返回列表 發帖
小肥!!!
bagfgfcde 發表於 2018-1-20 21:29

銀獎:

你同師兄好似輪流拎獎咁,你前年拎完男銀,舊年到師兄拎男金,而你就差幾分失落左銅獎。恭喜你今年重奪男銀,今晚第三個獎喇!

HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

銀獎:你同師兄好似輪流拎獎咁,你前年拎完男銀,舊年到師兄拎男金,而你就差幾分失落左銅獎。恭喜 ...
hechart 發表於 2018-1-20 22:18

計埋開show時的表演 (草原), 你第四次上台喇原來

金獎: 佢年頭每兩星期派一首歌去電台或者網上音樂平台,收復上年失地,全碟七首歌有三首主打,兩首反應都唔錯。而七首入面有六首都上左本榜,所以年頭已經爆晒分。另外佢年內仲有一首合唱歌同一首劇集歌,而中間仲有三首比較低調但都幾正嘅國語歌。但大家年尾好似忘記了佢,連我最喜愛男歌手五強都不入,係咪因為佢竟然轉左去某間令人好厭惡嘅公司?呢個獎係俾喺舊公司嘅佢,至於入左新公司之後,我都好擔心佢嘅將來
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

好野 林奕匡冇金

周柏豪咁都有金。。

計埋開show時的表演 (草原), 你第四次上台喇原來

金獎: 佢年頭每兩星期派一首歌去電台或者網 ...
hechart 發表於 2018-1-20 22:25

hechart 發表於 2018-1-20 22:35

恭喜柏豪拎埋最佳唱片,呢隻碟為佢全年帶來超過九成分數。我特別推介全碟最少人識嘅Touchscreen (youtube都無),到而家我都仲loop緊。 (第二最佳唱片稍後頒發)

http://www.joox.com/#/single?id=BtQTf0tUb3doiudUPGrGqQ==

之後會頒最佳女歌手。銅獎得主繼續冧莊,連續三年女銅。原來本榜2013年復榜後,你五年都有獎,2013年係新人獎。十大方面,2014年第四位,2015年第三位,2017年第二位,唔知2018年你會唔會拎埋至尊歌?好期待啊!

恭喜柏豪拎埋最佳唱片,呢隻碟為佢全年帶來超過九成分數。我特別推介全碟最少人識嘅Touchscreen (連youtu ...
hechart 發表於 2018-1-20 22:41

銀獎:

唱歌都要揀啱時機,特別是香港女歌手,而你就真係揀啱左2017年!由一月開始就有第一首派台歌,入面兩句好特別嘅歌詞仲引起全城熱話,之後個勢仲一直keep到年尾,仲順利拎埋個個女歌手都好恨拎,但十年都無換過人嘅獎,啱啱仲開埋演唱會。不過年中其中一plug唔太啱我心水而無上榜,令你失落本榜女金,繼2014年後再一次拎女銀。希望你2018keep住啊。

好野 林奕匡冇金

周柏豪咁都有金。。
bagfgfcde 發表於 2018-1-20 22:28

唔好嬲啦
我驚佢以後無得再上台

銀獎: 唱歌都要揀啱時機,特別是香港女歌手,而你就真係揀啱左2017年!由一月開始就有第一首派台 ...
hechart 發表於 2018-1-20 22:50

同時恭喜衛蘭奪得第二最佳唱片!

金獎又一位冧莊人士,其實佢上半年無乜聲氣,得上年跨年歌同埋一首合唱歌,但年尾發力,下半年三首歌都達70分以上,一追就追左上黎。

同時恭喜衛蘭奪得第二最佳唱片!

金獎又一位冧莊人士,其實佢上半年無乜聲氣,得上年跨年歌同 ...
hechart 發表於 2018-1-20 22:57

我好擔心組合銅獎得主主音嘅聲音,因為佢每次演出都好聲嘶力竭咁大嗌,次次睇到都鄧佢辛苦,同埋覺得有d過左火今年佢地表現唔係特別標青,但都在頒獎禮中繼續拎大獎,似乎有點過分吹捧播。而佢地年頭嘅一首歌得分排第11位,僅僅差一分先拎到十大,而家就俾你唱返呢首歌啦。

