返回列表 發帖
你知唔知道永遠既愛係乜野 佢只不過係一個美麗既童話
當故事完結既時後 我地又返番去寂寞裡面
去等另外一個故事既開始 但係我好想話俾你聽
係我地既童話故事裡面 我係曾經真心真意去愛過你

笑死
Happy and Blessed.

狼人殺上左app store熱門搜尋
希望有越黎越多HK人識得同鍾意玩啦

他們很容易把一個以前從未接觸過的陌生人定義為好人,別人說什麼他都很相信。他們一旦對別人建立良好的印象就很難消除,很容易被感動。最有報恩的衝動:你要是毫無條件的幫他一回,他可能表面不動生色,卻暗暗想把你一輩子都包攬照顧起來。

或者這正是我
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

他們很容易把一個以前從未接觸過的陌生人定義為好人,別人說什麼他都很相信。他們一旦對別人建立良好的印象 ...
dongbb2332 發表於 2017-8-17 22:51
你係個陌生人定包人一世嗰個先?

係o架!當宣佈女歌手銀奬,不知幾多人大叫容祖兒,包括我。

仲有佢拿第二名(華麗x逅),個女廁真係排到出大堂,好彩我早去。

一講係楊千嬅真係全場舉旗歡呼,如果係假o既,俾人噓啦!再唔係變成另一廁所位啦。

SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

容祖兒在05年的商台頒獎禮上奪得女歌手金獎時態度囂張,還問台下觀眾:「你唔係噓我呀!」今年她在同一頒獎禮上失掉了女歌手金獎,只得銀獎的她即時學會謙虛。首奪女歌手金獎的何韻詩就意氣風發,還和30多名 fans開街頭祝捷會,阿詩,前車可鑑呀!
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

這是遊走在黑暗裡的孤獨,在尋找與你一樣孤獨的靈魂,它會以任何形式出現,不一定是愛情。你會想,這世上與我一樣有著這樣不完美、這種黑暗的東西/人在哪裡,這個異類到底是誰?
活著活著,你越相信物以類聚,不知道為什麼,人海中,就是他的眼神能勾引你的潮汐起落,只有少數的心,能與你擁有同一種頻率。這世界上總有你的同類,懂你的缺憾、圓滿。

好正

這是遊走在黑暗裡的孤獨,在尋找與你一樣孤獨的靈魂,它會以任何形式出現,不一定是愛情。你會想,這世上與 ...
nicholashin 發表於 2017-8-18 12:51

除左給失戀的你果一首之外 其他都值20000000000分

見到姣姣
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

這是遊走在黑暗裡的孤獨,在尋找與你一樣孤獨的靈魂,它會以任何形式出現,不一定是愛情。你會想,這世上與 ...
nicholashin 發表於 2017-8-18 12:51

支持小雅

支持小雅
jose 發表於 2017-8-18 19:01

小雅>小宇>小雨>小日子>小肥

女歌手方面,開始進入由歌手容祖兒一人稱霸的時期,其實自2003年一曲《我的驕傲》開始,容祖兒已一直連奪多屆樂壇最受歡迎女歌手大獎,直至2015年,十三年來仍是由她奪得女歌手大獎,期間只有歌手楊千嬅及後起的何韻詩及謝安琪能與之競爭。故此由2014年開始,已不斷有民間聲音要求她不要再繼續奪此獎項,及效法前輩退出領獎給予後輩機會上位,容氏亦曾在報章透露歌神張學友曾勸她退出領獎,她亦在考慮當中。

總括而言,2010年代的主要歌手有陳奕迅、張敬軒、林峯、周柏豪、林奕匡、許廷鏗、陳柏宇、吳業坤、許志安、蘇永康、麥浚龍、容祖兒、謝安琪、李幸倪、JW、C Allstar、Supper Moment、Dear Jane等等。

祖祖一沉不起post被lock 可見祖祖減肥成功 可喜可賀

祖祖一沉不起post被lock 可見祖祖減肥成功 可喜可賀
nicholashin 發表於 2017-8-18 21:14

好唔開心
冇得再鞭屍

勞動階層 swag!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

好唔開心
冇得再鞭屍
John 發表於 2017-8-18 23:53
唔緊要啦 佢都開始錄歌 樂壇一定會一沉不起!

