返回列表 發帖
突然間想起一首歌,05年有plug過!
叫唯有愛隨身 定 唯有愛身心?
chj0928 發表於 2022-11-23 22:41

呢首好好聽,歌詞都好勵志,好啱今時今日嘅佢唱

用愛可救贖戰禍 愛可建築長河
勇敢愛敵人未為過 拼命的愛 怕甚麼
望向這偉大宇宙 我這渺小蜉蝣
擁抱敵人亦能夠
耗盡所有 突然路上遇上急流
若你交出一對手 還可以獲救

得不到襟章 不會做銅像
捐出愛亦足夠景仰
笑或喊亦會豁出去那怕分享
些少的哀傷 風雨下成長
一點愛亦足夠供養
不卑不抗 仍然信這副好心腸
仍能得到安慰獎 從來敢哭敢笑士氣高漲

一起唱一起上

未見得鑽石發亮 愛都那麼恆常
間中會跌盪別惆悵 愛是不會 怕受傷
像那些隕落偶像 輓歌永久悠揚
撐到最後亦能唱
拼命的愛 就從懦弱學會堅強
若結果不堪設想 仍須拼命上 喔...

得不到襟章 不會做銅像
捐出愛亦足夠景仰
些少的哀傷 風雨下成長
一點愛亦足夠供養
仍能得到安慰獎 從來敢哭敢笑士氣高漲
得不到襟章 不會做銅像
捐出愛亦足夠景仰
些少的哀傷 風雨下成長
一點愛亦足夠供養
若愛可抵擋創傷 何妨拋開刀劍用愛打杖

仲有 毅行 同 歌舞昇平 都係

呢首好好聽,歌詞都好勵志,好啱今時今日嘅佢唱

用愛可救贖戰禍 愛可建築長河
勇敢愛敵人未為過 拼命 ...
Jacz 發表於 2022-11-24 00:12

你講呢三首都無mv
反而覺得可以搬上紅館做
佢每次紅館都有超side嘅歌

佢一公佈呢個show
我即刻諗到音樂盒+聖誕禮物+冬天的故事 開場一定正爆
miriam0831 發表於 2022-11-23 23:41

我反而好想佢用 裊裊 嚟做Opening 或者 ending

「午夜場閉幕,奏完場配樂,感染和感概纏在耳膜,最動人那一幕一世亦思索,淡卻心內寂寞」

「世俗如污濁,心鏡仍清澈,尚有春光乍洩,潮汐起跌,浮雲散聚,如能剩於心間一片思緒,你別又為善變再唏噓」

「耳畔無音樂,天際無飛鳥,餘韻心間裊裊,靈性洗滌煩囂」

救命,首詞靚到呢

呢首絕對係Minor版嘅最後的歌

單拖準備買飛了~ !!
都係叫住口號先

單拖準備買飛了~ !!
都係叫住口號先
快劍俠 發表於 2022-11-24 10:18

搵唔到人睇陪你咩?

公道d 其實唔算賣得好差

lemontea1069 發表於 2022-11-24 11:54

而家呢個年代,講公道都好難得
17/12賣得幾好,18/12就慢啲
啲平飛都掃晒了

All about love係咪就321唱過?我記得好似係⋯⋯

lemontea1069 發表於 2022-11-24 11:54

你份人都幾公道
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

你份人都幾公道
JasOh103 發表於 2022-11-24 13:29

利申 唔係鏡粉

你份人都幾公道
JasOh103 發表於 2022-11-24 13:29

咁都係堆貴飛未散晒
平飛中價飛都算賣左好多
唔知幾時開始所有演唱會都要秒殺先叫好賣
正常係咪賣80% 都唔會蝕架?