我好擔心組合銅獎得主主音嘅聲音,因為佢每次演出都好聲嘶力竭咁大嗌,次次睇到都鄧佢辛苦,同埋覺得 ...
hechart 發表於 2018-1-20 23:04

好彩唔係Gin Lee

我好擔心組合銅獎得主主音嘅聲音,因為佢每次演出都好聲嘶力竭咁大嗌,次次睇到都鄧佢辛苦,同埋覺得 ...
hechart 發表於 2018-1-20 23:04

組銀以前一直行清新風格,年頭就帶來一首驚喜作品,其後表現亦繼續出色,九月另一首作品我都好喜歡,但坊間反應就好似一般。今年你地咁努力,呢個獎實至名歸!(其實組合競爭都幾激烈,銀獎銅獎同第四位分數好近,要到最後一週先分到勝負)

恭喜 R&K

組銀以前一直行清新風格,年頭就帶來一首驚喜作品,其後表現亦繼續出色,九月另一首作品我都好喜 ...
hechart 發表於 2018-1-20 23:10

金獎得住今年一炮而紅,雖然而家出名左好多,歌又好聽左 (個人認為),但見到有d樂迷comment似乎有d不滿喎。頭先頒十大其實都講過類似嘅野,我覺得樂隊無話要唱死邊種style或者一定要跟死當初果套去行,因為佢地都會成長,而大眾口味亦都會隨時間而變化,點解大家唔俾佢地求變,為自己尋找適合嘅風格?反正佢地又無話過以後唔唱以前嘅歌。其實佢地最新一plug我第一次聽嘅時候都覺得有少少佢地以前嘅style架。總之我認為只要取到平衡就得啦。

金獎得住今年一炮而紅,雖然而家出名左好多,歌又好聽左 (個人認為),但見到有d樂迷comment似乎有d不 ...
hechart 發表於 2018-1-20 23:18

黎到今晚壓軸獎項:年度至尊金曲,我諗呢首無懸念啦,而且剛剛佢地攞獎無理由唔唱果首架麻!其實頭先果首都好好聽架,亦都好有意思,我仲諗過俾果首十大而唔係呢首添,所以大家miss左就細心欣賞多次啦。最後,呢首歌咁出名,希望佢地努力d練下live

黎到今晚壓軸獎項:年度至尊金曲,我諗呢首無懸念啦,而且剛剛佢地攞獎無理由唔唱果首架麻!其實 ...
hechart 發表於 2018-1-20 23:23

金獎得住今年一炮而紅,雖然而家出名左好多,歌又好聽左 (個人認為),但見到有d樂迷comment似乎有d不 ...
hechart 發表於 2018-1-20 23:18

我個人覺得ToNick退步左好多

點講好呢
只能講佢地以前既作品係會俾到驚喜我
但長相之後呢三首就...

ANYWAYS 恭喜佢地 & 希望佢地加油

hechart 發表於 2018-1-20 23:30

最後將會總結年度獎項名單及統計,並公布第一至第四季的季度獎項得主,每季分別有5個金曲獎項和各1個最佳男歌手、最佳女歌手及最佳組合。

2017年度HKSONG流行榜頒獎典禮已圓滿結束。多謝支持!本榜獎項頒發網頁會盡快更新。2018年本榜開榜十週年,網頁亦會即將換上新裝,請繼續支持!!2018年度HKSONG流行榜頒獎典禮再見!

MMK Music Award 2017

年度十二大歌曲
至尊歌曲:3AM - AGA (267) [19>03>03>03>06>07>06>02>01>03]
第二位:突然一生人 - 王菀之 (260) [08>05>05>05>05>06>05>05>04>06>01>15]
第三位:說再見了吧 - Supper Moment (252) [13>06>04>08>04>06>05>05>05>01>04]
第四位:長相廝守 - ToNick (245) [10>03>03>04>04>04>01>03>10]
第五位:假使世界原來不像你預期 - 方皓玟 (239) [06>03>03>03>03>04>04>01]
第六位:Come With Me - 吳雨霏 (229) [11>08>04>05>09>05>04>04>08>01]
第七位:急救中 - Robynn & Kendy (222) [05>04>04>05>06>05>04>01>07]
第八位:山河故人 - RubberBand (217) [13>09>10>06>03>08>08>03>01>14]
第九位:他他他 - Jude (209) [07>02>04>07>04>07>05>01]
第十位:Girls Girls Girls - at17 (207) [09>08>03>06>08>05>03>01>17]
第十一位:奇怪 - 林欣彤 (206) [14>05>05>03>07>05>06>01>07]
第十二位:有淚多好 - 林奕匡 (206) [15>08>11>06>06>08>05>04>01>10]

