返回列表 發帖
IDK真係好正
每次去到verse 2都跟住佢一齊唱 (其實成首歌都會唱)
JasOh103 發表於 2022-7-31 21:22

編曲改少少可以放入Renaissance
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

IDK真係好正

佢把聲好啱唱電子舞曲
又無咁悶市場都好受

IDK真係好正

唯一五台上榜歌!
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

唯一五台上榜歌!
John 發表於 2022-8-1 19:18

最後一首

剛好, 虛榮都係好歌但流行榜成績欠佳

剛好, 虛榮都係好歌但流行榜成績欠佳
Willjohnson 發表於 2022-8-1 23:13

Youtube view數都欠佳...
Gin Lee 李幸倪 - 《剛好》MV
收看次數:80,484 次

Gin Lee 李幸倪 - 《剛好》(Lyric Video)
收看次數:131,190 次

Gin Lee 李幸倪 - 《虛榮》Lyric Video
收看次數:41,017 次

Gin Lee 李幸倪  ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 00:01

環球:本公司不適合再作投資,實屬可惜。

Gin Lee 李幸倪  ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 00:01

離咗巢 環球就唔幫手買views

Spotify
01. 剛好 - 265310
02. 虛榮 - 78086
03. 靈魂之窗 - 20731
04. 明就明 - 16031
05. 日出時讓街燈安睡 (feat. Jacky Cheung) - 2066492
06. 快歌慢想 - 11178
07. IDK - 223440
08. 第二身 - 9393
09. 日出時讓街燈安睡 (solo version) - 10010

離咗巢 環球就唔幫手買views
GaracyTan 發表於 2022-8-2 00:08

可以睇清楚幸兒真實人氣

Spotify
05. 日出時讓街燈 ...
梨胃言 發表於 2022-8-2 00:11

05 big hit

Spotify

即係喺S平台聽哂成隻碟嘅,一萬人都無…
在這畢生不滅 無極的狀態

losyes 發表於 2022-8-2 00:21

Lovestory2 - 176265

05 big hit
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 00:20

主流嘅「非主流音樂」

即係幸兒本身係一姐  

Gin Lee(李幸倪)早前宣布離開環球,而她在合約期內最後一張專輯《Time and Faith》亦已推出,不少樂評和歌迷都今次歌曲水準高,無論在音樂和心態上,都展現了Gin的人生哲學。另一方面,不少網民亦已猜測,Gin離巢後,究竟環球一姐之位誰屬。

有網民早前在討論區開post,估計Gin Lee離開公司後,新加盟的陳葦璇(Kira)備受重視,首支加盟新公司單曲《一個傻瓜一個啞》備受催谷,似乎有望接替Gin Lee一姐位置。

不過,亦有網民指Kira剛加盟,聲勢有望觀察,而同公司的AGA早前宣布續約,亦會籌備紅館演唱會,一姐地位才是十分穩陣。此外,網民亦指同屬環球的陳凱詠亦漸受歡迎,實力不容少覷。

至於剛加盟新公司的陳葦璇,現時正專心宣傳新歌,相信未有留意太多網上聲音,因今次新歌要比較流露內心一面,監製舒文並為她開拓了抒情歌路線,她就希望大家更留意自己的新風格呢。

