返回列表 發帖

演唱會翌日就公開賣飛,阿詩話自己好緊張,仲一定會check住啲飛賣成點,再決定係咪會加場,佢又話﹕「其實 ...
Hanson 發表於 2016-8-17 19:35

串佢舊愛

Poster reminds me of gem's what have you done mv

演唱會翌日就公開賣飛,阿詩話自己好緊張,仲一定會check住啲飛賣成點,再決定係咪會加場,佢又話﹕「其實 ...

到底講呢句野嘅目的係咩
Happy and Blessed.

佢講呢句野真係好小家同核突

回復 102# Hanson

我自己覺得佢講緊開十幾場,內部贊助單位派飛入場果d人唔係真心支持掛.....

佢講呢句野真係好小家同核突
lemontea1069 發表於 18/8/2016 23:24
對住呀邊個唔洗太大量。

i mean sammi

串佢舊愛
boy4dudes 發表於 2016-8-18 22:50

應該係講緊Sammi
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

一定唔會係容祖兒啦,容祖兒同何丙合作緊,何丙係 goomusic,何韻詩會唔會弱智到自己柴自己阿哥個台?
不過佢講得出口串邊個都係柒,因為以佢能力其實無咩可能開到 >6場 (如果唔靠佢近年個堆光環)

應該係講緊Sammi
matthew1990 發表於 2016-8-18 23:55

咁串法又唔似係Sammi喎
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

JasOh103 發表於 2016-8-19 00:04

個原意應該係想講hold太多飛
放岀黎得好少

如果係串呢樣野
都無乜野丫
只係表達方式有d問題
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

JasOh103 發表於 2016-8-19 00:04

佢個point 似係 講某啲歌手既演唱會hold起哂啲飛
然後啲sponsors 派俾啲唔係真心支持既觀眾入場啵 (?)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

然後啲sponsors 派俾啲唔係真心支持既觀眾入場啵 (?) ...
matthew1990 發表於 2016-8-19 00:12

同意, 應該唔係串緊特定既人

然後啲sponsors 派俾啲唔係真心支持既觀眾入場啵 (?) ...
matthew1990 發表於 2016-8-19 00:12

咁又串得好喎
其實近兩次真係放好少飛
入場既唔係粉 粉又買唔到
搞到上帝早已預備遞mic比觀眾唱都好似無人識咁

我本來以為黃牛飛先係串Sammi
咁解法都幾啱喎
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

佢句野話比起有d人
如果佢係串主辦商手法
佢咁講好易令人誤會

"開十幾場, 有啲觀眾唔係真心支持"

Anyone remembers which HK singers in the last few years have 開十幾場 concerts?

非常抱歉! 伺服器擠塞!
您未能進入購票系統, 請稍後再次嘗試, 謝謝!

Sorry! Server Busy!
You can not enter our Online Booking System at the moment. Please try again later!

02 著地 - 鄧麗欣

又爆server

很好 買完了
訓DUCK
02 著地 - 鄧麗欣

很好 買完了
訓DUCK
hinz 發表於 2016-8-19 09:21

剛買了2張$280
可以再試試

可能有人暫時hold住啲飛⋯
Click多幾次你想要嘅場次/ 票價就買到
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

好難入,大概0906買佐兩張10號680,但要開show先知道咩位。

剛買了2張$280
可以再試試

可能有人暫時hold住啲飛⋯
Click多幾次你想要嘅場次/ 票價就買到 ...
l00540 發表於 2016-8-19 09:36

佢話買到, 所以瞓duck

佢話買到, 所以瞓duck
lblemon 發表於 2016-8-19 10:41

睇錯左,以為話賣完了
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

金牛不嬲都詞不達意
JM 2016

真金白銀買都唔一定代表全心支持既…
love wins!

