返回列表 發帖

楊千嬅 – Let’s Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live (2CD)[訂金$50]

細胞分裂再重組 脫胎換骨Let’s Begin
二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌回憶滿載 一次公開

特別收錄:
尚未出版得奨金曲: 「好不容易遇見愛」live version
尚未出版世紀合作: 「最好的債」live version

上市日期: 26 / May / 2014 (星期二)

CD: 1
1. Overture / 勇
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
5. 原來過得很快樂 + 再見二丁目
6. 因為所以
7. 烈女
8. 當女飛俠愛上萬能俠
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
12. Overture
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱

CD: 2
1. E-714342
2. 冰點
3. 笑中有淚
4. 可惜我是水瓶座
5. 野孩子
6. 最好的債
7. 大傻
8. 私奔
9. 開大
10. 熱血青年 + 大激想
11. 抬起我的頭來
12. 飲酒思源
13. 好不容易遇見愛
14. 飛女正傳
15. 愛人
16. 如果東京不快樂
17. 深紫色
18. 火鳥
19. 化
20. 姊妹

from:skymusic.

rundown無變
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

係咪有個換相呢? 有邊架喎實體

個COVER好醜樣
d字遮埋個人
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

有邊既話仲樣衰喎 ...

係咪有個換相呢? 有邊架喎實體
tungbilly 發表於 2015-5-20 14:02

唔會有邊掛....
其實今次演唱會poster咁靚
內頁擺d poster花絮相都好啊

可唔可以唔好要d 黑邊.....
希望多d靚相係入面喇

希望出碟前千千快d出院

封面d字體好似好怪

其實今次揀歌都算系甘,起碼每只專輯(精選除外)都至少有一首歌

楊千嬅 – Let’s Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live (2CD)[訂金$50]

細胞分裂再重組 脫胎換骨Let’ ...
我等我在 發表於 2015-5-20 13:37

希望DVD冇收錄丁生上台個場
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

無最後的歌真係美中不足!!!!!!!
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

還我煉金術, 楊千嬅 & 最後的歌

我覺得呢條裙起唱完好不容易遇見愛後。緩緩步入後台果時勁靚,特別最後一個華麗轉身,好灑脫好型!希望會起碟加插演唱會造型相冊

Regardless of the cover, what counts is the actual quality of the songs right? Well this time Miriam poured her heart out for this live concert and she delivered her 120% into this!!! She did an outstanding performance by delivering her full energy and emotions into each song that was chosen. Therefore, I would support this all the way! Support support support !!!
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

係唔係收錄尾場

希望不是聲沙的版本

等住睇karaoke dvd

在 YouTube 上觀看「20150124 楊千嬅 LET'S BEGIN 2015 世界巡迴演唱會 - 姊妹」
https://youtu.be/1VWcGWUbEsA

其實第一場係咪都有錄?見到有機
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

在 YouTube 上觀看「20150124 楊千嬅 LET'S BEGIN 2015 世界巡迴演唱會 - 姊妹」

其實第一場係咪都有錄? ...
fifty1205 發表於 2015-5-22 19:28

應該係普通現場轉播機,因為真正錄影會係有個人係台周圍走的
只有第三場同尾場有錄到
但睇完佢個tracklist應該場場都有暗階錄左起碼encore

係唔係收錄尾場

希望不是聲沙的版本
l00540 發表於 2015-5-22 09:29

尾場係講野聲沙,唱歌唔覺聲沙喎

iTunes有得聽了

其實第一場係咪都有錄? ...
fifty1205 發表於 2015-5-22 19:28

第一場其實有機成日影fansclub
應該到時會落dvd
因為第一場最多fans

間公司可唔可以折左佢???只碟毫無誠意lor.. d 歌唔執都拎d未病既頭五場啦...
大傻簡直係世界級災難..好心執下 / 換其他場次d錄音啦
私奔堆男人聲又咩料??
...

