返回列表 發帖
kay第2個禮拜已經第3位
musiccc 發表於 2023-9-16 13:03

舊年憶年第2週一樣係第3位
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Kay同On似十大尾班車
cmho 發表於 2023-9-16 12:50

Kay 有冇十大 都無所謂 上咗榜 有入場券 有得投最女 all in Kay !

今年叱咤睇黎係近年陣容最鼎盛嘅一年,同2018年有得揮,唔使只靠班鏡仔谷,隨時光B都出席攞最男

我係903就會Ian唱作銅,姜濤十大,有大佬到其他鏡仔唔到都唔緊要

最好光B打底鏡仔攞最男,現場姜糖神徒暴動

寰亞十大quota,仍然是那個少年 VS 收到收到
1d14 發表於 2023-9-16 12:47

我反而估係票房毒藥,呢首大路易hit, 又動用咁多人力物力,似係會重點谷

愉快動物病即上 (應該) 都肯定梁博士有獎
不過點解係今年...
mt666 發表於 2023-9-16 12:55

其實我從來無過條女會喺呢個台拎到獎... 係得最喜愛獎項爭下

今年叱咤睇黎係近年陣容最鼎盛嘅一年,同2018年有得揮,唔使只靠班鏡仔谷,隨時光B都出席攞最男

我係903就 ...
1d14 發表於 2023-9-16 13:14

Ian今年好明顯谷男同,姜最喜愛歌曲,Collar組銀,(女)新人金
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

其實我從來無過條女會喺呢個台拎到獎... 係得最喜愛獎項爭下
星夢情真 發表於 2023-9-16 13:21

per se果首都算啦,無feat,第十都唔會有
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

不過點解係今年...

因為今年無人買女歌手獎
click here

不過點解係今年...

903鍾意遲幾年先頒獎
DM多仔多到覆唔哂

Fool 都第二專業到嘔

12> X > X > X > X >07>04>08>07

呢首又點
又十大= =?
kwanie 發表於 2023-9-16 12:28

咪搞啦 咁難聽
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Ian今年好明顯谷男同,姜最喜愛歌曲,Collar組銀,(女)新人金
gcgoobi 發表於 2023-9-16 13:22

男銅係寰亞Sony都無獎同力爭下,Ian都幾無機會,組合獎RB、LT、DJ牌面都高過Collar,RB仲疑似組金+十大+至尊碟,係女新人有得爭吓

成間大國係不斷上榜但個個都無獎,唔知想點

12> X > X > X > X >07>04>08>07

呢首又點
又十大= =?

今wk上真死位
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

因為今年無人買女歌手獎
gcgoobi 發表於 2023-9-16 13:24

鷹王你唔計

呢首又點
又十大= =?

這首可否快D out, 903 真心廢,有錢就乜都得, 可否唔好再話自己係專業推介,改為903 DJ朋友喜好歌曲吧!

鷹王你唔計
hkwilliamsiu 發表於 2023-9-16 13:41

得兩個人買咗
click here

今年阿樹做咗咩嚟竟然有女三甲?
叱咤delay 推介?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

男銅係寰亞Sony都無獎同力爭下,Ian都幾無機會,組合獎RB、LT、DJ牌面都高過Collar,RB仲疑似組金+十大+至 ...

成間大國係不斷上榜但個個都無獎,唔知想點
1d14 發表於 2023-9-16 13:32
因為預左最愛獎大國已經 locked in 最男+最組+最歌, 鏡上年組金完今年寧願推堆成員做 jobs 做 shows 賺錢都費事出幾首團歌爭獎. 如果新人獎拆散男女組, 大國又有女新人金+女新人銅, 唔拆散有新人金或銀.

