返回列表 發帖
2014年度Issac流行樂壇播放指數流行榜
熱播推介十大。第一位(至尊金曲):
係你啦,上黎啦!!!!!
歌曲: 致少年時代
主唱: 古巨基
作曲:方皓玟                              
填詞:林夕

回一回顧十大歌曲先,之後就頒熱播上榜歌手大獎,即係最多上榜歌的歌手,大家估下?
熱播推介十大,包括至尊金曲大獎(10)
第一位(至尊金曲):  致少年時代 – 古巨基
第二位:  色惑 – 楊千嬅
第三位:  一 – Aga(江海迦)
第四位:  好不容易遇見愛 – 楊千嬅
第五位:  最後最後 – 薜凱琪
第六位:  我好想你 – 馮允謙
第七位:  生於憂患 - Kolor
第八位:  流淚行勝利道 – 許志安
第九位:  獨家村 – 謝安琪
第十位:  光源 – 林欣彤

熱播上榜歌曲歌手大獎: 琴晚贏晒D大獎,呢度都係!比TIPS大家
周柏豪 VS 容祖兒 VS Rubberband
男女歌手組各有一代表

熱播上榜歌曲歌手大獎:
Rubberband
上榜歌包括: 成長說明書、坦白、放、前面尚有一萬里、語言藝術、你和我、瞬間看地球
合共七首上榜歌

熱播推介十大。第二位
歌曲: 色惑
主唱: 楊千嬅
作曲:Lara Nahum /  ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:18

呢首真係估唔到   不過我都幾中意  
nonkul

好!愈黎愈緊張了!
Issac榜流行樂壇熱播至尊大碟大獎: 都話左今晚頒咖啦!一早講左答案你知啦!

好!愈黎愈緊張了!
Issac榜流行樂壇熱播至尊大碟大獎: 都話左今晚頒咖 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:31

RubberBand - Frank

唔知係咪

Issac榜流行樂壇熱播至尊大碟大獎:
大碟名稱: Tonight
歌手: 薜凱琪
上榜歌包括: 一直一直 及
冠軍歌: 弗洛蒙
十大歌: 最後最後

呢首真係估唔到   不過我都幾中意
SA弟林 發表於 2015-1-3 00:31

係米真心鍾意咖xddd?

色惑咁多獎

RubberBand - Frank

唔知係咪
chanchan0909 發表於 2015-1-3 00:34

錯了!tag hins 在於:"今晚"

tonight終於有大碟獎
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

色惑咁多獎
nicholashin 發表於 2015-1-3 00:35

哈哈,播得多,拎左國語歌仲拎埋十大

tonight終於有大碟獎
HOTMAN 發表於 2015-1-3 00:36

係呀,是你的心水嘛?

係米真心鍾意咖xddd?
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:35

真心噶 我不嬲都愛千
nonkul

好!剩返最後最後男女歌手組合同我最喜愛的獎項!!!!!
首先頒組合獎先
Issac榜流行樂壇熱播組合大獎
銅獎: 男人一堆!由開榜就拎組合銀、銀、銀,上年銀,今年得返銅,努力D啦! (呢個TAG考下有無人記得我個榜,雖然我知應該無或者都唔會記得)

Issac榜流行樂壇熱播至尊大碟大獎:
大碟名稱: Tonight
歌手: 薜凱琪
...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:34

同叱咤女歌手金獎 上榜歌 一樣
nonkul

真心噶  我不嬲都愛千
SA弟林 發表於 2015-1-3 00:39

哈哈!睇埋落去吧!

同叱咤女歌手金獎 上榜歌 一樣
SA弟林 發表於 2015-1-3 00:41

E~~~係喎

銅獎:
DearJane
上榜歌包括:
Stand up、一去不返、約翰與洋子

E~~~係喎
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:42

十大加冠軍歌加上榜歌

哈哈!睇埋落去吧!
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:41

關注緊
nonkul

銀獎: 睇睇先!又係男人?組合無女人咩?而家咁既天氣最好去燒野食!

