返回列表 發帖
你要針對 眼淚的秘密,我都冇辦法 :)
但就算只睇 itunes 全年每週排名,眼淚的秘密 都應該入十大。 ...
Bluejays 發表於 2016-3-31 03:42

只不過提出合理嘅質疑啫,唔係針對
都係嗰句,除非有itunes官方全年總排名,否則個啲推測出嚟嘅排名都唔可以盡信

學你話齋,唔同時期嘅排名好難比較

只不過提出合理嘅質疑啫,唔係針對
都係嗰句,除非有itunes官方全年總排名,否則個啲推測出嚟嘅 ...
kayzzz 發表於 2016-3-31 03:44

2014 嗰個 itunes 表,係有實數㗎 ... 你 scroll down 幾個 posts 睇睇。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

2014 嗰個 itunes 表,係有實數㗎 ... 你 scroll down 幾個 posts 睇睇。
Bluejays 發表於 2016-3-31 03:50

講緊 2015 眼淚的秘密
我之前只係質疑 眼淚的秘密 係咪真係咁hit

2015 itunes有無實數 顯示首歌係10大?
我唔信你唔明我講咩

2015 itunes有無實數 顯示 ...
kayzzz 發表於 2016-3-31 03:53

2015 itunes 個表:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=6846&pid=770677
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

2015 itunes 個表:
Bluejays 發表於 2016-3-31 03:59

第一,無實數
第二,就算信你個排名表,眼淚的秘密 都係十甲不入:
我自己計算,2015大概itunes銷售排位

1        麥浚龍 & 謝安琪        羅生門
2        田馥甄        小幸運 (電影 "我的少女時代"主題曲)
3        麥浚龍        念念不忘
4        Wiz Khalifa        See You Again (feat. Charlie Puth)
5        林奕匡        高山低谷
6        陳奕迅        無條件
7        BIGBANG        LOSER
8        麥浚龍        耿耿於懷
9        Maroon 5        Sugar
10        ADELE        Hello
11        BIGBANG        Bang Bang Bang
12        吳業坤        原來她不夠愛我
13        吳若希        眼淚的秘密 (TVB劇集"武則天"片尾曲)
14        容祖兒        女皇 (電視劇"武則天"主題曲)
15        Taylor Swift        Blank Space
hkchart 發表於 2016-1-5 14:48

你要針對 眼淚的秘密,我都冇辦法 :)
但就算只睇 itunes 全年每週排名,眼淚的秘密 都應該入十大。 ...
Bluejays 發表於 2016-3-31 03:42

any source??

第一,無實數
第二,就算信你個排名表,眼淚的秘密 都係十甲不入
kayzzz 發表於 2016-3-31 04:01

你迫我 post 呢個 list 出嚟,我已經得罪緊好多粉。

你迫我 post 呢個 list 出嚟,我已經得罪緊好多粉。
Bluejays 發表於 2016-3-31 04:06

Ooops sorry, let us end the discussion on this then hahaha :P

噴 當狗愛上貓係劇集歌

噴 當狗愛上貓係劇集歌
rubylovessss 發表於 2016-3-31 09:52

呢首唔係劇集歌。但曲風係有的似劇集歌。因為係張家誠作品?

十大銷量國語唱片獲獎名單 (排名不分名次,以歌手名字為序)
笑點 :只有9張提名經核數後符合參選資格{:1_9: ...
最好的債 發表於 2016-3-31 12:08

其實係咪提名咗就有獎

係,提名左兼合資格,即使零銷量都有銷量獎
最好的債 發表於 2016-3-31 12:10

如果賣100只都有9大唱片,真系笑死人

知唔知無記幾時播?

糖妹-細細步 香港銷量肯定唔過200
最好的債 發表於 2016-3-31 15:01

糖妹 做乜呢幾年dup 哂?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

知唔知無記幾時播?
slouisex 發表於 2016-3-31 15:23

4月頭 下個星期六掛 官網無講

matthew1990 發表於 2016-3-31 16:04

有起過咩?

有起過咩?
kayzzz 發表於 2016-3-31 16:14

我最愛糖 嗰排都紅紅地
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

知唔知無記幾時播?
slouisex 發表於 2016-3-31 15:23

IFPI唱片銷量大獎2015頒獎禮會於4月16日晚上10點在TVB播出

matthew1990 發表於 2016-3-31 16:04

佢以前人氣好旺,拍劇都好多人睇,唔明點解唔食住個勢。

綜合十大銷量廣東唱片+十大銷量本地歌手

原來me, re-do賣得少過聽聽 Sukie's

綜合十大銷量廣東唱片+十大銷量本地歌手

原來me, re-do賣得少過聽聽 Sukie's ...
我等我在 發表於 2016-3-31 19:46

有乜出奇,Hifi碟一向銷量吾會低
加上上年巨家姐又無hit歌

Ching2015 發表於 2016-3-31 18:52

好講 運

Ching2015 發表於 2016-3-31 18:52

..........真心佢拍過劇都唔知...利申:c9有睇tvb

Sammi 唱不要驚動愛情...

2015 itunes有無實數 顯示 ...
kayzzz 發表於 2016-3-31 03:53

2014 itunes 有出official ranking, 離奇在2015又冇出
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

頒獎禮由林曉峰、李璧琦擔綱司儀,共頒發逾七十個獎項。鄭秀文、張敬軒、草蜢分別奪得「全年最高銷量本地女歌手、男歌手、組合」獎項;殿堂級組合溫拿則獲頒「IFPI香港流行音樂文化貢獻 樂隊大獎」特別榮譽。

流淚行勝利道唱得麻麻jar wor...

若雞d live真係世界級地難聽
利申:唔係鏡粉

越難越愛 唱得好難聽.....

Juno頂帽真係好噴

Juno個look。。
樣都遮埋
利申:唔係鏡粉

Juno頂帽真係好噴
seeseetv 發表於 2016-4-16 22:27

笑 點解要姐住對眼 佢呢個唔知係咩造型

我阿媽問: 佢唔會覺得唔舒服㗎?

我阿媽問: 佢唔會覺得唔舒服㗎?
cindyee 發表於 2016-4-16 22:30

我阿媽問: 乜佢頂帽咁厚嘅

頂帽仲越唱越低.. 就來鼻都遮埋...

糖妹都有十大銷量 真係o晒咀

糖妹都有十大銷量 真係o晒咀
rubylovessss 發表於 2016-4-16 22:36

taxi chan also...
香港銷量有幾多-_-

taxi chan also...
香港銷量有幾多-_-
mainlib 發表於 2016-4-16 22:40

好多港版貨可能銷往内地了

Suki 企定定唱幾好wo
音準好好

Sukie 唱得好聽......

Juno個look笑死, FB畀佢洗晒版

五家姐有泥
但白果收場

Sammi 不要驚動愛情Live 都唱得好
衝過去Live 就有啲怪