咁都係堆貴飛未散晒
平飛中價飛都算賣左好多
唔知幾時開始所有演唱會都要秒殺先叫好賣
正常係咪賣80% 都 ...
lemontea1069 發表於 2022-11-24 14:30

因為而家咩人都即刻爆咁,變咗基本

因為而家咩人都即刻爆咁,變咗基本
hkaddoil 發表於 2022-11-24 15:04

即刻爆唔表示真係有人睇GE
EKIN夠係即爆
但得20% 公開
而家未一樣一堆低價票散緊

其實以前未有黑色HOLD票前,
90,00年代都係得華仔, 學友,LEON 係一賣會爆

就算SAMMI 最賣得的時候, 96,97,01年的SHOW都係開之前仲有票, 好像睇戲咁,

係2000幾年開始廣告商愈HOLD愈多, 變到得返好少公開先會做成一賣即爆
其實唔健康的發展

All about love係咪就321唱過?我記得好似係⋯⋯
chj0928 發表於 2022-11-24 13:12

係啊, 第二PART 電台節目 PART的 尾一首07年我覺得除左化, 其他都可以唱, 都叫minor
唔計頭幾首, 最尾幾首最後今天, 知情識趣, 同病相愛都好

開始一隻一隻聽返的碟,
其實A MUSIC個三隻無普遍人講得咁差

我覺得佢咁耐以來最差的真係READY OR NOT

即刻爆唔表示真係有人睇GEEKIN夠係即爆
但得20% 公開
而家未一樣一堆低價票散緊

其實以前未有黑色HOLD票 ...
gordon0807 發表於 2022-11-24 15:14

鄭伊健簡直世紀騙案,但啲新聞全部報到佢好受歡迎咁
戥啲正價買飛嘅人唔抵

鄭伊健簡直世紀騙案,但啲新聞全部報到佢好受歡迎咁
戥啲正價買飛嘅人唔抵 ...
hkaddoil 發表於 2022-11-24 15:17

現場一樣有吉位, 未又係無人報, 明明係佢自己個人無野心, 無上進心做野
都可以新聞講到佢與世無爭, 知足, 高尚人

唱得唔好都無人講
証明新聞係可以吹噓同做死一個人幾嚴重

現場一樣有吉位, 未又係無人報, 明明係佢自己個人無野心, 無上進心做野
都可以新聞講到佢與世無爭,  ...
gordon0807 發表於 2022-11-24 15:21

佢係唱得唔好 但唔係失準
所以好少放到好大講
始終佢既歌太易唱
同埋觀眾緣太好

所以好少放到好大講
始終佢既歌太易唱
同埋觀眾緣太好 ...
lemontea1069 發表於 2022-11-24 15:43

佢真係唯一一個唱左30年又無進步又無退步,
係一模一樣,
好像從來無唱得好過

睇到error演唱會賣晒comment啲人又講人瑞未賣哂飛 仲話拎十張人瑞飛嚟換一張error飛 心諗真係少躁底 反到離哂譜 咁有得咁比㗎大佬 3場九展加埋連一場亞博都冇 同埋你拎十場人瑞換一張eason就make sense姐

睇到error演唱會賣晒comment啲人又講人瑞未賣哂飛 仲話拎十張人瑞飛嚟換一張error飛 心諗真係少躁底 反到離 ...
let'sbegin 發表於 2022-11-24 16:37

都咁多年啦 重係乜都拎千嬅講/比
無法啦 佢真係好紅 我已經接受咗呢個事實

無法啦 佢真係好紅 我已經接受咗呢個事實 ...
kenneth 發表於 2022-11-24 17:38

心很紅 偏不怕杯 包沉重 注定與眾不同
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

無法啦 佢真係好紅 我已經接受咗呢個事實 ...
kenneth 發表於 2022-11-24 17:38

係 近排最睇唔過眼啲網媒冇post出就講吓人瑞嚟抽水 勁無聊
我都接受咗美千啲飛大賣同賣剩都可以拎嚟呃like攞engagement 唔係個個都做到㗎

chj0928 發表於 2022-11-24 13:12

係啊

所以好少放到好大講
始終佢既歌太易唱
同埋觀眾緣太好 ...
lemontea1069 發表於 2022-11-24 15:43

重點 佢呢幾年冇去做"哥哥" 或上去揾食   
    所以 佢有 好評

睇到error演唱會賣晒comment啲人又講人瑞未賣哂飛 仲話拎十張人瑞飛嚟換一張error飛 心諗真係少躁底 反到離 ...
let'sbegin 發表於 2022-11-24 16:37

