返回列表 發帖
支持JF!
JayantL 發表於 2023-1-8 20:04

GL is coming...
WZA111 發表於 2023-1-8 20:05

Welcome

燈牌ready 未

愛煎力今晚應該可以吐氣揚眉
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

mag到今年仲有獎

CKKL Music Award 2022

十大金曲 第九位

雷公 - 陳健安 iii

曲 iii
詞 陳尖
編 iii Hanz
監 陳健安 iii

改編歌

今年復頒呢個獎, 當然唔少得IRLTS呢個project, 咁就睇下我最鍾意邊首

Welcome

燈牌ready 未

愛煎力今晚應該可以吐氣揚眉
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:07

gin:AGA 0:0
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

十大金曲 第十位

修養動物 - 林欣彤

曲 Howie
詞 林寶
編 徐浩 周錫漢
監  ...
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:06

愛到呢 跨年十大
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Hello Hello

Welcome Speech
2022年自己都估唔到, 一年可以睇咁多show.  ...
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:00

唔好啦

十大金曲 第九位

雷公 - 陳健安 iii

曲 iii
詞 陳尖
編 iii Hanz
監 陳健 ...
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:10

原來你咁愛stopzi…

mag到今年仲有獎
Yan 發表於 2023-1-8 20:09

真係夾硬做俾佢 希望出年可以用實力說話

牙月好勁 實至名歸
bagfgfcde 發表於 2023-1-8 19:55

MON MON
47. Bring Him Home
week24
1 . the hertz        瘋子

唔好啦
JasOh103 發表於 2023-1-8 20:12

唱完歌, 打聲招呼, 就已經點左名

愛到呢 跨年十大
JasOh103 發表於 2023-1-8 20:12

睇分你就知

遲左少少… support…  第九第十都好聽
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

十大金曲 第十位
對於佢嚟講, 一日未有首big hit而令佢真係紅, 我都覺得我仍然會繼續做俾佢. 嚟到第11個年頭, 今年作品唔算太出色, 不過係全年都咁冷淡時, 都可以造就到呢個位置.

如果上年有改編歌 let it go 可能贏咗

真係夾硬做俾佢 希望出年可以用實力說話
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:13

蕾婆已經用緊Q1 quota

遲左少少… support…  第九第十都好聽
MCmatt 發表於 2023-1-8 20:15

hello, 一陣都要加油

蕾婆已經用緊Q1 quota
JasOh103 發表於 2023-1-8 20:16

合唱歌其實都好易儲分

國語歌

如果可以 - 韋禮安

新人

今年新人可以頒到3位, 咁都要多得各位歌手成功出碟. 有等左好多年嘅歌手, 亦有第1年就成功以一隻碟做到1個小結. 唔講咁多, 直接嚟

國語歌

如果可以 - 韋禮安

新人

今年新人可以頒到3位, 咁都要多得各位歌手成 ...
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:20

雲姨駕到

國語歌

如果可以 - 韋禮安

新人

kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:20

weibird

國語歌

如果可以 - 韋禮安

新人

就估呢首 呢首正

hello, 一陣都要加油
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:19

歡迎留步
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

新人

銅獎:Learning Curve - 洪嘉豪
上榜歌: 聖誕很忙 / 及時行樂 / 活人標靶 / 救 / 污糟兒 / 二損一 / 還原淚

銀獎:The Cloud - 雲浩影
上榜歌: 願望之翼 / 到了那裡就對吧 / 密切接觸者 / 氣流

金獎:Why Am I Here - 張蔓姿
上榜歌: 一樣 / 不言自明 / PANDA / 關於纏綿 / 自救日常

就估呢首 呢首正

歡迎留步
MCmatt 發表於 2023-1-8 20:21
weibird
Yan 發表於 2023-1-8 20:21

真係無咩國語歌

kaho計今年

哦哦 以出碟計 雲同姿都出色

哦哦 以出碟計 雲同姿都出色
MCmatt 發表於 2023-1-8 20:26

擺明呢2個先係真命天子
kaho計今年
Yan 發表於 2023-1-8 20:26

攤左咁耐, 終於做到新人

十大金曲 第八位
近年講得最多係對前路嘅迷惘, 不論係大人細路, 如果唔係都唔會有咁多移民. 但係留下來的人係咪真係看不見盡頭? 起碼我仍有信念…

kaho計今年
Yan 發表於 2023-1-8 20:26

啱數wor 啲唱功新人咁款

JasOh103 發表於 2023-1-8 20:29

咁佢個兄弟咪資深過好多人

十大金曲 第八位

命盡頭 - 陳柏宇

曲 張暐弘
詞 王樂儀
編 Edward Chan Michael Wong@emp Edwin Tong
監 Edward Chan

十大金曲 第七位

另一個角度嚟睇, 唔係個個都有咁嘅耐性, 愛嘅相反就係恨, 唔去咒罵你, 都算偷笑.