間公司可唔可以折左佢???只碟毫無誠意lor.. d 歌唔執都拎d未病既頭五場啦...
大傻簡直係世界級災難..好心執 ...
siongguan 發表於 2015-5-25 23:29

私奔 仲有噴氣聲
終極跳舞嗰part 都係災難級
明明睇嗰陣都唔覺唱成咁
定係收音實在太差
寰亞搞咁耐都冇執想點呀

私奔 仲有噴氣聲
終極跳舞嗰part 都係災難級
明明睇嗰陣都唔覺唱成咁
定係收音實在太差 {:4_102 ...
jasonng 發表於 2015-5-25 23:41

就算收音差都可以執,間公司真係由cover到後期都x.x 真係噴到傻,早知唔係yesasia pre-order啦..真係買都係備面人瑞...
...

睇完comment連CD都唔買XD

買左碟既朋友仔記得報下價呀
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

買左碟既朋友仔記得報下價呀
Kenny 發表於 2015-5-25 23:51

應該同sammi 125差唔多嫁啦
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

蝦米 音樂已經有完整版 希望可以令我改觀
...

http://m.weibo.cn/1405384145/CjwHqoWwM
----
完整版Weibo link..
...

聽左幾首慢歌, 都唔係大家講到咁差者.......
千嬅唱果part 完全冇問題
出事既係後期製作

有唱到咁差?

聽左幾首慢歌, 都唔係大家講到咁差者.......
千嬅唱果part 完全冇問題
出事既係後期製作{ ...
Kyle_ 發表於 2015-5-26 00:50

快d 聽 大傻果part  私奔真係聽到我個心離一離..d vocal back up
...

KKBOX 有得全碟下載啦!

私奔好難聽啊,救命。。。真系有噴氣聲

封面難睇,歌唔齊,製作又差,找不到買的理由啊。。。

私奔好難聽啊,救命。。。真系有噴氣聲
阿mark 發表於 2015-5-26 01:03

RAW 到好似冇MIX過咁......

快d 聽 大傻果part  私奔真係聽到我個心離一離..d vocal back up
siongguan 發表於 2015-5-26 00:54

痴線!!!!!點解會咁勁噴氣聲!!!現場聽果陣都冇!!!
點解公司係都要揀哩個噴咪版....
有冇人聽得出哩場係第幾場??
我睇果4場哩part 都冇噴咪咁勁.....

btw 好快咁聽哂一次, 我感覺上成隻碟d歌係幾場mix埋一齊
而家既最好的債同派台個live版都有d位唔同
當女飛俠xxxxx 有粒音更加係出唔到=.=

bbtw 其實今次慢歌d mixing聽得好清楚
聽到好多歌都比原版有更rich 既bgm
d弦樂真係華麗到一個點之餘, 更加將好多歌完全咁昇華!!!
eg 小城大事, 笑中有淚, 數你, 狼來了, 勇 等等
真係令人重新愛上及loop返首歌

封面難睇,歌唔齊,製作又差,找不到買的理由啊。。。
阿mark 發表於 2015-5-26 01:08

淨係 "楊千嬅" 三個字足以令我聽日收工狗衝去買

淨係 "楊千嬅" 三個字足以令我聽日收工狗衝去買
Kyle_ 發表於 2015-5-26 01:12

最弊連招牌歌曲 楊千嬅 都cut埋

最弊連招牌歌曲 楊千嬅 都cut埋
阿mark 發表於 2015-5-26 01:16

樂觀d 諗, dvd 有機會有返

-_-試聽左, 有幾首都唱得無聲,病聲

樂觀d 諗, dvd 有機會有返
Kyle_ 發表於 2015-5-26 01:17

恩,樂觀

啲慢歌係ok 。快歌完全好似冇mix 過咁……

spotify have full disc lah

我覺開大,熱血青年,難聽過 私奔n倍

慢歌其實還ok

夜半三更聽完隻Live CD真係俾第二快歌part嚇到訓唔到
好心寰亞收檔喇

慢歌好好聽,好聽過cd,快歌就經過那些年級數。。。。

Hmv寫$159

我覺得 勇 唱得真係好好 喊咗
love wins!

出埃及記 d低音好到位 looppppp
love wins!