返回列表 發帖

新地傑出表現獎銅獎

鍾舒漫 (570)
上榜歌:從不信自己(214) 小碎步(253) Be Water, My Friend(103)

新地傑出表現獎候選名單
鍾舒漫
許靖韻
Yan Ting
鄧小巧
Robynn & Kendy
黎曉陽
小肥
J'Arie
岑寧兒

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

銀獎 R&K?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

閃光好聽過愛情小品
bagfgfcde 發表於 2018-1-7 19:49

true 愛情小品好難聽

閃光好聽過愛情小品
bagfgfcde 發表於 2018-1-7 19:49

why not both
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

OK So 金獎 Is 小巧
二〇二三年度全女班投票

新地傑出表現獎銀獎

Robynn & Kendy (643)
上榜歌:負攝石(242) 無敵(115) Shout n’Cry(67) 急救中(124) 世界對我們(95)

新地傑出表現獎候選名單
鍾舒漫
許靖韻
Yan Ting
鄧小巧
黎曉陽
小肥
J'Arie
岑寧兒

新地傑出表現獎金獎

鄧小巧(為製造懸念所以唔Show分住)

上榜歌:荒唐、不藥而癒、莉亞的C3PO、兩溝、心靈作家、可惜你是個人(313)

新地傑出表現獎候選名單
鍾舒漫
許靖韻
Yan Ting
鄧小巧
黎曉陽
小肥
J'Arie
岑寧兒

OK So 金獎 Is 小巧
616.1314 發表於 2018-1-7 19:53

對﹗

新地傑出表現獎銀獎

Robynn & Kendy (643)
上榜歌:負攝石(242) 無敵(115) Shout n’Cry(67) 急救中(124 ...
帥小寶` 發表於 2018-1-7 19:54

希望 RK 可以掃埋組合三甲喇
其實佢哋今年真係好 GQ
但四台都請佢哋食白果
二〇二三年度全女班投票

希望 RK 可以掃埋組合三甲喇
其實佢哋今年真係好 GQ
但四台都請佢哋食白果  ...
616.1314 發表於 2018-1-7 19:59

仆街環球杯新城 唔係都有個組合獎

英皇暗星 :輸鏝 ? 克勤 ?
一個小子 發表於 2018-1-7 19:48

廢廢係英皇大暗星

為免太過超時, 都係頒住先, 希望唔好介意

Welcome speech

黎到第6, 2017年好似比舊年靜左d, 但咁唔代表2017年又完全一文不值. 今日就讓我地睇睇2017值得你留意嘅歌曲同歌手

2017佢就聲稱退出頒獎禮, 不過其實都好活躍, 仲係其他台攞左唔少獎. 連續2年成為我地嘅表演嘉賓, 有請joey幫我地打頭陣

黎到第6年, 2017年好似比舊年靜左d,  ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-7 20:02

支持

希望林奕匡今年唔會被人調走獎

新地樂壇唱作人
銅:年頭至年中啲歌真係唔錯 年尾個幾隻真係難聽 必BAM
銀:期待佢出年可以作到一首食糊打氣歌
金:唔聲唔聲強勢回歸 今年啲歌高質到

nicholashin 發表於 2018-1-7 20:03

可能白果

nicholashin 發表於 2018-1-7 20:03

調位呢d好正常 唔知今年邊個當災

十大歌曲 第十位
香港樂壇成日俾人話情歌泛濫, 以下落黎呢3個位, 就由3種唔同角度同你講何謂愛

先有呢首我覺得係全年催淚之作, mv固然係加分, 但係本身首歌都好感動. 有時愛呢樣野, 真係可以好長情

十大歌曲 第十位
香港樂壇成日俾人話情歌泛濫, 以下落黎呢3個位, 就由3種唔同角度同你講何謂愛

先有呢首 ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-7 20:05

霸氣情歌?定美之

十大歌曲 第十位

先有呢首 ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-7 20:05

天變地變情不變
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

十大歌曲 第十位

先有呢首 ...

遠遠關心定 520 啊
二〇二三年度全女班投票

新地樂壇唱作人
銀:期待佢出年可以作到一首食糊打 ...
帥小寶` 發表於 2018-1-7 20:04

銅:Aga
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2018-1-7 20:07
Nights Without You so flop

HOTMAN 發表於 2018-1-7 20:07

今年得3首歌炸喎

Nights Without You so flop
nicholashin 發表於 2018-1-7 20:07

單身狗聖誕新年必聽之選

十大歌曲 第十位

先有呢首 ...

奉愛之名? 咁勁
Happy and Blessed.

新地樂壇唱作人

銅獎系米GIN LEE?

