返回列表 發帖
我老公李立業
Stanley 發表於 2018-8-30 20:32
你已經拋棄左陳龍海

雅加達亞運會 男排準決賽 賽果

08.30 17:30 南韓 3 : 2 中華台北    (20:25 25:20 25:16 20:25 15:12)
08.30 20:30 伊朗 3 : 0 卡塔爾     (25:23 25:19 25:18)

瑞士女排精英賽 [9.4-9.9] , 意土俄都會主力出征 , 巴西尚未知道
而中國隊部分主力打完亞運會之後就會趕往瑞士參加
詳細 14 人名單即將公布 !

花蕾又傷啲乜呀中女就黎變做傷兵營
stephybest 發表於 2018-8-30 15:50

咁jenny語氣應該唔係大傷既, 但都會隨時影響發揮啦, 始終都不再年輕, 好講求老球員自身既堅持<3

話說科內公布長崗望悠加盟嘅消息之後一日比官方 del 左
唔知發生左 D 咩事呢 ???

雅加達亞運會 女排準決賽 第一場

08.31 18:15 泰國 3 : 1 南韓 (25:15 25:20 20:25 25:22)
第 1 局 - 8 : 6 | 16 : 10 | 25 : 15 | 1 : 0
第 2 局 - 4 : 8 | 14 : 16 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 5 : 8 | 11 : 16 | 20 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 5 : 8 | 12 : 16 | 25 : 22 | 3 : 1

首發
泰國
大主 - 6. Onuma | 小主 - 10. Wilavan
大副 - 5. Pleumjit | 小副 - 4. Thatdao
接應 - 16. Pimpichaya
二傳 - 13. Nootsara
自由人 - 2. Piyanut

南韓
大主 - 10. 金軟景 | 小主 - 17. 李在英
大副 - 11. 金秀智 | 小副 - 14. 梁孝貞
接應 - 13. 朴貞雅
二傳 - 5. 李孝熙
自由人 - 8. 林明玉

泰國 2.75 : 1.40 南韓
3:0 - 8.50 | 3:1 - 7.50 | 3:2 - 6.50
0:3 - 3.25 | 1:3 - 3.75 | 2:3 - 4.75

今日頭兩局泰國隊嘅表現同以往嘅佢地有 D 唔同
以前嘅佢地第一局贏左第二局落後就算追上黎都係輸
同埋打得有 D 混亂
今日不慌不忙 , 表現出色
希望 keep 住 !

回復 762# chanchan0909

Any link

回復  chanchan0909
Any link
阿淦 發表於 2018-8-31 19:34
睇 videostream
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=NDQwNDU%E2%84%96%C2%ADf&c=en&i=eWl1YnFkZHFxZg%E2%84%96f%E2%84%96f
cctv 播女足 Final cut 左女排

第三局金哥返黎 , 不過其他隊員有好多無謂失誤
若果最後幾分金哥唔喺前排 , 我諗都幾難拎到分

恭喜泰國隊 , 真係臨危不亂
首次晉級亞運會決賽

金哥第四局真係返左黎
姜素輝嘅坐跑式發球發出黎其實非常成功地破壞左泰國一傳嘅體系
但係佢第二次發球居然無用同樣嘅方式去破壞 , 結果泰國一攻輕鬆度輪
最後 Hattaya 攔死金哥呢一分係轉折
後面金哥嘅進攻都多次防起
泰國成功度過最艱難嘅一刻
真係好耐無見到泰國喺落後嘅時候可以追到上黎
再次恭喜

雅加達亞運會 女排準決賽 第二場

08.31 20:55 中國 3 : 0 日本 (25:22 25:10 25:20)
第 1 局 - 6 : 8 | 15 : 16 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 8 | 25 : 10 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 15 | 25 : 20 | 3 : 0

首發
中國
大主 - 2. 朱婷 | 小主 - 10. 劉曉彤
大副 - 1. 袁心玥 | 小副 - 17. 顏妮
接應 - 6. 龔翔宇
二傳 - 16. 丁霞
自由人 - 15. 林莉

日本
大主 - 19. 黑後愛 | 小主 - 7. 石井優希
大副 - 13. 奧村麻衣 | 小副 - 5. 荒木繪里香
接應 - 1. 長岡望悠
二傳 - 12. 佐藤美彌
自由人 - 15. 井上琴繪

中國 1.062 : 8.00 日本
3:0 - 1.57 | 3:1 - 3.50 | 3:2 - 8.50
0:3 - 26.00 | 1:3 - 21.00 | 2:3 - 17.00

very interesting...對中國永遠係sato lol

WOW 關鍵分 !!!
今日大家各個環節都平分秋色
日本隊將朱朱同曉彤大部分進攻都守起
關鍵時候小袁嘅發球衝左出黎
驚險地贏左第一局 !!!

