返回列表 發帖
毒 ++++++ 村^^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Hi窮L揮手
太平山又逼又多人去黎做乜:0)
dongbb2332 發表於 2014-12-31 18:11

我連google map飛去太平山都未試過
嗚嗚
Happy and Blessed.

我連google map飛去太平山都未試過
嗚嗚
jose 發表於 2014-12-31 18:12

去一去太平山就fing走左百幾蚊
可以買到五隻$19我本人
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

my LOVE my HATE Award 2014
31/12/2014  WEDNESDAY  1730 - 1945

年度十大 第三位

獨家村。(177)
謝安琪。
林夕、Christopher Chak、Ted Lo、Alvin Leong 。

走勢:7>1>1>3>1>5>7>8>X>15>18>14

毒 ++++++ 村^^
dongbb2332 發表於 2014-12-31 18:12

嬲噶 見唔到七色尾巴隱現嗎?

31/12/2014  WEDNESDAY  1730 - 1945

年度十大 第二位

赤子之心。

玩具我最鍾意玩車車。
每次都會將車車圍到成間房咁,之後如乘坐快車,但無人在駕駛>3<
仲有骰仔,細個好鍾意玩偽跑馬遊戲
拎7-11出既史路比香港景點磁石做馬,摘到幾點就行幾多步。
其實都幾過癮。

Well,細個呃老豆要做每日一篇交功課,於是小三就上網了^^
成日留連新城個 chatroom,同埋會上黎搵歌聽,
之後玩下跑 online 又一日。

當然,我放學都有出公園玩既^^,不過我好內歛,淨係敢玩sir滑梯。
至於坐千秋,這個機會不是屬於我的。
玩完之後行去買燒賣魚蛋食 (心心眼),
之後要做抄寫功課唷。

唔知而家既小朋友又點過呢?

入場!!
原來已經頒緊 XD

年度十大 第二位

赤子之心。

玩具 ...
jose 發表於 2014-12-31 18:16

小三就開始上cm
你都有十年^^

年度十大 第二位

赤子之心。

玩具 ...
jose 發表於 2014-12-31 18:16

kkk ^.^

由於原唱今日未能到場,我地唯有搵代唱啦啦~

年度十大 第二位

致少年時代。 (188)
古巨基。
方皓玟、林夕。

走勢:6>5>3>1>2>2>6>1>11>14

kkk ^.^
Wonders 發表於 2014-12-31 18:18

嘩你咁叻既

小三就開始上cm
你都有十年^^
dongbb2332 發表於 2014-12-31 18:17

成篇文都無提及cm, 所以係無從判斷 ^^

入場!!
原來已經頒緊 XD
jasonng 發表於 2014-12-31 18:17

^^

年度十大 第一位

Well~怎麼走了這麼遠。

蘭蘭都話「光加熱就等於火,火加歌就等於我。」
呢首歌本帶光,再散發出世間既熱,加上優美的歌聲。
順理成章登上了本榜年度歌曲的地位。
真慶幸,我並沒有錯過這盒金色的寶藏。
至於對歌曲的評論,還是交比有心人吧。
希望大家稍後會花五分鐘 Click 去欣賞這首年度之作。

By個靚the way, Daddy, you're always everything to me! <333

入場

年度十大 第一位

Well~怎麼走了這 ...
jose 發表於 2014-12-31 18:21

光完又奪至尊麽

年度十大 第一位
Well~怎麼走了這 ...

仲唔係林小姐!? <3

感受新天后魅力!

年度十大 第一位

光源。 (190)
林欣彤。
王雙駿、陳詠謙。

走勢:3>1>4>2>3>5>11>14>12>10>9>4

嘩你咁叻既  

成篇文都無提及cm, 所以係無從判斷 ^^

^^

成日留連新城個 chatroom,同埋會***上黎***搵歌聽

係唔好意思?

恭喜林氏獲得xxxxx聯頒榜第二個至尊 第三個十大!

接住要頒國語歌曲獎,Dtz it

感受新天后魅力!
年度十大 第一位 ...
jose 發表於 2014-12-31 18:24

感動子
恭喜林小姐 <3
啱啱出tag 嗰陣咁啱又聽緊 XDD

sorry
我本人成功遲到

最佳國語歌曲

唯一一首入到二十大榜分既國語歌,都好難make horse了

Do You Love Me. (136)
林二汶。
盧凱彤、周耀輝、荒井壯一郎、李榮浩、于逸堯、林二汶。

走勢:5>4>1>2>1>15>10>20

相信接住落黎既呢半小時會係全場最大既冷場位。(其實一直都係)
希望各位包容 >,<

最佳新人 五強
Blaster
Lil' Ashes
Project Ace
Yukilovey
黎曉陽

銅:點解禁左excel功能既? - -
銀:三首歌都好相似,但係入耳既。
金:多謝你支持雨傘運動!

相信接住落黎既呢半小時會係全場最 ...
jose 發表於 2014-12-31 18:34

金獎Yukilovey

銅獎:Blaster

上榜歌曲:N車
冠軍歌曲:框框之下

銀獎:Lil' Ashes

上榜歌曲:我愛京達卡、這感覺
冠軍歌曲:慢活

金獎Yukilovey
bagfgfcde 發表於 2014-12-31 18:35

撐著入左廿強wor

最佳新人

Yukilovey

上榜歌曲:小綿羊的氣味 / 抓緊青春的尾巴 / 謝謝你的殘忍
冠軍歌曲:兩個人的聖誕

恭喜 Yukilovey 先拔頭籌勇奪兩獎

撐著入左廿強wor
jose 發表於 2014-12-31 18:38

yuki有咁多首上榜歌 唔係冇獎呀嘛

你20分鐘後係咪有野要做?