咁佢個兄弟咪資深過好多人
WZA111 發表於 2023-1-8 20:31

兄弟嘅滑滑嚟啦!?

十大金曲 第七位

小心地滑 - MC張天賦

曲 徐浩
詞 黃偉文
編 徐浩 黃兆銘
監 徐浩

主題曲

今年主題曲可以見到唔少mirror影子, 主因都係轉戰影視作品然後搭單唱埋, 好唔好就見人見智.

最後五強
膠on – 6膠 / 分岔路 – 鄭欣宜 / You and Me – 梁詠琪 / 風雨不改 – 姜濤 / 狠愛狠愛你 – 王菀之

兄弟嘅滑滑嚟啦!?
MCmatt 發表於 2023-1-8 20:33

bingo, 係咪好易估呢

希望之之可以執到個獎

JasOh103 發表於 2023-1-8 20:29

明明新人都可以唱得好好

bingo, 係咪好易估呢
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:35

呢啲tag無估到咁頭痛
最後五強是十大   (遠看名單

明明新人都可以唱得好好
Yan 發表於 2023-1-8 20:36

好聽

十大金曲 第七位

小心地滑 - MC張天賦

曲 徐浩
詞 黃偉文
編 徐浩 黃兆銘
...
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:35

I’m back 要來了

主題曲

銅: 狠愛狠愛你 – 王菀之
銀: 風雨不改 – 姜濤
金: You and Me – 梁詠琪

合唱歌

合唱歌今年都有唔少, 除左因為翻唱歌變成合唱加入戰團, 唔同單位互相邀請crossover, 都造就咗新火花.

最後五強
我也難過的 – 吳林峰 謝芊彤 / 二損一 – MC張天賦 洪嘉豪 / 樓下有人 – 古巨基 葉巧琳 / 誅神的黃昏 – Serrini 王菀之 / 言之無物 – 岑寧兒 陳蕾

呢啲tag無估到咁頭痛
最後五強是十大   (遠看名單
MCmatt 發表於 2023-1-8 20:37

我呢到興隔住隔住咁頒

希望之之可以執到個獎
WZA111 發表於 2023-1-8 20:36

睇完上次live, 真係加分唔少

合唱歌

銅: 二損一 – MC張天賦 洪嘉豪
銀: 誅神的黃昏 – Serrini 王菀之
金: 我也難過的 – 吳林峰 謝芊彤

進步銅

今年呢個進步獎應該慢慢過渡到新人獎, 我估最快出年新人獎應該會改制. 所以今年候選5位都係有傑出表現, 或者(之前)做唔到候選新人而角逐

最後五強
葉巧琳 / Gareth T. / 陳卓賢 / Kiri T / Kerryta

銅獎得主就係唔知點計佢好, 再加上英文歌唔係個榜嘅主流時, 不如就用呢個獎嚟表揚下呢位歌手.

姿持芊芊
Kiri T

進步銅

Gareth T.
上榜歌: 勁浪漫 超溫馨 / confidence

進步銀

呢位歌手由團體轉戰個人, 再挑戰各種幕後崗位, 今年交出亮麗嘅成績, 不過下年唔知仲可唔可以繼續有咁多輸出

我賢嚟啦

合唱歌

銅: 二損一 – MC張天賦 洪嘉豪
銀: 誅神的黃昏 – Serrini 王菀之
金:  ...
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:45

YAWN

姿持芊芊
Kiri T
MCmatt 發表於 2023-1-8 20:45

kiri t暫時上得一首, 不過今年首冠, 攞嚟填下數先

YAWN
JasOh103 發表於 2023-1-8 20:53

唔好咁啦, 首歌真係好聽ga

進步銀

陳卓賢
上榜歌: 留一天與你喘息 / 地球上的最後一朵花

進步金

舊年飲恨未能獲獎, 今年再接再勵, 比賽過後越戰越勇. 誠如佢project一樣, 可以過五關 斬六將.

Mischa?
===============
你又係每5分鐘頒一個獎喎

進步銀

陳卓賢

進步金

舊年飲 ...
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:55

好聽 支持美賢

進步金

葉巧琳
上榜歌: 樓下有人 / 勇者鬥惡言
冠軍歌: 難道我還未夠難 / 人間英靈

十大金曲 第六位

心慈則貌美呢句說話當然真, 做番自己又係咪真係咁不思進取. 或者最醜嘅時候, 係你仍然迷失於這人生遊戲中

進步銀

陳卓賢

進步金

舊年飲 ...
kevinlai1621 發表於 2023-1-8 20:55

Love 賢

Mischa?
===============
你又係每5分鐘頒一個獎喎
liwaynejason 發表於 2023-1-8 20:57

well prepared 嘛
Love 賢
MCmatt 發表於 2023-1-8 21:00

好聽 支持美賢
JasOh103 發表於 2023-1-8 20:58

好多hellosss