返回列表 發帖
話時話 而家d麵包越黎越貴
仲好多空氣包
John 發表於 2016-3-15 11:59

自己整就好。。又飽肚。。

我都想試 但次次放工去都好多人下 同埋外賣抵啲 同埋我要食好多壽司先飽 最終好易大出血  ...
nicholashin 發表於 2016-3-15 11:59

咁要食放題
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

自己整就好。。又飽肚。。
kk8733 發表於 2016-3-15 12:00

邊有咁得閒係屋企整麵包=.=
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

話時話 而家d麵包越黎越貴
仲好多空氣包
John 發表於 2016-3-15 11:59

賴爽會員可能知
北角有間餐廳叫 香港飯堂 啲包好食同足料過連鎖麫包店好多 (不過好似上年執左笠)
John 發表於 2016-3-15 12:02

屋企有個麪包機
但整左兩三次就變左垃圾
我都想試 但次次放工去都好多人下 同埋外賣抵啲 同埋我要食好多壽司先飽 最終好易大出血  ...
nicholashin 發表於 2016-3-15 11:59

幾年前成日同friend子食一壽司宵夜時段 (平一半可以食到飽死)
但我覺得而家間野啲壽司質素每況愈下
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

咁要食放題
之前食咗啦 有排先有錢再食

等佢慢慢發酵。。再整料入去。。再發酵。之後焗。

最快都要兩小時。。放入雪櫃。食前蒸下佢。。當早餐食可以食三日。。

賴爽會員可能知
北角有間餐廳叫 香港飯堂 啲包好食同足料過連鎖麫包店好多  (不過好似上年執左笠 ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:05

我而家如果有得揀 會係性安娜買=.=
貪佢恆生卡有九折

之前食咗啦 有排先有錢再食
nicholashin 發表於 2016-3-15 12:08

食red Mr lor

我而家如果有得揀 會係性安娜買=.=
貪佢恆生卡有九折
John 發表於 2016-3-15 12:09

我剩係包白麪包/法包
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

賴爽會員可能知
北角有間餐廳叫 香港飯堂 啲包好食同足料過連鎖麫包店好多  (不過好似上年執左笠 ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:05

麵包機。。我用來幫手發酵。。其他用焗爐。。

等佢慢慢發酵。。再整料入去。。再發酵。之後焗。

最快都要兩小時。。放入雪櫃。食前蒸下佢。。當早餐食 ...
kk8733 發表於 2016-3-15 12:08

所以點可能得閒整

所以點可能得閒整
John 發表於 2016-3-15 12:10

要健康整下野食幾好。。假日可以消磨時間。。

要健康整下野食幾好。。假日可以消磨時間。。
kk8733 發表於 2016-3-15 12:13

放假都唔得閒啦

銅鑼灣時代廣場有咩嘢食?
我淨係食少少嘢

我淨係食少少嘢
rubylovessss 發表於 2016-3-15 12:17

Citysuper

食red Mr lor
你鍾意鄭俊弘?

我淨係食少少嘢
rubylovessss 發表於 2016-3-15 12:17

買個芒果包食啦。。唔知CWB有無。。

買個芒果包食啦。。唔知CWB有無。。
kk8733 發表於 2016-3-15 12:18

麵包肥呀....

Citysuper
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:17

Citysuper有咩嘢係食唔肥...?

食red Mr lor
而家Red Mr 收費其實都貴左
不過啲歌更新得好慢
Citysuper有咩嘢係食唔肥...?
rubylovessss 發表於 2016-3-15 12:21

(話說有個$46 綠茶雪糕+綠茶沙冰+綠茶紅豆吉士大判燒 SET 超好食... 不過你減肥唔準食 )

不過啲歌更新得好慢

(話說有個$46 綠茶雪糕+綠茶沙冰+綠 ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:23

唔食得凍嘢啦我腸胃唔好

唔食得凍嘢啦我腸胃唔好
rubylovessss 發表於 2016-3-15 12:26

除左salad 之外其他野都幾肥
一係你去同一層麪包店 (log on 旁邊) 睇下

除左salad 之外其他野都幾肥
一係你去同一層麪包店 (log on 旁邊) 睇下  ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:29