第二局厲害
暫時睇唔到日本有咩應對辦法
中國隊自身優勢發球攔網進攻全部發揮出黎
第三局相信日本首發陣容會有變
中國隊要做好開局 !

其實日本係咪有所保留呢? 二傳俾人捉路、一傳間歇性不穩都冇轉陣容, 上年冇固定首發但好似隊中仲有幾個冇正式同中國對陣過

其實日本係咪有所保留呢? 二傳俾人捉路、一傳間歇性不穩都冇轉陣容, 上年冇固定首發但好似隊中仲有幾個冇正 ...
skyhorse1111 發表於 2018-8-31 22:32

其實兩者都唔存在保留呢個說法... 每次中日大戰大家都好重視... 日本呢兩年真係冇咩新人出到黎... 舊人仲要退步 (i.e. 古賀做埋邊緣隊員..)
就算係保留起呢個周期兩者既實力都係差好遠 只要中國隊認真對待唔會有太大分別, 保留戰術同球員對歐美隊會有用好多 雙方都太熟悉大家想玩咩
中田次次用Sato首發打中國應該係睇中佢有能力傳好副攻, 唔會一味只係打拉開, 而且過往冨永同副攻既配合真係麻麻
我們的總和

其實日本係咪有所保留呢? 二傳俾人捉路、一傳間歇性不穩都冇轉陣容, 上年冇固定首發但好似隊中仲有幾個冇正 ...
skyhorse1111 發表於 2018-8-31 22:32
亞運會都保留陣容 ?
對於亞洲國家同地區黎講亞運會係一次中考
其他項目除左乒乓球之外都毫無保留地派上最好嘅牌上去參加
目的就係為左檢視自己嘅能力

日本隊今年世界排球聯賽嘅成績咁差
亞運會亦難得地派上主力出戰
我係相信佢地係想要成績嘅

日本隊應該唔會保留陣容了 都1/4決賽了
隊隊都想對中女 1方面係因為中女世界第一+奧運冠軍
另外可以測試下自己實力
唔重視成績 保留陣容都唔會派全主力去 > 日本男排都派二隊去

亞運會都保留陣容 ?
其他項目除左乒乓球之外都毫無保留地派上最好 ...
chanchan0909 發表於 2018-8-31 23:17

因為今日日本間中就卡輪, 替補未算出色但都未至於冇能力上場吧? 中國一傳唔穩定但日本連平時用開既發球替補都冇.
富永  島村/NANA  鍋谷  上場轉換下節奏都值得考慮吧...
連新鍋我都覺得遲左dd先上場, 所以有種錯覺係中田要train黑后同長崗,
相反就睇到jenny換李yy或兩點換三點都完全出於場上需要LOL

亞運會都保留陣容 ?
其他項目除左乒乓球之外都毫無保留地派上最好 ...
chanchan0909 發表於 2018-8-31 23:17

n btw雖然wnl帳面上成績差, 但我ks覺得已比上年有提升, 尤其打歐洲分分鐘係55波都冇誇張lol

因為今日日本間中就卡輪, 替補未算出色但都未至於冇能力上場吧? 中國一傳唔穩定但日本連平時用開既發球替 ...
skyhorse1111 發表於 2018-9-1 01:21
日本打中國一向好重視 , 就算自己水平差都唔會動員全力打中國
我諗 25:10 呢個比分日本球迷會有諗法
教練團隊都唔會接受到咁嘅比分 , 至於佢做咩唔換人我都唔知
[尋日同時間打緊女足中日決賽 , 我諗出面嘅人點都會將兩場比賽放埋一齊黎講 , 最後日本贏女足 , 中國贏女排]

