返回列表 發帖
oh 我淨係睇第三輯 , 前兩輯無睇
都係嘅
chanchan0909 發表於 2019-6-21 22:48

所以viu d親子節目其實幾好睇

所以viu d親子節目其實幾好睇
kevinlai1621 發表於 2019-6-21 22:50
除左小煮角 , 仲有咩親子節目
我比較少睇 , 但都想睇

娛樂風雲

第9集 - Pretty Crazy (上)
某日輝叔心事重重地找冠峰,更指自己最近才與失散多年的私生女相認,為了不令女兒失望,輝叔指無論用任何方法,都要得到容祖兒演唱會門票,冠峰被輝叔的真情打動,提意找魯福幫忙。魯福一口答應會幫輝叔取得門票,但是用盡自己的人脈,也一票難求……

第10集 - Pretty Crazy (下)
為了讓輝叔一嘗見到容祖兒的心願,福系眾人各出奇招,Joshua更提出要見到容祖兒,就必須先讓容祖兒看到自己。眾人決定幫輝叔進行地獄式訓練,更打算設計表演節目開LIVE表演,但漸漸眾人發現輝叔的實力太差,恐怕要找外援才能成功讓容祖兒留意輝叔。輝叔在街頭遇見創作歌手黃劍文,兩人決定合作……

希望祖兒出演 !!!

ViuTV新節目《克服他她它》
節目將會分15集,於2月開始播出,每集都會講一種令人「怕」的東西,然後和嘉賓一起克服。我會在節目中講解人的恐懼心理,也會不時客串與嘉賓互動的環節,大家一起克服困難,奮戰心魔。
在這畢生不滅 無極的狀態

ViuTV新節目《克服他她它》
節目將會分15集,於2月開始播出,每集都會講一種令人「怕」的東西,然後 ...
losyes 發表於 2020-12-25 07:23

Jer!!已經想象到柳個驚青樣,cute爆!
鏡仔CM打手,最愛❤️應駿安濤son❤️

溫馨提示:
調查男女 今晚有Gin Lee
再將我相信的如煙火般綻放

調查男女好廢
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

節目好無聊,
但GIN又靚女番,仲有錢賺
Harvard都不可教導

同AGA上幸福。門好過啦
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

今次ViuTV竟然識得食住造星條水
不過對節目內容唔敢有太高期望

節目好無聊,
但GIN又靚女番,仲有錢賺
Garfield 發表於 2021-1-14 23:01

冇job做
幫補下食榴槤開支
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

//ViuTV的選秀比賽節目《全民造星3》去年播出開始就引來熱話,雖然比賽已經完滿結束,但一班參賽者的人氣依然有增冇減,近日ViuTV就決定食住個勢,邀請他們參演全新綜藝節目《囝囝女女730》,除了冠軍折骨舞王Ben(趙祥誠)、亞軍陳葦璇及季軍陳毅燊(ANSONBEAN)外,就連落選的Cloud、葉巧琳、Kimman、CY、右雨、Manson、NY和Waiwai都有得演出,更搵來師兄MIRROR隊長Lokman、Frankie、Alton和Tiger及最強主持人強尼等做主持,節目更破天荒安排在周一至周五晚上7時半推出,似乎想硬撼對台無綫同時段的《東張西望》。//

隊長皮皮終於有節目做

美貨好正

希望有得睇BenCloud一齊主持一集啦

lokman都叫有電影上 alton tiger都叫有劇拍
皮皮終於有show

一個狂走音,一個記錯詞⋯⋯
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

今晚 730 有雲姨

林奕匡食咗Fing頭丸?