Spotify
05. 日出時讓街燈安睡 (feat. Jacky Cheung) - 2066492

09. 日出時讓街燈安睡 (solo version) - 10010

張學友contribute左205萬

losyes 發表於 2022-8-2 00:21

調轉咁諗,有九千幾人可以順住聽曬成隻碟冇cut歌
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

Spotify

幸兒最後一首hit歌:一個人牽掛時
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

可以睇清楚幸兒真實人氣
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 00:20

幸兒啲人氣好似石油氣 出現氣體洩漏

當幸X上台領「人氣歌手」獎時,木無表情說:「依家人氣真係重要過石油氣,我都瞓咗半年,終於好有幸咁可以喺度多謝Duncan。」

Spotify

幸兒又色色好壞

張學友contribute左205萬
Yan 發表於 2022-8-2 00:33

之後幸兒低頭苦笑話:「值1萬咋喎!原來我值1萬!OK!原來咁⋯」

即係幸兒本身係一姐  

Gin Lee(李幸倪)早前宣布離開環球,而她在合約期內最後一張專輯《Time an ...
梨胃言 發表於 2022-8-2 00:31

陳葦璇一姐

幸兒最後一首hit歌:一個人牽掛時牽掛~
John 發表於 2022-8-2 05:03

真biG hIT
幸福多於我預期

真biG hIT
on07111 發表於 2022-8-2 07:19

很堅強的燈 很堅持(用力) 很光明(用力)一次

法國track 6-8幾岩早上聽

很堅強的燈 很堅持(用力) 很光明(用力)一次
梨胃言 發表於 2022-8-2 07:28

如果這闕歌將要對你唱最後一次
幸福多於我預期

即係幸兒本身係一姐  

Gin Lee(李幸倪)早前宣布離開環球,而她在合約期內最後一張專輯《Time an ...
梨胃言 發表於 2022-8-2 00:31

Jace 先係最有潛力上

Spotify

第二身咁正竟然唔過萬

幸兒啲人氣好似石油氣 出現氣體洩漏

當幸X上台領「人氣歌手」獎時,木無表情說:「依家人氣真 ...
John 發表於 2022-8-2 05:04

盼留舊公司

幸X說:「我唔覺一山不能藏二虎。我續唔續約由男友決定,不過我自己同公司嘅人熟晒,留低梗係好啲啦。我唔覺得公司偏心喎,就算我跳槽都唔會因為Aga囉。」

qwerzx 發表於 2022-8-2 09:05

但今年得一首歌

qwerzx 發表於 2/8/2022 09:05

嗰個連登post應該係環球PR開,佢開完個post之後,第一個reply好似已經係「當Jace冇到?」

沒上903宣傳?

沒上903宣傳?
Willjohnson 發表於 2022-8-2 12:37

環球唔想佢上
Harvard都不可教導

GaracyTan 發表於 2022-8-2 13:45

迪迪:Timing唔同

2:42
幸兒:Timing係好重要 佢唔會因為你好急而發生得早啲 亦都唔會因為你唔想佢發生 佢會發生得慢啲

RE: [Jul/12/2022] Time & Faith - Gin Lee (CD)

幸兒:Timing係好重要 佢唔會因為你好急而發生得早啲 亦都唔會因為你唔想佢發生 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 14:13

哲理堅

幸兒:Timing係好重要 佢唔會因為你好急而發生得早啲 亦都唔會因為你唔想佢發生 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 14:13

時候到我就得我 做人剛好不缺少

GaracyTan 發表於 2022-8-2 13:45

精通多國語妍
幸福多於我預期

精通多國語妍
on07111 發表於 2022-8-2 18:46

唔怪得咁多外國fans

精通多國語妍
on07111 發表於 2022-8-2 18:46

睇wiki嚇咗嚇
語言
粵語、英語、普通話、閩南語、馬來語、潮州話、法語、德語、意大利語(少許)

「日後會繼續低調做人,高調做音樂。」此乃李幸倪於 2019 年叱咤頒獎禮台上的得獎感言。能說出這樣的話,想必經歷了不少。Gin Lee 反問哈仔能猜到此話背後含意嗎?哈仔答:因為妳真的只想專注做音樂。「歌手一直是我很尊重和堅持的身份,同時是門工藝非常深的藝術。」Gin 說:做歌手是要用畢生去修練,要堅持「越難專注就要越專注,越難做好就要越做好」的價值觀,一心做音樂,一心做自己,不容易啊。後來,網上流傳一句「香港樂壇欠李幸倪一個交代」,在努力過後能被守護、被認同,大概是世上最窩心的一刻吧。

掌聲與獎項,誰不想兼得?「獎項的肯定是重要,但不能讓它來定義我的價值。」初出道時渴望得女歌手獎,因為是樂壇對自己的認可;長大後更希望獲得專輯獎,因不想辜負心血灌溉。相信一切是最好的安排,成與敗、得與失,都變得雲淡風輕。只有盡力拼搏,才對得起沿路顛簸,因為夢想從不分對錯。

「走出了競技場 拍翼迴翔 // 衝得破四面牆 放大思想」––《日出時讓街燈安睡》
秒秒也是新開始,接下來的動向依然未知。「這刻我在想,我應該繼續做一個歌手還是做一個明星,甚至是巨星。」大個女了,每步都要深思熟慮。

睇wiki嚇咗嚇
語言
粵語、英語、普通話、閩南語、馬來語、潮州話、法語、德語、意大利語(少許)

{:4_94 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 19:07

少許係咪即係一句

掌聲與獎項,誰不想兼得?
GaracyTan 發表於 2022-8-2 19:09

掌聲很重但我竟愈來愈空洞
幸兒會揀獎項

唔怪得咁多外國fans
梨胃言 發表於 2022-8-2 19:01

IDK個post俾印度fans騎劫咗

少許係咪即係一句
梨胃言 發表於 2022-8-2 19:10

= Ciao

睇wiki嚇咗嚇
語言

{:4_94 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 19:07

暱稱
堅Lee、煎煎、李幸兒、李勁霆???

掌聲很重但我竟愈來愈空洞
幸兒會揀獎項
梨胃言 發表於 2022-8-2 19:12

獎項的肯定是重要
明就明

暱稱
GaracyTan 發表於 2022-8-2 19:14

邊位Gin fun打上去

「日後會繼續低調做人,高調做音樂。」此乃李幸倪於 2019 年叱咤頒獎禮台上的得獎感言。能說出這樣的話,想 ...
GaracyTan 發表於 2022-8-2 19:09

網上流傳一句「香港樂壇欠李幸倪一個交代」

Google咗但係揾唔到... 你點傳的...

暱稱
GaracyTan 發表於 2022-8-2 19:14

未見過cm有人叫堅Lee
個名尷到

網上流傳一句「香港樂壇欠李幸倪一個交代」

Google咗但係揾唔到... 你點傳的... ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 19:18

可能ada攞女金嗰陣
你要問返HUSTL. 係冇E㗎