不過真係可以肯定嘅亞運大家參加得嘅都會力爭金牌
尤其今屆亞運中日金牌數量之爭都係焦點所在 , 少左邊塊都唔得

其實第一局比賽可見日本對中國嘅賽前準備做得好足同埋好快入局
主要將朱朱同曉彤嘅進攻救起 , 氣勢上已贏中國 , 第一局幾乎要贏
但中國厲害嘅地方係臨場應變能力做得好好
小袁發球最後出左黎贏左 , 之後第二局 Jenny 提醒隊員接發球同對面接發企得好死嘅問題
另一邊中田久美一直企喺到扮啖定 , 但其實佢真係無招數
第三局曾經比日本連追 5 分 , 主要係中國隊企喺一個弱輪次
李盈瑩一傳係弱項 , 呢輪佢企喺 6 號位接一傳 , 承受範圍好大 , 所以全隊接一傳都有壓力
佐藤美彌發球嘅目的好明確 , 成功地捉住呢輪
好彩之後都無再到呢一輪盈瑩自己發球發到尾

先恭喜港隊壁球隊男女團都入左決賽
亦都恭喜場地單車隊拎到非常好嘅成績

今日下晝 5 點 到 7 點半 奇妙會直播
會直播壁球團體決賽定排球決賽呢

張常寧係咪要自我放棄?結婚仲打唔打世錦,一傳點算…

日本打中國一向好重視 , 就算自己水平差都唔會動員全力打中國
我諗 25:10 呢個比分日本球迷會有諗法
教練團 ...
chanchan0909 發表於 2018-9-1 08:23

不過都真係要讚中國隊憑自身努力捱過左追分潮,歐洲球隊會輸日本好多時就係捱唔住日本猛衝發球同防反攻lol

雅加達亞運會 女排準決賽 賽果

08.31 18:15 泰國 3 : 1 南韓   (25:15 25:20 20:25 25:22)
08.31 20:55 中國 3 : 0 日本   (25:22 25:10 25:20)

雅加達亞運會 男排銅牌戰

09.01 11:00 卡塔爾 1 : 3 中華台北 (22:25 23:25 25:17 25:16)
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 14 | 22 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 4 : 8 | 14 : 16 | 23 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 11 | 25 : 17 | 1 : 2
第 4 局 - 5 : 8 | 11 : 16 | 16 : 25 | 1 : 3

首發
卡塔爾
大主 - 10. Sadikh | 小主 - 4. Ribeiro
大副 - 7. Abunabot | 小副 - 16. Ibrahim
接應 - 12. Hammad
二傳 - 9. Stevanovic
自由人 - 6. Saad

中華台北
大主 - 19. 陳建禎 | 小主 - 7. 劉鴻敏
大副 - 2. 劉鴻杰 | 小副 - 14. 林宜暉
接應 - 11. 吳宗軒
二傳 - 6. 戴儒謙
自由人 - 3. 李佳軒

卡塔爾 1.36 : 3.00 中華台北
3:0 - 3.20 | 3:1 - 3.60 | 3:2 - 4.75
0:3 - 9.50 | 1:3 - 8.00 | 2:3 - 7.00

雅加達亞運會 女排銅牌戰

09.01 13:40 日本 1 : 3 南韓 (18:25 25:21 15:25 25:27)
第 1 局 - 6 : 8 | 14 : 16 | 18 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 5 : 8 | 16 : 14 | 25 : 21 | 1 : 1
第 3 局 - 5 : 8 | 9 : 16 | 15 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 4 : 8 | 11 : 16 | 25 : 27 | 1 : 3

首發
日本
大主 - 19. 黑後愛 | 小主 - 7. 石井優希
大副 - 13. 奧村麻衣 | 小副 - 5. 荒木繪里香
接應 - 1. 長岡望悠
二傳 - 12. 佐藤美彌
自由人 - 15. 井上琴繪

南韓
大主 - 10. 金軟景 | 小主 - 17. 李在英
大副 - 11. 金秀智 | 小副 - 14. 梁孝貞
接應 - 13. 朴貞雅
二傳 - 5. 李孝熙
自由人 - 8. 林明玉

日本 1.40 : 2.75 南韓
3:0 - 3.40 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 4.75
0:3 - 8.50 | 1:3 - 7.50 | 2:3 - 6.50