Benben好正

ViuTV抽起《戰毒》播至本周五 朴海鎮韓劇頂上9半黃金時段

ViuTV今月初播完15集cult片《太平紋身店》,上周一(8日)以外購劇《戰毒》接手晚上9點半的黃金時段,不過劇集主要角色由邵氏演員擔正,諸如莊思敏、黃宗澤、吳卓羲都不到討好觀眾,加上合拍劇和警察題材兩個元素,令ViuTV的支持揚言罷睇,更開設「ViuTV停播《戰毒》關注組」專頁抵制。

《戰毒》原本有30集,到現時為止只播出了首5集,已經引起了一起關公災難。不過ViuTV擅於聆聽網民意見,今日在Facebook專頁,悄悄地宣佈下周一(22日)起,晚上9點半會播由朴海鎮主演的韓劇《上司實習生》,隻字不提《戰毒》何去何從,網民都極速留言感謝停播《戰毒》、肯聽民意。

《蘋果》向ViuTV查詢最新的節目安排,但未有回覆。根據現時ViuTV官網節表,《戰毒》會在本周五(19日)會播第10集,之後的日子並未安排播放。

Viu肯聽觀眾意見,抵讚

套戰毒真係唔掂

男子組合MIRROR隊長楊樂文(Lokman)與隊友陳瑞輝(Frankie)今日出席ViuTV新劇《IT狗》開鏡拜神,劇中飾演自戀創科才俊的Lokman,罕有以斯文Look襯「空姐髻」現身,身穿恤衫趁冷衫的他,笑言長大後從未買過細碼衫。

Lokman表示首次在公司劇中有角色,之前只是客串性質,他說:「大家排住隊囉,最開心是能跟隊友一起演喜劇,劇組任由我們爆肚及搞亂檔,哈哈!現在邊開劇邊排練演唱會,但劇組下月初會放我們假,可以專心開騷。」同樣首次有角色名的Frankie,透露今次角色內向兼充斥負能量,與自己性格有相似之處,但不及Lokman的角色難演,承諾會好好珍惜機會,回饋Fans支持。

Lokman好有型
Frankie就...希望佢演技有進步

“甜爺爺”又劍擊又粉紅教主 夠晒貼地既電視台我鍾意~

【ViuTV新劇《季前賽》姜濤與中學校隊Ian陳卓賢大鬥籃球技術 「安西教練」肥仔都有份】

坐擁不少年輕藝人的ViuTV,自《男排女將》大獲好評後,對運動題材的劇集樂此不疲。繼由Edan(呂爵安)、Stanley(邱士縉)及ANSONBEAN(陳毅燊)孭飛的游泳題材劇集《i.SWIM》後,日前在《ViuTV節目巡禮2022》上,預告再有運動劇集登場,新劇以籃球為題材,名為《季前賽》,將由姜濤、Ian(陳卓賢)、193(郭嘉駿)及肥仔(梁業)等主演,四人是繼《男排女將》後再度合作拍劇。

在巡禮上率先播放的《季前賽》預告片可見,姜濤示範「插花」及射波,Ian則以左手上籃兼射三分波,二人更上演一段攻防戰,絕對有姿勢有實際。

不時到維園打「街場」減壓的姜濤,愛好籃球人所共知,而Ian於中學時期也是籃球校隊成員;另外,193也曾入選南華籃球少年隊,並擔任中鋒一職,加上一向被指酷似日本經典動漫《男兒當入樽》中的「安西教練」的肥仔,今次ViuTV開拍籃球題材劇集,選角絕對是度身訂造。

除了姜濤及Ian外,另一MIRROR成員Anson Lo(盧瀚霆)亦將負責新節目《神的女主角》,相信令不少神徒十分期待。
幸福多於我預期

AK有新飲食節目
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

AK有新飲食節目
kevinlai1621 發表於 2021-10-16 20:55

Promo無啦啦又有花老母出場,果然母子情深

losyes 發表於 2021-10-16 21:01

可能花老母係試食專員
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

Iswim 令人諗起戀愛自由式

可能花老母係試食專員
kevinlai1621 發表於 2021-10-16 21:15

補返條link
1:09

losyes 發表於 2021-10-16 21:01

【AK自揭與姜濤《造星》參賽期間最先簽ViuTV  花姐:我心裏面講真我係最錫你】
30年前有一件被時代遺忘嘅事發生。30年前有一位黃小姐考到獨木舟教練資格。翌年, #山下一群羊 出生。一個水中一個山下,兩者本無關係,但而家佢哋情同母子。關子唔賣太耐。係 #花姐  #黃慧君 與 #畢生江 aka  #AnsonKong。噚晚一集《 #HaveASweetGym 》終於等到花姐出場。

