返回列表 發帖
選情告急!!!! 最後兩小時!!!!
JasOh103 發表於 20/12/2016 22:01
好的~~

好的~~
kwanie 發表於 2016-12-20 22:03

Thanks!!
你個票真係好關鍵 救左1-2首歌
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Thanks!!
你個票真係好關鍵 救左1-2首歌
JasOh103 發表於 2016-12-20 22:08

關鍵1票守住左邊個
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

買左本h漫可惜封面封底都除晒唔係咁好share上黎
@池袋
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

點算 我呢排(呢幾個月)成日睇金枝慾孽
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

關鍵1票守住左邊個
kevinlai1621 發表於 2016-12-20 22:15

守住兩週冠個首
杏仁露都因為kwanie個票入左十甲 之後幾票得1-2投佢所以其他歌反超曬

why rain night  

點算 我呢排(呢幾個月)成日睇金枝慾孽
John 發表於 2016-12-21 03:01

金枝好睇, 同場有4個視后
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

守住兩週冠個首
杏仁露都因為kwanie個票入左十甲 之後幾票得1投佢所以其他歌反超曬 {: ...
JasOh103 發表於 2016-12-21 08:28

好彩誅得走隻歌
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

守住兩週冠個首
杏仁露都因為kwanie個票入左十甲 之後幾票得1-2投佢所以其他歌反超曬 {: ...
JasOh103 發表於 2016-12-21 08:28

我尾段有比票goo choo 好似係
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好彩誅得走隻歌
John 發表於 2016-12-21 12:04

反GA可恥!!!!!

連朱薰都cut埋今日ap會有幾低
太后個節目今日有叮噹 應該係有專訪
再加多個唔穩定嘅黑洞 umm...
我們的總和

仲未決定好十大....
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

原來新城聽日頒獎
原來我自己仲有好多未計好

我決定禁止今年十大第十位得獎單位唱live

點解仲會對條垃圾動真火架我

點解仲會對條垃圾動真火架我
kwanie 發表於 2016-12-21 23:35

又會咁好火既
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

又會咁好火既
dongbb2332 發表於 21/12/2016 23:56
係囉係囉 ._.
可能真係忍夠條垃圾啦 lol

我決定禁止今年十大第十位得獎單位唱live
nicholashin 發表於 2016-12-21 22:57

恭喜kary

原來新城聽日頒獎
原來我自己仲有好多未計好
-Prince- 發表於 2016-12-21 22:04

我已經唔想tag...
不如學森美tag女金咁就算

我已經唔想tag...
不如學森美tag女金咁就算
John 發表於 2016-12-22 00:11

學小儀咁tag牆紙

學小儀咁tag牆紙
bagfgfcde 發表於 2016-12-22 00:13

好想學小儀tag 1/急急子tag duk ga tsuen

好想學小儀tag 1/急急子tag duk ga tsuen
John 發表於 22/12/2016 00:15
急姐D TAG 真係全叱咤最好咁滯

急姐D TAG 真係全叱咤最好咁滯
kwanie 發表於 2016-12-22 00:17

記錯mo yeah lu

係囉係囉 ._.
可能真係忍夠條垃圾啦 lol
kwanie 發表於 2016-12-22 00:01

hi 淫kay粉
條垃圾垃圾過dung dung & hkws

hi 淫kay粉
條垃圾垃圾過dung dung & hkws
JasOh103 發表於 22/12/2016 08:59
嘥左me 4 貢獻

又會咁好火既
dongbb2332 發表於 2016-12-21 23:56

等我幫佢係聖誕節前整熄D 火先。。。

等我幫佢係聖誕節前整熄D 火先。。。
kk8733 發表於 22/12/2016 10:11
見到你就火滾

自plug美祖竟然無人法國

JasOh103 發表於 2016-12-22 13:20
因為冠軍歌搶曬風頭

JasOh103 發表於 2016-12-22 13:20

冠埋就有人覺嫁喇

見到你就火滾
kwanie 發表於 2016-12-22 12:06

咁你叫其他人幫你救火啦。。

冠埋就有人覺嫁喇
jasonng 發表於 2016-12-22 16:58

祖兒每年都有至少2冠

見到你就火滾
kwanie 發表於 2016-12-22 12:06

Rabbit rabbit help you out fire
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Rabbit rabbit help you out fire
matthew1990 發表於 2016-12-22 19:52

點解唔係HELPS????  佢想好多兔兔幫佢手????