金牌戰無人討論 so sad

雅加達亞運會 女排金牌戰

09.01 17:30 中國 3 : 0 泰國 (25:19 25:17 25:13)
第 1 局 - 6 : 8 | 16 : 14 | 25 : 19 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 10 | 25 : 17 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 9 | 25 : 13 | 3 : 0

首發
中國
大主 - 2. 朱婷 | 小主 - 10. 劉曉彤
大副 - 1. 袁心玥 | 小副 - 17. 顏妮
接應 - 6. 龔翔宇
二傳 - 16. 丁霞

泰國
大主 - 6. Onuma | 小主 - 10. Wilavan
大副 - 5. Pleumjit | 小副 - 4. Thatdao
接應 - 16. Pimpichaya
二傳 - 13. Nootsara
自由人 - 2. Piyanut

中國 1.05 : 8.50 泰國
3:0 - 1.40 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 11.00
0:3 - 41.00 | 1:3 - 21.00 | 2:3 - 21.00

金牌戰無人討論 so sad
chanchan0909 發表於 2018-9-1 18:05

中國女排全部賽事贏3:0,世錦係咁就好了,ff完

如果無記錯的話 , 98 年 Jenny 帶亞文嗰批嘅女排拎到冠軍
20 年之後 , Jenny 同 亞文 再攜手奪冠
感動一刻

再次恭喜女排奪冠
其實今次國家隊喺亞運會比賽真係準備得好充分
好多技術性嘅野都好值得討論一下 , 稍後再講

恭喜中女重奪亞運金牌,不過美中不足是細劉現在的狀態非常差,今場決賽首發竟然一分都無,上場四强賽又係像夢遊一樣,加上寶寶現在傷勢又唔知怎樣,所以世錦賽主攻線如果只靠朱朱和盈瑩的話會有很大危機感!!!

雅加達亞運會 男排金牌戰

09.01 20:00 伊朗 3 : 0 南韓 (25:17 25:22 25:21)
第 1 局 - 8 : 5 | 16 : 14 | 25 : 17 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 22 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 21 | 3 : 0

首發
伊朗
大主 - 2. Ebadipour | 小主 - 21. Sharifi
大副 - 6. Mousavieraghi | 小副 - 16. Shafiei
接應 - 10. Ghafour
二傳 - 4. Marouflankrani
自由人 - 19. Marandi

南韓
大主 - 10. 鄭智錫 | 小主 - 1. 宋明根
大副 - 19. 金在輝 | 小副 - 11. 崔民鎬
接應 - 15. 文聖民
二傳 - 2. 韓敾洙
自由人 - 4. 鄭民秀

伊朗 1.12 : 5.50 南韓
3:0 - 1.66 | 3:1 - 3.50 | 3:2 - 8.00
0:3 - 21.00 | 1:3 - 17.00 | 2:3 - 13.00

伊朗呢個 21 號 Sharifi 嘅調整進攻
佢有 D 波唔需要助跑 , 原地起跳都打得好有力量
令人羨慕嘅身體素質

cctv5有風雲會睇 嘉賓 Jenny 朱朱
我們的總和

伊朗男排成功衛冕亞運會冠軍
確實係技高一籌
無論係技戰術 , 同埋全隊成個個人同整體實力都係高水平
冠軍實至名歸
cctv5有風雲會睇  嘉賓 Jenny 朱朱
Wonders 發表於 2018-9-1 21:22
一直開住央視 , 已經睇緊 !

雅加達亞運會 男排最終排名
1. 伊朗 2. 南韓 3. 中華台北 4. 卡塔爾 5. 日本 6. 印尼 7. 泰國 8. 巴基斯坦 9. 中國 10. 沙特阿拉伯 11. 緬甸 12. 印度 13. 斯里蘭卡 14. 越南 15. 尼泊爾 16. 吉爾吉斯 17. 哈薩克 18. 蒙古 19. 香港 20. 馬爾代夫

雅加達亞運會 女排最終排名
1. 中國 2. 泰國 3. 南韓 4. 日本 5. 哈薩克 6. 越南 7. 印尼 8. 菲律賓 9. 中華台北 10. 印度 11. 香港

伊朗男排成功衛冕亞運會冠軍
確實係技高一籌
無論係技戰術 , 同埋全隊成個個人同整體實力都係高水平
冠軍實 ...
chanchan0909 發表於 2018-9-1 21:31