【花姐躺平:好似生緊仔!】
甜絲絲嘅 #ChefAK親手整 #芭菲 畀花姐食,大前提係花姐要先減160卡路里,AK仲邀請資深私人教練 #RexCheng 幫手。花姐話晒都係教練,笨豬跳玩過,昆蟲料理食過,人體煙花玩過,全世界最恐怖鬼屋入過,仲做埋16隻仔經理人——做gym反而難倒佢。

做超人伸展動作話攰,做機又嗌攰。細心嘅AK從旁協助幫手推,等花姐唔使蹬得咁辛苦、只要鏡頭交下戲就得,結果係佢仲攰過花姐囉……到後尾Rex要求AK坐上部機等花姐蹬佢上去,Rex同AK覺得似玩過山車,下面 #躺平 嘅花姐覺得自己  #好似生緊仔 咁,仲出晒力嗌同push,佢生命中其中一個重要男人係咁肉緊地嗌佢加油,又真係幾似。好明顯,成件事比佢想像中難,但易過跑東京鐵塔呀花花!

【理性討論:AK唔細心?】
甜品時間。上甜品通常係壓軸,但喺《Have A Sweet Gym》就係飯局嘅opening。開動前要為 #山下一群羊 澄清一下,因為對話中,花姐話AK粗心大意,又唔係甜絲絲:「佢性格咁勁淨,衝動倔強。呢三個字(甜絲絲)好難形容到佢。」

唔係想撐開話題,純粹 #理性討論 ,想 #生粉 評下理。有聽 #六壯士 主持講演嗰集《 #MIRROR頻道 》嘅生粉肯定認同AK聲演 #甜絲絲風水師 嘅精湛演出,係出色到連對手虎仔都自動自動自動課金;細心方面,錫生粉,唔使講;早前提過AK主動出手讓記者借力拎咪 ( 按此重溫:  https://bit.ly/3I9A13E  ),細心;作為Anson KIS'chen主理人 #ChefAK  ,細心,要求高,甜絲絲;作為資深貓奴,AK肯定係超細心同要夠甜,咁先睇得出主人眉頭眼額。

仲有,AK 講過,佢去旅行買手信,唔係買鎖匙扣咁行,係講心思,見物如見人,有feel佢先會買嚟送畀the right person;作為情人,AK最善長係咩?係 記 熟 啲 紀 念 日。仲記得晒邊個紀念日(同邊個)去邊度撐枱腳,anniversary 會帶番女朋友去重溫sweet dream。陳詞完畢。《Have A Sweet Gym》。

【自揭美國受訓時已簽約】
花姐同AK對話中,火花四濺。花姐話第一次試AK手勢係《 #全民造星 》10強美國訓練嗰陣,食過AK炒意粉。花姐話:「嗰陣同你都唔係好熟。」AK一秒即答:「唔係好熟你又爭住簽我?」老闆真係好可愛!花姐當堂冇聲出,一直故意唔同花姐eye catching嘅老闆暗爽偷笑…

花姐話:「嗰陣時未知你性格係點樣,知道咗就唔簽啦係咪先?知道你原來係咁嘅!」AK跟住再爆料,話喺美國嗰陣,得佢同 #姜濤 已同ViuTV簽咗約:「嗰陣時係好內部嘅事,我又唔係好敢同其他人講,你又唔畀我同人講。」花姐話:「梗係唔講,因為嗰陣時我哋啱啱開始諗住做男團,嗰陣時連MIRROR個名都未有,但係唔會因為我簽咗佢(AK)所以會令到佢有好名次嘅。」本來默默切芭菲嘅AK即回應:「大家睇到啦!」花姐加一腳:「睇到你真係冇好名次吖!入到10強之後,第五呀?」AK點點頭,花姐再話:「所以簽到都未必好。」