華語歌曲
金獎:家家酒 - 家家 (170)
銀獎:賣空氣的人 - 盧凱彤 (97)
銅獎:歌謠 - 李榮浩 (89)

合唱歌曲
金獎:搖籃曲 - 泳兒 / 黎瑞恩 (173)
銀獎:男藍 - 許志安 / 蔡一傑 (75)
銅獎:原來只因深愛著 - JW / 吳業坤  (62)

新人獎
秦馨敏 (70)
上榜歌曲:分過手請舉手 (70)

年度唱作人
金獎:王菀之 (628) 上榜歌曲:突然一生人 (260)、愛不曾遺忘任何人 (196)、忘記有時 (172)
銀獎:AGA (606) 上榜歌曲:Night Without You (145)、3AM (267)、吃定我 (194)
銅獎:方皓玟 (531) 上榜歌曲:Common Sense (41)、UWILC (6)、還要去過生活 (87)、Let’s Say (158)、假使世界原來不像你預期 (239)
[第四位:周國賢 (482) 第五位:林奕匡 (428)]

年度男歌手
金獎:周柏豪 (555) 上榜歌曲:囂 (36)、有生一天 (194)、終於我們 (182)、近在千里 (143)
銀獎:許廷鏗 (517) 上榜歌曲:根 (72)、神奇之旅 (54)、大雄胖虎綜合症 (22)、痛醒 (174)、藍血人 (195)
銅獎:周國賢 (482) 上榜歌曲:愛比死更冷 (149)、大人的科學 (130)、在天之靈 (203)
[第四位:林奕匡 (468) 第五位:陳柏宇 (379)]

年度女歌手
金獎:王菀之 (658) 上榜歌曲:酷愛 (8)、My Way (22)、
突然一生人 (260)、愛不曾遺忘任何人 (196)、忘記有時 (172)
銀獎:AGA (606) 上榜歌曲:Night Without You (145)、
3AM (267)、吃定我 (194)
銅獎:鄧小巧 (593) 上榜歌曲:荒唐 (46)、不藥之癒 (111)、心靈作家 (70)、兩溝 (181)、可惜你是個人 (185)
[第四位:方皓玟 (531) 第五位:JW (502)]

年度組合
金獎:Robynn & Kendy (736) 上榜歌曲:Shout n’ Cry (80)、世界對我們 (44)、負攝石 (182)、無敵 (208)、急救中 (222)
銀獎:ToNick (497) 上榜歌曲:回憶備份 (80)、長相廝守 (245)、阿飛與阿基 (172)
銅獎:Supper Moment (461) 上榜歌曲:大丈夫 (41)、靈感床 (168)、說再見了吧 (252)
[第四位:C AllStar (419) 第五位:Dear Jane (398)]

年度專輯
金獎:One Step Closer - 周柏豪 (555) 上榜歌曲:
囂 (36)、有生一天 (194)、終於我們 (182)、近在千里 (143)
銀獎:Sophrology - 王嘉儀 (344) 上榜歌曲:獵 (47)、愁滋味 (45)、給男神的面書 (52)、深淵 (200)
銅獎:神奇之旅 - 許廷鏗 (343) 上榜歌曲:根 (72)、神奇之旅 (54)、大雄胖虎綜合症 (22)、藍血人 (195)

年度十二大歌曲
至尊歌曲:3AM - AGA (267) [19>03>03>03>06>07>06>02>01>03]
第二 ...
mamakin 發表於 2018-1-21 00:17

十二大都撞唔少

最後將會總結年度獎項名單及統計,並公布第一至第四季的季度獎項得主,每季分別有5個金曲獎項和各1個最佳 ...
hechart 發表於 2018-1-21 00:06
支持連續4年十大嗰位男歌手

年度十二大歌曲
第二 ...

