返回列表 發帖
Phil有新花名
佢提你食早餐姐
nicholashin 發表於 17/3/2016 23:41
Actually 我好少見到有人早餐食芝士腸~

Actually 我好少見到有人早餐食芝士腸~
kwanie 發表於 2016-3-17 23:41
其實你o岩
睇黎我好直接影響Phil係大家心目中既形象

回復 1635# rubylovessss

運氣不夠 牽不了手
利申:唔係鏡粉

回復  rubylovessss

運氣不夠 牽不了手
tom 發表於 2016-3-17 23:44

睇番以前佢地d相好sweet 以後都無sweet相睇

唔可以喺公眾地方放閃
mamakin 發表於 2016-3-17 20:45

花開堪折直須折,莫待無花空折枝呀 美傭叫你kiss kiss kiss

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

花開堪折直須折,莫待無花空折枝呀 美傭叫你kiss kiss kiss
HOTMAN 發表於 2016-3-17 23:50

呢隻真係太神

Phil有新花名
佢提你食早餐姐
nicholashin 發表於 2016-3-17 23:41

其實幾順口

圓 / 秘密 / 蝴蝶
死, 聽聽下好想冠後個兩首
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

點算 突然搞受到冥明個vocal 覺得好好聽

其實幾順口

圓 / 秘密 / 蝴蝶
JasOh103 發表於 2016-3-18 00:03

做乜唔想冠埋 圓

做乜唔想冠埋 圓
ed8671ed 發表於 2016-3-18 00:38
可能原本已經想冠

Phil有新花名
佢提你食早餐姐
nicholashin 發表於 2016-3-17 23:41

熱了翻滾的豆漿
缺乏芝士不夠食糧
就買香腸 汁要多多先營養
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

做乜唔想冠埋 圓
ed8671ed 發表於 2016-3-18 00:38

可能原本已經想冠
nicholashin 發表於 2016-3-18 00:39

Good question and good answer
愛ga力邊會唔冠呢?

熱了翻滾的豆漿
缺乏芝士不夠食糧
就買香腸 汁要多多先營養
HOTMAN 發表於 2016-3-18 00:42
原曲係咩

原曲係咩
nicholashin 發表於 2016-3-18 00:45

仲話愛yum力
好明顯係andersen啦

仲話愛yum力
好明顯係andersen啦
JasOh103 發表於 2016-3-18 00:49
sor 我唔y_m get唔到

sor 我唔y_m get唔到
nicholashin 發表於 2016-3-18 00:53

其實你根本就係反phil!想搞yum佢形象

其實你根本就係反phil!想搞yum佢形象
HOTMAN 發表於 2016-3-18 00:55
我真係好愛phil架 佢係咪yum相信自有公論
早D訓啦

其實幾順口

圓 / 秘密 / 蝴蝶
JasOh103 發表於 2016-3-18 00:03

秘密真係好正, 唔知我可唔可以俾到首冠
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

知己不會隨便分手...

我想講 我好得閒我好得閒我好得閒
okay?
Happy and Blessed.

最近狂聽小明 d 歌
一間補返 playlist

我想講 我好得閒我好得閒我好得閒
okay?
jose 發表於 2016-3-18 15:46

好想同祖兒一齊跳

好想同祖兒一齊跳
jasonng 發表於 2016-3-18 16:27

快啲練呢首同色惑噶

快啲練呢首同色惑噶
jose 發表於 2016-3-18 16:32

色惑已經唔係至潮喇
識跳梗係要跳你嘅最新派台歌喇

色惑已經唔係至潮喇
識跳梗係要跳你嘅最新派台歌喇
jasonng 發表於 2016-3-18 16:36

要快啲搵人做羅嘉豪先^^

#JOEY100SONGS

91. 麻煩你

最後一首side track四寶啦
首歌真係好sad 麻煩你傷我心都唱得出
要麻煩你賜予愛 真係一種勉強幸福
祖兒有D尾音都唱得好好 仲有種壓抑自己情緒既感覺

92. 牆紙

如果麻煩你係sad到喊既乞求
咁牆紙就係sad到喊既暗戀

方大同譜上華麗慢熱旋律 黃偉文寫喑戀
令容祖兒搵到另一個或者更內向更有文藝氣息既自己
呢一次好評之後更令佢重視更仔細同深入既情感
霧裡看花既verse 小日子專輯既歌曲都有入目三分既感情投入

91. 麻煩你

最後一首side track四寶啦
首歌真係好sad 麻煩你傷我心都唱得出
要麻煩你賜予 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-18 16:57

早早祖期個樣真係

早早祖期個樣真係
jose 發表於 2016-3-18 17:20

而家呢

而家呢
bagfgfcde 發表於 2016-3-18 17:22

讓世界豔羨噶
臉大女神

92. 牆紙

如果麻煩你係sad到喊既乞求
咁牆紙就係sad到喊既暗戀

方大同譜上華麗慢熱旋律  ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-18 17:10

今日想起....人會變 情會厭 從沒甚麼保險
十年...嘅感情咁耐真係會變...

