返回列表 發帖
呢一層要聽日先知,但到目前為止,Fred 每一集都唱得好過其他參賽者太多。 ...
powerful 發表於 2013-10-6 00:48

佢 信任 同 歲月如歌 真係出左事 :(
我覺得 寂寞的男人 同 畫出彩虹 贏得好合理。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

佢 信任 同 歲月如歌 真係出左事 :(
我覺得 寂寞的男人 同 畫出彩虹 贏得好合理。 ...
Bluejays 發表於 2013-10-6 01:01

歲月如歌 的確係揀錯歌,畫出彩虹亦唱得好,對結果唔意外既。前者就見仁見智啦。

我就覺得最好嘅 combo 係 TVB自己唱片公司製作,由星煥做發行。
星煥嘅發行網,係有成績做到出嚟嘅,唔比佢製作就得架喇。
Bluejays 發表於 2013-10-6 00:48

呢個都 ok
只係一見到星煥兩粒字
就總令人淆一淆藍色長方型CD盒咁啫

不過都希望見到 Alfred + Fred 呢個組合可以有真正的合唱歌
如果一個普通人能左右一些人的決定
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

呢個都 ok
只係一見到星煥兩粒字
就總令人淆一淆藍色長方型CD盒咁啫
jvzus 發表於 2013-10-6 01:16

不過TVB同星煥啲平面設計,一樣咁差,
就算邊面做graphic,都唔會靚架喇 .....
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

好期待今晚陳明恩唱信者得救

youtube有d片,佢rap埋添~真係好正

想佢羸

連續9:00-11:30都見到Fred....

陳明恩咁都最高分, 無野呀

估唔到陳明恩一手包辦埋rap~

廣告後有火藥味

鄭世豪唱得堅好~~

岩岩睇獎門人又有fred...呢次係fred最差嘅一次

陳倩揚唱得ok...不過佢好緊張震曬

陳倩揚唱得ok...不過佢好緊張震曬
rubylovessss 發表於 2013-10-6 23:10

太平穩~無特別~突出唔到自己~

阿Moon真係幾造作low....

唱k咁fred 好過佢下話

我覺得佢唱腔太扮劉德華@@

哇...直播我支持阿fred嬴

今晚我最鍾意我等到花兒也謝了,唱到令人有心碎嘅感覺,可惜太遲了。

鄭世豪有晒唱功有晒功駕,喺天與地個場(有4個天與地演員唱過)唱天與地,踢館 feel 好強,但佢嘅唱法真係令我覺得好悶。

姚兵終於有一次能夠令我對佢改觀喇。雖然我聽慣巨聲們演繹普通朋友嘅水準,會覺得姚兵太硬太板,但都算好聽。

阿Moon直情差到唔合格,如果要批評阿Fred嘅音準,阿Moon仲嚴重,雖然散晒係一個更重要嘅問題 (不過佢病,又肯唔提病來做藉口就算啦)。

阿Fred反而唔係咁差,我覺得好過 信任 嗰次添。

明恩都算係咁多個嘗試唱跳之中唯一真係做得到嗰個,不過佢越嚟越脫離星夢幫嘅特色,應該同祖藍張繼聰組演藝幫。演藝生同 TVB藝員一撞埋,就係第回事。

鄭世豪都唱得幾差...
好多音差D走...但仲咁高分 =O=

陳明恩好掂~我覺得可以再高分D...好似Eric定唔知邊個比嗰個鄭世豪仲高分...

ar fred可能音準差左,但我覺得今晚無咁造作~比返我初初覺得佢好真嗰種感覺
之前覺得佢有點造作,走火入魔左
我覺得羅鈞滿走音係佢想扮喊,點知眼淚谷唔出...
其實佢ge表現好悶

Sally 唱四次 chorus 都係全程唱和音,
對我呢啲鍾意聽和音多過主音嘅人嚟講,簡直係...正!

Tvb plug左底線
女新人獎明恩應該有la..