恭喜3AM!!!!!!!
恭喜家家!!!!!!!
周柏豪年頭帶到年尾
我們的總和

柏豪金
我都唔敢啦

十二大都撞唔少
bagfgfcde 發表於 2018-1-21 00:18

今年真係頒唔到十五大咁多
大家都比環球一姐二姐上位圈

我個人覺得ToNick退步左好多  

點講好呢
只能講佢地以前既作品係會俾到驚喜我
但長相之後呢三首 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-20 23:38

可能我自己鍾意pop d
所以而家貼近左我口味多d
但會唔會因為夾硬轉所以live搞到咁

以前我幾鍾意佢地首異相 (第一首聽都係呢首)
都係果句, 希望佢地識取平衡
兩種style都會試啦

柏豪金
我都唔敢啦
kwanie 發表於 2018-1-21 00:21

算啦應該都係最後一次
今年呢幾首都唔錯
其他對手又唔係首首都岩我口味
2018 應該會熱鬧啲喇掛。。。

恭喜3AM!!!!!!!
恭喜家家!!!!!!!
周柏豪年頭帶到年尾
Wonders 發表於 2018-1-21 00:20

已經直BAN天網都LEAD足全年

年度十二大歌曲
第二 ...

有人陪我俾男金同唱片獎柏豪
好感動
鬆一口氣

但其實今年男歌手真係無乜邊個好俾
望返季度分數真係得啖笑

已補回第四第五炮灰結果

支持連續4年十大嗰位男歌手
nicholashin 發表於 2018-1-21 00:19

你唔講我都無留意佢連續四年十大
我都幾鍾意佢架
你見我俾佢上四次台就知 (其實只係咁o岩今星期冠)

停止繁殖(2016)、查無此字、難得一遇、有淚多好、草原(2018)全部冠晒架
有淚多好之後我仲諗佢有無機挑戰男金
點知派是日休息絕不工作, ban左, 計落分柏豪年頭又太強勢
唔知2018有無機會男金呢

年度十二大歌曲
第二 ...

btw 你one step closer係咪計漏左囂

頒到呢到我地有個中場休息先。休息返黎之後會頒發歌手獎項,先頒男歌手,因為今年男歌手表現真係好 ...
hechart 發表於 2018-1-20 21:21

唔好意思
原來我睇漏左眼
搞到頒錯獎
最佳唱作人應該係AGA,得分227,比林奕匡198.5高!!
所有資料已經更新
對唔住呀!!!!!!!!!!!!!

我最喜愛粵語歌曲第一位

王菀之《忘記有時》441

上榜走勢:04>03>04>05>04>04>03>01>02>04>04>07

我最 ...
harry 發表於 2018-1-14 23:05

忘記有時至尊!!
估唔到kay媽有十大 真粉!! 不過少左呢個榜真係
Bye, take care & add oil
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

唔好意思
原來我睇漏左眼
搞到頒錯獎
最佳唱作人應該係AGA, ...
hechart 發表於 2018-1-21 01:02

最重要係林奕匡少左個大獎
Bye Fail Lam

年度十二大歌曲
第二 ...

終於有多個人俾急救中同奇怪十大
周柏豪竟然年頭玩到年尾 證明男歌手真係好弱
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

終於有多個人俾急救中同奇怪十大
周柏豪竟然年頭玩到年尾 證明男歌手真係好弱 ...
kevinlai1621 發表於 2018-1-21 09:41

相比起無敵我鍾意急救中多啲
同你撞咗五首十大
今年應該有返啲競爭

2017年度 Pete's 金曲流行榜頒獎典禮 得獎名單

年度十大歌曲
01  突然一生人 - 王菀之
02  長相廝守 - ToNick
03  霸氣情歌 - 陳柏宇
04  帶著骨灰去旅行 - 洪卓立
05  有淚多好 - 林奕匡
06  說再見了吧 - Supper Moment
07  小碎步 - 鍾舒漫
08  驗傷 - 衛蘭
09  3AM - AGA江海迦
10  原來只因深愛著 - 吳業坤 & JW王灝兒

年度華語歌曲
金  披風 - 陳奕迅
銀  第一百個我 - 容祖兒
銅  我有我自己 - 閻奕格

年度專輯
金  《Love And Other Things》 - 衛蘭
銀  《The Drug Called Music》 - 側田
銅  《Live in the Moment》 - Gin Lee李幸倪