個主持成日想set陷阱比Jenny踩成日問jenny有冇諗咩幾連冠 好煩
黎緊返到國內主力隊員要好好針對世錦賽第一二階段既強敵 美意土俄 備戰 希望大家都加油

世錦賽照依家既形勢睇第一階段小組賽對土耳其真係最關鍵 要高度重視 一定要拿下爭取主動權先大希望入六強 另外好驚再次重演16奧運小組賽狀態唔好而出現被動既局面
我們的總和

個主持成日想set陷阱比Jenny踩成日問jenny有冇諗咩幾連冠 好煩
黎緊返到國內主力隊員要好好針對 ...
Wonders 發表於 2018-9-1 22:42
我覺得張斌就係想試下 Jenny
其實佢本身對女排真係好熟悉 , 再之前又係佢做訪談 , 問嘅問題都非常有深度
今次比較刻意地去講成績 , 或者可能見到喺國家需要集體項目金牌時 , 女排又再一次為國爭光而所訂嘅一個話題

當然我都覺得一黎就諗五連冠又有 D 誇張 , 因為我覺得今年嘅冠軍係有機會 , 但未至於拎硬
不過總有人會咁樣諗 , 至於張斌係咪咁樣諗我就清楚 , 不過佢就成日想測試人地
都好嘅 , 都想知道 Jenny 同 朱朱 點諗 , 一句 ''真無諗過'' 基本回應左自己一直都放低自己位置 , 但同時都會努力去爭取

後面嘅仍然覺得自己係世界第六第七 , 亞洲老大 ...
呢 D 都係 Jenny 喺平時訪問都會講到嘅 , 整合之後會發現其實 Jenny 一直嘅目標都無變
就算未拎到冠軍之前 , 定係之後都係同一番說話
例如 培養新人 , 同時為兩個周期做準備
有潛能嘅球員無論老中青 , 打得好嘅都會有機會落場
加強青訓 , 多推廣同宣傳排球
確立亞洲優勢 , 然後衝出亞洲 , 保持球隊喺世界嘅地位
等等等等 , 到而家都會提到 , 如果唔係真係咁諗 , 都幾難喺直播直接講出黎
張斌講左咁多成績上嘅野都動搖唔到 Jenny
所以絕對相信 Jenny 對自己嘅執教理念係有信心而且立場相當堅定

另外之後都對位置同隱憂都做左少少評價 , 但 Jenny 對球隊同球員非常清楚
如果太過贊美同太過眨低球員都會有反效果
所以通常你都會聽到 Jenny 會比左個答案你
但後尾你自己消化返佢講嘅野 , 其實好似無比答案你
就好似呢次咁 , 其實佢無講邊個新人發揮得特別好
淨係提到盈瑩有進步 , 副攻線小胡都無提過 , 或者因為同位置新人太多 , 提一個唔提一個就會唔係咁好
之後其他位置都一次過話其實我地一直都培養緊好多隊員 , 希望每個位置都有新人 , 跟住就已經答完
球隊隱憂方面 , 提到邊個位置嘅改善空間最大 , Jenny 直接話呢個唔可以話比你聽
我感覺 Jenny 嘅回應真係滴水不漏 , 可以話係高手過招
但有 D 咩可以講有 D 咩唔講得 , 佢時常都保持住清醒頭腦 , 絕對係數一數二嘅人才

至於世錦賽方面 , 其實每一場比賽都好重要 , 對土耳其又好 , 對意大利又好
古巴 , 保加利亞 , 加拿大 呢 D 可能被忽略嘅球隊 , 其實都係要重視
世錦賽有黑馬有強隊 , 大家都有壓力
以佢地嘅賽前準備 , 可能關關難過 , 但相信可以關關都過

我覺得張斌就係想試下 Jenny
其實佢本身對女排真係好熟悉 , 再之前又係佢做訪談 , 問嘅問題都非 ...
chanchan0909 發表於 2018-9-2 00:00

郎導兩個周期計劃根本唔係著重自己既榮譽, 係為將來同為呢支女排留低一d野
老將淡出/主力受傷 另外上年培養既新副攻一個傷左 一個退貨味濃 暫時呢支女排既漏洞仲係好多 但係VNL到亞運有一定既進步 最大既短板移動攔網真係算叫做還過得去 小宇同朱朱既攔網可以話強悍 小宇除左扣球之外其他方面越黎越好