Google咗先知係邊個

以為佢哋淨係啲綜藝節目嘅諧星,乜原來有唱歌

我反而好想佢用 裊裊 嚟做Opening 或者 ending

「午夜場閉幕,奏完場配樂,感染和感概纏在耳膜,最動 ...
Jacz 發表於 2022-11-24 00:22

呢首都好有冬天feel
其實佢用冬天的故事做主題開一個show都夠歌

係 近排最睇唔過眼啲網媒冇post出就講吓人瑞嚟抽水 勁無聊
我都接受咗美千啲飛大賣同賣剩都可以拎嚟呃lik ...
let'sbegin 發表於 2022-11-24 19:47

SKIP咗佢啦

呢首都好有冬天feel
其實佢用冬天的故事做主題開一個show都夠歌
miriam0831 發表於 2022-11-25 00:13

如果係冬天主題就好...會入場

算LA, 現在D人根本冇審美觀同LOGIC可言.. 只會跟風向    ERROR 個4條友開SHOW 都有人比錢睇, 比錢我都唔會睇== 講野完全冇SUBSTANCE
  現在上大陸搵食就是原罪, VIUTV 就值得嘉許, TVB 出身就要踩

係咪會滯銷

係咪會滯銷
kenny5566231 發表於 2022-11-25 22:40

其實唔會...

今次唔多街客
主要真粉入場
分分鐘超感動
個個都背負住外間壓力
真係"世界將我包圍"嘅情況
去到會有一種好團結嘅感覺

回復 1130# kenny5566231

而家嘅流量密碼就係
只要係楊千嬅開演唱會大場有一個位淨都叫滯銷

細場滿曬都叫過氣折墮
呢D term 而家冇乜界線

其實會唔會有閃靈 未聽過live
呢首又係唔知點解好多frd識 但好少唱

let'sbegin 發表於 2022-11-27 06:00

閃靈   唱過啦

let'sbegin 發表於 2022-11-27 06:00

「看著我心愛的女主角被奚落」

「看著我心愛的女主角被奚落」
Jacz 發表於 2022-11-27 20:50

成日都覺得閃靈好有電影感

最近有友誼萬歲同塔羅迷!

閃靈當年加洲紅定Neway成日都霸榜,而且真係唱得好。好憎CD cut咗個intro。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

閃靈當年加洲紅定Neway成日都霸榜,而且真係唱得好。好憎CD cut咗個intro。 ...
風見志郎 發表於 2022-11-28 09:46

係回憶啊 !

成日都覺得閃靈好有電影感
K2022 發表於 2022-11-28 07:36

咁佢首歌真係講電影

咁佢首歌真係講電影
kenneth 發表於 2022-11-28 13:14

係...好有畫面...仲好記得FA係56X個LIVE

係回憶啊 !
K2022 發表於 2022-11-28 13:07

903專業推介成績仲要好好

2>3>3>1>6>out
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

上次321go頭場聽咗!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

係...好有畫面...仲好記得FA係56X個LIVE
K2022 發表於 2022-11-28 13:30

其實佢長頭髮都ok
上次漂白變仙杜拉唔知jm9 好顯老

上次321go頭場聽咗!
fifty1205 發表於 2022-11-28 15:19

我跨年場聽咗煉金同姊妹咋

草草地睇曬23頁....
見到大家講楊千嬅嘅過去真係好多回億
好想睇但係唔得閒翻嚟睇
希望唔會係佢最後一次

其實佢長頭髮都ok
上次漂白變仙杜拉唔知jm9 好顯老
let'sbegin 發表於 2022-11-28 17:27

佢長髮唔差㗎  99 年charlie頭、 02 —04 叱咤頭,14年駁長髮... 都好睇㗎
    佢之前話丁生 話佢留長 成個男人/人妖 唔知係咪咁 所以佢唔再留

再講 佢而家個長度 17年 春嬌 都叫連戲 但之後 都唔興啦

唔明點解 仲要剪短  17拉闊仲好地地  之後個仙杜拉頭 好趕客

如果佢今次有心 “聚舊”  個look真係都要搞搞佢...

草草地睇曬23頁....
見到大家講楊千嬅嘅過去真係好多回億
好想睇但係唔得閒翻嚟睇
希望唔會係佢最 ...
electric 發表於 2022-11-28 20:27

希望有 online live

我跨年場聽咗煉金同姊妹咋
let'sbegin 發表於 2022-11-28 17:28

我23號  好想聽1001