返回列表 發帖
我覺得家明唱得好好聽wor

蓝奕邦:很多很多年前,我初入行,她曾經錄過一首我寫的歌,唱得很好。但結果,那一首歌沒出街,她跑了去公仔箱,我亦沒有再碰過她。今晚,再見她在螢光幕上高歌,很替她高興,她沒有放棄過音樂。Becky,加油!

如果冇記錯,李璧琦係李生"三千零一夜"MV女主角!
唔知第三集李生會點評佢?

me 2
真係好感動
歌已經好聽
佢仲要講埋個故事...

agree
今集 out 的人應該係梁烈唯
佢都係 ...
Our_Souvenir 發表於 2013-7-14 23:55

上星期明顯唯唯已經唱得好差

真心覺得仲差過張名雅lor

走音甩beat...勁恐怖

第三集out唯唯...
rubylovessss 發表於 2013-7-15 15:16

會唔會有復活賽?
哈哈哈哈〜

holy.....
第3集 女神Becky出局.....omfg.....

其實冇啦啦搵個唱歌劇真係有D咩~唔差在下集叫個上黎唱粵曲既我睇班評判點評~~ ...
kenny1102 發表於 2013-7-15 00:55

果首係音樂劇歌 唔係歌劇歌 兩樣野差好遠
音樂劇歌都好多好POP好ROCK好JAZZ
音樂劇同歌劇本來已經係POPULAR同ARTISTIC的分別

雖然香港人8成以上都唔識分MUSICAL同OPERA
但係一個專業音樂人(巫啟賢)都唔識分真係...

holy.....
第3集 女神Becky出局.....omfg.....
屮SiU霖屮 發表於 2013-7-15 18:52

佢出局?!諗唔到咁快

??? 星夢傳奇主題曲
discovered 發表於 2013-7-15 19:54

有黃宗澤, 之後佢會參加???~

??? 星夢傳奇主題曲
discovered 發表於 2013-7-15 19:54

is Amazing Summer主題曲

Fred 今年做唔做得切新人咧?反正男SOLO新人咁少。

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

其實巫啟賢係咪為咗Hard Sell七月份在香港嘅2場演唱會咖?
所以在TVB曝光俾小小面口大家。

然後就好似去年甄妮咁,借個後生,博宣傳

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

回復 164# windyiiyy
應該係咯,搏宣傳,仲叫埋fred做嘉賓,唔知真定假

回復  windyiiyy
應該係咯,搏宣傳,仲叫埋fred做嘉賓,唔知真定假
rigou 發表於 2013-7-16 23:34

好明顯系,第二集已經唔見左周啟生,擺明佢唔妥個巫啟賢啦

其實我覺得巫啟賢評語好岩聽
我覺得作為評判唔可以埋沒自己良心去作評價
好似梁烈唯咁除左袁偉豪之外
佢真係第二集唱得最差果個
但其他評判都俾 70 左右的分數佢

BTW 第四集有陳明恩
唔知佢既表現又點呢

仲有最近聽返 Fred 之前參加荃加福祿壽唱的 無賴
我覺得佢把聲真係好正
希望佢有機會發圍

希望Fred唱歲月如歌,頭先喺mk間酒吧見到佢真人唱左幾句歲月如歌,真係好好聽,不過我無錄到

睇左第3集預告片,何傲兒唱《情人知己》(預告片只播了VERSE幾句)我覺得幾對辦,不知整首歌表現如何?值得留意一下!
至於FRED唱《愛的根源》仍是一貫的好...
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

misschanchan....

日期: 20/7/2013
活動: 《星夢傳奇》錄影探班
嘉賓: 鄭裕玲 、 崔建邦 、 鄭俊弘 、 羅鈞滿 、
             張明偉 、 張振朗 、 何傲兒 、 陳明恩 、
             王君馨 、 陳潔靈 、 露雲娜 、 周啟生 、
             郭偉亮 。
時間: 19:30
地點: 將軍澳電視廣播城一廠

misschanchan....

日期: 20/7/2013
活動: 《星夢傳奇》錄影探班
嘉賓: 鄭裕玲 、 崔建邦 、 鄭俊弘 、  ...
rubylovessss 發表於 2013-7-20 11:37

評判之中我最鐘意巫啟賢佢 D 評語實在太到位
而且一針見血
冇左佢真係冇咁好睇

評判之中我最鐘意巫啟賢佢 D 評語實在太到位
而且一針見血
冇左佢真係冇咁好睇 ...
ladygaga 發表於 2013-7-20 11:50

我同意 x2

如果巫啓賢可以做長駐評判就好

周啟生... 扮野得黎講野好空泛
巫啓賢係幾賤嘴,但聽得出有內容,參賽者會有得著
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

tsquare 發表於 2013-7-20 15:25

4個評判得佢真係講到有咩不足

另外三個太就住就住...

tsquare 發表於 2013-7-20 15:25

佢要開演唱會暫時唔做評判住

mr.lunlun都返來了
日期: 21/7/2013
活動: 《大班冰皮月餅呈獻:星夢傳奇》錄影
嘉賓: 鄭裕玲 、 崔建邦 、 第四集五位勝出藝員 、 林子博 、
             姚兵 、 陳潔靈 、 曾路得 、 倫永亮 、
             趙增熹 。
時間: 19:30
地點: 將軍澳電視廣播城一廠

陳潔靈 、 曾路得 、 倫永亮 、
             趙增熹 。
rubylovessss 發表於 2013-7-20 19:48

仲以為係超級巨聲~~~~~~~~~~
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

巫啓賢幾時開完演唱會?希望8月見到佢啦~~ 咁節目會特色不少

有無人覺得呢個節目同師傅明白了正在雙向宣傳

鄭俊弘其實都係唱得ok姐  tvb 係咪想做佢 lol

我估都係紅一下子 就掰掰=[

仲以為係超級巨聲~~~~~~~~~~
酷愛903 發表於 2013-7-20 20:47

哈哈根本就係巨聲評判班底!

係時候睇個擦鞋王點比人out

無料扮四條噶
Happy and Blessed.

佢唱到甩曬....

想點-_-完全跟吾上

終於唔洗再聽佢唱歌啦

音樂都大聲過佢~~

活受罪

李克勤同校長想點,  當自己做緊殘酷一叮咁, 好唔專業~~

睇泥我真係吾識聽歌-_- 點解會out

我覺得大會堂演奏廳唔錯喎

冇計,走左音〜

無左巫生d分即刻高左好多

何傲兒唱歌好聽WO~<

明明趙增熹D評語最有POINT~