返回列表 發帖
上一代三位詞人開作品展
潘源良冇乜透露嘉賓名單, 但有4大天后 +殿堂級小鳳姐同譚伯
不過最滯銷

向雪懷最 ...
lemontea1069 發表於 2017-6-11 14:03

潘源良一早公布左部分嘉賓名單。而且係寰亞、英皇搞,唔會唔批旗下歌手出席
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

潘源良一早公布左部分嘉賓名單。而且係寰亞、英皇搞,唔會唔批旗下歌手出席
...
lblemon 發表於 2017-6-11 14:15

其實佢陣容最好但最滯銷

睇過 Eric Kwok 同 潘,我覺得 EK 好睇啲
屋企人睇左今次林叔叔,話佢係三個show入面最垃圾

真係可憐, 連呀姐個TVB SHOW D星都大粒個佢~
好心係TVB搞算啦~~至少有狗男女唱~~

上一代三位詞人開作品展
潘源良冇乜透露嘉賓名單, 但有4大天后 +殿堂級小鳳姐同譚伯
不過最滯銷

向雪懷最 ...
lemontea1069 發表於 2017-6-11 14:03

其實睇返佢D詞~~都幾冇病呻吟~9成都係同一種題材~

Rundown
Issac_12A 發表於 2017-6-10 01:06

Thanks.

何飄移 (何超儀)But why? This is not a smash hit, not even a minor hit

當我想起你 (林敏驄)Did he sing better than 春嬌?

梵音/午夜狂奔/平靜裡的一盞燈/再會 (關淑怡)

酒杯敲你個頭/最愛的你(林敏驄/曹震豪)Yay! I requested this one.

Thanks.

何飄移 (何超儀)But why? This is not a smash hit, not even a minor hit

當我想起你 (林敏驄)Did he sing better than 春嬌?

梵音/午夜狂奔/平靜裡的一盞燈/再會 (關淑怡)

酒杯敲你個頭/最愛的你(林敏驄/曹震豪)Yay! I requested this one.
boy4dudes 發表於 2017-6-11 22:44

淨係聽佢吓吓哭腔都嚇死人喇

話千嬅唔夠原汁原味

作品展齊集三代歌手重新演繹金曲,阿驄自誇證明作品無時間限制:「依家又Hit番《當我想起你》,嗰隻余春嬌(楊千嬅)又喺度唱。(覺得千嬅唱成點?)咁佢梗係冇咁原汁原味喇!我話咗佢啦,所以要佢嚟學一學,6月9號請移玉步過嚟。(乘機呼籲嚟做嘉賓?)呼籲一下啦!請過嚟補習一堂,上個補習班。」

譚伯已經係紅館嘉賓王
又咁多首作品
咁都冇出席呢個show
應該係林生問題?

話千嬅唔夠原汁原味

作品展齊集三代歌手重新演繹金曲,阿驄自誇 ...
Jacz 發表於 2017-6-11 23:28

成日mean嘴
抵d人唔肯做佢特別嘉賓

咩叫「個隻余春嬌」
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

成日mean嘴
抵d人唔肯做佢特別嘉賓

咩叫「個隻余春嬌」
John 發表於 2017-6-12 00:34

咪係,拎住十幾二十年前既光環,on9當有趣成日串柒柒,一副恃才傲物,
以為自己好有料只係冇人知佢諗咩既樣,
依家一個演唱會就見曬底,料又冇人脈又冇,成個廢佬咁出黎搵笨呃錢...

佢成日串千嬅架,就連上森美小儀個15/16都要串千嬅
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

咪係,拎住十幾二十年前既光環,on9當有趣成日串柒柒,一副恃才傲物,
以為自己好有料只係冇人知佢諗咩既 ...
Jacz 發表於 2017-6-12 01:19

Exactly! 佢得罪人多稱呼人少, 又口臭, 所以乜人都請唔到

以為自己好有料只係冇人知佢諗咩既 ...
Jacz 發表於 2017-6-12 01:19

千嬅任寸唔嬲又唔會有人去搵佢算帳嘛
你睇下佢敢唔敢得閒無事去寸下 Joey 等人地公司搵返佢找數...

可能佢真係覺得自己唱得好聽 d 呢

連我個 fd 睇左咁多個 show 好有 tolerance 都話伏

譚伯已經係紅館嘉賓王
又咁多首作品
咁都冇出席呢個show
應該係林生問題? ...
hehehaha 發表於 2017-6-12 00:17

十號晚譚伯喺杭州,陳慧嫻喺深圳,都唔得閒出席。在情在理,譚伯喺應該出席

會唔會真係樓上咁講係環球唔放人?
又好似一個環球歌手都無 (SK都好似已經唔係?)

話千嬅唔夠原汁原味

Find it hard to respect Mr. Lemon!!

林敏驄寸手機陳唔覆機玩失蹤, 春嬌姐翻唱唔lun掂

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170519/bkn-20170519234055123-0519_00862_001.html?eventid=402883474eb5233c014eb63aacc94132&eventsection=hk_entertainment

十號晚譚伯喺杭州,陳慧嫻喺深圳,都唔得閒出席。在情在理,譚伯喺應該出席 ...
lightupmylight 發表於 2017-6-12 07:45

慧嫻9號得閒都唔出席鍾鎮濤去關心妍老公既生日派對都唔出席...

冇咩在情在理架喎,以前你多創作紅個時,靠你寫歌,大家平起平坐,講好聽d咪尊重你囉
唔好唔記得佢話佢以前寫一首歌收十皮架 (係真係假又係咪最後十皮成交就真係得佢知)

宜家你又廢又冇料又成日串串貢周圍辣火頭得罪人多稱呼人少,人地依家又粒粒星都大粒過你,洗鬼俾面你咩

又唔見人地潘源良會請唔到人?

佢而家有d江郎才盡feel
只係識寫d無謂咸濕歌詞
個人係咪傻傻地就佢自己先知, 但串同無品就肯定了
睇佢對苟姑娘就知道了

佢而家有d江郎才盡feel
只係識寫d無謂咸濕歌詞
個人係咪傻傻地就佢自己先知, 但串同無品就肯定了
睇佢對荀 ...
lemontea1069 發表於 2017-6-12 10:42

其實佢係八十年代初至中期的填詞人, 晨早已經過氣了

我都覺得佢咁講令苟姑娘監介...

譚伯已經係紅館嘉賓王
又咁多首作品
咁都冇出席呢個show
應該係林生問題? ...
hehehaha 發表於 2017-6-12 00:17

環球無份投資
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

eason, 千嬅最後都冇去?

話千嬅唔夠原汁原味

作品展齊集三代歌手重新演繹金曲,阿驄自誇 ...
千fa都知自己唱歌唔掂
佢又何必踩多腳呢

好彩冇買飛

eason, 千嬅最後都冇去?
Joseph 發表於 2017-6-12 15:10

無, 最一線算係古基基了, 糖妹, ching果d根本唔入流

如果佢連關淑怡都請唔到
有邊個可以唱到梵音呢? 佢自己?

睇咗四個作品展
潘源良 向雪懷 盧國沾 林敏驄
相比之下呢個show真係好垃圾 唯一亮點係Shirley好得

如果佢連關淑怡都請唔到
有邊個可以唱到梵音呢? 佢自己?
lemontea1069 發表於 2017-6-12 15:56

李思捷lo
叫春洞房版