咁又係與其計算咁多倒不如好似郎導同朱朱咁講一場一場去拼, 希望最後可以收獲一個好結果

依家差唔多成年冇見過中國隊full team上陣 只靠劉李兩個接一傳都唔係太穩陣
唔知寶寶趕唔趕得切返黎 Jenny之前已經講過寶寶係朱朱最適合既對角
返到黎另一個擔憂係返到黎 好耐冇打過比賽 冇哂狀態又係另一個問題
我們的總和

賠率睇好美國世錦賽奪冠
第二塞爾維亞 第三中國 第四巴西
初心傷過
重新再跳

獲得 2018/19 CEV Volleyball Champions League 資格賽資格既 羅馬尼亞女排聯賽冠軍 CSM Bucuresti 官宣 日本女排主力自由人井上琴繪, 替補二傳田代佳奈美, 橋本直子 (二傳), 斎田杏 (自由人) 於 2018/19 賽季加盟 CSM Bucuresti

https://www.cev.eu/Competition-Area/CompetitionNews.aspx?ID=1119&NewsID=27741&TagType=0&TagContent=0&NewsType=0&Paging=0&Sd=1/1/1900&Ed=1/1/1900

而早前 Imoco Volley Conegliano 亦宣佈長岡望悠加盟
再加埋 CSM Bucuresti 新簽返黎既選手 意味下賽季將會有更多亞洲選手出現起歐冠賽場
我們的總和

獲得 2018/19 CEV Volleyball Champions League 資格賽資格既 羅馬尼亞女排聯賽冠軍 CSM Bucuresti 官宣 日 ...
Wonders 發表於 2018-9-4 00:41
難怪會一下子買左咁多日本 , 原來主教練係 Akbas
更估唔到 Akbas 嘅 best 之中 , 自由人係井上琴繪

瑞士女排精英賽 2018 各隊參賽人員名單

中國
主攻 - 10. 劉曉彤 (C) , 19. 劉晏含 , 20. 段放 , 26. 孟子旋 [實為自由人]
副攻 - 4. 楊涵玉 , 5. 高意 , 25. 胡銘媛
接應 - 2. 吳晗 , 6. 龔翔宇
二傳 - 13. 刁琳宇 , 24. 孫海平

巴西
主攻 - 7. Rosamaria , 10. Gabi , 12. Natalia , 13. Amanda , 14. Drussyla , 16. Fe Garay
副攻 - 4. Carol , 5. Adenizia , 6. Thaisa
接應 - 15. Monique
二傳 - 3. Dani Lins , 9. Roberta
自由人 - 1. Souza , 17. Suelen

俄羅斯
主攻 - 4. Krotkova , 16. Voronkova , 18. Parubets , 20. Malygina
副攻 - 3. Efimova , 6. Zaryazko , 11. Lyubushkina , 14. Fetisova
接應 - 8. Goncharova , 21. Kotikova
二傳 - 13. Startseva (C) , 7. Romanova
自由人 - 2. Talysheva , 9. Galkina

意大利
主攻 - 12. Guerra , 16. Bosetti , 17. Sylla
副攻 - 10. Chirichella (C) , 9. Melandri , 11. Danesi , 15. Lubian
接應 - 1. Ortolani , 7. Nwakalor , 18. Egonu
二傳 - 3. Cambi , 5. Malinov
自由人 - 6. De Gennaro , 20. Parrocchiale

土耳其
主攻 - 5. Ercan , 7. Baladin , 9. Meliha
副攻 - 14. Eda , 4. Beyza , 18. Gunes
接應 - 13. Boz , 15. Ebrar
二傳 - 3. Ozbay , 10. Akin
自由人 - 1. Orge , 2. Simge , 20. Aylin

波蘭
主攻 - 15. Grajber , 19. Damaske , 22. Murek , 23. Twardowska
副攻 - 5. Kakolewska (C) , 3. Alagierska , 6. Lukasik , 10. Mlotkowska
接應 - 14. Lukasik , 17. Smarzek
二傳 - 1. Nowicka , 4. Plesnierowicz
自由人 - 8. Stenzel , 24. Lysiak

