返回列表 發帖

beGin 上榜12wks
03>01>01>01>01>03>04>03>05>xx>08>10>xx>08

beGin and more 上榜5wks
​04>01>03>10>06

Live in the Moment 上榜8wks
01>01>01>01>03>xx>06>…>04>…>10

Prologue 上榜10wks
04>01>02>04>10>07>06>07>09>…>09

Bold&Beautiful 上榜6wks
02>01>01>02>04>09

浮世繪 上榜10wks
02>02>01>09>06>09>xx>06>…>04>07>06

Dear Secret 上榜14wks
01>01>02>05>09>04>06>…>01>02>04>07>09>07>10

Time&Faith 上榜6wks
02>01>02>02>07>08

專輯名叫x&x嘅都只有6星期命
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

beGin 上榜12wks
03>01>01>01>01>03>04>03>05>xx>08>10>xx>08

Live in the Moment 上榜8wks
01>01>01>01>0 ...
Humeny 發表於 2022-9-15 01:12

Dear Secret好長命

Dear Secret好長命
kel_kelvin 發表於 2022-9-15 01:24

本身7wks就落左榜 出第二版又續左7週命
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

本身7wks就落左榜  出第二版又續左7週命
Humeny 發表於 2022-9-15 01:30

敢嘅威力

敢嘅威力
GaracyTan 發表於 2022-9-15 01:35

希望有街燈Winter Version

覺得Gin簽唱會個look有少少似陳慧琳 好靚
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

John 發表於 2022-9-16 05:04

天真Gin進化成似踏入50歲仍然咁靚的kelly
想聽gin唱 要對得起這張飛 請放心傷我 心服口服 她比我醜
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

John 發表於 2022-9-16 05:04

Gin fun話Gin睇落豐滿左
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

呢堆歌都好啱煎煎嘅形象同歌路
希望煎煎下隻碟搵mark lui包碟 ...
nicknicknick 發表於 2022-9-16 10:40

Let's Celebrate好啱幸兒唱
同敢/IDK差唔多

由天真Gin進化成似踏入50歲仍然咁靚的kelly
想聽gin唱 要對得起這張飛 請放心傷我 心服口服 她比 ...
on07111 發表於 2022-9-16 08:44

To生:臨走前吻我

呢堆歌都好啱煎煎嘅形象同歌路
希望煎煎下隻碟搵mark lui包碟 ...
nicknicknick 發表於 2022-9-16 10:40

但英皇好似同mark lui唔夾又無EK
可能最後得返alex fung,vicky fung,舒老闆
幸福多於我預期

可能最後得返alex fung,vicky fung,舒老闆 ...
on07111 發表於 2022-9-16 18:41

希望祖兒作首東京人壽2.0比幸兒

希望祖兒作首東京人壽2.0比幸兒
梨胃言 發表於 2022-9-16 20:37

講起人壽就諗起 敢
都係talent先唱的歌
幸福多於我預期

可能最後得返alex fung,vicky fung,舒老闆 ...

幸倪親自操刀作曲
Harvard都不可教導

Gin fun話Gin睇落豐滿左
Humeny 發表於 2022-9-16 11:55

可以行浦銘心路線

回復 987# Humeny

加入手震震天團 同JW 陳瀅拍 痞子殿下2.0
Life was a willow and it bent right to your wind.

舒老闆夾到佢喎
Bma 啲hits 好似都係舒老闆
不過隱憂係舒老闆已經幫緊我迪未必會再幫我堅
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

舒老闆夾到佢喎
Bma 啲hits 好似都係舒老闆
不過隱憂係舒老闆已經幫緊我迪未必會再幫我堅 ...
ricnature 發表於 2022-9-22 22:34
你中阿, 舒老闆監美堅 BMA hit songs Falling 同 今天終於一人回家 時迪迪未出道. 而家應該會同美堅劃清界線

Alex Fung 同美堅夾好多 (watch 2:52 下面第一個 video)

睇得出佢哋好friend 不過佢哋合作嘅作品好似得月球下的人迴響比較好

你中阿, 舒老闆監美堅 BMA hit songs Falling 同 今天終於一人回家 時迪迪未出道. 而家應該會同美堅劃清界 ...
boy4dudes 發表於 2022-9-22 23:27