年度新登場歌手
金  王嘉儀
銀  秦馨敏
銅  顏卓靈

年度唱作歌手
金  王菀之
銀  AGA江海迦
銅  林奕匡

年度傑出表現獎
金  胡鴻鈞
銀  許靖韻
銅  符致逸

年度作曲人
王雙駿

年度填詞人
陳詠謙

年度男歌手
金  側田
銀  許廷鏗
銅  小肥

年度女歌手
金  王菀之
銀  衛蘭
銅  鄧小巧

年度樂隊組合
金  Robynn & Kendy
銀  C AllStar
銅  Supper Moment

最受歡迎新人
王嘉儀

最受歡迎男歌手
陳柏宇

最受歡迎女歌手
衛蘭

最受歡迎組合
C AllStar

最受歡迎歌曲
假使世界原來不像你預期 - 方皓玟 (金獎)
難得一遇 - 林奕匡
長相廝守 - ToNick
3AM - AGA江海迦
霸氣情歌 - 陳柏宇

年度十大歌曲
02  長相廝守 - ToN ...
peter722 發表於 2018-1-23 18:39

除左第10首之外其他都支持
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 21
1. 至少做一件離譜的事 2. 也許沒有未來神 3. 月色魔美

年度十大歌曲
02  長相廝守 - ToN ...
peter722 發表於 2018-1-23 18:39

除左第2同第10首其他都支持

2017音樂公民頒獎典禮
各位音樂公民,大家好~~~~~~~
由於本人學業繁重,為減輕負擔,
今日決定分幾日頒獎,
還望大家繼續多多支持!
今日先頒五大普通話歌曲普通話歌手~
第五位:沒人知道雙子座
第四位:不論富或貧,時間人人一樣那麼多。
第三位:它,能讓你看見看不見的。
第二位:3 0624 700, 3 0624 770, 5 34202 13942, 4314 0624...
至尊:2011五大有首《You And I》、2013年至尊係《Me & U》,2017年……
歌手:應該不是許先生
2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

音樂公民五大普通話歌曲 第五位
第一百個我 - 容祖兒
曲:林俊傑
詞:易家揚
編:蔡政勳
監:林俊傑

音樂公民五大普通話歌曲 第四位
二十四小時柒天 - 盧廣仲
曲:盧廣仲
詞:盧廣仲
編:盧廣仲/黃少雍
監:盧廣仲/黃少雍

2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

音樂公民五大普通話歌曲 第三位
披風 - 陳奕迅
曲:譚傑明 MJ/Jerald
詞:易家揚
編:Jerald
監:Jerald

-------------------------------------------------------------------------------
音樂公民五大普通話歌曲 第二位
520 - 薛凱琪
曲:方大同
詞:崔惟楷
編:Derrick Sepnio
監:方大同/Derrick Sepnio

音樂公民至尊普通話歌曲
妳在我的愛情裡 - 杜德偉
曲:Ryan.B
詞:林怡鳳
編:Ryan.B
監:呂禎晃

音樂公民推介普通話歌手
杜德偉
推介歌曲:抱緊處理
五大歌曲:妳在我的愛情裡

今日暫時頒住咁多先,請繼續留意~~~

NH TOP 20 AWARDS 2017將於今日下午7時30分開場
希望大家會支持

NH TOP 20 2017 年度總結
全年上榜歌數量:322首 (較去年多23首)
最多上榜歌單位:小肥 (9首)
最多上榜歌專輯:Between / C'Mon in~ / One Step Closer (5首)
最多冠軍週單位:林奕匡 (5週)
最多冠軍週專輯:Songs of Love / We R Mr. / 風起 (3週)
最長上榜週數單位:林奕匡 (35週,較去年少16週)
最長連續上榜週數單位:Mr. (23週 : WK 30 - WK 52,較去年少18週)
最長上榜週數非跨年歌曲:A-Lin《未單身》 / 楊乃文《推開世界的門》 (12週)
最長上榜週數專輯:We R Mr. (25週)
兩週冠歌曲:停止繁殖 (2016 WK 50 & 2017 WK 2) ; 郭源潮 (2017 WK 26 & 28)

