返回列表 發帖
李幸倪,原名李勁霆,馬來西亞華裔女歌手。

而家先知堅b 有個咁勁既原名
勁霆bb  ...
cathay1996 發表於 2018-5-26 03:34

你停經?唔怪得要改名

Eardrum eq
3 months ago
gin lee 的每首歌都有不同感觉,只要用心去慢慢欣赏。。赞
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

李幸倪,原名李勁霆,馬來西亞華裔女歌手。

而家先知堅b 有個咁勁既原名
勁霆bb  ...
cathay1996 發表於 2018-5-26 03:34

唔怪得信既ap勁停

其實啲飛去成點

回復 1362# Laichu

有演唱會加持,今年應該女歌手金獎?

下禮拜fwd派果一千張飛正式出街,到時很肯定跳樓價賤賣

回復 1364# Laichu

都係時候啦

期待堅姐係紅館搞到班直男噴血

Sold out 接近
Laichu 發表於 2018-5-26 20:27

第二場少量個字眼都無 你個接近都好接近下
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

回復  Laichu

有演唱會加持,今年應該女歌手金獎?
hv8638 發表於 2018-5-26 21:20

me都覺
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

回復 1363# hv8638

JW 鄭欣宜開得比Gin早,所以金銀銅已定!?
舞來舞去 不日內開始錄音。

我跟Gin Lee的工作人員說:「某些角度,她很像阿嬌。」然後她的經理人跟我笑說:「題我也幫你想好了,就『 ...
sunnyay1231 發表於 2018-5-23 14:44

嬌?邊 度嬌呀?睇過?

回復 1370# 黃家正

評分人數

• hinz

回復 1367# Nathan 正啊!!!
Love music life

期待堅姐係紅館搞到班直男噴血
Nathan 發表於 2018-5-27 23:25

Lesbian 見到都會噴

飛已換

又話派左新歌,結果都冇official mv或者lyrics video

飛已換
HOTMAN 發表於 2018-5-28 17:24

fan屎都唔買正價飛

fan屎都唔買正價飛
hehehaha 發表於 2018-5-28 21:15

邊有人咁傻買正價飛去聽幾個鍾悶歌

邊有人咁傻去聽堅lee悶歌,唔係平貴問題
iamsingingwong 發表於 2018-5-28 23:12

如果-随风而来, 盟,今朝有酒,好风如水...这些这么grovy的歌都算闷歌,那你是为反而反吧。。。
Love music life

iamsingingwong 發表於 2018-5-28 23:12

至少頭場99%FULL,證明真係有班人想睇

G2000送飛 飛已中 有得睇了

盟?
呢d歌不是重點主打
iamsingingwong 發表於 2018-5-29 17:49

盟咩歌黎嫁

入得場梗係為咗見佢一面同丁佢把靚聲啦
聽聞今次仲無底線演出既幸倪
每一舉手一投足,再加上歌與歌之間瘋狂介紹自己個中英文名
呢啲偶像派根本唱乜已經唔重要
班阿叔fans肯定濕哂
所以個show叫first of all
Sell第一次
叫班fans點忍!

林夕:「歌詞從我患焦慮症的經驗開始。最初醫生說這是腦分泌失衡所致,所以之後很難承認性格遭遇也會引發焦慮症,覺得自己本來抗壓力超強,不是那麼脆弱的人,不服氣,於是會在發作時展開肉身與心靈交戰與談判,肌肉繃緊呼吸困難心跳眼紅時,彷彿有兩個我,我的心會跟我的肉身說:這只是腦分泌給我的幻想,我內心一點都不焦慮。然後漸漸真的有點效果,開始學會與時不時發作的焦慮和平相處,反而就不必吃藥了。」

Gin在〈自我感覺還好〉中演繹兩個截然不同的自己,包括正常理性的自己和負面憤世的自己,因為身心分開,知道對方存在的同時,不停製作很多的對話。一時候,理性的一方會說「負面幻象休想假冒我 抑鬱算什麼」,轉眼間,負面的一方表示「但是自認軟弱又無助 但願現在身軀不屬我」,二人之間不停地對話,更會有合唱的時候,「從來活在一起」、「能做哪個我都好 亦是愛你」,帶出大家都是並存在同一身軀裡。

錄音時要分別飾演兩個自己,Gin表示:「最困難的是如何拿捏兩把聲音共存,所以在錄音時我用了最長的時間去設定兩者角色和演繹方法。」兩把聲音分別用了兩支不同的麥克風錄音,而且後期混音要用兩種方法處理不同聲音,仔細聆聽會感受到對話般的合唱,〈自我感覺還好〉是Gin的一首創新作品。

好正
林夕好錫Gin Lee

如果-随风而来, 盟,今朝有酒,好风如水...这些这么grovy的歌都算闷歌,那你是为反而反吧。。。 ...
May311 發表於 2018-5-29 12:45

雙雙咁hit都話悶
可能真係要唱我的驕傲先唔悶

林夕:「歌詞從我患焦慮症的經驗開始。最初醫生說這是腦分泌失衡所致,所以之後很難承認性格遭遇也會引發焦 ...
John 發表於 2018-5-30 04:43

希望煎煎成為林夕心肝
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

希望煎煎成為林夕心肝
帥小寶` 發表於 2018-5-30 12:48

希望煎煎成為林夕忽肉

請問平飛係邊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

請問平飛係邊
帥小寶` 發表於 2018-5-30 13:17

請響應GIN LEE"很堅強"呼籲
唔好向跳樓霏低頭,要用正價買

FWD攞咗霏,62段27行
無sell我買保險

林夕:「歌詞從我患焦慮症的經驗開始。最初醫生說這是腦分泌失衡所致,所以之後很難承認性格遭遇也會引發焦 ...
John 發表於 2018-5-30 04:43

好感人 林夕愛將

和6月1號講再見

當我用1分鐘出左呢個post
距離紅館演唱會又近左1分鐘啦

FWD攞咗霏,62段27行
無sell我買保險
阻住 發表於 2018-5-30 15:52

我都攞左,21同25行益街坊平讓,有興趣pm

和6月1號講再見

當我用1分鐘出左呢個post
距離紅館演唱會又近左1分鐘啦
John 發表於 2018-6-2 02:12

你睇邊場

我都攞左,21同25行益街坊平讓,有興趣pm
jpadvd 發表於 2018-6-2 02:48

平讓返比 Gin Gin啦, 佢話佢D Fans 好難撲飛㗎
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

痴線 有冇咁好賣?
我到而家都未有飛
唯有遲啲買黃牛
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

竟然會唱好風如水
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

真心辛苦晒gin lee班fans得閒就推下post
連班反gin嘅都可憐佢幫佢推埋一份
但6月24日個場 都仲係便秘式去飛
$680仲有13連位
$480仲有14連位
$380仲有15連位

Gin Lee好勁
又擸到個資生堂廣告

今年已經有G2000、日產、Ecco、資生堂

又再聽多次LITM 又想買多張飛

Gin Lee好勁
又擸到個資生堂廣告

今年已經有G2000、日產、Ecco、資生堂
John 發表於 2018-6-2 19:10

填到蝕左個d了

回復 1401# kayzzz

應問:點解環球要一開開兩場?

原來仲有20日就可以同堅堅一齊大合唱 很堅強12次
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

回復  kayzzz

應問:點解環球要一開開兩場?
hv8638 發表於 2018-6-3 00:25

原本gin lee話要加兩場架 環球已經醒架喇 最尾只係加一場 點諗到嗰一場加場都滯到咁