返回列表 發帖
呢首歌跨年plug
阿mark 發表於 2018-4-10 23:43

除左總選,好似無唱過live la
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

演唱會倒數22天

勁舞Dancing Queen
將會是今次演唱會亮點之一

除左《出走地平線》、《G For Girl》、《Funny Face》

你仲識得邊首GIGI跳舞快歌?

#Hanji #我仲係最鍾意 #看詠琪穿著比堅尼

演唱會倒數22天

除左《出走地平線》、《G For Gi ...
l00540 發表於 2018-4-12 19:05

個mv 好似work from home

個mv 好似work from home
cathay1996 發表於 2018-4-12 19:37

當年四台聯ban
派2nd plug《密雲》才登上冠軍位~~

仲有2日!
預售至4月13號截止
演唱會現場不會售賣紀念品,只限網上預購。

《好時辰演唱會》香港站限時紀念 ...
l00540 發表於 2018-4-12 13:02

今次演唱會不設場外售賣紀念品
把握最後機會,訂購心儀周邊產品喇

今最後訂了一件tee, 兩個袋
#今晩23:59截訂

回復 793# 黃家正

謝謝解答!

演唱會倒數21天

仲有三星期開騷喇

Mark Lui除左寫咗《Funny Face》外
亦打造咗呢首跳舞主打《名模》俾GIGI

#米蘭 #Mark Lui

當年四台聯ban
派2nd plug《密雲》才登上冠軍位~~
l00540 發表於 2018-4-12 20:28

比堅尼 903 #8
密雲 903 #5; RTHK & TVB #1; 997 #2
名模 四台聯ban
花城 TVB #4
From "Look" album, 當年好鬼鍾意《密雲》&《愛上你開始》

比堅尼 903 #8
密雲 903 #5; RTHK & TVB #1; 997 #2
From "Look" album, 當年好鬼鍾意《密雲》&《愛上你開 ...
boy4dudes 發表於 2018-4-13 22:08

原來903無ban《比堅尼》

Btw, 好想聽《密雲》Live
上次G夜聽過一次,好震撼

演唱會倒數22天

除左《出走地平線》、《G For Gi ...
l00540 發表於 2018-4-12 19:05

一年之計 算唔算?

一年之計 算唔算?
wchild 發表於 2018-4-14 15:15

叻!仲記得呢首01年新年主打

比堅尼 903 #8
名模 四台聯ban
花城 TVB #4
From "Look" album, 當年 ...

名模係咪上過一星期903?

原來903無ban《比堅尼》

Btw, 好想聽《密雲》Live
上次G夜聽過一次,好震撼 ...
l00540 發表於 2018-4-14 15:02

超中意密雲
希望會唱

快歌其實想聽 蒂凡尼早餐 夏日劇集

超中意密雲
希望會唱

快歌其實想聽 蒂凡尼早餐 夏日劇集  ...
jasonng 發表於 2018-4-14 19:28

演唱會倒數20天

今日重温呢首跳舞作品
絕對是曲、詞、舞俱佳的歌曲

當年無派過上電台實在可惜

#扭腰舞 #黃偉文 #side-cut #蒂凡尼早餐
#其實仲有隻咖啡伴侶

扭腰舞部分 23:58開始

名模係咪上過一星期903?
阿mark 發表於 2018-4-14 19:02

原來無上過四台榜

演唱會倒數19天

B-side《青檸一片天》
曾於女色演唱會初次登場

唔知十年後有無機會再次聽到
GIGI現場演繹呢?

#青檸五月天 #成長的短髮

演唱會倒數18天

《兩個人的幸運》的成功
令夕爺同GIGI多左合作

《未來的未來》、《夏花秋葉》⋯
  仲有呢首度身訂造給阿芝的《成長的短髮》

#親疏沒有別 #陳綺貞作曲 #成長的短髮 #不斷要剪 #我已剪短我的髮

演唱會倒數20天

今日重温呢首跳舞作品
絕對是曲、詞、舞俱佳的歌曲

當年無派過上電 ...
l00540 發表於 2018-4-14 22:34

我懷疑當年12月出碟嗰陣,華納係想第三主打派呢隻,因為記得當年嘅CD海報定唔知乜野(CD面頭張貼紙?)係有提過下首歌,
類似「接力推介」定「推薦作品」之類嘅字眼,冇明確講明會派台
最後突然1月宣佈3月開演唱會,2月就派左Funny Face了

快歌side track大遺珠我揀《堅持》,以當年的保守唱腔來講呢隻唱得好放,
多得有《堅持》,James Ting同Gigi先會再度合作做《出走地平線》(雖然兩首歌有D聲效係一樣的)XD

---------------------

講返演唱會,我想聽《厚愛》,呢首又係當年派錯台嘅犧牲品....
當年唔應該派《How I Wish》應該派《厚愛》... :(

我懷疑當年12月出碟嗰陣,華納係想第三主打派呢隻,因為記得當年嘅CD海報定唔知乜野(CD面頭張貼紙?)係有 ...
Riverfish 發表於 2018-4-17 12:00

我買第一版沒有貼紙啊
加印版:
好似寫咗-
第一面金牌主打:高妹正傳
⋯⋯ (其餘唔記得添)
————————————
Good taste!!

