返回列表 發帖
連自由人都用舊人嘅時候
呢班人瑞真係好恐怖  希望A祖d球隊可以壓下佢地嘅氣燄 ...
Wonders 發表於 2016-7-19 18:05

我想知道這班巴西人瑞中,那些是打過08年北京奧運??

有没有04年雅典奧運已打過??

佢仲老過Camila  
踢走Camila 大器晚成嘎
Wonders 發表於 2016-7-19 18:29
Juciely also , 2013 先入隊但今年已經 35
Camila 07 年已經入隊都而家第 10 年都無得打奧運

我想知道這班巴西人瑞中,那些是打過08年北京奧運??

有没有04年雅典奧運已打過?? ...
universal 發表於 2016-7-19 18:37
話比你知係有嘅

Juciely also , 2013 先入隊但今年已經 35
Camila 07 年已經入隊都而家第 10 年都無得打奧運  ...
chanchan0909 發表於 2016-7-19 18:37

比萬年副攻壓住 so sad chu
好慘 連續三屆冇份
chn都有個大器晚成掌櫃
我們的總和

話比你知係有嘅
chanchan0909 發表於 2016-7-19 18:39

joB分身
我們的總和

比萬年副攻壓住 so sad chu
好慘 連續三屆冇份
chn都有個大器晚成掌櫃  ...
Wonders 發表於 2016-7-19 18:52
舊年仲差 D 替補位置都保唔住 除左 Juciely 仲有 Carol
睇下下個周期佢仲有無機啦
掌櫃真係大器晚成 , 以前 05 國青同月月美胖掌櫃曾曾都喺一隊

舊年仲差 D 替補位置都保唔住 除左 Juciely 仲有 Carol
睇下下個周期佢仲有無機啦
掌櫃真係大器 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-19 20:17

前面講過話ita唔知邊個先係主二傳 好大煙幕
可唔可以套用起chn度
如果月月真係可以承受高強度比賽
希望掌櫃可以打多一兩年做交接
我們的總和

前面講過話ita唔知邊個先係主二傳 好大煙幕
可唔可以套用起chn度  
如果月月真係可以承受高強度 ...
Wonders 發表於 2016-7-20 11:55

意粉如果用雷拜安高做主二傳,她好似無同16和18號兩個黑妹在比賽中配合過!

其實意粉大媽二傳已經37歲了,如果是首發還能夠有氣力跑動傳球、救球和跳高欄網嗎?

花生花生
傳: 落選奧運嘅巴西隊自由人Camila起ig表示退出國家隊
唔知巴西起里約之後可以有幾flop
我們的總和

白痴
係唔係封殺 21 號咪知 不過好難搵個隊補上囉 都解散左啦
其實巴西有 D 場館都仲未起好呀 不 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-19 15:57

如果俄女無得去奥運,一定會有一隊補上,不可能真空唔駛打!

就算解散,但有得去奥運,我估球員教練一定立即重組去準備!!

情況就如1992歐國盃南斯拉夫被禁賽,丹麥突然補上,當時丹麥球員還在渡假,之後立即歸隊,最後還奪冠!!

點解俄羅斯被抵制奧運?

點解俄羅斯被抵制奧運?
Stanley 發表於 2016-7-21 18:39

因為被人揭發俄有規模地安排運動員食藥來换取好成績,重點集中在田徑,但其他項目都有,暫時已確定禁止俄田徑67人參加今屆奥運, 只有1人能以中立身份參加!

但國際奧委會今個星期日決定是否禁止所有俄運動員參加今屆奥運,如果被禁,女排無娃娃,泰女有機會頂上!

如果泰女能參加今屆奥運,真是上天給泰女黃金一代補送返上次落選賽因黑裁判事件而無在資格!!

给土耳其吧

意粉如果用雷拜安高做主二傳,她好似無同16和18號兩個黑妹在比賽中配合過!