點解唔係HELPS????  佢想好多兔兔幫佢手????
kk8733 發表於 2016-12-22 19:54

Rabbit rabbit -> 2
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

祖兒每年都有至少2冠
JasOh103 發表於 2016-12-22 19:33

me 2
13年都有 我杯茶 同 天然呆 撐住

Rabbit rabbit -> 2
matthew1990 發表於 2016-12-22 20:46

邊個黎???

me 2
13年都有 我杯茶 同 天然呆 撐住
jasonng 發表於 2016-12-22 21:32

11 : 空港 花千樹 牆紙
12 : 蜉蝣 連續劇 出色 途經北海道
13 : 另眼相看 天窗 小日子
14 : 我杯茶(2 weeks) 天然呆
15 : 飄紅 黃昏點唱機
16 : 我好得閒 鴛鴦襪 新貴

真愛祖力

14 : 我杯茶(2 we ...
bagfgfcde 發表於 2016-12-22 22:53

08  跑步機上 愛怪物的你
09  搜神記 雙冠軍 (國語榜: 這就是愛嗎? 很忙)
10  桃色冒險 一直看見天使 綠野仙踪 破相
11  空港 13點 花千樹
12  墻紙 正好 加大力度
13  另眼相看 天窗
14  我杯茶 天然呆
15  飄紅 世界真細小 黃昏點唱機
16  我好得閒 鴛鴦襪

真·愛祖力

08  跑步機上 愛怪物的你
09  搜神記 雙冠軍 (國語榜: 這就是愛嗎? 很忙)
10  桃色冒險 一直看見天使 綠 ...
jasonng 發表於 2016-12-22 23:09

擺明我更愛祖

14 : 我杯茶(2 we ...
bagfgfcde 發表於 2016-12-22 22:53

11 : 13點 花千樹 牆紙 (第3位) 山口百惠 戀人未滿
12 : 連續劇 (至尊) 加大力度 雙子情歌
13 : 另眼相看 天窗 小日子 續集
14 : 我杯茶 樂觀
15 : 女皇 飄紅 世界真細小
16 : 我好得閒 新貴

jo

11 : 13點 花千樹 牆紙 (第3位) 山口百惠 戀人未滿
12 : 連續劇 (至尊) 加大力度 雙子情歌
13 : 另眼相看  ...
JasOh103 發表於 2016-12-22 23:56

12: 連續劇 / 蜉蝣 / 正好 / 霧裡看花 / 加大力度
13 : 另眼相看 (3 weeks) / 天窗 (2 weeks) / 小日子 (4 weeks) / 蟲之家 / 我杯茶
14 : 愛情也有生命 / 讓我們走下去 / 天然呆 / 樂觀 (2 weeks)
15 : 這麼近那麼遠 / 飄紅 / 女皇 (2 weeks) / 世界真細小 / 相愛很難 (LIVE) / 紙牌屋 (LIVE) / 黃昏點唱機 / GGH
16 : 我好得閒 / 無人知道雙子座 (2 weeks) / 鴛鴦襪 / 新貴 (2 weeks) / 玩家 / 閃光彈 / 突然想愛你
17 : 第一百個我 / 裝傻
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

12: 連續劇 / 蜉蝣 / 正好 / 霧裡看花 / 加大力度
13 : 另眼相看 (3 weeks) / 天窗 (2 weeks) / 小日子 ( ...
616.1314 發表於 2016-12-23 00:09

自愧不如

問到英皇歌手點解缺席勁爆頒獎禮?英皇高層張先生表示:「冇回應。」至於太陽娛樂高層黎先生則否認杯葛新城:「梗唔係,兩三星期前已回覆新城,全部有工作在身,一直冇拖佢哋,安仔同Fiona都有工作,好多商演,純粹檔期問題,而劉浩龍就忙電影,其他方力申、鄧麗欣、J.Arie都冇歌,所以絕對唔係反面,我哋都支持新城,傾緊明年有宣傳配合,樂意合作。」  

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Janice 女金 What a joke!

今年新城咁小奬真係勁唔慣

本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽

金牌新城擘面
年尾樂壇派成績表,同屬商營機構的新城,多年來都搶閘在Boxing Day 舉行第一個樂壇頒獎禮,今年頒獎禮更分兩日進行,12月24日先頒發新人獎,12月26日再頒發其他獎項。
不過,「勁爆頒獎禮」獎項達百多個,一直都被質疑公信力不足,今年更是非多多,有指新城打壓古巨基,令他獎項不及陳奕迅,金牌不滿,於是拉隊缺席頒獎禮抗議。據知,今次獎項分贓唔勻導火線是由於金牌唔肯借出旗下歌手古巨基、Theresa、Stephy 、吳雨霏替新城做免費騷拉客,新城於是將金牌獎項大幅削減,最終擘面收場。

金牌新城擘面
年尾樂壇派成績表,同屬商營機構的新城,多年來都搶閘在Boxing Day 舉行第一個樂壇頒獎禮, ...
艾石仔 發表於 2016-12-23 08:52

old news is so exctied

PS:高喱寶是否皮已收