我一路有個迷思
不知道《堅持》把男聲係唔係東東嚟 ⋯

演唱會倒數17天

可能部署首個紅館
01年湧現咗一堆快歌主打

除左廣為人識的《出走地平線》
亦先後派上《一年之計》、《G FOR GIRL》
仲有呢首《我@你》

#C.Y.Kong作曲 #踢躂舞

1:11:42開始

演唱會倒數16天

今次演唱會將有B-side classic
就由這一首展開序幕吧

#卡帶 #由A面翻去B面

比堅尼 903 #8
名模 四台聯ban
花城 TVB #4
From "Look" album, 當年 ...

當年好中意花城
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

演唱會倒數16天

就由這一首展開序幕吧

#卡帶 #由A面 ...
l00540 發表於 2018-4-18 20:45

好中意呢首同夏花秋葉都係樂壇遺珠
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

演唱會倒數16天

就由這一首展開序幕吧

辛苦哂呢位會員
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

演唱會倒數16天

就由這一首展開序幕吧

B面第一首既MV 我原來無睇過....影到佢好老...

當年好中意花城
oreo 發表於 2018-4-19 01:32

《花城》好似未唱過live

辛苦哂呢位會員
帥小寶` 發表於 2018-4-19 07:55

我也是穩世樂壇元老

好樂意為大家重温這些集體回憶

仲有2星期,Good show!!! GIGI

B面第一首既MV 我原來無睇過....影到佢好老...
wewa1001 發表於 2018-4-19 10:10

以藝人黎講,GIGI唔算KEEP得好,面皮明顯鬆弛。可能因為未做醫學美容吧。做吓HIFU 應會好好多

以藝人黎講,GIGI唔算KEEP得好,面皮明顯鬆弛。可能因為未做醫學美容吧。做吓HIFU 應會好好多 ...
lblemon 發表於 2018-4-19 17:48

無添加

無添加
l00540 發表於 2018-4-19 17:57

似乎是

《花城》好似未唱過live
l00540 發表於 2018-4-19 17:44

好想聽花城仲有給最開心的人
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

oreo 發表於 2018-4-19 19:13

GIGI最多藝人翻唱系列:
1. 花火:Sammi、慧嫻...
2. Today: JY、克勤...
3. 給最開心的人:一峰、斤欠宜、at17
4. 兩個人的幸運:降兩度、張崇基/德
5. 灰姑娘: 降兩度、羅雨橋

好中意呢首同夏花秋葉都係樂壇遺珠
oreo 發表於 2018-4-19 01:33

孖埋《北京之夏》、《落難皇后》
可以自成一part

演唱會倒數15天
一口氣重温幾首B-side作品
《好不好》
《今夜沒有風》
《哭了》

#Facebook live #Johnny Yim #樂迷有耳福了

超中意密雲
希望會唱

快歌其實想聽 蒂凡尼早餐 夏日劇集  ...
jasonng 發表於 2018-4-14 19:28

我也十分喜歡《密雲》
希望Johnny yim有揀

GIGI最多藝人翻唱系列:
1. 花火:Sammi、慧嫻...
2. Today: JY、克勤...
3. 給最開心的人:一峰、斤欠宜 ...
l00540 發表於 2018-4-19 19:43

李克勤唱過限期,梁漢文唱過北極光,Sammi都唱過Today

李克勤唱過限期,梁漢文唱過北極光,Sammi都唱過Today
阿mark 發表於 2018-4-20 09:52

原來佢都有幾多GI深好友~~~

優先票幾時收到啊

優先票幾時收到啊
nopop 發表於 2018-4-20 14:47

我估最遲下星期六/日

Fans club要處理兩岸三地幾千張門票
實在不簡單~

大家繼續留意電郵通知吧

我估最遲下星期六/日

Fans club要處理兩岸三地幾千張門票
實在不簡單~

大家繼續留意電郵通 ...
l00540 發表於 2018-4-20 14:51

我系AEG訂優先票WO

回復 840# nopop
我尋日收到AEG 飛啦

回復 836# 阿mark

北極光係梁漢文作曲
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  nopop
我尋日收到AEG 飛啦
Marco 發表於 2018-4-20 15:56

仲快過首輪

演唱會倒數14天

之前巡迴演唱會
大合唱部分
有呢首歌打頭陣

#限期 #那英 #A-side medley #仲有兩星期咋

回復  阿mark

北極光係梁漢文作曲
黃家正 發表於 2018-4-20 16:51

唔知GIGI有無揀呢?

我系AEG訂優先票WO
nopop 發表於 2018-4-20 15:33

18/4 已經收到~如果今日仲未有打去問下!
SAMMI 三米

kh23 發表於 2018-4-21 08:41

位置ok ma?

kh23 發表於 2018-4-21 08:41

20號到左。點解大埔次次派件就慢一日啊

20號到左。點解大埔次次派件就慢一日啊
nopop 發表於 2018-4-21 10:58

收到就好喇

oreo 發表於 2018-4-19 19:13

剛剛聽完28女聲唱《灰姑娘》
明晚聽 斤欠宜唱《給最開心的人》