【花姐:我心裏面講真我係最錫你】
AK份人真,花姐都真,咩都可以講,例如之前  #500蚊事件 ,又好似,原來怇兩個平時好少坐埋食飯吹水,一來可能因為AK有車,唔使花姐接載出入,少咗談心機會。AK話:「我好少可 #特登 (又tag歌?)同你講多謝。」花姐就話:「通常我哋坐埋講嘢,係因為我哋應該有心病有嗌交。」AK解釋:「唔係心病…」花姐:「有嗌交,跟住就坐低一齊傾心事;或者發現內部有乜嘢問題,就會坐低傾,好少係冇事冇幹坐喺度傾偈。」

節目尾聲,AK向花姐說:「真係真心想多謝你,唔論在公又好在私都好,但係…唔好啦我哋都係擺喺心入面…」花姐大笑:「係啦好肉麻!」

花姐最後話:「到最後我想話,我心裏面講真我係最錫你,我成日同人講,世界有個咁直接嘅人,可以咁真心同你講說話,反而你要好好珍惜。我心裏面係最珍惜一個咁直接嘅人。I love you.」送咗個甜絲絲飛吻畀AK。」「我都愛你。希望我會盡力變得甜絲絲。」

#娛壹
幸福多於我預期

【AK自揭與姜濤《造星》參賽期間最先簽ViuTV  花姐:我心裏面講真我係最錫你】
30年前有一件被時代遺忘嘅 ...
on07111 發表於 2021-11-30 22:24

花姐最後話:「到最後我想話,我心裏面講真我係最錫你,我成日同人講,世界有個咁直接嘅人,可以咁真心同你講說話,反而你要好好珍惜。我心裏面係最珍惜一個咁直接嘅人。I love you.」送咗個甜絲絲飛吻畀AK。

母子情深

終於追返神的女主角,好睇過have a sweet gym n倍
幸福多於我預期

應該會好睇過無限斜棟掛

應該會好睇過無限斜棟
losyes 發表於 2022-1-11 00:27

好好睇呢 睇住契契笑都會好想笑
幸福多於我預期

好想快啲睇 gin lee x 七仙羽

終於追返神的女主角,好睇過have a sweet gym n倍
on07111 發表於 2021-12-26 14:14

Have a sweet gym出嗰陣,鏡IG瘋狂post咗10+張相
IT狗播咁耐連一個post都無
生生契兄地位好穩

下星期一晚吹係Gin Lee
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

Have a sweet gym出嗰陣,鏡IG瘋狂post咗10+張相
IT狗播咁耐連一個post都無  
生生契兄地位好穩 {: ...
losyes 發表於 2022-1-14 20:21

係咪就係你幫生生出
幸福多於我預期

係咪就係你幫生生出
on07111 發表於 2022-1-14 21:30

我一講完,鏡ig就即刻幫it9出post

我一講完,鏡ig就即刻幫it9出post
losyes 發表於 2022-1-15 00:41

為咗post Have a sweet gym,要求其post幾張Edan膠戰以示公平
結果當sweet gym播完,(仲播緊嘅)膠戰就冇再po過
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

為咗post Have a sweet gym,要求其post幾張Edan膠戰以示公平
結果當sweet gym播完,(仲播緊嘅)膠戰就 ...
HOTMAN 發表於 2022-1-15 02:11

仲有無啦啦出post多謝加拿大,但係新城叱咤又無post過

仲有無啦啦出post多謝加拿大,但係新城叱咤又無post過
losyes 發表於 2022-1-16 23:03

冇人識所以要出多啲post宣傳救亡
幸福多於我預期

冇人識所以要出多啲post宣傳救亡
on07111 發表於 2022-1-17 23:01

Story啲passive aggressive tone越嚟越似生生
應該就嚟會講come on hater

Update: https://www.instagram.com/p/CY1WxbQvNG8/
越搞越大獲,搞到花老母出story道歉
一早搵搞笑AK全權manage個ac大放笑彈咪咩事都無囉

七福星有GL JF Joyce
期待

聽日有JL同JF

七福星有GL JF Joyce
期待
WZA111 發表於 24/1/2022 00:23
CM 男金
叱咤女金
er.....................

**** 本內容被作者隱藏 ****
星勤 發表於 2022-1-25 23:22

「唔妥」同「唔care」有分別㗎喎

很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強很堅強

Jay>tim

我係淑女

team 黑
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman