返回列表 發帖
Justin 番左大陸搵食啦

其實今年華納基本上剩係需要谷DJ 同Janice
理論上要谷起Janice 唔難嘎 ...
matthew1990 發表於 2016-12-4 11:06

佢舊年隻碟OK架 (派錯歌)
可能無乜成績又潛左水

好想聽佢哋既高質K情歌
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

佢地就算出番amusic嗰d K歌都肯定紅硬,但就偏唔出,仲要個妹分走左資源
kayzzz 發表於 2016-12-4 11:07

JANICE 好ENJOY 試唔同曲風。唔玩K 歌咁,好慘

等下年啦。。希望有K 歌。

期望唔好太大啦。唉。。。

下年JANICE 好似又要傾續約。

其實點解華納今年捧唔起肥腩? 因為太肥
真係睇唔透
matthew1990 發表於 2016-12-4 11:01

其實JANICE 係水腫。佢有時唔水腫。真人睇唔肥呢。。特別演唱會特別瘦
你都唔明。我都唔明白呢。新碟又推遅。要明年3 月。唉

佢舊年隻碟OK架 (派錯歌)
可能無乜成績又潛左水

好想聽佢哋既高質K情歌 ...
JasOh103 發表於 2016-12-4 11:12
側田隻碟有12首歌 最尾三首兒歌好明顯唔會派台
假設全部歌o係第一首歌派台前已經做好 要係9首要揀中最差o個5首做頭5plug既機率係5/9*4/8*3/7*2/6*1/5=1/126≈0.79% 都咪話唔厲害
最終搞到《命書》呢D神作可以四台聯ban加無人識

Cool Chart啲po低質到由本身想討論下都變到冇哂興趣

側田隻碟有12首歌 最尾三首兒歌好明顯唔會派台
假設全部歌o係第一首歌派台前已經做好 要係9首要揀中最差o個 ...
nicholashin 發表於 2016-12-4 13:13

下次無下次

究竟今年環球廢d定華納廢d?
JasOh103 發表於 2016-12-4 10:59

華納廢係爭唔到獎啫 (pakho唔係到), 但係shiga今年係做到好歌 (不過無獎)
   環球就真係錯曬, 明明年頭開始plug, 理應去到年尾係新碟1st plug (好似2012年咁咪幾好)

但而家反而仲要夾硬翻炒, 更加惹埋負評黎一鋪清袋
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

Cool Chart啲po低質到由本身想討論下都變到冇哂興趣
bagfgfcde 發表於 2016-12-4 13:15

我地私下傾計啦。。

我地私下傾計啦。。
kk8733 發表於 2016-12-4 17:51

傾下點樣煮兔肉

華納廢係爭唔到獎啫 (pakho唔係到), 但係shiga今年係做到好歌 (不過無獎)
   環球就真係錯曬 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-4 15:46

唔知Shiga爭唔到獎同Pakho轉公司有冇關係呢?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

bagfgfcde 發表於 2016-12-4 13:15

做咩話我
討論返美祖囉
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

環球就真係錯曬 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-4 15:46

我鍾意雪中送炭
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

做咩話我
討論返美祖囉
John 發表於 2016-12-4 18:07

你係清泉
美祖 : 唔可以

傾下點樣煮兔肉
bagfgfcde 發表於 2016-12-4 17:58

我會CALL POLICE

我會CALL POLICE
kk8733 發表於 2016-12-4 22:10

你同黑警勾結
可恥

https://www.hkupop.hku.hk/chines ... 2/content/freq.html
又係民調

1. 越難越愛 - 吳若希 (44.5%)
2. 獨家村 - 謝安琪 (39.7%)
3. 不再說分手 - 王菀之
4. 讓我們走下去 - 容祖兒/謝霆鋒
5. 致少年時代 - 古巨基
6. 好時辰 - 王菀之
7. 勢不兩立 - 謝安琪
8. 流淚行勝利道 - 許志安
9. 色惑 - 楊千嬅
10. 天然呆 - 容祖兒
11. 最卑微的願望 - 張敬軒
12. 家書 - C AllStar
13. 大愛 - (???)
14. 聯群結隊 - 謝安琪/草蜢
15. 新天地 - 許志安
16. 枷鎖 - 許廷鏗
17. 逆來順受 - 關心妍
18. 最後最後 - 薛凱琪
19. 熊貓 - 鄭俊弘
20. 福氣 - 許廷鏗