2017年冠軍歌一覽

冠軍歌數目(歌手)
05 林奕匡 /
04 周國賢 /
03 盧凱彤 / Mr. /
02 林宥嘉 / 郭頂 / 陳柏宇 / 糯米糰 / 鐵樹蘭 /
01 宋冬野 (+1) / AGA / Dear Jane / Maniac / Revery / Serrini / Siu Yuen / Supper Moment / Yellow! / 小肥 / 五月天 / 布志綸 / 安俊豪 / 吳雨霏 / 孫盛希 / 恭碩良 / 許志安 / 陳曉東 / 黃瑋中 / 楊乃文 / 達明一派 / 劉美君 / 蔡一傑 / 閻奕格 /
0.5 林二汶 / 岑寧兒 / 歌莉雅 / 何秉舜 /

冠軍歌數目(唱片公司)
09 獨立 / 環球 /
~~~~~~~~ (02) ~~~~~~~~
07 Sony /
~~~~~~~~ (03) ~~~~~~~~
04 WOW Music /
03 華研 / rockmui ltd. /
02 耀榮 / 太陽 /
01 海蝶 (+1) / 3721 Productions / Frenzi Music / MusicNext / 亞神 / 尚品 / 相信 / 紅線 / 棋人 / 華納 / 滾石 / 寰亞 /

以下為年度20大歌曲:
AGA feat. Ghost Style - 3AM
Maniac - 浪客行
Mr. - 人間遊戲
Mr. - 還原成長
Mr. - 只好再見
Serrini - 日没前
Supper Moment - 說再見了吧
五月天 - 少年他的奇幻漂流
吳雨霏 feat. AF - Come With Me
宋冬野 - 郭源潮
林奕匡 - 難得一遇
林奕匡 - 查無此字
林宥嘉 - 飛
許志安 - 冥想練習
郭頂 - 淒美地
楊乃文 - 推開世界的門
劉美君 - 千色
蔡一傑 - 流淚的怪獸
閻奕格 - 我有我自己
糯米糰 - 喬治克隆人

以下係歌手六強同專輯十二強分數,由大至小排序。

男歌手六強分數:801 / 452 / 406 / 403 / 390 / 377 /
女歌手六強分數:390 / 377 / 376 / 376 / 363 / 230 /
組合六強分數:748 / 390 / 348 / 346 / 345 / 289 /
唱作歌手分數:748 / 646.5 / 452 / 390 / 390 / 377 /
新人六強分數:97 / 74 / 54 / 53 / 39 / 33 /
專輯十二強分數:728 / 544 / 390 / 377 / 377 / 377 / 376 / 376 / 376 / 349 / 346 / 345

大家可以計下《難得一遇》幾多分

好歌冇好報
#xiaoyu
#joeyyung
#taylorswift
#tanyachua
#mayday #如果我們不曾相遇

NH TOP 20 AWARDS 2017正式開場!!!

今日將會頒發42個獎項,包括:
* 年度十大
* 年度新人 (金/銀/銅)
* 年度唱作歌手 (金/銀/銅)
* 年度男歌手 (金/銀/銅)
* 年度女歌手 (金/銀/銅)
* 年度組合 (金/銀/銅)
* 年度專輯 (首五位)
* 最佳男歌手演繹
* 最佳女歌手演繹
* 最佳合唱演繹
* 最佳樂隊演繹
* 最佳旋律
* 最佳歌詞
* 最佳編曲
* 最吸引非派台歌
* 最喜愛短命歌
* 最喜愛男歌手
* 最喜愛女歌手
* 最喜愛組合

現在有請以下179個歌手單位進場!

* 年度十大
* 年度新人 (金/銀/銅 ...
nicholashin 發表於 2018-1-24 19:30

梁漢民 :我係xx 爆緊粗口,唔得閒

NH TOP 20 AWARDS 2017

生活係由一個個故事構成。無故事,我哋亦唔係生命。
等我講多個故事畀你聽,順便回顧十首觸動過我既歌。

而家有請閻奕格送上《萬中無一》

閻奕格 - 萬中無一 (132)
走勢:12>04>03>07>09>02
收錄在大碟《我有我自己》
今年最四高分非冠軍歌曲 (第一位為190分的《之外》)

* 年度十大
* 年度新人 (金/銀/銅 ...
nicholashin 發表於 2018-1-24 19:30

支持胡定欣同關菊英 !!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

支持胡定欣同關菊英 !!
616.1314 發表於 2018-1-24 19:36
Merry Lamb Lamb is better

顏小姐好慘
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影