其實意粉大媽二傳已經37歲了 ...
universal 發表於 2016-7-20 14:24
成日話人跑唔郁跳唔起 你覺得 Bonita 無考慮過咩
再講 Piccinini 放棄左咪就係你講嗰個原因囉
花生花生
傳: 落選奧運嘅巴西隊自由人Camila起ig表示退出國家隊
唔知巴西起里約之後可以有幾flop { ...
Wonders 發表於 2016-7-20 14:36
你又唔好睇少佢地嘅後面嘅人 畢竟你都見到 U20 U23 都有好成績就知係有人才嘅
如果俄女無得去奥運,一定會有一隊補上,不可能真空唔駛打!

就算解散,但有得去奥運,我估球員教練一定 ...
universal 發表於 2016-7-20 15:25
但事實 THA 嘅隊員真係已經去玩緊 , 再講排球好多比賽有球隊退出都無補過位 , 再再講排球唔同足球 , 排球要長時間嘅配合 , 足球好快就可以夾到 , 再再再講而家都未確定係咪全部 RUS 都唔可以參加就唔好再拎泰妹黎講啦

倒數 15 日 , 男排女排喺奧運都會取消技術暫停
http://rio2016.fivb.com/en/news/ ... ed-without?id=63509

男排女排最新世界排名 [只列前 20 名]

最新消息睇到新浪報導俄羅斯有十名排球國手已證實食了禁藥!!

現在事件越搞越大,我估俄國真係無得去里約了!!

原來Diouf又比人退貨
我們的總和

意大利女排里約奥運會 12 人名單
主攻 - 1. Ortolani , 8. Gennari , 15. Del Core (C) , 16. Sylla
副攻 - 7. Guiggi , 11. Chirichella , 20. Danesi
接應 - 9. Centoni , 18. Egonu
二傳 - 4. Orro , 14. Lo Bianco
自由人 - 6. De Gennaro

意大利女排里約奥運會 12 人名單
主攻 - 1. Ortolani , 8. Gennari , 15. Del Core (C) , 16. Sylla
副攻 - ...
chanchan0909 發表於 2016-7-23 22:03

好快手呀
我們的總和

好快手呀
Wonders 發表於 2016-7-23 22:05
Gennari 膝傷歸來後重新報名

Bonita 真係識玩

Gennari 膝傷歸來後重新報名

Bonita 真係識玩
chanchan0909 發表於 2016-7-23 22:06

唔知佢地d攻傳配合點呢
會唔會玩到咁鍾意科學計算嘅美國翻船
我們的總和

曾曾美胖同夢潔 準備離隊啦
呢幾日就算知道自己無得入圍都好積極去投入訓練
希望大家生活都愉快

希望大家生 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-24 09:24

有消息指國際奧委會準備禁止所有俄羅斯運動員參加今屆奥運!

去年世界盃大花蕾(bye bye) 對俄女 (bye bye) 的經典五米離網彩虹扣球成為絕唱了!!

希望大家生 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-24 09:24

隊報話曾曾提早離隊
睇完真係好sad 努力咗三年幾 最後先落選
我們的總和

隊報話曾曾提早離隊  
Wonders 發表於 2016-7-24 10:45

體育競技就是這樣,無論之前怎樣威風八面,現在唔夠人勁就會被淘汰!!

估計隊内領導層是力捧新人小宇宙而棄掉老將大花蕾!!

有消息指國際奧委會準備禁止所有俄羅斯運動員參加今屆奥運!

去年世界盃大花蕾(bye bye) 對俄女 (b ...
universal 發表於 2016-7-24 10:45
好似一間會宣布禁止

好似一間會宣布禁止
chanchan0909 發表於 2016-7-24 10:57

CEV出哂聲明撐都冇用 FIVB好似轉咗立場唔撐
ban哂真係好咩
我們的總和

隊報話曾曾提早離隊  
Wonders 發表於 2016-7-24 10:45
真係無辦法 之前佢好多比賽都係要佢打 無咩時間休息 今年多左時間休戰 但舊年傷又未好 打到攰曬搞到體能有時又跟唔上 所以狀態今年前面都未發揮出黎

''The entire Russian Olympic team will today be banned from competing at the Rio Games next month, The Mail on Sunday understands.

