返回列表 發帖
Tvb 要學下點樣課金
LLLC 發表於 7/10/2023 11:26
唔課可能冠都無呢

神的=記憶棉
steph 發表於 2023-10-7 11:28

即係仙女最後女金

唔課可能冠都無呢
kwanie 發表於 2023-10-7 11:28

叱咤樂壇播足四次+冠軍日播一次 唔代表有落榜周  903似食夾棍

神的=記憶棉 ...
steph 發表於 2023-10-7 11:28

是否好似記憶棉播咗九次都上唔到榜

即係仙女最後女金
梨胃言 發表於 2023-10-7 11:31

港台最優女
DM多仔多到覆唔哂

RTHK中文歌曲龍虎榜@2023/10/07
RK  LW Songs       Singers
01  04  行動代號 0901    顧定軒
02  15  Special One    AGA feat. 陳奕迅
03  11  idk          甄濟如
04  01  收到收到      馮允謙
05  07  日常事故劇場    陳柏宇
06  10  星戰        古巨基 feat. New Generation
07  20  說好了       安俊豪
08  12  浮床        Dear Jane
09  02  專注        陳曉東
10  14  甩身        區子琳 feat. CotaBoii
11  03  心甘情願      梁樂童
12  ne  登場        劉德華
13  16  一了百了      泳兒
14  17  如果我是超人    陳宗澤
15  18  仍在        陳卓賢
16  ne  與我無關      張天賦
17  ne  以為只是沒送花   193
18  ne  失約巴黎      魏浚笙
19  ne  下一個暑假     鍾柔美
20  ne  除非        JNYBeatz/陳逸璇

6 首新歌

Eliminated:
LW Songs       Singers
06  想見便遇見     郭富城
08  四方帽之約     Lolly Talk
09  明天地圖      糖妹
13  最佳女團友     Beanies
19  如剩下一個     陳天翱

本周精選:
行動代號 0901 (04) / 星戰 (10) / idk (11) / 說好了 (20) / 登場 (ne)

評分人數

睇目前形勢
商台、chill club:仙女
大灣區/勁歌,港台,新城:煎煎

3:2,煎煎贏
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Gin gin 準備下個禮拜又上唔到

差得過19年張軒男金咩
kosuzu_redox 發表於 2023-10-5 19:21

19三甲有JF?翻案前先問問那一年的陳柏宇和許廷鏗行嗎?

睇目前形勢

3:2,煎煎贏 ...
我等我在 發表於 2023-10-7 12:01

而家仲有勁歌咩????
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

蕾呢首幾好
I love Canton pop music

蕾呢首幾好
danielsks1988 發表於 2023-10-7 12:18

咬字都差下

小白報榜style係播歌之前講好長嘅tag

我琪唔係被ban啊

kay接受論盡音樂訪問
有提到周博賢丶夏森美
myrichardac 發表於 2023-10-6 17:38

set 問題時都真係無遇過會提到 9 年前嘅呢件事…
佢咁答,當時出去做訪嘅 teammate (JY) 都呆一呆唔識俾反應
但至少呢個答案,應該可以解開唔少人過去幾年嘅疑問
例如係咪反面離開,點解唔再做以往果類歌等等…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

小白報榜style係播歌之前講好長嘅tag
hamster 發表於 2023-10-7 12:20

咁多年都係咁
===
193 四台上榜
終於洗榜
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

咬字都差下
hkwilliamsiu 發表於 2023-10-7 12:19

呢個年代仲有人介意字正腔圓?
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

本帖隱藏的內容需要積分高於 288 才可瀏覽
榜尾繼續打大交

set 問題時都真係無遇過會提到 9 年前嘅呢件事…
佢咁答,當時出去做訪嘅 teammate (JY) 都呆一呆唔識俾 ...
星勤 發表於 2023-10-7 12:22

佢之前都有講過 周老闆喺一啲訪問都有講
大約 1:32:15

美林+3

美林+3
steph 發表於 2023-10-7 12:48

迪迪女銅玩完

树第三,然后林死位?

Nwb 都不錯 起碼上到腦

迪迪女銅玩完
梨胃言 發表於 2023-10-7 12:49

英皇男金至尊
華納女金組金
打和

今年環球,Sony齊齊係叱咤捧蛋
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

謙得-首冠?