今日蘋果繼續仲係咁講:
「12日晚直播由全民投票選出最後四強,13日晚直播的總決賽公投選冠軍」

幸好有明報講法同TVB週刊一樣,始終TVB週刊最可信:
「觀眾投票由周六選出四強後開始,直至決賽當晚所有參賽歌曲表演完畢為止」

蘋果都唔知係咪 set 定個局出嚟,等佢星期日報紙又可以話TVB講大話。

鄭俊弘大戰羅鈞滿爭奪星夢金咪
http://hk.ent.yahoo.com/news/%E4 ... 2%AA-223000871.html

i buy 鄭俊弘win

蘋果今日終於更正:

本周六晚10點15分開始到11點45分直播,先喺五強鄭俊弘、羅鈞滿、鄭世豪、姚兵同陳明恩中淘汰一個,到時邊個有得留低,就要睇評判團嘅評分喇!當晚四位專業評判係曾路得、肥媽瑪利亞、巫啟賢同郭偉亮,不設觀眾評分,直到選出四強後,即刻開始由全民投票,選出終極冠軍。

蘋果今日終於更正:

本周六晚10點15分開始到11點45分直播,先喺五強鄭俊弘、羅鈞滿、鄭世豪、姚兵同陳明恩 ...
Bluejays 發表於 2013-10-9 07:48

如果比我揀我想foul姚兵wo....

鄭俊弘大戰羅鈞滿爭奪星夢金咪

i buy 鄭俊弘win
discovered 發表於 2013-10-8 09:59

羅鈞滿好大口氣下...
據聞有左陳明恩之後佢降到最高得第3...
仲講邊個OUT!?

其實 冠亞季一定係FRED, MOON & CORRINA

星期六先開始投票....FRED無得輸WO

第12集 - 最後試煉
播出日期: 2013.10.12 (六)

星夢五強終於誕生!陳明恩(Corinna)、鄭世豪(Hoffman)、羅鈞滿(Moon)、鄭俊弘(Fred)及姚兵過關斬將,來到以現場直播形式舉行的淘汰賽。五位選手需要各自演唱一首參賽歌曲,並由現場四位星級評判巫啟賢、曾路得、「肥媽」Maria Cordero及Eric Kwok評分,選出表現最差的一位,即場淘汰出局,而餘下的終極四強參賽者,則會晉身翌日的決賽。

在星夢舞台算是「新丁」的鄭世豪以<黃金時代>應戰,他能展現出初生之犢的氣勢嗎?羅鈞滿堅持以廣東歌參賽,選唱<木紋>的他可否再下一城,讓女友下回現身現場支持他?以第五名成績躋身四強淘汰戰的姚兵,能藉作品<大眼睛>,扭轉看似較為弱勢的局面嗎?「高分王」鄭俊弘上回表現有些失準,這次再次採用較拿手的英文歌上陣,<Crazy Little Thing Called Love>可會是他的成功踏腳石?愈唱愈強、唯一的星夢女將陳明恩,能夠憑一曲<Fly Me To The Moon>,「飛」進決賽嗎?

本集節目結束後(即10月12日晚上11時45分),全港觀眾即可透過TVB Fun互動應用程式,參與投票,選出心目中的終極冠軍,投票於翌日10月13日晚上10時55分截止。

表現最差的一位今晚就睇下係邊個

阿Moon今日下午要做舞台劇,我擔心佢今晚會冇乜水準。
咁樣入唔到最後一晚就好唔底。

冇睇到最近幾集...
其實羅生做左 d 乜令到呢度咁多人對佢咁反感?

如果係度搞個投票
投選今晚星夢勇奪第五名既人
非羅生莫屬?
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

冇睇到最近幾集...
其實羅生做左 d 乜令到呢度咁多人對佢咁反感?

如果係度搞個投票
投選今晚星夢勇奪第五 ...
Our_Souvenir 發表於 2013-10-12 20:20

羅生d態度唔多好

首 Angels 同時代曲都唱到咁恐怖...王君韾簡直係災難式演繹.

becky唱angels好男人聲

TVB好毒,放鄭世豪第1個出場

希望foul罗钧满啦,呢个人太造作!!!
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

TVB好毒,放鄭世豪第1個出場
stephybest 發表於 2013-10-12 22:30

覺得佢會係比foul嘅一個

鄭俊弘拿不拿到冠軍,最關鍵系今晚。

DO姐句 你唱完嫁啦
好有弦外之音......

oh baby爭ivana

黃金時代真係唱得好正喎
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

最後先公布真係任佢講!!!!!!

羅鈞滿個look咁嘅

明恩會報名做今年女新人嗎

明恩唱得好掂!
跳得好好睇 把聲好hit

明恩會報名做今年女新人嗎
rubylovessss 發表於 2013-10-12 22:43

無出碟報唔到

erickwok講得無錯,,,明恩真係跳得又唱得

佢真係瘦左好多@_@

take care Moon
第七週冠軍歌曲-謝安琪《心不由己》

從不曾沉悶大家已能找到最好歸宿
如果有妄想堅決不懂 美滿得不接受心痛