返回列表 發帖
難聽到呢
之前out嗰啲人好過佢地太多
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

音咁唔準嘅lol
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

王鋒live唔夠氣XD
Aliens,明荃之友

亨仔唱得好
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

Jump Jump Jump
KT?
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

Jump Jump Jump
KT?
mt666 發表於 2023-7-16 21:08

差勁遠
Aliens,明荃之友

差勁遠
huntergon 發表於 2023-7-16 21:09

其他唔敢講,實力就一定係
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

其他唔敢講,實力就一定係
mt666 發表於 2023-7-16 21:11

仲有嗰個參賽者都冇衝落台
Aliens,明荃之友

暫時睇覺得亨仔&Ash最聰明,自己出到,其他都比同台嘅嘉賓蓋過

KC WINWIN好似splatoon 3 嗰個人咁
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

暫時睇覺得亨仔&Ash最聰明,自己出到,其他都比同台嘅嘉賓蓋過
MCmatt 發表於 2023-7-16 21:24

Taco同肥仔chemistry最好 肥仔都唔會搶到佢
Ash嗰item太嘈 亨仔都太我是歌手 反而希晉x雲姨balance得好好多

Ash嗰item太嘈 亨仔都太我是歌手 反而希晉x雲姨balance得好好 ...
JasOh103 發表於 2023-7-16 21:33

Taco 嗰part我反而麻麻
認同希晉幾唔錯 進步咗

Ash嗰item太嘈 亨仔都太我是歌手 反而希晉x雲姨balance得好好 ...
JasOh103 發表於 2023-7-16 21:33

唱歌item我都覺得希晉係最好

竟然Tsoul 最高

評判

43 Tsoul
41 亨仔
40 kc
37 希晉
36 ash & 王鋒
33 lyman
26 snoopy & taco

投票
lyman>亨仔>kc>taco>ash>tsoul>snoopy>希晉>王鋒

竟然Tsoul 最高
MCmatt 發表於 2023-7-16 21:43

可能俾錯左分lokman

第二人格

哎啊 高音上唔到添

第二人格難唱程度同小心地滑有得揮...
Aliens,明荃之友

今年唔係無dance battle呀嘛?

嘩 唱返鏡中鏡

嚟啦 要認真唱返次鏡中鏡
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

可惜,底已花,佢已成為眾矢之的
Aliens,明荃之友

造返比KC

Lyman
KC
亨仔

好彩唔係KC

好彩唔係KC
梨胃言 發表於 2023-7-16 23:06

減傷害

好彩唔係KC

幫皇牌節目保住小小面子

減傷害
MCmatt 發表於 2023-7-16 23:07

希晉爆到上第四

好彩唔係KC

So true

評判
86 KC (40+46)
84 TSOUL (43+41)
72 lyman(33+39), 希晉(37+35), ash(36+36)
70 亨仔 (41+29)
68 王鋒 (36+32)
60 taco (26+34)
59 snoopy (26+33)

投票+評判
18 lyman (10+8) kc (8+10)
14 亨仔(9+5) 希晉 (6+8) tsoul (5+9)
12 ash (4+8)
10 taco (7+3)
6 王鋒 (2+4)
5 snoopy (3+2)

自己希望金銀係 Lyman & 亨仔, 銅 Snoopy or Taco.
boy4dudes 發表於 2023-6-30 23:33
雖然亨仔銅唔係銀, Lyman 金超感動

好彩冠軍唔係KC..
Aliens,明荃之友

終於完,Lyman 最老冠軍
反而希晉同 Ash 有驚喜
整體五屆最差

真係唔好搞造星 VI 了

點解今年啲評判完全無得講評語lol

恭喜Lyman拎金!
Aliens,明荃之友

點解今年啲評判完全無得講評語lol
MCmatt 發表於 2023-7-16 23:24

黃慧君有
不過係彩蛋

睇嚟本身三甲應該係王鋒、Nathan同KC

終於完,Lyman 最老冠軍
反而希晉同 Ash 有驚喜
整體五屆最差

...
mt666 發表於 2023-7-16 23:23

講咗唔搞,要搞HKGT
今屆我正係覺得展示到花姐既實力
而且今晚整個流程 我正係覺得雲姨值得更多

講咗唔搞,要搞HKGT
而且今晚整個流程 我正係覺得雲姨值得更多 ...
rfv123 發表於 2023-7-16 23:43

同意,一換左監製成個 production 差幾十皮
Cloud 點解當年梗頸四

講咗唔搞,要搞HKGT
而且今晚整個流程 我正係覺得雲姨值得更多 ...
rfv123 發表於 2023-7-16 23:43

雲姨當年好似比賽表演失準所以輸
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

雖然亨仔銅唔係銀, Lyman 金超感動
boy4dudes 發表於 2023-7-16 23:20

亨仔小組賽夾親band都輸
決賽夾band=自殺

雲姨當年好似比賽表演失準所以輸
speedman 發表於 2023-7-17 00:09

係 當年緊張到炒晒
但坦白講近期啲live 都唔係次次穩
係今日狀態極好

回復 132# mt666
非常同意!呢個品牌已經每況愈下喇!

最難聽係王鋒

亨仔同Winka合唱有水準
希晉進步咗好多
再將我相信的如煙火般綻放

竟然Tsoul 最高
MCmatt 發表於 2023-7-16 21:43

tsoul演出獲謝安琪給最高分
兇手之一
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

我諗唔係淨係我
好多人都希望 Lyman 嘅出現
能夠 打破/改變 香港 既定嘅 以歌行先 表演模式
甚至成個制度 能夠郁少少嚟支持 舞蹈 做主體

可惜,我相信 我地只會失望
viutv 唔似有咁嘅 眼光 決心 同 資源 去改變世界
即使冇左 王鋒 Nathan,都會搵後面啲人補上
繼續淨係做佢地識做嘅野
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

我諗唔係淨係我
甚至成個制度  ...
Bluejays 發表於 2023-7-24 04:07

佢第二個表演的確似王嘉爾
再將我相信的如煙火般綻放

我諗唔係淨係我
甚至成個制度  ...
Bluejays 發表於 2023-7-24 04:07

如果改變 香港 既定嘅 以歌行先 表演模式
你個鏗鏗只會加速俾人淘汰  雖然好似已經淘汰咗

如果改變 香港 既定嘅 以歌行先 表演模式
你個鏗鏗只會加速俾人淘汰  雖然好似已經淘汰咗{:4_97: ...
kayzzz 發表於 2023-7-24 16:28

我追商業舞蹈,比我追 Alfred 早 20年 呀 :)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

謝安琪一早被市場淘汰左啦
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

佢第二個表演的確似王嘉爾
kaman921 發表於 2023-7-24 16:23

或者 樣同外型 似吧

但將 豹嘅形態 人體化表達出嚟
並唔係 街舞 (甚至現代舞) 底子 嘅人
能夠做到咁 淋漓盡致 的
要 jazz 底 或 ballroom 底 先得

Lyman 嘅重要性,唔單只係佢嘅 showmanship
而係佢 有能力 喺 街舞壟斷 嘅市場中
帶翻 jazz / ballroom 入主流
呢樣係 Tiger (ballroom)、Alina (contem)、星II Oscar (contem) 都做唔到

* jazz 係講緊 佢第一個表演 嘅 theatrical jazz,而唔係 k-pop 嘅 jazz funk
(As One 嘅 Tania 係 contem jazz 底,本來都有呢個機會)