返回列表 發帖
睇完最後一集喇
結局都ok , 但有d odd
同埋好明顯為season2 鋪左路, 希望真係拍得成
但最震撼係王子竟然死左
果個moment 心諗...點解唔係Emily 死

整套劇, 個人覺得係比來生舞同選戰更精彩
唔係話兩套唔好睇
而家各有一大缺點: 中段有d拖戲, 特別係後者....
但今次並無出現哩個缺點
希望黎緊播果d劇都keep到水準

睇完最後一集喇
結局都ok , 但有d odd
同埋好明顯為season2 鋪左路, 希望真係拍得成{:1_11 ...
Kyle_ 發表於 2015-4-10 12:56

來生舞>< xd

王子唔好死呀。。。

我未見過你呀

WIKI WONG D劇常常要人死
今晚先睇

4 月 1 日 至 4 月 7 日
點播 : 54,000 → 59,000
LIVE : 109,000 → 123,000
163,000 → 182,000 (↑11.66%)

好想重睇導火

by colin

一開始睇HKTV ,老實講係為啖氣~
點知愈睇愈覺得好睇.....
今日訪問完潘漫紅,佢話HKTV的劇會播到7-8月就播完,然後已經無新劇可以補上!
最後嘅呢批劇,係香港電視業的奇蹟。因為成個過程有錢有時間,一般25集電視劇用3個月拍完,佢地用左8個月!
呢個亦係我一直想睇HKTV的原因...其實香港唔係無人做到好野,只係有無人願意去咁做.....但好明顯,事實證明Wiki真係認真就輸了,仲要輸得好徹底!
而睇完呢條片後就會明白,根本成件事要輸嘅,唔止王維基,仲有TVB,仲有廣告客戶,同埋我地........

by colin

今日訪問完潘漫紅,佢話HKTV的劇會播 ...
艾石仔 發表於 2015-4-10 16:45

播完 D 劇都唔知可以播咩 ...

chanchan0909 發表於 2015-4-10 17:30

chanchan0909 發表於 2015-4-10 17:30

我都想知仲有咩節目, 照道理都唔會齋播韓劇咁倒米掛
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

by colin

今日訪問完潘漫紅,佢話HKTV的劇會播 ...
艾石仔 發表於 2015-4-10 16:45

咁仲唔拍劇 ._. 莫非佢以為而家既人一定要上港視先睇到韓劇

咁仲唔拍劇 ._. 莫非佢以為而家既人一定要上港視先睇到韓劇
nicholashin 發表於 2015-4-10 19:09

D 藝員約滿走左 lu , 導火全部走曬 tim la , 要返黎都要度度期 ssd

我而家先追到導火第12集咋 好慢呀
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

幾經辛苦, 今日可以同步睇完成套導火新聞線
講真, 真係唔想佢完, 劇終個刻真係有好大失落感
不過續集其實都無咩好講
期待hktv更多好睇劇集

幾經辛苦, 今日可以同步睇完成套導火新聞線
講真, 真係唔想佢完, 劇終個刻真係有好大失落感
不過續集其實都 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-10 23:18

應該唔會有續集 , 潘漫紅話 D 線都講曬 , 如果真係開續集就係新嘅角色

4 月 1 日 至 4 月 7 日
點播 : 54,000 → 59,000
LIVE : 109,000 → 123,000
163,000 → 182,000 (↑11.66 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-10 15:32

但之後播「大眾情性」可能會跌番,始終唔係好多人接受??

應該唔會有續集 , 潘漫紅話 D 線都講曬 , 如果真係開續集就係新嘅角色
chanchan0909 發表於 2015-4-12 00:29

所以我都唔贊成開續集, 橫掂維基都話要創新咁點解要好似以前咁收得就開呢

但之後播「大眾情性」可能會跌番,始終唔係好多人接受??
kelton 發表於 2015-4-12 08:26

都預左啦 , 不過我諗因為導火會多左人留意港視劇集

所以我都唔贊成開續集, 橫掂維基都話要創新咁點解要好似以前咁收得就開呢 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-12 08:30

見好就收真係有好多好處 , 最大嘅好處係套劇一直會比觀眾有個好印象 , 如果拍續集 , 內容唔夠前集豐富可能會破壞個品牌

睇左半集大眾情性, 劇情黎講係幾好笑, 題材講性都有d information, 其實我好想知D人拍時講呢D對白有咩感覺, 身為觀眾有時聽落都幾odd

btw, part 2有植入式廣告, as one隻碟入鏡

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇左半集大眾情性, 劇情黎講係幾好笑, 題材講性都有d information, 其實我好想知D人拍時講呢D對白有咩感覺, ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-13 11:46

喺 lift 嗰幕 笑左 , 雖然之前搶先睇都有呢幕

一開始嗰到有 Aki 陳綺雯 !!!!!

chanchan0909 發表於 2015-4-13 18:50

港視(1137)公佈,擬透過亞洲電視(ATV)廣播旗下劇集、綜藝及資訊節目,在ATV的本港台及11台每日同步廣播4小時有關電視節目,直至今年底。港視將分成其廣告月收入的50%,而即使沒有廣告收入,每個月仍需向ATV支付最少500萬元。

但值得注意的是,港視今次只向亞視提交書面建議,相關協議尚待簽訂。該建議將於二零一五年四月二十日下午五時作廢。

亞視發言人則表示,公司已收悉並將研究有關建議。亞視對與各方合作持開放態度。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=53630082&category_guid=7015342&category=instant&issue=20150413

