返回列表 發帖
KHMusic流行熱選.年度音樂唱片

唱片名稱:自傳
歌手:五月天 唱片監制:五月天/陳建良/黃士杰
唱片上榜歌曲:如果我們不曾相遇/頑固 及冠軍歌:派對動物/後來的我們

大碟獎落係J-POP係樂壇警號
John 發表於 2017-1-6 21:49

你諗多左啦~~J-POP排第10 ONLY~
BTW~噴圖READY~~

你諗多左啦~~J-POP排第10 ONLY~
BTW~噴圖READY~~
kenny1102 發表於 2017-1-6 21:50

仲以為你意思係
向來容祖兒都唔係大家杯茶
但係佢竟然都拎到大碟獎
所以係樂壇警號

其實容祖兒係我度掃到女碟+大碟+十大我真係覺得係樂壇好大警號
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

KHMusic流行熱選.新力軍.組合

嗯, 一個成功既新單位, 應該係一出道就已經有好成績~
而佢地最成功係, 未出道已經有好好既成績~
至少, 未出道已經有一首冠軍歌, 同呢個獎先~

仲以為你意思係
向來容祖兒都唔係大家杯茶
但係佢竟然都拎到大碟獎
所以係樂壇警號

其實容祖兒 ...
John 發表於 2017-1-6 21:52

証明你越黎越 good taste 姐
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

KHMusic流行熱選.新力軍.組合

金獎:ShowOff
上榜冠軍歌曲:錯的情‧錯的人

表演曲目

KHMusic流行熱選.新力軍.女歌手

都唔駛點TAG啦~~咁多年既努力終於得到認同~恭喜

女神/Children Song

KHMusic流行熱選.新力軍.女歌手

金獎:鄧小巧
上榜歌曲:雅俗/煩可寧/強弱/荒唐

表演曲目

kenny1102 發表於 2017-1-6 21:49

同我一樣咁good taste

KHMusic流行熱選.新力軍.男歌手

一定一定要恭喜佢~
恭喜佢憑著一首上左一周仲要只係第20位就輕輕鬆鬆拎到呢個獎~
唱片公司, 唔該努力D推多D新人出黎好嘛??

有冇人都係ShowOff同好者???

一定一定要恭喜佢~
恭喜佢憑著一首上左一周仲要只係第20位就輕輕鬆鬆拎 ...
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:02

徐子珊2.0
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

金獎:鄭世豪
上榜歌曲:伴隨

表演曲目

徐子珊2.0
John 發表於 2017-1-6 22:03

嘩~你竟然仲記得, 超窩心唷~~

表演曲目
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:04

竟然係上呢隻
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

你係唔係要同威廉爭愛坤力大獎?

KHMusic流行熱選.唱作歌手
金獎
出道十四年, 呢條路真係唔易走。
有D歌手, 十八年都係高山~
而你呢, 呢14件可以話嘗盡人間辛酸~
由香港到台灣再返香港轉會.....
由國際唱片公司走到本地大公司再到獨立小本。~
路真係走得好辛苦~但正因為你既堅持~
逆流而上, 終於走到呢個位置~

銀獎
嘩嘩嘩, 好耐冇見~
相信好多樂迷都好掛住你
希望你下年可以大放異彩

銅獎
以為白果, 最終原來仲可以守著呢個位置
今年上半年同下半年, 話比我地知
原來佢一樣可以有唔同既可塑性。
而且, 下半年更加就真係忘我不忘本既表現
希望下一年可以再做多D好歌。

竟然係上呢隻
kevinlai1621 發表於 2017-1-6 22:08

根本當時只係唔夠歌上求其搵隻攝位~
打算比佢上黎陪跑, 點知原來係冇人跑~

金獎:方皓玟
唱作上榜歌曲:BELIEVE IN LIVE/終於好天氣/還要去過生活 及冠軍歌:你是你本身的傳奇

銀獎:周國賢
唱作上榜歌曲:大人的科學 及冠軍歌:Children Song/消化不良/今生不回家

銅獎:林奕匡
唱作上榜歌曲:愛情小品/停止繁殖 及冠軍歌:有人共鳴/一雙手

表演曲目

你係唔係要同威廉爭愛坤力大獎?
表妹保莉 發表於 2017-1-6 22:09

John 發表於 2017-1-6 22:20

一首歌者~~

表現曲目
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:20

估唔到方皓玟贏到周國賢
你個榜係咪都係作曲填詞分開計分

表現曲目
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:20

仲咩學軒仔咁當人無到 人地舊年已經有歌
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

三位都係我極之欣賞既歌手,希望佢地愈來愈多人賞識,亦可以係更多人面前唱好D live

KHMusic流行熱選.幕後
KHMusic流行熱選.樂壇作曲人大獎:周國賢
上榜歌曲:大人的科學
及冠軍歌:Children Song/消化不良/推銷員之死/今生不回家/四季