奉愛之名? 咁勁
jose 發表於 2018-1-7 20:08

呢個一定無可能啦, 得個2weeks

新地樂壇唱作人

林奕框

十大歌曲 第十位
帶著骨灰去旅行 - 洪卓立

曲 Kenix Cheang
詞 黃偉文
編 Kenix Cheang
監 舒文

十大歌曲 第九位

可以話係與生俱來, 但係你有無經常去讓人感受愛? 或者我地係咪都需要相信呢個世界係如此美善?

新地樂壇唱作人銅獎

林奕匡 (688)
上榜歌:停止繁殖(109) 難得一遇(137) 查無此字(123) 有淚多好(271) 是日休息絕不工作(42) 草原(6)

是日休息同草原好難聽

jose 發表於 2018-1-7 20:09

多謝你喜愛年頭既天變地變情不變 空姐 同年中既和每天講再見

十大歌曲 第十位
帶著骨灰去旅行 - 洪卓立

曲 Kenix Cheang
詞 黃偉文
編 Kenix Cheang
監 舒文

...
kevinlai1621 發表於 2018-1-7 20:10

嘩係咪一開場就撞2首 美之

新地樂壇唱作人銀獎

方皓玟 (712)
上榜歌:還要去過生活(103) Common Sense(91) Let’s Say(224) UWILC(71) 假使世界原來不像你預期(223)

小明唔好再二奶命PLEASE

jose 發表於 2018-1-7 20:09

都希望GIN LEE創作多啲

十大歌曲 第九位

愛不曾遺忘任何人 - 王菀之

曲 王菀之
詞 小克
編 馮翰銘
監 馮翰銘

恭喜ivana同埋立立, 兩位都係第一次攞十大

十大歌曲 第八位

吵吵鬧鬧係愛情中一定會出現, 但係你有無及時補救, 定係由得佢? 邊個話愛情一定要平淡淡, 愛情嘅藝術可能就係補鑊

原來嫌小姐咁勁

聽講係紙牌屋
二〇二三年度全女班投票

嘩係咪一開場就撞2首 美之
帥小寶` 發表於 2018-1-7 20:11

bingo
聽講係紙牌屋
616.1314 發表於 2018-1-7 20:16

紙牌屋攞過

新地十大。至尊歌曲

《可惜你是個人》鄧小巧 (313)
作曲: 林家謙
作詞: 周耀輝
編曲: 謝國維
監製: 謝國 ...
帥小寶` 發表於 2018-1-7 19:19

omg so good taste!
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

新地樂壇唱作人金獎

王菀之 (803)
上榜歌:突然一生人(243) 愛不曾遺忘任何人(273) 忘記有時(221) 離遊記(66)

美之終於回來了

黎到第6年, 2017年好似比舊年靜左d,  ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-7 20:02

wah jojo fans confirmed
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

新地樂壇唱作人金獎

王菀之 (803)
上榜歌:突然一生人(243) 愛不曾遺忘任何人(273) 忘記有時(221) 離遊 ...
帥小寶` 發表於 2018-1-7 20:18

oh

omg so good taste!
JasOh103 發表於 2018-1-7 20:17

美巧>>美霏

新地樂壇唱作人金獎

王菀之 (803)
上榜歌:突然一生人(243) 愛不曾遺忘任何人(273) 忘記有時(221) 離遊 ...
帥小寶` 發表於 2018-1-7 20:18

3冠睇黎可以女歌手都搶埋

十大金曲 第八位
急救中 - Robynn & Kendy

曲 Robynn & Kendy / Eric Kwok
詞 林若寧
編 張子堅 / Eric Kwok
監 Eric Kwok

呢個時候我地轉轉channel

遺憾歌曲獎

今年一來比較少好歌, 同時今年自己都多左短命歌,
今日呢個獎就剩番以下三個單位候

最後三強

失魂記 李克勤 / 流淚的怪獸 蔡一傑 / 九號鞋 林海峰 /

支持失魂記!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
二〇二三年度全女班投票

十大金曲 第八位

詞 林若寧
編 張子堅 / Eri ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-7 20:20

流淚的怪獸係蔡一智唱架...

十大金曲 第八位

詞 林若寧
編 張子堅 / Eri ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-7 20:20

傻左咩 失魂記都入選

遺憾歌曲獎

今年一來比較少好歌, 同時今年自己都多左短命歌,
今日呢個獎就剩番以下三個單位候

最後三強

失魂記
李克勤 / 流淚的怪獸
蔡一傑 / 九號鞋
林一峰 /
WOW 李克勤原來咁有品味 cover左流淚的怪獸 抵佢拎男金!
林一峰o個首係咪影子戰?