有品味既會員會聽既歌 :
原來的你
有淚多好
很晚的晚安
長相廝守
和每天講再見
推開世界的門
告白氣球 (周二珂 cover)
淒美地

Queens only
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Queens only
JasOh103 發表於 2017-8-19 15:11

有幾多個like 就有幾多人氣

Queens only
JasOh103 發表於 2017-8-19 15:11
千fa最遲講+最hea都有兩個like

由《愛是最大權利》激烈澎湃高呼愛情萬歲,
《句句我愛你》那個渴望韓劇式愛情的青春少艾,
《Love More》滿溢的濃情蜜意,
《第一季》盼望與情人昇華至親人,
走到《我敢愛》,終於,終於修成正果…

唱法由剛變柔,學會放輕,由少女漸變為成熟女性。
十多載的年華,歌者與歌,終歸人歌合一。

.2015 幸福歌 – 吳雨霏 《我敢愛》.

《Love More》 ...
jose 發表於 2017-8-19 18:43

不了

死野
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

十大級

呢首都好幸福喎

亞視旅遊節目大開色戒
袁文傑全裸浸溫泉 股誘情人

又多一隻自plug歌

清純小淫零飲到斷片之後朝早都可以準時去翻工真係好令自己感動啊

又多一隻自plug歌
-Prince- 發表於 2017-8-19 22:57
原來你想上曬全部金曲獎年度歌曲提名歌曲
睇黎好快見到某會員最期待既《告白氣球》上榜

睇黎好快見到某會員最期待既《告白氣球》上榜  ...
nicholashin 發表於 2017-8-20 11:55

支持周XX

原來吖姐都會去公子會做嘉賓

心靈作家 正到留位十大先

心靈作家 正到留位十大先
hehehaha 發表於 2017-8-20 13:18

邊到有得聽
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

睇黎好快見到某會員最期待既《告白氣球》上榜  ...
nicholashin 發表於 2017-8-20 11:55

其實你都係曲線比位你個仔宣傳周二珂....

樂壇良心=梁漢文

唱左就黎三十年都仲唱緊
識作曲
識感恩
有樣
識踢波
實力派

亞視旅遊節目大開色戒
袁文傑全裸浸溫泉 股誘情人
John 發表於 19/8/2017 22:23

樂壇良心=梁漢文

唱左就黎三十年都仲唱緊
識作曲
識感恩
有樣
識踢波
實力派
dongbb2332 發表於 2017-8-20 15:30
唔睇第一樣以為你講林奕匡

樂壇良心=梁漢文

唱左就黎三十年都仲唱緊
識作曲
識感恩
有樣
識踢波
實力派 ...
dongbb2332 發表於 2017-8-20 15:30

唔睇前五樣以為你講緊我

唔睇前五樣以為你講緊我
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 16:55

原來你唔識感恩

唔可以原諒!

原來你唔識感恩

唔可以原諒!
dongbb2332 發表於 2017-8-20 17:03

感謝天主賜吳雨霏俾香港樂迷!

NH TOP 20 榜單及季結機制 及 NH TOP 20 AWARDS 頒獎典禮機制
字數:2992
仲有一大part未打

NH TOP 20 榜單及季結機制 及 NH TOP 20 AWARDS 頒獎典禮機制
仲有一大part未打  ...
nicholashin 發表於 2017-8-20 17:06

打黎做乜

仲有一大part未打  ...
nicholashin 發表於 2017-8-20 17:06

呢位會員睇黎好得閒

bagfgfcde 發表於 2017-8-20 17:04

乖

打黎做乜
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 17:07
等我節錄一段

「歌曲成績主要取決於個人喜好及歌曲質素。
原創歌曲成績通常較翻唱及改編歌曲突出,廣東歌成績通常較國語歌突出,但歌曲質素仍是最重要考慮。
歌手形象、歌手性別、歌手身高、歌手體重、歌手國藉、歌手樂壇地位、歌曲名稱長短、歌曲派台次序、歌曲流行程度、歌曲相關影視作品等因素,如與榜主對歌曲評價無直接關係,將不會影響歌曲成績。
歌曲播放率及四台成績與上榜位置沒有任何關係。」
呢位會員睇黎好得閒
dongbb2332 發表於 2017-8-20 17:12
唔好咩

呢位會員睇黎好得閒
dongbb2332 發表於 2017-8-20 17:12

#mean

希望會員熱男關心下呢位咁得閒既會員

陌生人真係好好聽
由吳雨霏把口唱就更加好聽
天啊
點解會有呢個咁完美嘅配搭

bagfgfcde 發表於 2017-8-20 17:04

每位cm會員真係要kin誠啲
每晚臨瞓前感謝天父baba製造咗一個零瑕疵 極優秀嘅人出嚟

陌生人真係好好聽
由吳雨霏把口唱就更加好聽
天啊
點解會有呢個咁完美嘅配搭 ...
jose 發表於 2017-8-20 20:48

之前u又話首歌好K