今日想起....人會變 情會厭 從沒甚麼保險
十年...嘅感情咁耐真係會變...

...
rubylovessss 發表於 2016-3-18 17:41

jazz version also hohoten
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

燒烤叉上我是歌手
希望可以入到去,然後打敗Joey

燒烤叉上我是歌手
希望可以入到去,然後打敗Joey
KITSTON 發表於 2016-3-18 18:28

幫克勤攞左第2ma

幫克勤攞左第2ma
kevinlai1621 發表於 2016-3-18 18:33

下?係幫手唔係參賽架?

下?係幫手唔係參賽架?
KITSTON 發表於 2016-3-18 18:35

同學想多了

同學想多了
RVHOCPC 發表於 2016-3-18 18:38

不過唔係最後一集先有人去幫手架咩

KITSTON 發表於 2016-3-18 18:46

都未到最後一集

好想瘋狂唱陳小春啲歌
點樣可以好似佢咁唱「獻世」第二次副歌時咁樣 唱到有電腦聲?

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

出咗西鐵站行翻屋企嘅時候
諗緊今日應該post咩歌
喺望住前面條路嘅時候
我突然發現麥浚龍係屬於春天嘅歌手
《驚蟄》係一個屬於春天嘅節氣
《濛》同《灰》可以用嚟形容而家嘅天氣
呢首唔使再describe了
------------
2016.03.18: 麥浚龍 - 上春風的課

KITSTON 發表於 2016-3-18 18:46

佢之前講過節目組係有俾過舊錢佢, 可以任意用黎請咩人, 包括編曲, 音樂人etc.
  不過我諗CAS個角色都係featuring 咁, backup克勤多過對唱

佢之前講過節目組係有俾過舊錢佢, 可以任意用黎請咩人, 包括編曲, 音樂人etc.
  不過我諗CAS個角色都 ...
kevinlai1621 發表於 2016-3-18 19:24

期待

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 18/3/2016
(Week11 10/3 - 16/3/2016)
RK   LW   Songs               Singer
01    03    一雙手                林奕匡   
02    01    山林道                謝安琪
03    02    多少年                JW
04    06    親熱                   鄭融
05    11    盔甲                   閰奕格
06    10    我們的                黃劍文
07    09    叮噹可否不要老    張敬軒
08    19    永遠很近             黎曉陽
09    05    青鳥                   黃浩琳
10    12    自己的情歌          張惠雅
11    ne    完美                   草蜢
12    ne    衝過去                鄭秀文
13    13    天平先生             J.arie
14    17    臨別一秒             黃千庭
15    14    炮火                   鄭俊弘
16    ne    圓                      AGA
17    18    發燒                   陳蕾
18    ne    道聽塗說             林芯儀
19    ne    脂肪葡萄             陳詠謙
20    ne    浴血太平山          黃耀明
本周共6首新上榜歌曲

OUT
04   01   記住忘記我          許廷鏗
07   02   休眠                   Rubberband
08   05   大吟釀                Kolor
15   04   我們都受傷          吳若希
16   ne   層層疊                陳詩欣
20   09   告別之前             陳柏宇
==========================
炮火上榜10星期, 破左上榜紀錄
連草蜢都上埋呢面
多少年回落唔係無冠掛
恭喜Phil成為第一位有DBC兩首冠軍歌歌手

好想瘋狂唱陳小春啲歌
點樣可以好似佢咁唱「獻世」第二次副歌時咁樣 唱到有電腦聲?

...
matthew1990 發表於 2016-3-18 18:58

失戀王我好似係近呢一兩年先識

mamakin 發表於 2016-3-18 21:23

佢啲歌好多都好正
重有一首「停電」都係經典!
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

mamakin 發表於 2016-3-18 21:23

咁犯賤呢

佢啲歌好多都好正
重有一首「停電」都係經典!
matthew1990 發表於 2016-3-18 21:30

同另一個女歌手合唱果首 ?

咁犯賤呢
jasonng 發表於 2016-3-18 21:36

呢首好細個就識

同另一個女歌手合唱果首 ?
mamakin 發表於 2016-3-18 21:41

又黎兩台同步, DBC x Vani 多少年