你同黑警勾結
可恥
bagfgfcde 發表於 2016-12-4 22:13

我去CALL 兔兔之家。。

其他美榜主寫得好好呀

其他美榜主寫得好好呀
JasOh103 發表於 2016-12-4 23:25
我抄翻上年

我抄翻上年
nicholashin 發表於 2016-12-4 23:37
1. 最喜愛林奕匡

見到呢句就唔開胃

我抄翻上年
nicholashin 發表於 2016-12-4 23:37

我上年無save低

見到呢句就唔開胃
ed8671ed 發表於 2016-12-4 23:44
如果我話最喜愛既女歌手係連詩雅係咪開胃翻
我上年無save低
JasOh103 發表於 2016-12-4 23:46
我係專登搵翻個post

我係專登搵翻個post
nicholashin 發表於 2016-12-4 23:46

不過我上年好似寫仲多
本來今次都想發下力 不過近排忙左又用唔到部腦 連榜都未出

如果我話最喜愛既女歌手係連詩雅係咪開胃翻
我係專登搵翻個post  ...
nicholashin 發表於 2016-12-4 23:46

你啲榜單反映唔到呢句說話

估唔到係cm都要做2359deadline fighter
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我抄翻上年

我唔敢搬字過紙
   雖然上年個份我有留底, 不過最後都係參考下有無重要野漏就算
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

見到呢句就唔開胃

改做林宥嘉會唔會好d
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Time's up. Keyboards down.
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

改做林宥嘉會唔會好d
HOTMAN 發表於 2016-12-5 00:00

個心會舒服啲

你啲榜單反映唔到呢句說話
ed8671ed 發表於 2016-12-4 23:53
聽講林宥嘉搶咗終於好天氣之前搶走舊街角嘅week 53冠軍位置
改做林宥嘉會唔會好d
HOTMAN 發表於 2016-12-5 00:00
最喜愛嘅女歌手係林宥嘉?

聽講林宥嘉搶咗終於好天氣之前搶走舊街角嘅week 53冠軍位置最喜愛嘅女歌手係林宥嘉? ...
nicholashin 發表於 2016-12-5 00:27

唔好離間Yoga同一眾會員既感情

究竟15年組銅會唔會拎到17年新人金呢。

見到呢句就唔開胃

同意
好嘔心xx(

又係民調

1. 越難越愛 - 吳若希 (44.5%)
2. 獨家村 - 謝安琪 (39.7%)
3. 不再說分手 - 王菀之
4. 讓我們 ...
John 發表於 2016-12-4 22:46

個榜後面好有驚喜。。好多被(Cm人)遺忘嘅作品都搵到

又係民調

13. 大愛 - (???)
John 發表於 2016-12-4 22:46

鍾嘉欣
應該
47. Bring Him Home
week21
1 . 陳毅燊        Impatient

請支持雙雙
all in Double Double!!!

請支持兩雙!
All in Double Double!!!

請支持兩雙!
All in Double Double!!!
HOTMAN 發表於 2016-12-5 16:21

兩雙幾正
在雨中不能說雨

突然有感而發 提人提自己
我覺得cm唔少人都頗自負
有時謙卑都係學習
雖然我都頗自負

突然有感而發 提人提自己
我覺得cm唔少人都頗自負
有時謙卑都係學習
雖然我都頗自負 ...
John 發表於 5/12/2016 23:54
你知唔知你衰乜,就係衰在太有自信囉。

你知唔知你衰乜,就係衰在太有自信囉。
kwanie 發表於 2016-12-5 23:59

XX最忌XXX?

兩雙幾正
在雨中不能說雨
John 發表於 2016-12-5 16:50

how about 心不由己
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

今日依度幾靜。。。

入圍最多但未獲獎的女演員 鄭秀文 7次

近來睇了套韓劇。。解碼追兇。講用一部對講機可穿越時空對話。兩個不同時空去追兇。好多死人事件。搞到我好驚。。不過每一次過去改變會令到現實有改變。。

睇多了。令我胡思亂想。。有時唔開心。有時發惡夢。。最後我唔再追落去

考試坐第2排
考緊時阿sir keep住笑吟吟
不安
47. Bring Him Home
week21
1 . 陳毅燊        Impatient

old news is not exciting
原來糖妹做Joebee阿媽

old news is not exciting
原來糖妹做Joebee阿媽