瑞士
主攻 - 14. Kunzler (C) , 2. Kronenberg , 3. Zaugg , 5. Perkovac
副攻 - 4. Schottroff , 6. Matter , 13. Staffelbach , 22. Sulser
接應 - 8. Storck , 16. Schworer
二傳 - 7. Pierret , 17. Maeder
自由人 - 19. Deprati , 21. Engel

喀麥隆
主攻 - 6. Bassoko , 10. Bikatal , 12. Fawziya
副攻 - 1. Mogoung , 3. Mbeza , 15. Zessi
接應 - 2. Nana (C) , 16. Adiana , 20. Bibinbe
二傳 - 7. Koulla , 9. Gamkoua , 14. Guigolo
自由人 - 11. Ntame , 19. Reine

難怪會一下子買左咁多日本 , 原來主教練係 Akbas
更估唔到 Akbas 嘅 best 之中 , 自由人係井上琴繪 {:1_162 ...
chanchan0909 發表於 2018-9-4 10:25

Ferhat做到咁都算仁至義盡
其實輸送咁多自由人同二傳出去倒不如揀幾個有潛力既邊攻出去適應歐美既高攔網搵突破方法重好

00年代其中一位最突出既自由人佐野優子喊出黎 不在佢選擇之列
井上未去到最佳... 多米既自由人 同 Monica de Gennaro 都幾好
上年既比賽確係令人眼前一亮 但係今年令人感覺退步左好多
我們的總和

Ferhat做到咁都算仁至義盡
其實輸送咁多自由人同二傳出去倒不如揀幾個有潛力既邊攻出去適應歐美 ...
Wonders 發表於 2018-9-4 18:37
咁又唔係話揀就揀到嘅
要老闆肯去投資你先係重點
聯賽比較先偏重個人能力 , 然後再一齊練配合
日本二傳同自由人嘅能力喺世界上又真係比較喺前列嘅位置
所以會相對比其他位置容易收到 offer

以前木村作為當打嘅時候去銀行或者 GALA 嗰時打都唔係特別成功
可能因為咁樣 , 其他日本選手特別係邊攻要出去都比較難
長崗可以出到去已經可以話非常唔容易 , 今季科內陣容比去年多左一個人
估計係日本或者 Akbas 向科內極力推薦比佢黎學野 , 而且唔會打主力 , 工資應該都唔算貴

瑞士女排精英賽 2018 小組賽 第一輪

09.04 22:30 瑞士 0 : 3 中國 (21:25 14:25 10:25)
第 1 局 - 4 : 8 | 15 : 16 | 21 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 1 : 8 | 7 : 16 | 14 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 1 : 8 | 2 : 16 | 10 : 25 | 0 : 3

首發
中國
大主 - 19. 劉晏含 | 小主 - 10. 劉曉彤
大副 - 25. 胡銘媛 | 小副 - 4. 楊涵玉
接應 - 6. 龔翔宇
二傳 - 13. 刁琳宇

瑞士 16.00 : 1.01 中國
3:0 - 121.00 | 3:1 - 76.00 | 3:2 - 34.00
0:3 - 1.17 | 1:3 - 4.30 | 2:3 - 17.00

孟子璇做後排防守球員lol...都幾啱呢個陣容 HAHA

瑞士女排精英賽 2018 小組賽 第一輪

09.05 00:45 巴西 3 : 1 俄羅斯 (24:26 25:21 25:21 25:23)
第 1 局 - 5 : 8 | 11 : 16 | 24 : 26 | 0 : 1
第 2 局 - 3 : 8 | 15 : 16 | 25 : 21 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 4 | 16 : 9 | 25 : 21 | 2 : 1
第 4 局 - 6 : 8 | 15 : 16 | 25 : 23 | 3 : 1

首發
巴西
大主 - 7. Rosamaria | 小主 - 10. Gabi
大副 - 4. Carol | 小副 - 6. Thaisa
接應 - 16. Fe Garay
二傳 - 3. Dani Lins
自由人 - 17. Suelen

俄羅斯
大主 - 16. Voronkova | 小主 - 18. Parubets
大副 - 14. Fetisova | 小副 - 6. Zaryazko
接應 - 8. Goncharova
二傳 - 7. Romanova
自由人 - 2. Talysheva

巴西 1.46 : 2.55 俄羅斯
3:0 - 3.20 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 5.20
0:3 - 8.00 | 1:3 - 6.50 | 2:3 - 5.75

想問意大利對土耳其賽果如何??