真金白銀買都唔一定代表全心支持既…
ivanbb 發表於 2016-8-20 03:31

有幾多人因為佢既音樂入去支持佢?
我真心覺得有班人入場只係為左打卡拎左膠光環

一定唔會係容祖兒啦,容祖兒同何丙合作緊,何丙係 goomusic,何韻詩會唔會弱智到自己柴自己阿哥個台?
不過 ...
賴爽 發表於 2016-8-18 23:59

但真係好似好難撲飛下
開多幾場應該都得

但真係好似好難撲飛下
開多幾場應該都得
Lewis 發表於 2016-8-20 08:21

講真入去個堆都係撐佢信念 / 政治取向,有幾多真心為佢音樂而入場睇?
正如天琦真係要開演唱會我諗都會有一大班人入去撐佢

如果佢今次最尾將個 SHOW 可以轉到拉到成班獨立歌手上台我服嘅

講真入去個堆都係撐佢信念 / 政治取向,有幾多真心為佢音樂而入場睇?
正如天琦真係要開演唱會我諗都會有 ...
賴爽 發表於 2016-8-20 08:28

hocc不嬲有好多忠粉,而且佢音樂真係有質素所以你唔洗咁懷疑

hocc不嬲有好多忠粉,而且佢音樂真係有質素所以你唔洗咁懷疑
kanxd 發表於 2016-8-20 11:03

被政治影響工作機會的歌手普遍擁有不錯的舞台駕馭能力以及擁有有質素的創作團隊,只要開得成及沒有超過基本支持者的負擔能力,基本上點封殺都可以長開長有。

有幾多人因為佢既音樂入去支持佢?
我真心覺得有班人入場只係為左打卡拎左膠光環  ...
賴爽 發表於 2016-8-20 07:58

左膠半鹹淡的政見,在香港應該是在萎縮中,要扮潮打卡的今個月應該打夠了。
說是HOCC的政見吸引人,不如說是前僱主的所為令這些被裁的"黃絲歌手"本身的支持者更有動機去撐自己的偶像。

被政治影響工作機會的歌手普遍擁有不錯的舞台駕馭能力以及擁有有質素的創作團隊,只要開得成及沒有超過基 ...
新水星 發表於 2016-8-20 20:54

絕對認同,數返又的確係,不過唔知點解會有咁既現象呢?

佢句野話比起有d人
如果佢係串主辦商手法
佢咁講好易令人誤會
lemontea1069 發表於 2016-8-19 01:58

佢咁講真係哂鬼氣,有邊個老闆唔係以「錢」掛帥架
邊有可能唔搵主辦商去搞呀,蝕本野邊個老闆係做
去外國先有呢支歌仔唱
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

支持政治取向
QWE 發表於 2016-8-22 23:45

唔係性取向咩
love wins!

哎呀,支持支付宝啊!
不过屋企人有事,行唔开啊!

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

入唔到

回復 140# Jacz

我都係呢 ..... 到而家入極都入唔到......

回復  Jacz

我都係呢 ..... 到而家入極都入唔到......
Carina~ 發表於 2016-8-26 10:15

16分入到,揀緊位,1516,到10:30又彈佐我出黎

大家用咩Browers入?

大家用咩Browers入?
honam0408 發表於 2016-8-26 10:41

Chrome & Safari

彈佐出黎之後到依家都入唔到

你地係Error page不斷F5??

你地係Error page不斷F5??
honam0408 發表於 2016-8-26 10:55

係Server Busy Page~

啱啱終於成功買到~~

冇晒連位,睇8/10 同 9/10 算

正如天琦真係要開演唱會我諗都會有 ...
賴爽 發表於 2016-8-20 08:28

其實佢出過既大碟包括Free Love, Dress me up, 艷光四射, 梁祝下世傳奇, What really matters, Ten days in the madhouse, Heroes等等
EP有First, hocc2, Our time has come等等
只係近年明顯減產
我覺得你咁講係貶低左何韻詩既音樂profile同埋佢支持者對音樂既態度

仲有就係, 音樂同信念點分得開?我買Ten days in the madhouse呢張大碟,係買緊音樂定信念?
我買謝安琪既Kontinue大碟,又係買緊音樂定信念?
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

其實好多人在hocc 未出櫃未爭平權果時已經好支持 hocc 的了