KHMusic流行熱選.樂壇作詞人大獎:黃偉文
上榜歌曲:睡前服/虛齡時代/分手是常識吧/親熱/我好得閒/這首歌的名字是秘密/專業失戀30年/犀利/聲音騷了/該死的快樂/壞與更壞/不愛之恩/親愛的黑色/懶人包/免責條款/兄兄我我
及冠軍歌:山林道/百姓/女神/無人知道雙子座/羅賓
今天我/B面第一首/今生不回家/一個都不能少/十年後的我/不同班同學/友誼的小船

KHMusic流行熱選.樂壇編曲人大獎:Edward Chan
上榜歌曲:親愛的仇人/陽光點的歌/歌莉亞/MISS FIONA/上集大結局/愛情小品/被單身的人/停止繁殖
及冠軍歌:有人共鳴/告別之前/請跟我走/廣東歌/十年後的我/沒有你,我什麼都不是

KHMusic流行熱選.樂壇監制大獎:舒文
上榜歌曲:跟車太貼/少女時代/聲音騷了/孤雛/獨一無二/實驗青春/無表面傷痕/靈魂道/痛醒/第一次告別
及冠軍歌:點水蜻蜓/圓/百姓/後知後覺/非安全地帶/懸崖花

估唔到方皓玟贏到周國賢
John 發表於 2017-1-6 22:21

冇錯~~
曲填同一個人係雙倍分~

冇錯~~
曲填同一個人係雙倍分~
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:22

同我計法一樣

估唔到方皓玟贏到周國賢
John 發表於 2017-1-6 22:21

估唔到phil都有先0岩...

kenny1102 發表於 2017-1-6 21:49

老老實實呢隻碟我自己頒唔落

男女組合3甲了~
大家有咩心水???~

KHMusic流行熱選.幕後
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:22

cHarrty Music我最喜愛粵語作曲人

周國賢
冠軍歌曲:Children Song、今生不回家、推銷員之死、消化不良、四季

撞到咁

估唔到phil都有先0岩...

老老實實呢隻碟我自己頒唔落
harry 發表於 2017-1-6 22:24

冇法啦~
今年冇咩人出碟咁滯~

cHarrty Music我最喜愛粵語作曲人

周國賢
冠軍歌曲:Children Song、今生不回家、 ...
harry 發表於 2017-1-6 22:25

嘩嘩嘩~D冠軍歌同上榜歌一樣到呢~~

三位都係我極之欣賞既歌手,希望佢地愈來愈多人賞識,亦可以係更多人面前唱好D live ...
powerful 發表於 2017-1-6 22:22

周國賢真係......
唔知佢有冇跟唱歌老師就真~~

一入嚟就見到鄭細豪得獎

一入嚟就見到鄭細豪得獎
林仔 發表於 2017-1-6 22:28

原來有FANS~

KHMusic流行熱選.年度樂壇組合.銅獎
一個歌手改變, 並不是一件容易既事。
要改變, 要突破自己固有既框框。
要創新就要大膽。今年佢地做左一個好大膽既決定。
走得遠, 不緊要, 今日仍守在3甲, 至少仲未行錯路

要改變, 要突破自己固有既框框 ...
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:42

RB?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

要改變, 要突破自己固有既框框 ...
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:42

守業CAll星

聲音蘇了

見到坤哥十大就想嘔

等睇容祖祖同陳柏宇

KHMusic流行熱選.年度樂壇組合

銅獎:C AllStar
上榜歌曲:夜幕天星/專業失戀30年/聲音騷了/兄兄我我 及冠軍歌:生於斯/孩子的天空

銀獎
對於你地黎講,呢一年絕對係一年最難過既一年。
開心既係開左一場非常叫好又叫坐既演唱會~
但點開心都好, 點成功都好, 都掩蓋唔到你地最好既隊友既失去。
可能如果有得揀~要返個隊友係最好~
但始終路仍然走, 希望你地下一年可以繼續努力, 當係報答。

Mayday金了

銀獎
對於你地黎講,呢一年絕對係一年 ...
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:51

濕趴!

見到坤哥十大就想嘔
nicholashin 發表於 2017-1-6 22:48

快d嘔

銀獎:Supper Moment
上榜歌曲:一樣不一樣/同一 及冠軍歌:風箏/孩子的天空/沙燕之歌

KHMusic流行熱選.年度樂壇組合.金獎
一個頒獎禮點可以冇一個殿堂級歌手撐場呀~
佢地1997年已經初嘗啼聲~
到1999年正式出道。如今都有18年啦~
第一次拎組合獎, 恭喜你地~

銀獎
對於你地黎講,呢一年絕對係一年 ...
kenny1102 發表於 2017-1-6 22:51
雞蛋蒸肉餅

慢咗添

金獎:五月天
上榜歌曲:勇敢/如果我們不曾相遇/頑固 及冠軍歌:派對動物/後來的我們

表演項目

如果我們不曾相遇無冠