銀獎: 睇睇先!又係男人?組合無女人咩? ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:47

而家 BBQ

銀獎: CAll Star
上榜歌包括:
惺惺相惜、家書、城惶城恐、Super Star 及
冠軍歌:
時日如飛

金獎: 出埋燒烤叉,仲唔係你地?不過女人組合真係要努力D啦!呢隊組合剛拎埋大獎咋喎,又黎?

金獎: Rubberband
上榜歌包括:
成長說明書、坦白、放、前面尚有一萬里、語言藝術、你和我、瞬間看地球

金獎: 出埋燒烤叉,仲唔係你地?不過女人 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:52

Rubberband?
nonkul

歌手獎;大家想睇男定女先?

Rubberband?
SA弟林 發表於 2015-1-3 00:54

中!

歌手獎;大家想睇男定女先?
issacshek1106 發表於 2015-1-3 00:54

如果大家無意見.....就頒男先啦!

Issac榜流行樂壇熱播男歌手大獎
銅獎: 佢今年,歌唔係多,但好好聽,以3首歌拎男歌手銅獎,仲要係男歌手大贏家,拎埋呢個有四個獎!下年繼續努力!

銅獎:
馮允謙
上榜歌包括: 講多無謂 及
冠軍歌: 紙筆墨
十大歌曲: 我好想你

銀獎: 先講明,唔係敬老先黎頒個獎比佢咖,因為佢今年D歌真係唔錯咖!

銀獎: 先講明,唔係敬老先黎頒個獎比 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 01:02

許志安 佢今年收穫既一年 口碑好
nonkul

銀獎:
許志安
上榜歌包括: 新天地 、如初 及
冠軍歌: 你是你
十大歌曲: 流淚行勝利道

許志安 佢今年收穫既一年 口碑好
SA弟林 發表於 2015-1-3 01:03

係!佢係我個榜同金個果只差十四次

金獎: 今年都係佢豐收的一年,因為可嘗男歌手金獎的滋味!

金獎:
周柏豪
上榜歌包括: 同行、小孩、現在已夜深、自由意志、日出日落 及
冠軍歌:
傳聞、還記得

岩岩先見到~~支持AND SUPPORT~
見到有生於憂患好SURPRISE呀~~

Issac榜流行樂壇熱播女歌手大獎
先賣關子,因為女歌手競爭好激烈
先報五強播放次數: 237、234、162、155、149
金/銀爭得厲害、銅/第四位都好近

岩岩先見到~~支持AND SUPPORT~
見到有生於憂患好SURPRISE呀~~
kenny1102 發表於 2015-1-3 01:10

唔緊要,多謝支持,大獎黎緊!

銅獎: 嘩!!!!!!!!!!!不得了,拎完今年唔知仲有無機會拎了,但非常支持你,值得可賀的是,兩公婆都有獎拎!

先賣關子,因為女歌手競爭好激烈
先報 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 01:12

楊小姐2首十大女金無懸念啦~~
不過佢3首歌都出晒係咪要唱新歌~~

銅獎: 嘩!!!!!!!!!!!不得了,拎完今年 ...
issacshek1106 發表於 2015-1-3 01:15

嗶~SAMMI~~搞到更想知第四第五係邊個~

楊小姐2首十大女金無懸念啦~~
不過佢3首歌都出晒係咪要唱新歌~~
kenny1102 發表於 2015-1-3 01:15

呢度最好睇可能係好多野都估唔到,不過又唔=話你知佢唔係喎
一陣公佈金之後會開埋第四第五

銅獎:
鄭秀文
上榜歌包括: 荒漠甘泉、時間之光 及
冠軍歌:
天生一半、一追再追、Bang Bang Bang

呢度最好睇可能係好多野都估唔到,
一陣公佈金之後會開埋第四第五
issacshek1106 發表於 2015-1-3 01:18

宣傳下先, 我暫定1月17~

Sammi !!!!!!

宣傳下先, 我暫定1月17~
kenny1102 發表於 2015-1-3 01:19

咁後既,等死人!期待你的好不容易遇見愛

我個頒獎禮喺 1 月 3 號 15:30 舉行, 得 18 個獎炸, 好激烈嘎