除左舒文,覺得Alvin Leong都幾適合gin 佢監嘅天地一沙鷗同Dear Secret都唔錯

Alex Fung: 我一生人最驚就係leung
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

睇得出佢哋好friend  不過佢哋合作嘅作品好似得月球下的人迴響比較好

除左舒文,覺得 ...
Humeny 發表於 2022-9-23 09:33

Alvin Leong世一
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

Alvin Leong世一
John 發表於 2022-9-23 09:57

支持Alvin Leong監製的怨婦歌美男子與香煙世一
幸福多於我預期

on07111 發表於 2022-9-23 12:43

其實美男子hit唔到真係好可惜 高質k歌,好聽過乜乜零fun 別為我好,明明chorus越戒越愛越愛越戒都夠曬入腦
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

其實美男子hit唔到真係好可惜  高質k歌,好聽過乜乜零fun 別為我好,明明chorus越戒越愛越愛越 ...
Humeny 發表於 2022-9-23 16:58

除左個歌名其實畀吳若希唱都一樣
如果歌名係"越戒越愛"就更加明顯
個年三首派台除咗 敢 都冇乜驚喜
幸福多於我預期

睇得出佢哋好friend  不過佢哋合作嘅作品好似得月球下的人迴響比較好

除左舒文,覺得 ...
Humeny 發表於 2022-9-23 09:33

其實和每天比想像中hit
記得演唱會唱呢首係有歡呼聲
不過可能只係fans之間hit

不過可能只係fans之間hit ...
John 發表於 2022-9-23 21:32

叱咤十大係唔同啲

不過可能只係fans之間hit ...
John 發表於 2022-9-23 21:32

和每天派個陣頭兩三星期唔太鍾意
但之後會成日聽返
幸福多於我預期

叱咤十大係唔同啲
梨胃言 發表於 2022-9-23 21:37

頒獎嘅時候好似冇乜歡呼聲
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

頒獎嘅時候好似冇乜歡呼聲
Humeny 發表於 2022-9-23 22:25

得gin自己勁興奮振臂高呼 好樣衰

on07111 發表於 2022-9-23 12:43

好聽到903都比冠軍

好聽到903都比冠軍
Garfield 發表於 2022-9-24 12:54

唔知會唔會係最後一首冠軍歌

好聽到903都比冠軍
Garfield 發表於 2022-9-24 12:54

IDK好聽到903都要上榜 成為Time & Faith唯一上榜歌

IDK好聽到903都要上榜 成為Time & Faith唯一上榜歌
kel_kelvin 發表於 2022-9-24 13:41

靈魂之窗未上榜啫
幸福多於我預期

kel_kelvin 發表於 2022-9-24 13:41

903好支持幸兒快歌 (e.g. 敢, IDK)
可能要派快歌慢想爭十大

903好支持幸兒快歌 (e.g. 敢, IDK)
可能要派快歌慢想爭十大
梨胃言 發表於 2022-9-24 14:17

喘氣空間有冠
幸福多於我預期

靈魂之窗未上榜啫
on07111 發表於 2022-9-24 14:01

敢派呢首嘅話 隨時五台都上唔到 出現第一首五台聯Ban歌

敢派呢首嘅話 隨時五台都上唔到 出現第一首五台聯Ban歌
kel_kelvin 發表於 2022-9-24 14:55

敢派呢首嘅話 隨時CM都上唔到
幸福多於我預期

拉票時間
各路Gin粉請投 02. Gin Lee - 虛榮 一票!

投票頁面

拉票時間
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 13:59

希望有會員會hide返
btw投左允樹林
幸福多於我預期

希望有會員會hide返
btw投左允樹林
on07111 發表於 2022-9-26 14:03

唔知無hide到當唔當有效票
不過開心見到幸兒有一張明票

可摸以淨喺投一首?
Humeny 發表於 2022-9-26 14:09

可以!唔一定要投5首!

可以!唔一定要投5首!
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 14:10

All in 虛火
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

拉票時間
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 13:59

已投虛火火冧

拉票時間

太多好歌…sorry幸兒

GaracyTan 發表於 2022-9-26 14:21

今季 點可能有歌好過虛榮?
完全係點題曲

唔知無hide到當唔當有效票
不過開心見到幸兒有一張明票
kel_kelvin 發表於 2022-9-26 14:06

希望當無效

已投虛火火冧
kenneth 發表於 2022-9-26 14:18

多謝支持

GaracyTan 發表於 2022-9-26 14:21

Gin粉中出了一個叛徒

希望當無效
GaracyTan 發表於 2022-9-26 14:23

你係內奸

希望當無效
GaracyTan 發表於 2022-9-26 14:23

edit
支持無效

似乎無效對祖兒比較有利
幸福多於我預期

edit
支持無效

似乎無效對祖兒比較有利
on07111 發表於 2022-9-26 15:47

明票嗰4票入面 12, 18, 22, 27, 32 都多票過 02 明票五強不入