:01

仲要上多左國語野

AGA話會寫兩首歌俾kelly(一快一慢, 其中一首合唱)
離不開 留不低

勁歌金榜@2024/03/02
RK  LW Songs                 Singers
01  02  初心小島                 姚焯菲
02  05  青春告別式                張敬軒
03  04  Little Love                陳明憙
04  06  Why You                  江海迦
05  07  啲咁多                  吳業坤
06  08  中二寄生魂                陳柏宇
07  10  回憶半分鐘                雲浩影
08  12  澀谷駅前等 Acoustic Ver.  林智樂
09  13  逆時針的古董錶(5046)      梁釗峰
10  11  黑玻璃            洪嘉豪
11  14  Forever 19                 甄濟如
12  16  召喚絲                  吳若希
13  15  自我反省                 黃明德
14  18  我的形狀                    Supper Moment
15  19  島嶼時間囊                Zpecial
16  20  永久損毀                 張天賦 / 陳蕾
17  ne  無傷大雅           林峯
18  ne  白髮齊眉             鄧小巧
19  ne  我們曾經白頭到老            王菀之
20  ne  愛的成人式        蘇家欣

4 ne

Out
LW  Songs       Singers
01  魔氈         曾比特
03  空城記        陳奕迅
09  You're Gone     應智越
17  戀愛禁止       乙女新夢

評分人數

RK  LW Songs                 Singers
01  02  初心小島                  ...
LLLC 發表於 2024-3-2 23:19

Tvb居然斷eason冠

請問《新城廣播歌曲播放榜》同 《勁爆本地榜》有咩分別
leo_03 發表於 2024-3-2 14:41

新城本身唔太計AP, 純粹只係一堆歌揀 certain amount 嚟做例行跑數歌曲, 多數都會上,但係有啲要幾星期,有啲快到上咗先開播,再慘嘅直頭上唔到

至於播放率就真係完全aid on電台播放率。
Week 13

米色蘇 發表於 2024-3-3 02:48

音樂共同體不再了
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

AGA話會寫兩首歌俾kelly(一快一慢, 其中一首合唱)
LoveMirkay520 發表於 2024-3-2 22:48

獨一無二2.0
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

01  02  初心小島                  ...
LLLC 發表於 2024-3-2 23:19

會唔會下星期上返 空城

白髮齊眉咁快已經上哂3台
今年蛋記要谷巧了?
Music Treasure Chart Week 20: 低調 | 講呀講呀 | 黃言

空城記唔通>X>11>1?

獨一無二2.0
John 發表於 2024-3-3 08:26

想聽Kelly唱能說不的秘密
DM多仔多到覆唔哂

白髮齊眉咁快已經上哂3台
今年蛋記要谷巧了?
mt666 發表於 2024-3-3 09:17

flop Gin 已成棄將
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

祖女金巧女銀,邊有位俾FLOP GIN

米色蘇 發表於 2024-3-3 02:48

會唔會因為上次社交恐懼癌冇幫tbb拍片,但有幫viu拍
所以今次方丈上身斷eason冠
離不開 留不低

單春自己都唔 care 呢啲冠啦
Quota 梗係要嚟益自己人

伊番娜又上,無綫近排特別鍾意佢?

單春自己都唔 care 呢啲冠啦
Quota 梗係要嚟益自己人
mt666 發表於 2024-3-3 12:24

Why you 16,15,13,out
環球太廢
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

球記十幾年嚟同TBB, 997, 903 (同tiktok recently)反面,用太廢都唔足以形容

美軒男金+最男+唱作金+最男+至尊碟,美巧女銀,美Gin女銅,泳兒十大,英皇盛世

diff仲未開播
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

洪嘉豪唔唱自己作品 真係 SHARP 返好多

diff仲未開播
Qmen 發表於 2024-3-3 15:22

今年暫時3首十大都係陳詠謙
再播就過光頭

回復 492# 1d14
你漏咗祖兒銀禧大滿貫同埋軒可能搶埋嘅作曲金

今年暫時3首十大都係陳詠謙
再播就過光頭
梨胃言 發表於 2024-3-3 03:57 PM

俾師傅吃住
poor gin
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

diff仲未開播

首歌太短啦
DJ播個時想食個杯麵都趕唔切點播得落手
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

diff仲未開播

殤台DJ保守到

DJ冇走得更前走得更Diff.

愛已過去index: 2