最佳樂隊 + 最佳組合

其實都幾呼之欲出,不過最佳組合方面第二位果個曾經反cup到 ^^

你20分鐘後係咪有野要做?
bagfgfcde 發表於 2014-12-31 18:40

點解咁講?

點解咁講?
jose 發表於 2014-12-31 18:42

頒到咁急 = =

最佳樂隊 + 最佳組合

其實都幾呼之 ...
jose 發表於 2014-12-31 18:42

RB+????????

最佳樂隊

RubberBand
上榜歌曲:成長說明書 / 放 / 語言藝術 / 瞬間看地球
冠軍歌曲:We Are One / 坦白 / 前面尚有一萬里

頒到咁急 = =
bagfgfcde 發表於 2014-12-31 18:43

都係跟返個schedule姐 ^^

最佳組合

C AllStar
上榜歌曲:惺惺相惜 / 時日如飛 / 星海 / 城惶城恐 / SuperStar / 時間之光
冠軍歌曲:家書

實在太可惜喇 臨門一腳tak q
下年努力啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

若果今日表現唔好請見諒 - -
話說我 ...
jose 發表於 2014-12-31 17:35

點解唔係嚇到你, 玩發泡膠既kary首一千個拎mv獎?

最佳作曲及編曲
五輪真弓都輸比你,恭喜哂

林奕匡 , Edward Chan , 黃兆銘 / 李一丁 , 陳兆基 , T-Ma - 高山低谷 / 高山低谷 (Live Take - 釋放版)

最佳填詞
林夕 - 獨家村

最佳唱作人 五強

Yukilovey
王菀之
方皓玟
林奕匡
黃耀明

今年可以話係樂壇回勇既一年
數之不盡既好歌,原來有唔少都係出自上面五位手筆
即使未能入圍既 AGA、張敬軒、林憶蓮 都照樣交出令人滿意既作品
希望下年繼續保持住呢份拼勁
為樂壇注入正力量

五位入圍者,陳拍乳在遠方叫你地讚讚自己唷。

最佳唱作人 五強

Yukilovey
王菀之 ...
jose 發表於 2014-12-31 18:56

我估phil!

最佳唱作人

林奕匡
上榜歌曲:Goodman / I See You Everywhere / 頌讚詩
冠軍歌曲:高山低谷

最佳女歌手 五強
吳雨霏 Kary Ng
上榜歌曲:生我的命 / 逆轉 / 留不低 / 沒有花收的日子 / 豔羡 / 一千個假想結局

林二汶 Eman Lam
上榜歌曲:Do You Love Me / 最幸運的人 / 最後 / 別的

林欣彤 Mag Lam
上榜歌曲:食物鏈 / 光源 / 幾次

官恩娜 Ella Koon
上榜歌曲:交換角色 / 眼淚極黑 / 共勉之 / 幸福車站

謝安琪 Kay Tse
上榜歌曲:心不由己 / 勢不兩立 / 獨家村 / 撐起雨傘 / 家明

銅獎呢位阿嬸,論年紀,你係現役一線中第二老果件。
一把年紀仲學人扮得意扮索,間唔中放隻臭黑絲腳出黎摟小。
而且仲同班細既爭獎但又冇人hur你wor。
咁又係既,難得香港仲有你呢位草根歌手,
唱出像我這樣的鄰家小毒男心聲;
又唱出隔離屋個港女吳小姐周日行程。
阿伯點諗你又知,小巴司機你又理,藝妓又關你事,連人地zi you xing你都管埋。

有料到可以整隻預言大碟,
一拖再拖拖到學運期間推出大賣,
我真係五體投地呀。(利申,有一個部位作反無投到)

Kay Tse

Phil 今年不斷上台

byebye
冇娜b 杯葛

最佳女歌手 銅獎

謝安琪
上榜歌曲:心不由己 / 勢不兩立 / 家明
冠軍歌曲:獨家村 / 撐起雨傘

銀maglam
金拍拍拍拍

最佳女歌手 銀獎

呢位女歌手,相信在場有不少看著她一步一步成長。
最初要人牽手帶路,純真得很幼稚。
之後大膽說話,失敗再嘗試,直到第一千零一次。
今天終於開花了。枝葉繁茂,自信地向世界招展,讓世界豔羨。
醒覺後終於出太陽,願你繼續將你的光佈滿人間。
更願你有能力洶湧嚼吞一隻象。

byebye
冇娜b 杯葛
bagfgfcde 發表於 2014-12-31 19:02

又真係幾慘既
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

最佳女歌手 銀獎

林欣彤

上榜歌曲:幾次
冠軍歌曲:食物鏈 / 光源

最佳女歌手 金獎

自信的一個你,創作了八隻歌激勵我永不效棄。
病緊?即刻落病床向前衝。
孤單?即刻唔好諗向前衝。
硫酸入喉?咕一聲舌左佢即刻向前衝。

因為你,我真的更喜歡我自己。
多謝你。