話說 Hedgedog 係咪第一次上榜?
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

叱咤delay 推介?
ricnature 發表於 2023-9-16 14:09

佢係個有趣嘅靈魂 有3甲都毋須大驚小怪

星夢情真 發表於 2023-9-16 13:21

最女真係難講 佢同麗英機率唔細

kenneth 發表於 2023-9-16 14:38

今年月巴機會應該微 睇下邊個先係真票王

新城勁爆本地榜@2023/09/16
RK  LW Songs          Singers
01  06  台前幕後         林奕匡
02  10  Count to Ten                 AGA江海迦
03  08  濤            姜濤
04  11  四方帽之約        Lolly Talk
05  13  自編自導自演       Zpecial
06  07  企好           Gin Lee
07  09  fOol##          Marf邱彥筒
08  ne  CALL ME (Late At Night) ANSONBEAN
09  12  微時           許廷鏗
10  ne  與我無關           MC張天賦
11  14  瀟灑           鄧小巧
12  ne  bye-bye         小塵埃
13  15  哀傷的作者        黃妍
14  ne  青年危機         陳蕾
15  16  說好了          安俊豪
16  17  一了百了         泳兒
17  18  tbh            甄濟如
18  19  愛情難以許可我們回到當初 梁釗峰
           (1717)
19  ne  好感的定義        蔡愷穎
20  ne  STAY                 梁式昕

6ne

OUT
RK  LW Songs  Singers
XX  01  星戰   古巨基 & New Generation
XX  02  抽      MC張天賦
XX  03  這個姿態   姚焯菲
XX  04  天氣之女 sica
XX  05  心甘情願 梁樂童
XX  20  完璧   羅毓儀

評分人數

今年月巴機會應該微 睇下邊個先係真票王
星夢情真 發表於 16/9/2023 14:47
神徒離棄未先

叱咤delay 推介?

叱咤任何嘉許嘅timing幾乎都係錯是常識吧
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

kenneth 發表於 2023-9-16 14:38

美祖今年會出歌唷

新城上d歌咁偏 連歌手名都冇聽過

新城上d歌咁偏 連歌手名都冇聽過
軒的話 發表於 2023-9-16 16:15

聲夢1第一回合就out(唱心之科學只有4燈,仲低分過aeren木紋5燈),vocal果然好差
19,20下星期100%肯定齊齊out
估out 1-5,20,冠6
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

神徒離棄未先
kwanie 發表於 2023-9-16 16:02

可能今年轉捧蝦餃
不過我都好想佢拎番次

新地終於上番陳蕾
對上次已經係世界與我無關

新地終於上番陳蕾
對上次已經係世界與我無關
軒的話 發表於 2023-9-16 16:35

言之無物:
Week 22
冠軍歌:黃妍 - 黃言

MC plug 接 plug 上

同華納好friend咁喎

抽兩星期hea 上

同華納好friend咁喎
cheng.tf 發表於 2023-9-16 16:51

可能成績最好個首係浮床

今日數得好快

發夢都估唔到ansonbean最高位ne

發夢都估唔到ansonbean最高位ne
酷愛903 發表於 2023-9-16 16:57

佢會上就合理,不過呢啲似 8>X
Week 22

荃粉表示最男投尹光
最女投樹
最組投Kolor
DM多仔多到覆唔哂

新城等903一齊冠企好?
Weekly Pick: 戀愛腦之死 - 陳健安

叱咤delay 推介?

可能已經唔係獨立歌手
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

可能已經唔係獨立歌手
ifeinano 發表於 2023-9-16 17:17

DM多仔多到覆唔哂

呢位姜糖不合資格喎
Week 22

mosesming 發表於 2023-9-16 17:18

叱吒樂壇我最喜愛的kayan最後5強包括:
kayan9896
kayan951110
kayan9458
kayan90813
kayan821016
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

kayan9896
kayan951110
kayan9458
kayan90813
kayan821016 ...
SugarFree 發表於 2023-9-16 17:39

頒獎嘉賓:kayan70620
DM多仔多到覆唔哂

kayan9896
kayan951110
kayan9458
kayan90813
kayan821016 ...
SugarFree 發表於 2023-9-16 17:39

Kayan8051 兩屆最女被無視
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

延期至明天舉行的屯門沙灘節有on仔, cath, cloud, xix, windy
新城等903一齊冠企好?
Willjohnson 發表於 2023-9-16 17:12

擺明係啦!
magic index: 4

因為預左最愛獎大國已經 locked in 最男+最組+最歌, 鏡上年組金完今年寧願推堆成員做 jobs 做 shows 賺錢都 ...
boy4dudes 發表於 2023-9-16 14:22

最男有機會尹光拎, 最組就唔使諗, 最歌睇到時陣容

不過點解係今年...

係咪下年有拉闊? 搵梁總理 X JACE ?