返回列表 發帖
好聽過佢之前啲噴歌
不過和聲編寫同成個編曲感覺都幾舊下
有少少throwback Mariah Carey嘅感覺

好聽過佢之前啲噴歌
不過和聲編寫同成個編曲感覺都幾舊下
有少少throwback Mariah Carey嘅感覺  ...
bagfgfcde 發表於 2022-3-27 11:10

做完香港Celine Dion就做香港Mariah Carey
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

幸福門之後最好聽嘅一plug,果然擺脫左EK即刻高水準左好多

疫情下,有不少歌手的音樂計劃都被迫延遲,大家又知道Gin Lee李幸倪這陣子有什麼新搞作嗎?原來她沒有停下 ...
梨胃言 發表於 2022-3-24 00:20

Many EK coming
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

Many EK is coming
on07111 發表於 2022-3-28 08:28

4:49 輕盈嘅感覺

撩動到 wo-oh
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

可摸以出埋英文版
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

我聽到韓國cover版?

Many EK coming
on07111 發表於 2022-3-28 08:28

多謝分享
08:52 今次EK同T-Ma包辦隻碟所有嘅歌 恭喜幸兒

02:41 T-Ma嘅強項係做啲好現代、依家年輕人好鍾意聽嘅音樂類型

係咪有人做啲好古代、依家年輕人好唔鍾意聽嘅音樂類型俾幸兒唱

多謝分享
08:52 今次EK同T-Ma包辦隻碟所有嘅歌 恭喜幸兒

02:41 T-Ma嘅強項係做啲好現 ...
kel_kelvin 發表於 2022-3-28 14:34

Composed by EK=Big Hits
Eric Kwok作品廣受樂迷歡迎

環球Spotify 2021年十大
1. 我不如 (4,917,879)
2. 我不是邱比特 (合唱版) (3,772,571)
3. 遲了悔改 (2,595,869)
4. 我不是邱比特 (2,527,467)
5. 理性與任性之間 (2,523,825)
6. 沒有無緣無故的恨 (2,388,872)
7. 明年見 (Duet Version) (2,220,541)
8. 日出時讓街燈安睡 (1,692,299)
9. CityPop (1,540,489)
10. I Wish (1,188,375)
梨胃言 發表於 2022-3-28 13:45

係咪有人做啲好古代、依家年輕人好唔鍾意聽嘅音樂類型俾幸兒唱
kel_kelvin 發表於 2022-3-28 14:34

何方填詞,Vincent Chow、澤日生作曲, gin lee 無份作 個首?
幸福多於我預期

何方填詞,Vincent Chow、澤日生作曲, gin lee 無份作 個首?
on07111 發表於 2022-3-28 16:56

不到緊要關頭絕不示弱,聽起來正正違反部分現代女性的規條:要尋求協助才能滿足男性的英雄主義、要示弱才像個女生,最後衍生了像「女權自助餐」等形容女性佔盡性別便利的詞彙。Gin也留意到不少女生會有這個傾向,對比之下她活像個古代婦女,以堅忍為大前提。但她不覺得有何不妥,皆因身邊打拚的伙伴都是女強人,靠自己的能力和實力去撐起半邊天,物以類聚下她從來都不是異類。上月推出的專輯《Bold & beautiful》強調女性大膽又美麗的面貌,除了記錄Gin此刻的狀態,也反映了一眾女強人的亦剛亦柔。

原諒左佢
呢首可以loop

時候到我就得我做人 剛好 不缺少

搬 ha impact!!

真係好姊妹,送俾Ada江好
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好聽過舊年啲歌唔少
4fun

希望多4個1分
幸福門 770分
侘寂 675分
美男子與香煙 655分
雙雙 651分
天地一沙鷗 576分
開燈。熄燈(熄燈版) 503分
玫瑰的故事 490分
月球下的人 478分
剛好 469分
很堅強 460分
========= (10) =========

❤️

幸兒幾耐未試過咁多5分
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

剛好你闖進來 手牽手出走到邊境

Kay's impact
幸福多於我預期

剛好比起Eric Kwok作個堆好好多

高處未算高,可以值得更好

5分跌穿70%

真係好好聽 高音準 中音甜 低音勁 talent!

Gin Lee要唱些在卡拉OK無人能唱到的歌,因為Gin Lee有這個能力,這首歌讓我有種進入了王菲歌曲的氛圍,很驚喜

都似翻GL 本身ge style

我時不時仲有聽 IDK!
感覺GIN適合唱這類傻更更不用腦的歌
江好太成熟了
佢都唱得吃力
幸福多於我預期

我時不時仲有聽 IDK!
感覺GIN適合唱這類傻更更不用腦的歌
江好太成熟了
佢都唱得吃力 ...
on07111 發表於 2022-4-6 21:39

犧牲品MV個look最成熟

jcbartleby 發表於 2022-4-7 23:13

宜家d 姐姐 唱得幾好,期待星期日中環開個唱
幸福多於我預期

高分過很堅強=Big Hit
幸福門 770分
侘寂 675分
美男子與香煙 655分
雙雙 651分
天地一沙鷗 576分
剛好 504分
開燈。熄燈(熄燈版) 503分
玫瑰的故事 490分
月球下的人 478分
很堅強 460分
========= (10) =========

幸福門 770分
侘寂 675分
美男子與香煙 655分
雙雙 651分
天地一沙鷗 576 ...
梨胃言 發表於 2022-4-10 13:16

8首都係Ballad, 剛好Good Job

幾好聽

真心覺得呢首唔錯,903榜尾都唔上吓⋯⋯
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

幸福門 770分
侘寂 675分
美男子與香煙 655分
雙雙 651分

過埋月球下的人 好勁
呢首做咗career best top 8

過埋月球下的人 好勁
呢首做咗career best top 8
JasOh103 發表於 2022-4-11 13:28

70% 5分好大阻力

幸福門 770分
侘寂 675分
美男子與香煙 655分
雙雙 651分

有三首係Eric compose ge big hit
幸福多於我預期

冇Eric Kwok
呢種曲風好可以Show到Gin把聲嘅質感
T-MA is the new cantopop trend

幸兒好正

日出時落碟
T-ma有一首係Jay Fung omg SOTY is coming!!

日出時落碟
T-ma有一首係Jay Fung omg SOTY is coming!!
JasOh103 發表於 2022-4-13 00:30

又話全快歌
希望EK全部唔落

日出時落碟
JasOh103 發表於 2022-4-13 00:30

呵呵
每次聽隻碟都要起碼skip一首歌

又話全快歌
希望EK全部唔落
梨胃言 發表於 2022-4-13 00:47

唔快,T-ma 仲有2首都唔快
Harvard都不可教導

903邊個DJ唔鍾意Gin?

903邊個DJ唔鍾意Gin?
Willjohnson 發表於 2022-4-13 09:55

OK甚至鐘意Gin嘅DJ應該係:
Vani
森美
Marco
當奴

嘉姐
Etc

唔鍾意估係圍咗某啲男女歌手爐既DJ?

OK甚至鐘意Gin嘅DJ應該係:
Vani
森美
Marco
當奴

嘉姐
Etc

唔鍾意估係圍咗某啲男女歌手爐既DJ? ...
Nathan 發表於 2022-4-13 14:40

錯 呢度真係鍾意既話一人播一次都夠上榜

所以 喜歡Gin Lee既DJ index: 0

https://www.instagram.com/p/CcX4NinPrD0/
gin lee係旺角警署賣廣告
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

又話全快歌
希望EK全部唔落
梨胃言 發表於 2022-4-13 00:47

可能環球老人家行路行得比較慢
所以覺得街燈算快

梨胃言 發表於 2022-4-14 01:23
Jay Fung 寫左首, 另外暗示 Gareth Tong 都寫左首

Jay Fung 寫左首, 另外暗示 Gareth Tong 都寫左首
boy4dudes 發表於 2022-4-18 23:30

903又有歌ban