麵包極肥架
食豬手/火腿好過
大家都肥 起碼好味d

麵包極肥架
食豬手/火腿好過
大家都肥 起碼好味d
John 發表於 2016-3-15 12:41

食白麪包/法包
俾着係我就唔忍: 半隻雞吖唔該

不過啲歌更新得好慢

(話說有個$46 綠茶雪糕+綠茶沙冰+綠 ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:23

成日都視聽版

食白麪包/法包
俾着係我就唔忍: 半隻雞吖唔該
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:41

我要食salami

琴晚睇完jarjar
就好想去食天婦羅
可惜係香港想食間好食d又經濟既都搵唔到/___\

賴爽會員可能知

一壽司食過幾次
都係貪平先食 但堅係麻麻地
平時都係食開元氣/千兩<33333
我係個元氣迷

我要食salami
John 發表於 2016-3-15 12:44

去完德國之後我驚左食腸
一壽司食過幾次
平時都係食開元氣/千兩 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 12:50

而家都冇再食一壽司
轉投左元氣既懷抱

一壽司食過幾次
平時都係食開元氣/千兩 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 12:50

元氣都係正正常常啦
我鍾意食佢個炸哈卷

去完德國之後我驚左食腸

而家都冇食一壽司
轉投左元氣既懷抱  ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:56

點解呀@@你日日食?

點解呀@@你日日食?
John 發表於 2016-3-15 13:08

matthew1990 發表於 2016-3-15 13:09

但salami都唔係好腸姐

但salami都唔係好腸姐
John 發表於 2016-3-15 13:11

好多脂肪既腸

好多脂肪既腸
matthew1990 發表於 2016-3-15 13:12

一定要配啤酒

去完德國之後我驚左食腸

而家都冇再食一壽司
轉投左元氣既懷抱  ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:56
其實而家兩間都唔好食 水準差咗唔少

nicholashin 發表於 2016-3-15 13:17

我覺得元氣同爭鮮冇乜分別

我覺得元氣同爭鮮冇乜分別
John 發表於 2016-3-15 13:18

爭鮮平d喎

元氣都係正正常常啦
我鍾意食佢個炸哈卷
John 發表於 2016-3-15 13:07

最愛炸蝦卷元氣卷

最愛炸蝦卷元氣卷
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 13:20

炸蝦卷真心好味
其實佢個燉蛋都幾正

爭鮮平d喎
艾石仔 發表於 2016-3-15 13:20

其實爭鮮可能因為多人買 貨去得快
d魚肉幾夠凍幾有鮮味

炸蝦卷真心好味
其實佢個燉蛋都幾正
John 發表於 2016-3-15 13:23

不過我覺得元綠既炸蝦卷好食d
不過已經有成十年冇食過

不過我覺得元綠既炸蝦卷好食d
不過已經有成十年冇食過
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 13:25

元祿而家好難食喎
其實板x個d都ok

nicholashin 發表於 2016-3-15 13:17

元氣的確係差左
但總好過一壽司變形壽司
其實爭鮮可能因為多人買 貨去得快
d魚肉幾夠凍幾有鮮味
John 發表於 2016-3-15 13:25

但爭鮮既魚生係用下價部位整
(利申炮台山得爭鮮一間所以都係食爭鮮 )

元祿而家好難食喎
其實板x個d都ok
John 發表於 2016-3-15 13:27

板x 差左好多 但又貴
性價比極低喎

不過講轉差
都吾夠板前
想當年家連威老道開第一間個時
差吾多個個星期食
又新鮮又好味
後泥一出名 開十幾廿間既時候就越泥越難食
依家見到都吾會行入去

元祿而家好難食喎
其實板x個d都ok
好多年前元祿已經係地獄級

好多年前元祿已經係地獄級
nicholashin 發表於 2016-3-15 13:30

我最後一次食元祿應該係孖女做代言人嗰陣

不過講轉差
都吾夠板前
想當年家連威老道開第一間個時
差吾多個個星期食
又新鮮又好味
後泥一出名 開十幾廿 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 13:30

個個星期食@@
$$$$$$$$$$

元祿而家好難食喎
其實板x個d都ok

元綠我依家連邊到仲有分店都吾係好知
佢d冷麵好好食

個個星期食@@
$$$$$$$$$$
John 發表於 2016-3-15 13:32

美版主有錢成日四圍去食好野