Kay 16>3>9>19>4>X
咁就玩完

英皇男金至尊
華納女金組金
打和
steph 發表於 2023-10-7 12:50

家謙幾時去咗英皇

Nwb 都不錯 起碼上到腦
danielsks1988 發表於 2023-10-7 12:50

感覺呢首係十大黑馬

樹谷到,gingin隨時連女銀都不保

感覺呢首係十大黑馬
tamabaron 發表於 2023-10-7 13:00

2019年叱咤十大歌手可重奪就好
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

cmho 發表於 2023-10-7 13:03

百思不得其解.不過呢到講到家謙係英皇員工時, 樹資金來源都係, 都唔出奇
如果係真,樹同氈同門相爭?

英皇男金至尊
華納女金組金
打和
steph 發表於 2023-10-7 12:50

寰亞男金,華納女金,英皇至尊,RB組金

家謙幾時去咗英皇
hkwilliamsiu 發表於 2023-10-7 12:58

自從家謙有機會長期霸男三甲, 華X打手就係咁湧出嚟

今年環球,Sony齊齊係叱咤捧蛋
我等我在 發表於 2023-10-7 12:51

寰亞唔知有冇機男銅 + 十大
SONY 太奇怪 又唔係冇錢 唔明玩緊咩
環球就話錢作怪姐 DUNCAN 應該走咗 但連咩人上咗都好似冇聲氣

cmho 發表於 2023-10-7 13:03

其實都係好事 前前想拎未拎過嘅獎
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

小巧離開舊公司因為唔鐘意同 Frenzi & 寰亞三角關係, 2019 奪叱咤女歌手銀獎個年最唔開心

小巧 add oil

睇目前形勢

3:2,煎煎贏 ...
我等我在 發表於 2023-10-7 12:01

我反而覺得港台想頒俾AGA, 而由於CC嘅獎係純民選嘅緣故, 因此變數較大; 而且網絡上Gin粉比蕾粉hardcore(較常發應援式留言), 加上Gin vs.蕾嘅冠軍歌數目暫時係Gin以2:1佔先, 因此兩者勢均力敵。

我反而覺得港台想頒俾AGA
EricC2021 發表於 2023-10-7 13:18
20年之後又一次女金高質過903

我反而覺得港台想頒俾AGA, 而由於CC嘅獎係純民選嘅緣故, 因此變數較大; 而且網絡上Gin粉比蕾粉hardcore( ...
EricC2021 發表於 7/10/2023 13:18

白卡式應援就唔好拎嚟講啦

家謙幾時去咗英皇
hkwilliamsiu 發表於 2023-10-7 12:58

呢到某啲會員自動腦補家謙由蛋公司提供 Quota 啫

呢到某啲會員自動腦補家謙由蛋公司提供 Quota 啫
FY5856 發表於 2023-10-7 13:28

呢度會員特色 - 個個都有後台

RTHK中文歌曲龍虎榜@2023/10/07
RK  LW Songs       Singers
0 ...
nellyw 發表於 2023-10-7 11:45

即係表示抽會功成身退, 而星戰甚有可能10>1。至於本月餘下冠軍席位, 陳伯同AGA/Eason應該係穩膽。

而家仲有勁歌咩????
joey2009 發表於 2023-10-7 12:12

大灣區可能吹水,但勁歌金曲頒獎禮應該會最遲2年後舉行,否則勁歌金榜根本不應該存在,而家仲要加到20甲,TVB應該會想緊辦法。

白卡式應援就唔好拎嚟講啦
jcbartleby 發表於 2023-10-7 13:28

同大部份鏡粉無分別, 因此鏡仔鏡歌喺近年嘅903最男, 最歌同CC男三甲加歌曲獎都係常客。

沉船餐廳似會強勢上榜, 新人獎應該會拆啦. 阿正同 Jeffrey 一齊奪新人金獎?

男金 Jeffrey
女金 Marf
組金 FOOLYA 虎牙 (阿正+梁子)

即係表示抽會功成身退, 而星戰甚有可能10>1。至於本月餘下冠軍席位, 陳伯同AGA/Eason應該係穩膽。 ...
EricC2021 發表於 2023-10-7 13:30

星戰五甲都無喎
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

美林+3
steph 發表於 2023-10-7 12:48

愚問一吓,邊位係美林?   PS: 期待遲啲有 美田、美松、美城、美柏

港台最優女
mosesming 發表於 2023-10-7 11:36

無可能, 因為豹哥至少現行音樂project會棄戰港台, 正如黃妍4891同陳伯The Fight Goes On大部份歌曲一樣

星戰五甲都無喎
mt666 發表於 2023-10-7 13:36

唔通爆大冷冠Zeno?

唔通爆大冷冠Zeno?
EricC2021 發表於 2023-10-7 13:40
其實冠 Zeno 都唔算爆冷, Jaime 首支派台歌 Fallen 4 U 都冠到