港視(1137)公佈,擬透過亞洲電視(ATV)廣播旗下劇集、綜藝及資訊節目,在ATV的本港台及11台每日同步廣 ...
kk8733 發表於 2015-4-13 19:04

總計提供 1000 小時節目

希望 ATV 肯啦

總計提供 1000 小時節目

希望 ATV 肯啦
chanchan0909 發表於 2015-4-13 19:15

而家係要幫亞視可以播到出年4月1, 講真將佢頻譜俾rthk真係唔係辦法

而家係要幫亞視可以播到出年4月1, 講真將佢頻譜俾rthk真係唔係辦法
kevinlai1621 發表於 2015-4-13 19:25

合作到 12 月 31 日炸 , rthk 嗰 d 基本可以話係資訊節目 , 無可能同 tbb 鬥到 , 政府根本幫緊 tbb

大眾情性都幾好笑

合作到 12 月 31 日炸 , rthk 嗰 d 基本可以話係資訊節目 , 無可能同 tbb 鬥到 , 政府根本幫緊 tbb {:1_1 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-13 19:31

播得幾耐得幾耐啦, 而家就連hktv都去到久延殘喘嘅地步, 希望係atv播可以吸引下D人投資落hktv俾佢拍劇啦

大眾情性都幾好笑
kk8733 發表於 2015-4-13 20:48

柏宇bb個look真係好好笑

播得幾耐得幾耐啦, 而家就連hktv都去到久延殘喘嘅地步, 希望係atv播可以吸引下D人投資落hktv俾佢拍 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-13 21:01

如果成事 , 希望 HKTV 會多 D 觀眾去睇 同埋 廣告客户可以肯落廣告

大眾情性都幾好笑
kk8733 發表於 2015-4-13 20:48

輕輕鬆鬆 有時可以笑下
鮑康兒由開台劇到而家都有佢

食的秘密 me 好有興趣呀

第一集《情迷雲吞麵》| 嘉賓主持:林利
播影日期:2014年4月18日(星期六)

輕輕鬆鬆 有時可以笑下
chanchan0909 發表於 2015-4-13 21:12

其實我到而家都唔係好認得d年輕女角

輕輕鬆鬆 有時可以笑下
chanchan0909 發表於 2015-4-13 21:12

暫時幾多廣告

kevinlai1621 發表於 2015-4-13 21:33

我經常會睇劇都睇埋演員表 (由以前睇 TBB 劇到而家 HKTV) 所以好多二三四線都認得嘅

暫時幾多廣告
kk8733 發表於 2015-4-13 21:35

今日好似多左 2 個未見過嘅廣告 (其中 1 個係華仔) 希望會有更多廣告

kevinlai1621 發表於 2015-4-13 21:02

佢個LOOK 好好J
我心諗...現實D IT眼鏡毒_ 邊有佢咁陽光咁Q咁好J

kevinlai1621 發表於 2015-4-13 21:33

我睇哂咁多套, 都淨係UP得出鮑小姐個名

我經常會睇劇都睇埋演員表 (由以前睇 TBB 劇到而家 HKTV) 所以好多二三四線都認得嘅 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-13 21:47
Kyle_ 發表於 2015-4-13 21:52

唔知點解, 我覺得鮑小姐同黃美棋有d似

kevinlai1621 發表於 2015-4-13 21:02

佢好吸引 怕怕羞羞咁
Kyle_ 發表於 2015-4-13 21:52

我淨係識佢 同黃美琪 因為睇過嘅幾套都有佢地份
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

大眾情性第一集好多條線咁樣交叉出黎。。。有少少亂。。唔知有冇關係

大眾情性第一集好多條線咁樣交叉出黎。。。有少少亂。。唔知有冇關係
kelton 發表於 2015-4-14 08:38

X2,
但會唔會係成套劇既幾個重要單元?
陳柏宇個故做主線,
蔣祖曼第三者故事, 兩個老野對性既睇法,
年青兩公婆既故事(但呢個好似完左)
其實最想睇兩個老野果PART 香港好多老人家都無乜或者唔會再對性有要求
但好多外國電影到6,70歲都有情趣,
希望呢套野可以多D角度去探討一下性同愛情既關係啦

BTW 呢套電影音樂好正
好有法國情調, 同主題好夾, 有無人知JASON腦入面起果隻歌係咩名

咩事呀,個版面唔同哂

咩事呀,個版面唔同哂
kk8733 發表於 2015-4-14 18:48

好多圖 , 比平時 load 多左陣

壹錘定音‧李慧玲 Hammer Out
【全民公投】你最想喺亞視睇邊套港視劇集?
選戰 VS 警界線 VS 導火新聞線 VS 來生不做香港人
http://bit.ly/1iagL2u

[反白]NOW :
13% VS 3% VS 69% VS 14%
[/反白]

大眾情性幾好睇喎, 有笑點又探討唔同既例子, 男女主既線又想知點發展落去
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

好多圖 , 比平時 load 多左陣
chanchan0909 發表於 2015-4-14 18:59

變了網購台多D 個
電視好細呀

大眾情性幾好睇喎, 有笑點又探討唔同既例子, 男女主既線又想知點發展落去 ...
JasOh103 發表於 2015-4-14 19:43

Jason 同 Joman 幾有火花

變了網購台多D 個
電視好細呀
kk8733 發表於 2015-4-14 19:43

不過禁出黎勁大 好唔慣

不過禁出黎勁大  好唔慣
chanchan0909 發表於 2015-4-14 20:15

me too, 而家變到唔岩Size
  btw, 高迪好有taste (i mean 佢玩 d board game, 有我鍾意嘅ticket to ride)