返回列表 發帖
家謙每季都有一首歌入選
係強逼症福音
在這畢生不滅 無極的狀態

又多首有得鎅
真係完sem了
┻━┻ ︵ヽ(`Д´)ノ︵ ┻━┻

謙b一號成功入選!恭喜恭喜,期待第四季度可以keep住好成績,年度就算了
following Terence lam

第二季季選
2    林家謙 - doodoodoo   35

又話被針對嘅

FYI

第一季
1        林家謙 - 某種老朋友        56
2        泳兒 - 葉落冰川        51
3        衛蘭 - Little Miss Janice        34
4        Serrini - 樹        31
5        張天賦 - 時候不早        30

第二季
1        張天賦 - 小心地滑        55
2        林家謙 - doodoodoo        35
3        iii / 陳健安 - 雷公        32
4        陳柏宇 - 墜落 (Ft. Novel Fergus)        29
5        陳蕾 - 世界與你無關        28

CM會員共和榜 2022年度我最喜愛的歌曲第三季季選
第四位 TAG

Gin從小是獨立硬淨的女漢子,讀書時已是半工讀,畢業後更靠唱宴會show,買了樓給父母。縱使在異鄉生活如何孤單難過,她從不在父母面前透露半句。 「讀書時都沒父母拿錢,沒理由二、三十歲人反而攤大手板問父母拿,難道要他們一把年紀反過來擔心你?
多次與父母傾電話,都
騙他們忙於工作,但實情是呆在家中無所事事。

花鼠咁都有

今季是咪好踴躍投票

第四位 TAG

Gin從小是獨立硬淨的女漢子,讀書時已是半工 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:15

果然做足功課!
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

果然做足功課!
on07111 發表於 2022-10-16 22:17

blackout poetry形式 tag

第四位 TAG 2

淌在溝渠 被美麗世代拋棄別回去
願未能未能高飛的我們
暢聚 暢遊 暢泳

(BTW 今日1016係美吓四十大壽,順便恭喜埋佢先plsssss)
不過CC落咗榜

20年果陣咪係四首入哂結果
wood

hi

原來今日係gin fun tag係唔係暗示虛榮係虛火

今日gin 大嗰了,可以返家鄉無所事事
真係完sem了

20年果陣咪係四首入哂結果
wood1024 發表於 2022-10-16 22:18

輸一票美男子好可惜
幸福多於我預期

第四位 TAG

Gin從小是獨立硬淨的女漢子,讀書時已是半工 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:15

喜歡幸兒
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

第四位

下流社會 [35]
唱:陳蕾
曲:陳蕾
詞:陳蕾     
編:Mike Orange
監:Mike Orange

沒有高等的偉大理想
沒有刻苦的既定印象
沒按你的方向 太不識相
從小只得到幾巴掌
懶理周遭的怪異眼光
唾棄的聲音繼續碰撞
僅僅不會死也不發慌
不需爭與搶餓了就賺夠繼續於家裡躺

邊個話人生嘅終極目標一定要係買車買樓?
人各有志,
請你都不要干涉這種低慾望社會烏蠅。

差一票咋!

第四位 TAG 2

淌在溝渠 被美麗世代拋棄別回去
願未能未能 ...
liwaynejason 發表於 2022-10-16 22:18

原來剛好大生生十年
在這畢生不滅 無極的狀態

希望今晚中到一首啦。。

撐豹
真係完sem了

今年5分破百

老派約會之必要 - 157
給缺席的人唱首歌 - 145
虛榮 - 127
樹木真美 - 123
幸福多於我預期

乜阿豹零迴響到咁
下一個tag可能會引起不適 唔想睇就skip三四分鐘左右啦

虛榮無機會了 準備離場走人
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

第三位 TAG

據傳媒報道,林鄭月娥昨日下午在灣仔道街市一帶購物,經過海味店、豬肉檔,有保鑣隨行。林鄭月娥保持低調,未見有太多人留意她。林鄭月娥在卸任前曾接受傳媒訪問稱,退休後會做「普通人」

無tag Gin ,唔通真係
真係完sem了

走到鬧市中
仍然連忙填洞
方發現至少
年華裡我不虛耗
幸福多於我預期

虛榮係咪要出場

777: 特首只是虛榮

Gin Lee! Gin Lee!
叫定先 唔係幸兒就收牌離場了

虛火

虛榮有咁多票咩
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

幸兒準備上台

第三位 TAG 2

我欲乘風歸去
唯恐瓊樓玉宇
高處不勝寒

定又想tag aeon男

anyway 虛火last chance
幸福多於我預期

i think its jay fung

定係缺席?
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

可能係陳伯嘅命盡頭呢
真係完sem了

定係缺席?
Humeny 發表於 2022-10-16 22:29

似係
允樹林入哂
幸福多於我預期

缺席應該高啲掛

第三位

虛榮 [45]
唱:Gin Lee
曲:T-Ma/馮允謙
詞:王樂儀     
編:T-Ma
監:T-Ma

撲到天空 掌聲很重
但我竟愈來愈空洞
我不哭 哀傷很凍
太過洶湧 我已經在凍

企喺高處(e.g. 環球一姐之位)
自然要承受一般冇辦法handle到嘅壓力,
虛榮感背後亦都難免承載著空虛感。
落咗嚟啦,
無論你過去點樣輝煌,點樣寂寞,
都唔好再淨係諗過去發生嘅事啦。
未來其實都依然好值得你期待,值得你驕傲。
風光的孤島,亦有祝福。

Gin Lee! Gin Lee!!!!!

狂歡吧!死server時間到!!!
各位煎粉及非煎粉睇tag能力好高超!

我唔 敢 信

原來gin fun唔係得20個
幸福多於我預期

Talent
真係完sem了

O.M.G.
full support

走到鬧市中
仍然連忙填洞
方發現至少
年華裡我不虛耗
on07111 發表於 2022-10-16 22:26

Precisely就係根據呢個verse搵新聞