According to well-placed sources, the International Olympic Committee will punish all 387 Russian sportsmen and women in the strongest possible way after revelations of their country’s state-sponsored doping programme shocked the world.''

Mail Online
我們的總和

ban哂真係好咩
Wonders 發表於 2016-7-24 11:03
因為本身 FIVB 以為唔關排球運動員事 , 後尾唔知邊個話有 10 個排球運動員係關事 , 所以咪轉軚

真係無辦法  之前佢好多比賽都係要佢打 無咩時間休息 今年多左時間休戰 但舊年傷又未好 打到攰曬搞 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-24 11:05

明嘎
希望佢幸福快樂啦
我們的總和

因為本身 FIVB 以為唔關排球運動員事 , 後尾唔知邊個話有 10 個排球運動員係關事 , 所以咪轉軚  ...
chanchan0909 發表於 2016-7-24 11:08

排球大戶基本上已經入哂奧運
如果bam哂俄羅斯 又冇人replace 兼唔重新分組真係又益日韓 xx(
不過八進四見真章
我們的總和

ban哂真係好咩
Wonders 發表於 2016-7-24 11:03

講真,俄羅斯自己攞嚟衰,連排球運動員都有成十人食藥,唔ban唔得!!

否則對其他國家隊伍唔公平!!

排球大戶基本上已經入哂奧運
如果bam哂俄羅斯 又冇人replace 兼唔重新分組真係又益日韓 xx(
不過八進四見 ...
Wonders 發表於 2016-7-24 11:13

泰國女排頂上,因為球類運動不能真空一隊無比賽,賽程已安排了!

不過是否重新分配組合就不太清楚!!

如果重新分組,巴塞日泰阿喀同一組,中美意荷韓波另一組,即表示中女那組换走村姑,泡菜入來,中女小組賽好似易打了!!

講真,俄羅斯自己攞嚟衰,連排球運動員都有成十人食藥,唔ban唔得!!

否則對其他國家隊伍唔公平!! ...
universal 發表於 2016-7-24 11:15
雖然唔清楚嗰隻藥係咩黎, 不過見其中一個運動員嘅情況, 佢係 12.13 左右食嘅, 隻藥會留喺身體 2-3 weeks, 但隻藥 1.1 先列為係禁藥, 咁樣都要 ban ???
泰國女排頂上,因為球類運動不能真空一隊無比賽,賽程已安排了!

不過是否重新分配組合就不太清楚!!

...
universal 發表於 2016-7-24 11:23
你又邊到見到見到泰妹頂上呀

雖然唔清楚嗰隻藥係咩黎, 不過見其中一個運動員嘅情況, 佢係 12.13 左右食嘅, 隻藥會留喺身體 2-3 weeks,  ...
chanchan0909 發表於 2016-7-24 12:56

俄羅斯係歐錦賽入嘅 就算係bam 應該都係比歐洲隊入
我們的總和

俄羅斯係歐錦賽入嘅 就算係bam 應該都係比歐洲隊入
Wonders 發表於 2016-7-24 12:58
補位可能性係有 不過其實一直都諗好多額外野係咪真係可以 14 日搞掂, eg 球衣指定嘅公司 (可能要簽返), 跟住集合又要時間, 飛去又要一日, 仲有巴西咁亂, 都唔知安排嗰到點樣, 況且唔係好多國家有申請訓練營, 有無臨時位置比到佢地, 球場仲起緊, 適應時間肯定唔夠, 總之就好多問題, 如果有補位都唔知嗰隊搠搞唔搞得掂 ...

