返回列表 發帖
如果佢都R到個獎係對AK極大嘅侮辱
jpadvd 發表於 2022-7-21 20:27

當年得3個獎情況又有啲唔同

頂到42秒算唔算勁
Nicholas 發表於 2022-7-20 23:05

勁過我
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

一開始已經頭痛頭暈 未熟個前奏  無得即掟耳機
MCmatt 發表於 2022-7-20 18:46

睇嚟你未來呢幾個禮拜要買好多暈浪丸

聽到一半心諗點解隻歌咁長,唔該搵人COVER 隻歌, 現在比唔到分,
我連粒音都聽唔到, 睇住歌詞都唔知唱緊乜, SIGH 晒份詞
唱呢D 咁急咁HUR GE 歌, 佢應該搵幾把聲幾個TONE, 佢現在一個TONE HUR 晒成首 , D 尾音作狀咁必上去

睇嚟你未來呢幾個禮拜要買好多暈浪丸
leroyjaime 發表於 2022-7-21 20:59

情況令我諗起Netflix齣咒

kenneth 發表於 2022-7-21 23:16

大家如果可以一起跟我唸火佛心一擊退九尾狐

希望代表team AK拎今年新人

牛郎唔係主打畀男仔睇咩?
kenneth 發表於 2022-7-21 20:16

延伸閱讀
姜濤能否進軍亞洲?日本兩高中生對AK最有好感
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

kenneth 發表於 2022-7-21 23:16

其實首歌叫咒會襯好多

首歌真係唔好,vocal take真係幾差,人聲聽得清楚,演繹唔好,未至於話太難聽,見係新人,1+1=2分。
BTW,交咁樣質素嘅歌出嚟好難爭新人獎,尤其是英皇都好想爭兩個男新人獎,寰亞又爭埋一份,Zeno疑似想爭埋一份。

唉 期望太大
Lobe

失望越大
Lobe

首歌真係唔好,vocal take真係幾差,人聲聽得清楚,演繹唔好,未至於話太難聽,見係新人,1+1=2分。
BTW, ...
ambrose121 發表於 2022-7-22 19:41

男新人應該係CY Dark仲有一個位未定

我聽哂全首,okay 啦!當另類跳舞歌聽都可以一聽,可惜第一段vocal要減分。3-1=2fun

下年冇架喇

唱就真係唔方好好
但難得佢搵到條路有個性  有記憶點
總好過唱得好好但冇性格

男新人應該係CY Dark仲有一個位未定
Cherrychch 發表於 2022-7-23 01:36

我覺得似美骨多過似尸兄

唱就真係唔方好好
但難得佢搵到條路有個性  有記憶點
總好過唱得好好但冇性格 ...
hissorhk 發表於 2022-7-23 18:52

就係記得佢啲歌好難聽囉

幾洗腦

演唱會完全翻咗身
希望佢堅持呢條路

呢首好好聽! 好岩佢!

真心問,大把vocal差過呢首都俾cm人捧啦,其實係呢度一直都接受唔到「好張繼聰」嘅嘢咋嘛?
(木紋、生命之 ...
HOTMAN 發表於 2022-7-20 23:14

我都諗起 X 隻碟 編曲好正

其實 Jeremy 兩隻歌我都幾中意
因為把聲特別 行d偏d嘅曲風反而幾啱佢
仲要 live performance 好加分

呢首OK,曲編唱都比上plug討好好多。

衰過上首半勁多

成日睇CM D人話首歌難聽, 都冇真係聽過,
睇到有人話泳兒新歌有陣九味先黎聽下,
原本係重bass 野同埋冇佢地吹到咁差..
呢首嘈得黎有個 bass lead 住, 咁老派果pat背景又嘈唔嘈?
同埋唱冇XY咁差, 有D唱腔都做到, 好似九尾狐「還」在掙扎,

聽聽下其實覺得好過半
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡

算了,等下首

其實兩首個人都好鍾意
佢識搵周耀輝幫自己做基本班底已經嬴左一半
令人期待既係男女 / 善惡之後
下一個流動既主題係咩?
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

我覺得ok喎,雖然半好啲
演唱會半係唱得好好,呢首mix落狂人好多人聽完都唔知唱咗

冇左人聲會比較好聽,根本首歌似純音樂多過似俾人唱

回復 1# CunninG

無論是半還是九, 2首都很一般

評分人數

AYCK 粵語流行榜
第22週冠軍歌
靈魂有路 - 雷同二友

好以給負分嗎?好難聽