返回列表 發帖
內有惡女其實都唱過
仲要係紅館
Jacz 發表於 2022-12-9 23:37

Sor 冇印象  有冇link?

Sor 冇印象  有冇link?
K2022 發表於 2022-12-9 23:41

萬紫千紅演唱會
男女關係科個part
第一首係內有惡女
只係出碟個時cut 左的比較唔賣$的華星歌

萬紫千紅演唱會
男女關係科個part
第一首係內有惡女
只係出碟個時cut 左的比較唔賣$的華星歌 ...
gordon0807 發表於 2022-12-9 23:48

Oh...原來喺咁。

萬紫千紅演唱會
男女關係科個part
第一首係內有惡女
只係出碟個時cut 左的比較唔賣$的華星歌 ...
gordon0807 發表於 2022-12-9 23:48

我都有印象唱過,其實佢紅館都唱過唔少冷門歌,特別係早期嗰陣時冇咁多歌揀,不過可能同時有一堆大熱歌所以冇乜印象。

去學校唱非主打咁搞笑   
我中學時只有Cookies嚟做校園show
Serendipity 發表於 2022-12-9 21:26

冇記錯的話,當時直覺都未出,可能曾幾何時差啲成為主打呢?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

台北夜沒有車,有無人知道呢首

台北夜沒有車,有無人知道呢首
ericp222 發表於 2022-12-10 00:04

有   幾鍾意嗰期嘅佢

如果我現在買一張飛係米好可以唔洗同人坐? 社恐
快劍俠 發表於 2022-12-7 14:24

me too 社恐, 一齊

最新消息,cityline顯示千嬋演唱會已售罄
唔知係咪自己買返

唔知係咪自己買返
onceuponatime 發表於 2022-12-10 04:11

以前都係臨開之前賣曬

唔知係咪自己買返
onceuponatime 發表於 2022-12-10 04:11

系統調整?
若希,明,子祥,Cordero全部sold out

有   幾鍾意嗰期嘅佢
K2022 發表於 2022-12-10 00:33

華星時期 到此一遊 呢隻碟 係冬天的故事之後最正

系統調整?
若希,明,子祥,Cordero全部sold out
mychart- 發表於 2022-12-10 04:38

吳若希公佈到開 SHOW 一個月都冇都賣晒, 信唔信 連搵 SPONSOR 都要靠阿 BOB
廣告宣傳靠 TBB

吳若希公佈到開 SHOW 一個月都冇都賣晒, 信唔信 連搵 SPONSOR 都要靠阿 BOB
廣告宣傳靠 TBB ...
hissorhk 發表於 2022-12-10 15:23

應該係Cityline系統問題,全部都有飛賣
不過阿Lam本身好似已經售罄,唔關系統事

不過阿Lam本身好似已經售罄,唔關系統事 ...
Serendipity 發表於 2022-12-10 16:57
未賣晒
680仲有飛 ,其餘少量

不過阿Lam本身好似已經售罄,唔關系統事 ...
Serendipity 發表於 2022-12-10 16:57

岩岩睇, 肥媽仲有大量飛賣, 又係藝能製作...380 就賣晒...係奇怪, 明明跟得 FA, 都有返咁上下歲數嘅粉有經濟能力, 但反而 980 賣唔晒..

岩岩睇, 肥媽仲有大量飛賣, 又係藝能製作...380 就賣晒...係奇怪, 明明跟得 FA, 都有返咁上下歲數嘅粉有 ...
hissorhk 發表於 2022-12-10 17:38

亞博980某啲block係豬頭骨 會睇到頸痛⋯
陳蕾冚家死

整理一下,post咗呢堆歌,括弧係page number,紅字係minor classics唱過嘅

字跡 (0)
我是羊 (146)
深息  ...
Serendipity 發表於 2022-12-9 18:31

如果咁計字跡點解係0 GE??

仲夏夜之夢 都想聽
希望有個好rundown

亞博980某啲block係豬頭骨 會睇到頸痛⋯
stephybest 發表於 2022-12-10 18:37

基本上亞博唔係坐地面嘅都會睇到頸痛,越近台越衰

如果咁計字跡點解係0 GE??
kenny1102 發表於 2022-12-10 18:45

佢個文案唔係用字跡做題目,只係個story用咗隻歌

睇完 eason 演唱會 係會擔心 fa,
原因係 eason 真係音樂性好強,好配合主題
用作品說話 (甚至係 side track 中嘅 side track)
個人又冇以前咁 talk 太多,冇分享咩感受(例如低潮期等)
咁樣珠玉在前 丁生團隊點 handle 安排個 flow
真係一大考驗嚟
一陣上到檯又話咩自己迷失,個仔同老公畀正能量,
講佛理就大鑊

用作品說話 (甚至係 side track ...
hissorhk 發表於 2022-12-12 01:42

我諗都冇乜人會拎佢哋呢兩個演唱會去比較,Eason個show籌備咗咁耐,製作規模又大咁多,千嬅個show應該冇咁勁。
我估千嬅個show都會係類似minor classics咁,不過可能都會少啲講嘢。

奇怪係正向冇再出新post宣傳,最後一星期先唔宣傳咁搞笑。

我諗都冇乜人會拎佢哋呢兩個演唱會去比較,Eason個show籌備咗咁耐,製作規模又大咁多,千嬅個show應該冇 ...
Serendipity 發表於 2022-12-12 13:38

同期出道,經歷嘅事情差唔多,好難唔比較。。

呢樣就係正向好大嘅問題可能佢地覺得冇乜需要繼續 post d 乜野
賣晒飛就唔使再做 story telling,
間公司畀人感覺都幾功利

呢樣就係正向好大嘅問題可能佢地覺得冇乜需要繼續 post d ...
hissorhk 發表於 2022-12-12 14:57

正向真係好垃圾,都唔知搞咩,個經理人又廢到…

回復 1325# ericp222

如果華納一早肯宣傳,好快就買完了

回復 1313# hissorhk

吳人氣下跌好多,仲有譚嘉怡也是告急

呢樣就係正向好大嘅問題可能佢地覺得冇乜需要繼續 post d ...