補位可能性係有 不過其實一直都諗好多額外野係咪真係可以 14 日搞掂, eg 球衣指定嘅公司 (可能要簽返), 跟 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-24 13:25

唔知組委會點喇
btw IOC幾點先有消息呢 xx(
仲有兩個禮拜咩都未搞掂, 史上最差嘅一屆奧運當之無愧
我們的總和

補位可能性係有 不過其實一直都諗好多額外野係咪真係可以 14 日搞掂, eg 球衣指定嘅公司 (可能要簽返), 跟 ...
chanchan0909 發表於 2016-7-24 13:25

如果有得去奥運,那支球隊無論怎樣都會搞掂,我估泰女或火雞女已經準備組隊去奧運!!

雖然唔清楚嗰隻藥係咩黎, 不過見其中一個運動員嘅情況, 佢係 12.13 左右食嘅, 隻藥會留喺身體 2-3 weeks,  ...
chanchan0909 發表於 2016-7-24 12:56

雖然未有確實消息證實,不過媒體一般估計都係泰國replace,都正路既,五隊比賽對另一組分組真係好唔公平,不過跟排名分組既rules又會被搞亂,重新分組又會搞亂入選隊伍既戰略部署,對排聯奧委會都有好多野要衡量!
anyways如果真係replace既話,私心希望泰國真係可以打番場爭氣波贏番日本一次lol……

如果有得去奥運,那支球隊無論怎樣都會搞掂,我估泰女或火雞女已經準備組隊去奧運!! ...
universal 發表於 2016-7-24 14:16

turkey連落選賽都冇得參加,冇端端入番奧運實俾人非議喎,而且咁樣就會間接令排聯承認佢地本來既落選賽安排係亂咁黎,唔係為左組合最佳競賽效果而設囉!

唔知組委會點喇
仲有兩個禮拜咩都未搞掂, 史上最差嘅一屆奧運當之無愧 {:1_9 ...
Wonders 發表於 2016-7-24 13:28

其他項目少左一隊或者一兩個運動員比賽都尚算ok,影響唔大,但排球本身入得又少隊,分組係跟排名有規律咁去分,入下一輪前又只淘汰四隊,影響真係大好多,所以對排聯奧委會挑選真係好大 (which i dont think they can manage it well lol HAAAA)

唔知組委會點喇
仲有兩個禮拜咩都未搞掂, 史上最差嘅一屆奧運當之無愧 {:1_9 ...
Wonders 發表於 2016-7-24 13:28
唔知 要再等下

如果有得去奥運,那支球隊無論怎樣都會搞掂,我估泰女或火雞女已經準備組隊去奧運!! ...
universal 發表於 2016-7-24 14:16
點會都會搞掂, 唔講佢地自己隊嗰 D 咩贊助商咩簽證咩咩咩, 而家嗰邊樣樣野都搞唔好, 你真係睇得起嗰邊嘅辦事能力, 你以為嗰邊安排嗰 D 野補位嗰隊(如果有)會搞得掂 ??? 再講, 其他項目唔使補位 ??? 又要食又要住又要練 , 你以為呢 D 野唔使傾就會比到你 ???

雖然未有確實消息證實,不過媒體一般估計都係泰國replace,都正路既,五隊比賽對另一組分組真係好唔公平 ...
skyhorse1111 發表於 2016-7-24 14:24
係 , 重新分組可能性應該好細

我有感如果俄羅斯排球隊最終去唔到奥運但又不可以補入其他隊伍,俄隊那組可以只有三隊出線八強,另一組五隊出線,第五名出線變成俄隊那組第四名出線!

我有感如果俄羅斯排球隊最終去唔到奥運但又不可以補入其他隊伍,俄隊那組可以只有三隊出線八強,另一組五隊 ...
universal 發表於 2016-7-24 18:52
你又發咩癲呀

你又發咩癲呀
chanchan0909 發表於 2016-7-24 18:56

pun 完全不能理解
我們的總和

pun  完全不能理解
Wonders 發表於 2016-7-24 19:00
佢 ff 當事實 好得人驚