咁又唔使諗得太負面嘅,啲故事都一早寫晒,唔會因為門票賣成點而改變做法,係純粹真係冇諗住最後一星期要出post。
直覺佢哋係刻意低調,直程唔想有任何新聞。

我諗都冇乜人會拎佢哋呢兩個演唱會去比較,Eason個show籌備咗咁耐,製作規模又大咁多,千嬅個show應該冇 ...
Serendipity 發表於 2022-12-12 13:38

係囉  都覺得奇怪  點怪呢兩日 冇新post

回復  ericp222

如果華納一早肯宣傳,好快就買完了
samcheng 發表於 2022-12-12 17:16

完全冇消息咁...
   唔通間公司淨係對版權有用?

咁又唔使諗得太負面嘅,啲故事都一早寫晒,唔會因為門票賣成點而改變做法,係純粹真係冇諗住最後一星期 ...
Serendipity 發表於 2022-12-12 19:31

係 我都覺 冇咩人會因為一頁...而買飛
   反而 會因為第一場好睇 而買另一場

好期待呢個星期六日!!
咁多金融人士應該會釣到啲金龜

980蚊換長期飯票 抵玩!
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

用作品說話 (甚至係 side track ...
hissorhk 發表於 2022-12-12 01:42

係,佢唔好再講埋D咩所謂道理,以為好有用,佢做好每個演出就夠

係,佢唔好再講埋D咩所謂道理,以為好有用,佢做好每個演出就夠
V123 發表於 2022-12-12 21:49

唱就得 !
   唱好大家想聽嘅歌 ››››聽佢感受

好期待呢個星期六日!!
咁多金融人士應該會釣到啲金龜

980蚊換長期飯票 抵玩! ...
JasOh103 發表於 2022-12-12 21:00

笑死。 我估啲金融佬唔會入場

終於有出post,但係係佢自己IG,同埋冇tag歌似乎真係冇文案宣傳

終於有出post,但係係佢自己IG,同埋冇tag歌似乎真係冇文案宣傳
Serendipity 發表於 2022-12-12 23:23

其實佢大可以用 123,321, 毅行 呢 d 嚟倒數佢就嚟開 show

唱就得 !
   唱好大家想聽嘅歌 ››››聽佢感受
K2022 發表於 2022-12-12 22:13

岩呀
講道理呢味嘢唔岩依家既佢
佢係真係有本事既 真係好似佢咁講唱好每一隻字 每一粒音

Serendipity 發表於 2022-12-12 23:23

睇咗 …寧願佢好似以前咁 Po rehearsal 片

阿于返咗香港?

阿于返咗香港?
Jacz 發表於 2022-12-13 17:12

可能返咗好耐!感覺千嬅任何演唱會音樂會都有阿于係到!

可能返咗好耐!感覺千嬅任何演唱會音樂會都有阿于係到!
chj0928 發表於 2022-12-13 21:45

唔係,噚日定前日ig story仲係日本
但係牙醫都開演唱會
阿于都有可能帮佢手

保良局學校送免費飛, 點解唔係東華三院送?人地就有免費飛, 我地就要捱貴飛

保良局學校送免費飛, 點解唔係東華三院送?人地就有免費飛, 我地就要捱貴飛  ...
hissorhk 發表於 2022-12-13 23:01

果晚會唔會叫啲Miss阿Sir去點名架?
唔係我驚啲學生抽到就攞哂去Carousell放, 仲要一百蚊兩張咁放

保良局學校送免費飛, 點解唔係東華三院送?人地就有免費飛, 我地就要捱貴飛  ...
hissorhk 發表於 2022-12-13 23:01

學生快啲抽
之後臨開show前會炒得好貴
可以乘機賣出去賺一筆

希望各位千嬅fans,幫手推Eason演唱會post,現在10版也沒有

良心歌手 期待千fa唱Lemon Tree畀啲學生聽

冇記錯的話,當時直覺都未出,可能曾幾何時差啲成為主打呢?
星勤 發表於 2022-12-10 00:02

你唔係放棄咗千千啦咩?

好多公司都好功利,寰亞間垃圾公司唔功利咩?咪又係用d扮半黃嘅歌去谷旗下歌手賺錢?(eg九字歌)
只可以話正向係廢廢地,佢地做少d錯嘅嘢已經好好,成棚人都唔知有邊個係有腦咁,定係丁丁一言堂?

好多公司都好功利,寰亞間垃圾公司唔功利咩?咪又係用d扮半黃嘅歌去谷旗下歌手賺錢?(eg九字歌)
只可 ...
onceuponatime 發表於 2022-12-14 04:59

寰亞咁功利今次就唔會幫你嘔像搞show啦